Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Maaliskuun maisemat - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa

Maaliskuun maisemat

21.2.2017

*** Millan mutina***

Alkuvuosi on mennyt sellaisella vauhdilla, että heikompaa voisi hirvittää. Hyväntekeväisyystempaus ja uusi työ matkailualalla ovat molemmat antoisia ja hienoja juttuja, mutta samalla tämä bloggaaja on nauttinut vauhdin hurmasta niin, että päivitykset ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Matkailun kannalta tylsähkö helmikuu saapuu onneksi pian päätökseen ja reissurikas maaliskuu on jo ihan nurkan takana!

Innosta pinkeinä odotellaan jo ensimmäiseen reissuun lähtöä, sillä se suuntautuu aina yhtä ihanaan Roomaan. Pitkä viikonloppu keväisessä Trasteveressa tulee todella tarpeeseen kaiken vouhotuksen keskellä ja antaa hyvän startin matkailun vuoteen 2017. Liput tuli hankittua puolivahingossa Cocoa etsimässä -blogin Arnan vinkistä. Niin halpoja lentoja ei voinut yksinkertaisesti vastustaa ja Roomahan nyt on aina hyvä idea. Eniten odotamme ehkä kevättä, joka taitaa olla perillä jo pitkällä, sillä asteet nousevat päivisin ennusteen mukaan reilusti yli kymmenen asteen. Oih, olisipa ihanaa lähteä reissuun nahkatakissa! Ihanaa on joka tapauksessa tallustella kaupungissa pitkästä aikaa parhaaseen mahdolliseen vuoden aikaan kesän hiostavan kuumuuden sijaan. Villa Doria Pamphilj olisi myös mukava nähdä nurmikko vihreänä, ehkäpä se tällä reissulla onnistuisi.

Rooman rentoilun jälkeen vaihdan kotona matkalaukkuun työvaatteet ja suuntaan Berliiniin. Odotan näkeväni kaupungista vihdoin edes pienen siivun, vaikka todellisuudessa messuhalli ja hotellihuone tulevat varmasti enimmäkseen tutuiksi. Kaupunki on jäänyt muualle Saksaan ystävien luokse tehtyjen matkojen alle, joten onkin jo korkea aika korjata tämä vääryys!

Berliinin reissulla täytyy tutustua kyllä myös hotellin kuntosaliin, sillä vain viikkoa myöhemmin on tosi kyseessä. Lennämme nimittäin kollegani Inkan kanssa pohjoisen lumille ja laskureissun sijaan luvassa on verta, hikeä ja kyyneleitä. Haastamme itsemme osallistumalla Levi Wellness Clubin järjestämään Arctic Challenge kisaan, joka lupaa päivittää lomamme pohjoisen kauniissa maisemissa tälle vuosituhannelle. Kyyneleet ovat toivottavasti vain onnen kyyneleitä suorituksen päätyttyä onnistuneesti maaliin, mutta suunnattomasti annamme tietysti arvoa jokaiselle kannustushuudolle, jonka saamme paikan päällä tai virtuaalitodellisuudessa.

Levin kokemuksen jälkeen kelpaa taas varmasti jokin siisti ja leppoisa lomailu rannalla tai kauniissa kaupungissa. Annetaan seuraavien suunnitelmien tulla ajallaan, mutta nyt meinaan nauttia täysin rinnoin antoisasta maaliskuusta ja sen tarjoamista kauniista maisemista!

Joko sinulla on reissuvuosi käynnistynyt? Minne haaveiden matkat kuljettaa vuonna 2017?

Saatat myös pitää näistä

22 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 21.2.2017 at 07:49

  Sulla on kyllä maaliskuussa reissua reissun perään, mutta mikäs sen ihanampaa, kun näistä nauttii! Toivottavasti Roomassa on säät kohdillaan. Ajatus keväästä tuntuu niin kutkuttelevalta, että tuollainen kurkistus siihen on kyllä mukava. Maaliskuu on itselläkin reissurikas, kun ensi viikolla kutsuu Afrikka ja sitten loppukuusta minäkin lennän Leville, harmi, ettei tosiaan osunut samaan viikonloppuun teidän kanssa!

  • Vastaa Pingviinimatkat 21.2.2017 at 15:19

   Levi näyttää olevan kohteena mielessä monilla muillakin siis, harmi vaan ettei yhtäaaikaa. Afrikassa onkin varmasti oikein passelit kelit, joten niillä energioilla jaksaa varmasti helposti siihen kun täällä Suomessakin taas kevät todella koittaa 🙂

 • Vastaa Laura / Irtiottoja maailmalle 21.2.2017 at 07:58

  Rooma taitaa olla tänä keväänä aika monella suunnitelmissa norskin tarjousten ansiosta, onneksi niin myös mulla. Pääsen vihdoin ja viimein itsekin ensimmäistä kertaa katsomaan miltä kaupunki näyttää huhtikuun alussa! Ja Levinkin lennot on maaliskuulle varattu, joten ei tässä voi kun todeta, että varsin mainiot reissusuunnitelmat sulla! 😉

  • Vastaa Pingviinimatkat 21.2.2017 at 15:21

   Norski on kyllä buustannut ansoituneesti Roomaa! Teki vähän mieli ystävänpäivänä ostaa vielä yhdet liput pidemmälle odottelemaan, mutta ehkä seuraavaksi olisi taas hyvä käydä jossain ihan muualla. Milloinkas olet muuten itse Levillä? Ettei sattuisi samalle viikonlopulle 18.3.? Olisi tosi hauska tavata 🙂

   • Vastaa Laura / Irtiottoja maailmalle 23.2.2017 at 10:18

    Totta, mieli teki napsutella useammatkin lennot odottelemaan, mutta luotan siihen, että uusia tarjouksia tulee vielä, norski kun on ollut kova kampanjoimaan nyt! Mä meen Leville sitten viikko teidän jälkeen. Harmi että mennään ristiin, olis ollu mukava tavata, mutta toivottavasti törmätään sitten jossain muualla! 🙂

 • Vastaa illusia 21.2.2017 at 08:17

  Tämä vuosi alkaa olla buukattu ja heti alkuvuodesta kävimmekin jo Vilnassa. Maaliskuussa ovat vuorossa Lontoo ja Barcelona. Muiden suunnitelmien lisäksi tartuin minäkin Norskin Rooman lentoihin, mutta allakassa löytyi tilaa vasta lokakuussa. Silloin vien tyttären tutustumaan myös ihanaan Tivoliin.
  http://illusiafinland.blogspot.fi/2017/01/matkasuunnitelmia-ja-haaveita-2017.html

  • Vastaa Pingviinimatkat 21.2.2017 at 15:24

   Me on oltu viime vuosina joulun aikaan reissussa, niin alkuvuosi on jäänyt kummasti reissuvapaaksi. Työ saattaa vaikuuttaa tähän toki osin myös. Teidänkin reissu suunnitelmat kuulostavat varsin oivallisilta 🙂

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka 21.2.2017 at 10:09

  Viikon päästä vuorossa Nepal ja Bhutan, Bhutaniin kuitenkin painottuen. Sitten pari viikkoa kotona ja seuraavaksi suuntana Marokko pariksi viikoksi. Pääsiäiseksi kotiin ja näiltä näkymin melkein kuukausi Suomessa ennen Madridin reissua – ostimme mekin yhdet halvat lennot Eurooppaan tälle keväälle. Berliinikin olisi jossain vaiheessa tarkoitus kerrata, mutta ehkä suuntaamme silti kesällä Edinburghiin ja Isle of Skyelle – tai sitten ei, mitään ei ole vielä varattu. Alkusyksyn reissua Alaskaan ja Hawaijille on valmisteltu hakemalla (ja saamalla) USA:n viisumi, ESTA-kelpoisuutemme kun paloi Iranin reissun myötä. Ja voihan olla että tälle vuodelle mahtuu vielä jotain muutakin, mutta näitä on nyt toistaiseksi ainakin hahmoteltu 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 21.2.2017 at 15:39

   Oi mitä reissusuunnitelmia teillä onkaan! Buthanin postauksia odotankin jo oikein innolla. Skotlantiin on meitä myös kutsuttu sukuloimaan, mutta varmaan kevään mittaan täytyy lähteä käymään toistamiseen Saksassa, kun reissu viime vuoden lopulla äkisti peruuntui. Tuleeko teille tästä kaikkien aikojen reissuvuosi? Kohteet ainakin on sen mukaisia 🙂

   • Vastaa Pirkko / Meriharakka 21.2.2017 at 18:25

    En itse vielä ainakaan tätä kaikkien aikojen reissuvuodeksi osaa mieltää 🙂 Maailmanympärimatka, vaikka se kestikin vaan 5 viikkoa oli aika kova juttu, samoin 5 viikon reissumme Aasiaan taannoin: Korea, Vietnam, Laos, Kambodza, Malesia, Brunei … mutta katsotaan nyt miten hyvin kaikki toteutuu ja miltä tuntuu sitten vuoden lopulla!

 • Vastaa sari/ matkalla lähelle tai kauas 21.2.2017 at 11:04

  Aikamoinen maaliskuu. Itsellä ainoastaan Tallinnan viikonloppu. No se riittää tällä erää. Mukavaa reissukuukautta!

  • Vastaa Pingviinimatkat 21.2.2017 at 15:41

   Tallinnassa olisikin kiva käydä, mutta säästelen sitä vielä keväämmälle. Onneksi mennään vasta helmikuussa, niin tässä ehtii vielä viritellä kaikenlaisia matkoja. Vuosi sitten ei ollut tähän aikaan vielä yhtään reissua varattuna ja ihan reissurikas vuosi siitä lopulta kuitenkin suttaantui 🙂

   • Vastaa sari/ matkalla lähelle tai kauas 22.2.2017 at 09:36

    Niin ja kyllä tässä on jo tehty suunnitelmia reissujen suhteen ja yksi tuli tehtyäkin. Olimme jo heti tammikuussa New Yorkissa. Edessä tälle vuodelle on jo suunnitelmissa Tallinnan lisäksi kolme matkaa. Niistä sitten aikanaan kerron lisää.

 • Vastaa Heidi / Seikkailujen helmiä 21.2.2017 at 11:16

  Oih ihana Rooma ja Trastevere! ❤ Vähän ois haaveissa tänä vuonna päästä, mutta saas nyt nähä onnistuuko. Ainakin Englannin reissu tiedossa maaliskuussa ja Kroatia toukokuussa. Ja toivottavasti paljon lumikenkäilyä ja retkeilyä keväällä täällä Lapissa. Onhan siinäkin. Ainakin näin alkuun.

  • Vastaa Pingviinimatkat 21.2.2017 at 16:30

   Ainakin nyt on ollt Norskilla hyviä tarjouksia, joten kannattaa seurailla jos seuraavalla kerralla onnistuisi omalle kohdalle sopivat lähdöt 🙂 Ja mahtavia reissujahan sinulla on tiedossa muutenkin. Lapissa retkeily keväthangilla kuulostaa ihanalta sekin.

 • Vastaa Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 21.2.2017 at 11:54

  Tervetuloa keväiseen Roomaan! Pamphilj on näin talvella ja alkukeväästä vihreimmillään, viikonloppuna siellä leikattiin nurmikko 🙂 Tänään huomasin ensimmäisten mantelinkukkien puhjenneen kukkaan, mimosat ovat kukkineet jo pari viikkoa. Laittakaahan viesti, jos kaipaatte vaikka prosecco-seuraa 😉

  • Vastaa Pingviinimatkat 21.2.2017 at 16:33

   Kiitos Heli <3 Pakkaan juoksulenkkarit jalkaan ja kirmaan lenkille Pamphiljin nurmikoille, niin tulee samalla treeniä Leviä varten! Todellisuudessa siemailen proseccoa myöhään yöhön ja löntystelen juoksureleissä ostamaan korkeintaan aamukahvia 😀 Ollaan samaan aikaan Arnan ja Arton kanssa reissussa, joten sitähän vois nähdä porukalla vaikka silloin sunnuntaina… Laitetaan viestiä asiasta vielä erikseen 🙂 Ihana kuulla, että siellä kevät kukkii jo!

 • Vastaa Tickler 21.2.2017 at 17:35

  Voi apua. Mulla on ollut koko päivän ihan kosminen matkakuume. Hiihtolomailevat postaavat kuvia Alpeilta, tuntureilta ja rannoilta. Vielä kun jouduin kaverilleni etsimään kuva-arkistoistani yhtä vanhaa kuvaa, törmäsin vuoden 2013 ja 2014 megareissuvuosiin, joissa joka kk olin jossain menossa.
  Nyt ei ole tiedossa muuta kuin Tahkoa, Leviä ja Rukaa. Ja ainoa suunniteltu ulkomaan reissu n vasta heinäkuussa Amalfille. En jaksa odottaa niin kauaa, tahtoo johonkin!!

  • Vastaa Pingviinimatkat 22.2.2017 at 14:41

   Hiihtolomasesonki on kyllä paha, jos ei ole omaa matkaa luvassa! Viime vuonna vollotin Porissa kotimaanmatkalla samaan aikaan, että mun on saatava kevään aikaa varpaat hiekkaan. Ymmärrän siis oikein hyvin miltä tuntuu. Toivottavasti onnistut pian buukkaamaan jonkun vaikka pienenkin pyrähdyksen sinne jonnekin 🙂

 • Vastaa Aron / Ja sitten matkaan... 22.2.2017 at 07:49

  Onpas siinä menoa ja meininkiä kerrakseen tulossa maaliskuussa. Meillä reissuvuosi käynnistyi sikäli kivasti, että olimme juuri vuodenvaihteessa Thaimaassa. Ja onhan tässä jo reilun parin viikon päässä pikainen Köpiksen visiitti odottamassa. Isompaa reissua joudumme odottelemaan heinäkuulle, jolloin onkin edessä kolme viikkoa Etelä-Italiassa ja Roomassa. Sieltä odotamme erityisesti sitä hiostavaa kuumuutta. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 22.2.2017 at 16:01

   Teidän kesälomasta tulee kyllä niin mahtava reissu! Meillä on nyt mennyt pari kesälomaa taas Italiassa, niin tyypilliseen tapaan pohdimme tähän aikaan vuodesta, että pitäiskö ehkä mennä jonnekin muualle. Portugali kiinnostaisi oikein kovasti. Ei se hiostava kuumuuskaan huono asia ole, mutta on kyllä kiva käydä välillä Roomassa vähän leppoisampaankin aikanaan. Heinäkuussa Roomassa kannattaa sitten ehdottomasti käydä joku ilta katsomassa FESTIVAL TRASTEVERE RIONE DEL CINEMA tapahtuman puitteissa elokuvaa. Trasteveressa on aina Piazza di San Cosimatolla screeni ja paikalliset kerääntyy eväineen ja juomineen katsomaan leffaa. Mafia veljet tuli mm. katsottua viime vuonna ja italiaksi dubattuna, mutta enkku teksteillä 😀 Robert de Niro kuulosti vaan niin väärältä vaikka italian kieli itsessään leffaan hyvin sopikin 😀

   • Vastaa Aron / Ja sitten matkaan... 23.2.2017 at 10:45

    Vau, nuo leffat laitan ehdottomasti korvan taakse. Kiitos vinkistä! Dubattuina elokuviin hiipii mukaan aina sellaista ylimääräistä komiikkaa. Suosikkipaikkoja on kyllä kiva katsella eri vuodenaikoina. Samakin paikka voi näyttää hyvin erilaiselta. Oma ikisuosikkini Pariisi on tullut nähtyä niin kesällä kuin talvellakin, syksystä ja keväästäkin on ollut usein puhetta. Portugalissakin on varmasti valtavasti nähtävää. Moni on kehunut sitä kovasti. Me olemme käyneet vain Lissabonissa. Se ainakin oli tosi kiva paikka. Mitä enemmän matkustaa, sitä vaikeampi on tehdä näitä valintoja. Vanhat suosikit houkuttelevat, mutta samalla haluaisi katsella uusiakin juttuja. 🙂

  Vastaa