Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Mitä maksoi reissuvuosi 2016 - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Mitä maksoi reissuvuosi 2016

10.1.2017

*** Millan mutina ***

Mietiskelin eräänä aamuna kahvikupposen lomassa, että montakohan reissupäivää näihin kaikkiin lomiin tuli viime  vuonna käytettyäkään ja päädyin tekemään excel-sulkeista. Lopulta syntyi taulukko mikä sisälsi tiedot siitä miten paljon rahaa kului reissuvuoteen 2016. Lentojen ja hotellien hinnat oli helppo poimia sähköposteista ja kolmen viikon Italian kesälomastakin löytyy melko täsmällinen menoerien taulukko valmiiksi. Harjoituksesta tuli varsin mielenkiintointoinen ja meinaankin taas kerätä euroja tulevista reissuista hieman paremmin ylös, niin onnistuu tämä vielä jouhevammin vuoden kuluttua. Totean heti alkuun, että vuosi oli poikkeuksellisen reissurikas normaali työssä käyvälle ihmiselle ja aika paljon näiden kaikkien matkojen tekemiseen tarvittiin joustavaa asennetta työnantajan puolelta.

Reissupäiviä oli kaikkiaan 59, joista parikymmentä oli palkattomia vapaita. Lentomatkoja tein yhteensä 11, pidempiä siirtymiä junalla kaksi ja viikon ajan oli alla vuokra-auto. Muuten liikkuminen tapahtui kohteissa pääosin julkisilla ja saarikohteisiin tietysti veneellä. Itse maksetussa majoituksessa kuorsasin yhteensä 53 yön verran ja pari yötä nautiskelin Venetzialaisen palatsin elämästä sukulaisten piffaamana. Loput yöt menivät lentokoneissa.

No paljonko niitä euroja sitten paloi!?

11 lentoa yhteensä 2590 €
53 yötä maksettua majoitusta 3151 €
Yhteensä kaikki vuoden lennot ja hotellit 5741 €

Sitten seurasikin kinkkisempi osuus, nimittäin miten purkaa auki ne muut menot… Pitkä kolmen viikon kesäloma Italiassa onnistuu helpoiten, koska kaikki kulut on kirjattu exceliin, mutta mitään muita lomia ei sitten olekaan seurattu yhtä tarkkaan. Viimeisellä Thaimaan lomalla käytin pelkästään käteistä, joten tililtä tehtyjen nostojen avulla päästiin helposti oikeaan tulokseen. Muiden matkojen osalta oli pakko turvautua omiin muistikuviin ja pistotarkistuksiin verkkopankissa. Alla seikkaperäinen kuvaelma jokaisen matkan suhteellisesti suurimmista menoeristä. Kaikki menot on yhden henkilön kuluja, mutta majoituksen jaoin aina toisen henkilön kanssa. Mietin pitkään otanko mukaan ruokakuluja, sillä täytyyhän sitä kotonakin ollessa syödä, mutta sisällytin kuitenkin lopulta laskelmaan.

Raya 4-4

Maalis-huhtikuussa Thaimaa & Singapore Juhana kanssa, 10 päivää 

Lennot Hki-Phuket // Singapore-Hki 900€
Lento Phuket-Singapore 80€
Majoitus Thaimaassa 210€ / 6 yötä
Majoitus Singaporessa 130€ / 2 yötä
Ruuat ja juomat Thaimaassa noin 120€ / 6vrk
Aktiviteetit kuten sukellus ja suppaus Thaimaassa 120€
Singaporen ruuat, juomat ja humputtelut noin 200€

Yhteensä 1760 € / 10 päivää

Huomioitavaa: Halusimme lentää pitkät etapit suorilla lennoilla ja olimme varauksemme kanssa myöhään liikkeellä. Majoitus ja ruoka oli Koh Rayalla huomattavasti arvokkaampaa, kuin mihin olemme muuten Thaimaassa tottuneet.

L1000479 L1000705

Kesäkuussa Italian Milano, Como ja Venetzia sukulaisten kanssa, 6 päivää

Lennot Hki-Milano // Ventezia-Hki 220€
Junat ja lautat 97€
Majoitus Milanossa ja Comolla 333€ / 4 vrk
Ruuat ja juomat noin 300€ / 6 vrk

Yhteensä 950 € / 6 päivää

rooma_-5 castelmezzano mattinata

Heinäkuu Italia Rooma, Castelmezzano ja Mattinata Juhana kanssa, 23 päivää

Lennot Hki-Rooma-Hki 270€
Majoitus koko matkan ajalle 976€ (Rooma, Castelmezzano, Mattinata) 23 päivää
Auton vuokra (sis. palautus toiseen kaupunkiin) + bensat 7 vrk 216€
Tietullit 17€
Junat ja bussit 59€
Aktiviteetit 45€
Ruuat ja juomat noin 370€ / 23 päivää

Yhteensä 1953€ / 23 päivää

Huomioitavaa: Söimme hyvin vähän ulkona, sillä lähes jokaisessa majapaikassa oli oma keittiö ja näin säästyi paljon rahaa. Kotona olisi mennyt samassa ajassa vähintään saman verran.

new-york-5

Lokakuu New York ystäväni Annan kanssa, 5 päivää

Lennot 320€
Hotelli 500€ / 5 päivää
Julkinen liikenne noin 50€ (sis. matkat Newarkin kentältä ja takaisin)
Kokemukset ja elämykset 110€
Ruuat ja juomat arviolta noin 500€

Yhteensä 1480 € / 5 päivää

Huomioitavaa: Nykin tarkkoja ruokakuluja ei ole kirjattuna, joten summa perustuu osin ystäväni kanssa pidettyyn velkakirjaan ja muuten useamman reissun pohjalta karttuneeseen kokemukseen.

krabi

Joulukuu Thaimaa Juhana kanssa, 14 päivää

Lennot Hki-Krabi 800€
Hotellit 982€ / 14 päivää
Liikkuminen takseilla ja lautalla 102€
Mopon vuokra noin 10€ / 5 päivää
Ruuat ja juomat noin 200€

Yhteensä 2094 € / 14 päivää

__________________________________________

Koko vuoden reissumenot 8237 € / 59 matkapäivää

Mielenkiintoista tässä on oikeastaan se miten erilaisia matkoja suurin piirtein samalla summalla voi tehdä. Kustannukset osoittavat hyvin myös sen, että Thaimaan matkan hinta nousee roimasti, kun ottaa majapaikaksi astetta paremman paikan mistä joulun supersesongilla joutuu pulittamaan noin 100€ / yötä.

Koko vuoden reissufiilistely löytyy matkapodcastista. Vielä on luvassa postaus jos toinenkin viime vuoden seikkailuista, mikä onkin hyvä, sillä vuoden 2017 ensimmäinen matka näyttäisi ajoittuvan vasta maaliskuulle.

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Suunnaton 10.1.2017 at 22:05

  Hei tää oli mielenkiintoinen paketti! Mä olen tosi huono pitämään matkakuluista kirjaa, joten tämä tuli oikein tarpeeseen 🙂 Aika yllättävää, että samalla rahamäärällä Euroopassa pystyy lomailemaan tuplasti sen ajan mitä Aasiassa. Oletin, että Euroopan kalliimpi hintataso olisi ottanut Aasian kalliimmat lennot nopeammin kiinni.

  • Vastaa Pingviinimatkat 11.1.2017 at 21:46

   Kiitos Suunnaton 🙂 Suosittelen kyllä kirjaamaan lukuja. Helpottaa ihan hirmu paljon budjetointia seuraaville reissuille. Meillä oli tosiaan Aasiassa tällä kertaa paaaljon kalliimmat majoitukset, kuin mitä normaalisti, joten kannattaa huomioida, että halvemmallakin siellä olisi päässyt. Sen sijaan Italian viikkojen menot yllättivät, mikä onkin varsin kannustavaa 🙂

 • Vastaa Heini 11.1.2017 at 10:24

  Ciao!

  Tämä oli tosi hyvä analyysi. Hyvin edullista matkailua väittäisin!

  Se, mikä olisi vielä totuudenmukaisempaa olisi vähentää kotona keskimäärin ruokaan menevät kulut, jotta pääsisi siihen todelliseen “matkailun ylimääräiseen” kuluun.

  Aasiassa ja Italiassa on halvempaa syödä sekä in and out! Ruokakuluissa varmaan säästitte 59 päivän aikana!

  Sitten voisi näppärästi verrata lopullista summaa johonkin tekniikkahärpäkkeeseen tai auton lainakuluihin. Monihan näkee matkailun erityisesti luksuksena, johon vain rikkailla tai korruptoituneilla bloggareilla on varaa

  Pus

  • Vastaa Pingviinimatkat 11.1.2017 at 21:51

   Hah, olin varma, että ensimmäisenä kuulisin vain miten olen törsäillyt 😀 Mielessä pyöri kaikki perusteet juuri näistä tekniikkahärpäkkeistä, autoista, veneistä, mökeistä jne 😀 Kuten tuossa pohdinkin, niin syötävä se on kotonakin, joten sikäli ruokakulujen listaaminen ei ole välttämätöntä. Tykkään kuitenkin itse budjetoida reissuja tähän tyyliin palastellen, joten siksi ne myös nyt kirjasin menoiksi. Kotona ollessa en ole millään tavalla kärryllä ruokamenoista, joten voisi hyvin uskoa, että siinäkin on monessa kohtaa säästetty. Aasiassa varsinkin! Olen tässä lähinnä miettinyt mitä tuolla samalla rahalla olisi voinut reissurintamalla muuta tehdä, mutta palataan siihen toisella kertaa 😉 pus

 • Vastaa Emilia/Matkan varrella 12.1.2017 at 14:20

  Wau minkä duunin oot tehnyt, tosi mielenkiintoista nähdä erilaisten matkojen hintaeroja! Itselläni ei oman vuoden matkustuskuluista ole rehellisesti sanottuna pienintäkään hajua.. Olisi varmaan ihan fiksua ottaa omaksikin tavoitteeksi pitää exceliä vuoden matkakuluista, edes summittaista. Usein sitä suunnittelee, mutta sitten lomaillessa kirjanpito tuppaa unohtumaan. 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2017 at 12:28

   Mukava kuulla, että informaatio oli kiinnostavaa 🙂 Harvoin sitä tulee pienemmistä reissuista tehtyä tilinpäätöstä. Viime vuonna sattui kuitenkin niin, että oli useampi reissu mistä piti tehdä kulujen jakamisen vuoksi reissukaverin kanssa merkintöjä, niin jäi muistiinkin normaalia enemmän. Kyllä näistä aina tosiaan iloa on kun seuraavaa reissua suunnitellee, niin on helpompi arvioida halpojen lentojen huumassa onko siihen reissuun ihan oikeasti varaa tai miten paljon tarttisi vielä säästää 😀

 • Vastaa Susanna 14.1.2017 at 01:05

  Mielenkiintoinen kooste, Italia on aikas kallis matkailumaa erityisesti kesällä tuli se huomattua viime kesänä. Tosin talvella sää voi tietysti olla epävakaa

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2017 at 12:29

   Kiva, että tykkäsit. Italia ei ole tosiaan halvimmasta päästä. Tosin kaupunkien välillä on huimia eroja. Esimerkiksi Napolissa kaikki on ihan pilkkahintaista Roomaan verrattuna.

 • Vastaa Aron Koominen 14.1.2017 at 09:48

  Kiitoksia näistä, harva avaa budjettiaan julkisesti. Aidot kokemukset auttavat omien matkojen budjettisuunnittelussa aivan valtavasti. Olen kovasti samaa mieltä kulujen kirjaamisen hyödyistä. Mitä enemmän on näppituntumaa rahanmenoon aiemmilta reissuilta, sitä helpompaa on arvioida mitenkä pitkään matkaan milloinkin on varaa. Etenkin jos aikoo tosiaan matkailla niin paljon kuin vain kukkaro periksi antaa. Yritän matkoilla kirjata ihan jokaisen kulun, yleensä otan kännykkäkameralla kuvan kuitista tai ravintolalaskusta. Jos ei kuittia tule, yritän heti kirjata tiedot kännykkään ennen kuin pääsee unohtumaan.

  Minäkin sanoisin, että tarjousten metsästys on teillä onnistunut. Meidän ruokakuntamme onnistui tuhlaamaan paljon enemmän viime vuonna, joskin reissasimme eniten USA:ssa, jossa valuuttakurssi on tällä hetkellä kovin epäedullinen suomalaiselle. Ihan melkein hävettää miten huonosti itse on onnistunut säästämään. Etenkin tuo New Yorkin matka näyttää suorastaan sikahalvalta omiin kokemuksiini nähden. Voipi olla, että samainen hotelli päätyy testaukseen seuraavalla omalla New Yorkin reissullamme.

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2017 at 12:35

   Kiitos Aron Koominen 🙂 Tässä on kieltämättä oppinut jo aika hyvin arvioimaan päiväbudjetteja. Silti jaksamme yllättää itsemme varailemassa suunniteltua kalliimpia hotelleja ja hurlumhei taas mentiin alkuperäisestä suunnitelmasta pitkälle. Italian majoitukset kyllä onnistui oikein hyvin viime kesänä. Nykissä havittelen aina jotakin 150€/ yöltä /2hh huone, mutta kummasti se tuppaa usein nousemaan sinne 200€ yöltä. Huomasithan vertaillessa, että kaikki kulut oli yhden hengen kuluja 😉 Nykissä ei ole muuten ikinä onnistuttu saamaan samasta hotellista majoitusta uudestaan yhtä halvalla… Mutta Hampton Inn ketjuna on tullut tutuksi ja todettua hyväksi perus siistiksi vaihtoehdoksi.

   • Vastaa Aron Koominen 14.1.2017 at 19:52

    Niin, hoksasin toki, että kulut olivat per henkilö, mutta jotenkin sen tuossa hotellin kohdalla unohdin. Näyttikin liian hyvältä ollakseen totta. Lisäksi nyt huomasin, ettei minulla ollut hajuakaan mikä hotelli mahtoi olla kyseessä. Jotenkin oli vain jäänyt se Yotel mieleen. Ehkä se mainittiin jossain podcastin yhteydessä tai jotain. Lisäksi yksi kaveri sai kyseisestä hotellista erinomaisen diilin seuraavalle matkalleen. Mutta ei ehkä satasella yötä kuitenkaan. Ehkä kannattaisi lukea kunnolla ennen kuin kommentoi. 🙂 Eipä koskaan ole meillekään sattunut samasta paikasta löytymään hyvää tarjousta enää uudelleen.

    • Vastaa Pingviinimatkat 15.1.2017 at 09:02

     Hotellin kohdalla iski pieni toivon kipinä, että New Yorkista löytyisi jotain kohtuun hintaista 🙂 Yotel on hotelli mitä itse mielelläni ensi kerralla testaisin ja siitä oli tosiaan podcastin yhteydessä juttua. Meillä oli onneksi useamman reissun ajan Nykissä perhetuttavan asunto tukikohtana, jolloin olikin hauska palata aina kaupunkiin tuttuihin kortteleihin ja moikata tuttuja ovimiehieä. Samoin Roomassa on mukavaa, kun löytynyt alue mistä on tullut se home away from home. Toisaalta taas kun ei ole päässyt majoittumaan ikinä samaan hotelliin uudestaan, niin Manhattania on nähty monesta eri kulmasta ja löytynyt ehkä paikkoja joihin ei muuten olisi eksytty. Voi mikä Nykin kaipuu tuleekaan taas näitä miettiessä… Siihen kaupunkiin ei vaan kyllästy koskaan!

  Vastaa