Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ihmisiltä ihmisille – Travel Bloggers Give Back - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Ihmisiltä ihmisille – Travel Bloggers Give Back

28.1.2017

Viime viikonloppuna messukeskus täyttyi väristä, energiasta, musiikista, lomasuunnitelmista ja haaveilusta. Joukossa oli kymmeniä mielenkiintoisia matkakohteita, lentoyhtiöitä, eksoottisia majapaikkoja, ruokaa maailman eri kolkista, Blogipaviljonki, kilpailuja ja lukuisia mielenkiintoisia puheenvuoroja. Sekä tietysti järjestämämme Travel Bloggers Give Back -valokuvanäyttely, joka onnistui korkeiden odotustemme mukaisesti! Näyttelyn takana oli kaikkiaan 51 matkablogia (katso lista linkkeineen täältä), joista jokainen lahjoitti yhden kuvan myyntiin. Messukävijät saivat ostaa kuvia kolmessa eri koossa, jotka tulostettiin paikan päällä suoraan kotiin vietäväksi. Jokainen kuva kartutti keräyskassaamme, jonka tuotto ohjataan lyhentämättömänä Plan Suomen kautta Laosiin lasten koulunkäyntiä tukemaan. Ständillämme kävi kova kuhina ja pääsimme kertomaan temapauksestamme sadoille ihmisille. Oli aivan uskomattoman hienoa nähdä täysin tuntemattomien ihmisten reaktiot kuviimme, keskustella heidän kanssa tempauksestamme, lahjoituksen kohteesta, sekä kertoa tarinoista kuvien takana.

Näiden kohtaamisten kautta keräsimme kassalippaaseemme yhteensä 2780 euroa ja vielä jälkikäteen suurempia tauluja on myyty niin, että koko keräyspotti on tähän mennessä ylittänyt alkuperäisen asettamani tavoitteen, eli kasassa 3040 euroa!!! Ajatelkaa miten paljon yhdessä tekemisessä on voimaa ja miten paljon voimme tämän kautta tukea Laosissa lasten koulun käyntiä.

Kuva Plan: Summer pre-primary school course arranged in Bokeo Province (Northern Laos) to prepare ethnic children — whose communities have no pre-school — Lao language before attending grade 1

Juhanan ottaman Pingviinimatkojen kuva New Yorkista kelpasi useamman kodin seinälle ja vaimo edusti ylpeänä

Tänään haluankin omistaa tämän postauksen kaikille niille ihmisille, jotka olivat mahdollistamassa tämän summan keräämistä kasaan, sillä voin kertoa, että ihan yhden hengen voimin ei moista tempausta järjestetä, vaan projekti on vaatinut todella paljon työtunteja ja uskomattoman osaavia ja innostuneita ihmisiä taustalleen. Yksityiskohtia ja erilaisia haasteita riitti pohdittavaksi kokonaisen timanttisen tiimin verran. Alkuunhan tästä ideasta piti saada innostumaan Matkamessut, Rantapallo ja Epson. Näin varmistimme, että meillä on paikka näyttelylle, asianmukaiset valaistukset, seinäpinnat ja mahdollisuus tulostamiseen.

Kaikki lähtivät sellaisella innolla ja ennakkoluulottomuudella mukaan, että itseäni alkoi hirvittämään, kuinka meidän käy, mitä jos bloggaajat itse eivät ideasta innostukaan? Elina kuitenkin sai porukan innostumaan niin, että meillä oli hetkessä kasassa enemmän porukkaa kuin koskaan uskalsimme toivoakaan. Voitte uskoa, että ohjeistus ja koordinointi noin 50 bloggaajalle ei ole ihan helppo juttu, mutta Elina varmisti, että kaikki tiesivät mitä vaatimuksia oli kuvien suhteen ja, että saimme ne myös vaaditussa aikataulussa. Lisäksi Elina varmisti, että pysyimme aikataulussa silloin kuin muilla meinasi joululomalla mennä taskilistan dedikset unholaan, huolehti, että meillä oli tarpeeksi porukkaa osastolla ja oli paikalla jokaisena hetkenä keskustelemassa messukävijöiden kanssa. Ihanan rauhallisella tyylillään piti minut järjissäni koko projektin ajan 😉

Kainalossa kaksi upeaa ihmistä, joiden varaan voin luottaa varmasti ihan mitä hyvänsä. Vasemmalla Elina ja oikealla Inka <3

Koko projektihan meinasi jäädä tekemättä, kun syksyllä näytti siltä, että kalenterit täyttyvät niin monesta muusta tekemisestä. Inka ei kuitenkaan antanut luovuttaa ihan helpolla ja sai minutkin uskomaan, että kyllä me tähän pystytään. Inka varmisti projektin aikana, että myös media tiesi projektistamme ja antoi messuilla töiden ohessa jokaisen liikenevän vapaan minuutin tempaukselle ja ohjasi ihmisiä reippaan luontevalla tyylillään tutustumaan näyttelyyn. Inkan ja ihanan Maaritin sitkeydestä syntyi meille jopa omat nettisivutkin! Maaritin uurastuksen tuloksena saimme sivut ajallaan pystyyn, kaikki näyttelyn kuvat esille galleriaan vesileimoineen ja järjestykseen myös taustalla työstettäviin kansioihin, joita tarvitsimme taulujen teettämiseen. Voin kertoa, että siihen on vaadittu todella paljon pitkää pinnaa ja peräänantamattomuutta, mutta sitä Maaritilta onneksi löytyy. Messupäivinä taitava kuvaajamme piti huolen lukuisista yksityiskohdista, otti kuvia ja kertoi väsymättä ohikulkijoille näyttelystämme. Kynäilijämestarimme Inka huolehti, että sivuilta löytyy tietoa projektista, avustuskohteesta ja kumppaneistamme. Unohtamatta kuvia, joita tarvittiin tempausta promoamaan!

Kuva Maarit Helena (http://www.maarithelena.com)

Kuva Maarit Helena (http://www.maarithelena.com)

Promoamisesta puheen ollen, huomasitte varmasti tempauksemme muuallakin sosiaalisessa mediassa. Päivitykset eivät syntyneet itsestään, vaan taustalla Sanna varmisti, että kerroimme tulevasta, tiedotimme messujen aikana ja järjesti arvontoja TBGB:n Facebook-sivuilla. Sannan ansiota on myös, että meillä oli ylipäätään mitään tempauksesta kertovaa materiaalia messuständillä, albumi kaikista kuvista tarinoineen ja logoilla varustetut paidat. Sanna oli mukanani katsomassa Luovassa valmistuvia tauluja, rakentamassa vatupassinsa kera näyttelyä myöhään keskiviikkoiltaan asti ja myymässä kuvia sellaisella energialla, että en tiedä vieläkään mistä se kaikki kumpusi. Yksityiskohtien mestari kerta kaikkiaan!

Kuvassa postiivista energiaa ympärilleen levittävät Sanna ja Krista. Kuva Maarit Helena (http://www.maarithelena.com)

Vaihda vapaalle -blogin Elina ja Tomi jättimenestyksen kassalippaaseemme tuottaneen ihanan pingviinitaulunsa kanssa.

Naisporukalla kun järkätään, niin voi homma olla välillä vähän kaoottista. Kärsivällisesti ja väsymättä Elinan mies Tomi kuitenkin seisoi rinnallamme koko viikonlopun ajan ja ansaitsisi suorituksesta vuoden aviomies palkinnon. Ständillä tapasitte lisäksemme aikaansa projektille lahjoittaneet Heidin, Sandran, Marikan ja Katjan, joita haluan myös kiittää kovasti. Niin ja Epsonin ihastuttavan Kristan, joka hymyili aurinkoisesti läpi koko viikonlopun, väsymättä tulosti kuvan toisensa jälkeen ja kertoi kiinnostuneille teknisemmätkin yksityiskohdat itse valokuvien tulostamisesta. Kristan ansiosta saimme keskittyä kertomaan kuvista ja tempauksesta, eikä tarvinnut miettiä kuinka ne todella saadaan messuvieraiden matkaan kotiin viemiseksi.

Epsonin Krista oli mukana sellaisella asenteella, että ei voinut kuin ihailla. Kuva Maarit Helena (http://www.maarithelena.com)

Tuhannet kiitokset vielä jokaiselle teistä, jotka kävitte katsomassa näyttelymme, tukemassa tempaustamme ja mahdollistitte onnistuneen lopputuloksen! Kiitos Heinille kaikista keskusteluista ja sparrailutuokioista, joiden aikana projektimme jalostui ja tämä kaikkihan jatkuu vielä edelleen. Erityiskiitos myös jokaiselle bloggaajalle, jotka lahjoittivat kuvansa myyntiin. Kannattaa kurkata nämä kuvat ja blogit niiden takana läpi, sillä niin uskomaton määrä taitavia kuvaajia ja inspiroivia tarinoita näiden linkkien alta löytyy!

TBGB 2017 kiittää <3

Kaikkiaan tempaus sai todella positiivisen vastaanoton ja moni on toivonut, että järjestäisimme vastaavan taas uudestaan. Myydään kuitenkin vielä viimeiset taulut ja seurataan kuinka apu saadaan perille asti. Sen jälkeen käännämme katseen kohti tulevaa ja katsotaan mitä sitä seuraavaksi keksitään. Jotta pysyt matkassa mukana, niin laitahan seurantaan ainakin Travel Bloggers Give Back -sivut ja Facebook-sivut!

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Maarit 28.1.2017 at 12:35

  Kiitos, että sain olla mukana! Kaikkineen hieno projekti ja mahtava porukka tätä tekemässä. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 29.1.2017 at 14:15

   Oli kyllä huippu jengi <3 Kiitos Maarit, että olit tekemässä sitä 🙂

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 28.1.2017 at 13:07

  Ihanasti kirjoitettu! <3 Isoin kiitos kuitenkin kuuluu Milla _juuri sinulle_! On upeaa, miten matkabloggaajien keskuudessa vallitsee niin hieno henki, että pystymme järjestämään näitä tempauksia. Eipä olisi etukäteen uskonut, että mukaan lähtee yli 50 (!!!) bloggaajaa. 🙂 On hienoa olla mukana näin hienossa projektissa.

  • Vastaa Pingviinimatkat 29.1.2017 at 14:17

   Kiitos Elina <3 On kyllä mieletön fiilis nähdä miten joku hetkellinen päähänpisto ottaa ja kantaa totutukseen asti ja saatiin jotain näin hienoa aikaiseksi. On ollut ilo tehdä nämä kaksi TBGB:tä sinun kanssa 🙂

 • Vastaa Laura / Irtiottoja Maailmalle 28.1.2017 at 16:47

  Tää oli kyllä upea tempaus, ihan mieletöntä työtä! Iso kiitos siis teille järjestäjille, tähän oli mukava osallistua järjestelyiden ollessa niin loistavasti hoidettu!

  • Vastaa Pingviinimatkat 29.1.2017 at 14:18

   Kiitos Laura! Mukava kuulla, että sinun näkökulmasta projekti oli onnistunut 🙂 Oli hienoa saada myös sinut mukaan <3

 • Vastaa julyflame 31.1.2017 at 16:20

  Mielettömän summan saitte kerättyä! Vasta Laosissa käyneeni tiedän, kuinka älyttömän suuri apu tuo summa tulee olemaan. Sillä saa jo paljon aikaa! Terkkuja Borneolta ja ehdottomasti mukana ensi vuonna jollain tavalla 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 31.1.2017 at 22:11

   Kiitos Julyflame! Toivottavasti saamme pian lukea Laosin kokemuksistasi lisää. Helmikuun jälkeen pääsemmekin raportoimaan kuinka kerättyjä rahoja on käytetty, joten jatkoa seuraa 🙂 Mahtavaa jos seuraavan kerran saadaan sinutkin mukaan. Ihanaa reissun jatkoa Borneolle, täällä seuraillaan innolla!

  Vastaa