Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

TBGB - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko

TBGB

Vuoden 2016 Matkamessujen yhteydessä järjestimme matkabloggaajien voimin ensimmäisen Travel Bloggers Give Back -tempauksen, jonka kautta keräsimme rahaa Nepalin kastittomille lapsille rakennettavaa koulua varten. Taas on reissurikas vuosi pian takana ja tullut aika antaa maailmalle takaisin edes vähän suhteessa siihen miten paljon se meille näiden ihanien elämyksien ja seikkailuiden kautta on antanutkaan. Aika ja paikka tempaukselle on tuttuun tapaan tammikuiset Matkamessut (21.-22.1.2017), mutta muuten olemmekin ideoineet tapahtuman keskiöön jotain ihan uutta. Bloggajien kovalevyt pursuavat mielettömiä reissukuvia ja inspiroivia tarinoita niiden takana, joten tällä kertaa järjestämme hyväntekeväisyyden puitteissa upean valokuvanäyttelyn ja viemme messukävijät matkalle maailman ympäri!

TBGB_logo_final

Näyttelyssä on esillä useampi kymmenen upeaa valokuvaa, joista kuka tahansa messukävijä voi lunastaa omansa haluamassaan koossa. Kuvat tulostetaan paikan päällä ja niistä saadut korvaukset ohjataan suoraan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Kuvien tuottamisen näyttelyksi mahdollistaa Epson, joka varmistaa meille paitsi upeat näyttelykuvat, niin myös kuvien tulostuksen paikan päällä. Kuvan voi ostaa itselleen kolmessa eri koossa: 10x15cm, A4 tai A3. Lisäksi myymme näyttelyn lopuksi esillä olevat 50×70 valmiit taulut. Jokainen ostettu kuva toimii tänä vuonna myös arpalippuna ja arvonnassa meillä on palkintona matkatoimisto Matkapörssin matkalahjakortti! Kaikki näyttelyn kuvat tullaan esittelemään ennakkoon omalla verkkosivullaan, joten pysythän kuulolla.

Autettavan kohteen valinta ei ollut tällä kertaa mitenkään helppo tehtävä, sillä apua tarvitsevia on todella paljon… Halusimme kuitenkin konkreettisen kohteen, kuten Autolla Nepaliin viime messujen yhteydessä oli. Lasten asema ja tulevaisuus on myös koskettanut meistä jokaista nähdessämme kuinka erilaisista lähtökohdista toiset meistä tähän maailmaan ponnistavat ja useat ilman minkäänlaista koulutusta tai edes lukutaitoa. Näinpä halusimme jatkaa työtä lasten koulutuksen hyväksi. Plan Suomen kautta löysimme mahdollisuuden auttaa Kaakkois-Aasiassa sijaitsevan Laosin Bokeon läänissä elävien lasten koulutuksessa ja valitsimme sen seuraavaksi kohteeksemme.

Monelle matkailijallekin tutun Laosin väestöstä lähes puolet kuuluvat eri etnisiin vähemmistöryhmiin, jotka ovat maassa huomattavasti huonommassa asemassa. Suurin osa heistä asuu vuoristossa, jossa liikkuminen on vaikeaa, perusopetusta ei ole tarjolla riittävästi tai sen taso on heikkoa. Vain alle puolet näihin vähemmistöihin kuuluvista tytöistä aloittaa koulunkäynnin. Plan Suomi on tukenut jo useamman vuoden ajan Bokeon läänin lasten opetusta. Tavoitteen on tehdä oppimisympäristöstä turvallinen ja syrjimätön, jotta kaikki lapset, myös tytöt, voivat osallistua opetukseen täysipainoisesti ja tasa-arvoisesti. Travel Bloggers Give Back -tempauksen myötä haluamme auttaa näiden köyhien alueiden lasten koulunkäyntimahdollisuuksia ja osoittaa kuinka me ihan tavalliset tallaajat täältä Suomesta käsin voimme vaikuttaa ja saada konkreettisia tuloksia aikaan. Lue lisää Planin projektista täältä.

12771474_1727901637429319_3810325008785030807_o

Nepalin lapset uuden koulunsa edustalla keväällä 2016. Kiitos vielä kaikille teille, jotka olitte tavalla tai toisella auttamassa ja tukemassa TBGB2016 ja Autolla Nepaliin projekteja <3 Kuvasta kiitos Juho Leppänen – Autolla Nepaliin

Viime tammikuun matka-aiheisen kirppiksen kautta saimme kerättyä lähes 2000 euroa ja näiden varojen turvin saatiin varmistettua Nepalin kastittomille lapsille kymmenes koulu (kuvassa yllä). Mikään ei voita sitä tunnetta kuin saimme nähdä paikan päältä lähetetyt kuvat, jotka osoittivat miten moni lapsi oli päässyt aloittamaan koulutiensä. Toivottavasti tällä seuraavalla tempauksella saamme jotain vähintään yhtä hienoa aikaan Laosissa ja saamme näyttää teille mihin yhteistyöllä päästiin. Samalla tietysti toivomme, että voimme tuottaa iloa ja hyvää fiilistä kuviemme kautta kaikille näyttelyn messuilla näkeville ja sieltä kuvan mukaansa ostaville. Tule siis tapaamaan meitä messuilla ja kuulemaan tarinoista kauniiden kuvien takana. Ehkä haluatkin ostaa itsellesi jonkun kodin seinälle tai lähettää pienemmän kuvan vaikka ystävälle päivää piristämään. Toivottavasti tapaamme tammikuussa!

Tarkennamme yksityiskohtaista tietoa pian omalle verkkosivulle ja sosiaalisen median kanaviin. Kannattaa siis laittaa jo seurantaan TBGB Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

Travel Bloggers Give Back -tempauksen Matka 2017 -messuilla mahdollistavat itse messujen lisäksi: Rantapallo, Epson ja Matkapörssi. Yhteistyössä Plan Suomen kanssa varmistamme avun perille pääsyn ja voimme kertoa teille myöhemmin mitä kaikkea saimme tammikuisen viikonlopun aikana aikaan.

#TBGB2017