Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkapodcast: Mihin ei ole tehnyt mieli matkustaa - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Matkapodcast

Matkapodcast: Mihin ei ole tehnyt mieli matkustaa

8.12.2016

Maailma on pullollaan toinen toistaan kiehtovampia ja mielenkiintoisempia kohteita. Yhtälailla löytyy paljon niitäkin joihin ei ole ollut sitten minkään laista mielenkiintoa lähteä tutustumaan. Juhanan mielestä listani maista joihin en ole halunnut matkustaa on niin lyhyt, että vaikea on ehkä uskoa jos sanon, että aiheesta saatiin Inkan kanssa ihan kokonainen podcast. Juttua riitti, sillä on varsin hauskaa kuunnella toisen koottuja selityksiä siitä miksi tietyt kohteet ei vaan kiinnosta. Samalla tuli kyllä lörpöteltyä niin, että Inka epäili lopuksi meikäläisen saavan tätä menoa vielä tappouhkauksia. Mikä saa Inkan pelkäämään moista? Entä minkä kohteiden kohdalla on kokemuksen kautta ääni muuttunut kellossa? Ja mihin kohteisiin emme enää eurojamme tuhlaisi? Paljon on myös paikkoja, jotka on tulleet vastaan puolivahingossa ja vieneet sydämen kertaheitolla mennessään. Nämä ovatkin matkailun mieletön suola ja siksi kannattaa aina välillä heittää liian tarkat suunnitelmat jorpakkoon ja antaa maailman yllättää.

Onneksi jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja itse ainakin pidätän oikeuden muuttaa omaani ihan milloin vain kun reissukohteiden kiinnostavuudesta puhutaan 😀 Onko sinulla kohteita joihin ei vain yksinkertaisesti ole mitään mielenkiintoa matkustaa? Tai mikä ei lähtökohtaisesti kiinnostanut, mutta yllätti lopulta positiivisesti?

Alla olevat kuvat liittyvät vahvasti podcastissa mainittuihin paikkoihin.

pra_MG_0124

Prachuap Khiri Khan

IMG_2863

Pietari. Voiko säällä olla vaikutusta kokemukseen?

i_MG_5466-Edit

Miksi tämä kuva jäi melkein ottamatta?

Tässä vielä linkkejä podcastissa mainittuihin kohteisiin ja niistä kertoviin postauksiin:

Madeira 

Prachuap Khiri Khan

Khao Lak

Coober Pedy

Pietari

 

Saatat myös pitää näistä

9 Kommenttia

 • Vastaa Mari 8.12.2016 at 22:25

  Ihana podcast tytöt! Naurahdin ihan ääneen kohdassa “jos koko ajan oksettaa niin on se varmaan aika haastavaa” 😀 Ja mulla on myös vähän sama suhtautuminen mannermaan espanjan kieleen kuin Millalla. En tiedä johtuuko se myös rakkaudesta italian kieleen, mutta en nimenomaan oikein jaksa sitä sössössötystä. Sen sijaan lattariespanja on hyvin lähellä sydäntä, eikä vähiten siksi että ne sössötykset on onneksi jätetty siitä kokonaan pois 🙂 <3

  Podcastin varsinaista aihetta ajatellen, mulla kohde mikä ei herättänyt sen suurempia tunteita oli Praha, tosin reissusta on aikaakin jo yli kymmenen vuotta. Kylmää, sateista, Kaarlen silta, epämääräistä palloilua, outo kieli…mikään ei oikein sillä reissulla saanut ajattelemaan, että samaan kaupunkiin tarvisi enää palata uudelleen. Ehkä oli osittain omaa syytä, etten sillon osannut vielä tehdä tarpeeksi taustatyötä ja suunnitella reissuja enempää kuin lentojen ja majoitusten varaamisen suhteen, ja siihen aikaan ei juuri kukaan kirjoittanut matkablogejakaan joten ihmekös! 😉

  • Vastaa Pingviinimatkat 13.12.2016 at 21:36

   Mahtavaa, että meidän pulinat tuo naurua ainakin sun elämään 😀 Ja huokaisin itse ääneen helpotuksesta, kun kuulin etten ole yksin tämän kieliasian kanssa. Ja tarkennan muuten myös, että lattariespanja kuulostaa oikein kivalta ja korvaan sähähtää ainoastaan tuo mannermaan kieli. Olen muuten kuullut muiltakin, että Praha tai Budapest ei ole kolahtanut. Olen itse käynyt molemmissa ja Budapestiin on ollut tarkoitus mennä uudestaan, koska jäi fiilis ettei kaupunki huonolla säällä saanut oikein mahdollisuutta. Siinä on kuitenkin kaikki elementit miksi voisin siitä tykätä oikein tosissani enemmän.

 • Vastaa Sofia 9.12.2016 at 13:29

  Hyvä podcast aihe! Omalla ei-kiitos-listallani on ainakin Turkin aurinkorannikko, Bulgarian aurinkorannikko, ja muutamat kohteet Thaimaassa kuten esim Hua Hin. Huomioitavaa on että en ole käynyt missään näistä aiemmin, joten asenteeni perustuu pitkälti ennakkoluuloihin. On myös monia kohteita, jotka eivät vielä ole toivelistani kärkipäässä, mutta ajan mittaan nekin alkavat todennäköisesti kiinnostaa enemmän. Näitä on monet Afrikan maat, Intia, Kiina, Baltia, Venäjä, lähi-itä.

  • Vastaa Pingviinimatkat 13.12.2016 at 21:39

   Kiitos Sofia! Aika samoja kohteita on siellä omalla ‘ei kiinnostele’ listalla ja myönnetään, että ennakkoluuloista johtuen pitkälti. Mutta esim Thaimaassa on niin paljon muita mageita paikkoja, että tuskinpa tulee Hua Hiniä koskaan tsekattua. Silloinkin nimittäin menisin mieluummin 80 kilsan päähän Prhachuap Khiri Khaniin 🙂 Itselläni on Afrikka noussut listalla paljonkin ja esimerkiksi Iran kiinnostaisi kovasti. Maailmassa ei ihmettely lopu ihan heti onneksi.

 • Vastaa Maarit 9.12.2016 at 22:58

  Mun piti aika pitkä tovi miettiä mihin en menisi uudestaan ja ainoa mikä tulee mieleen on Sunny Beach! Tosin muuten kyllä Bulgariakin edelleen kiinnostaa. Vegasistakaan en pitänyt, mutta silti voisin kuvitella lähteväni sinnekin uudelleen. On toki kohteita joihin en haaveile matkustavani, mutta ehdotonta eitä en nyt myöskään keksi. 😀 Mielenkiintoista kuunnella teidän ajatuksia eri kohteista!

  • Vastaa Pingviinimatkat 13.12.2016 at 21:42

   Kiitos Maarit, kiva kuulla, että tykkäsit podcastista. Olen itse huomannut, että monet kohteet mitä parjataan, niin alkaa itseäni kummasti kiinnostamaan. Ja oikein erityisesti kiinnostaa ne mistä kuulee palautetta puolesta ja vastaan. Esimerkiksi mainitsemasi Vegas on juuri sellainen. Osa haukkuu ja osa kehuu vuolaasti. Haluaisin nähdä millaisena se näyttäytyy minulle 🙂

 • Vastaa Sara I Sara's Fab Life 10.12.2016 at 17:17

  Itellä on suhteellisen montakin paikkaa mikä ei ole inspannut. Lähinnä euroopan kaupungit mutta syynä myös se että olen ollut esim koulun matkalla milloin on tietyt aikataulut ja aktiviteetit, olen ollut perheen kanssa millon mulla ei ole ollut ihan hirveesti sananvaltaa tai silloin kun on ollut, en ole ottanut asioista selvää. Prahaan lähdin oikeastaan siksi että noh, ainakin saan uuden maan listalle, koomata hotellin sängyssä ja mässätä hyvän aamupalan ja nähdä kaveria joka on siellä vaihdossa. Ihan jees paikkoja siellä, mutta kaverini taisi turhautua kun itellä ei ollut varsinaisesti mitään mitä olisin erityisesti halunnut mennä katsomaan. Afrikassa haluaisin käydä vaan safarien ja ehkä maisemien takia, mutta muuten afrikka ei ole (vielä) hirveesti inspannut. Venäjällä varmaan käyn joskus vain sen takia että kaveri sieltä kotoisin. Tuskin muuten venäjällä kävisin.

  • Vastaa Pingviinimatkat 13.12.2016 at 21:46

   Maailmalle asettautuneiden kavereiden perässä kannattaakin maailmalle matkustaa. Silloin tulee reissattua kohteisiin, jotka eivät tosiaan muuten välttämättä omalle agendalle koskaan nousisi ollenkaan. Samalla näkee vähän erilaista puolta kohteista. Itse kun pääsee reissun suunnittelemaan, niin silloin ei tietysti voi kuin katsoa peiliin jos menee mönkään, joten ei muuta kuin pensseli omaan kätöseen ja maalailemaan just sellaista seikkailua mitä on itse kiva muistella jälkikäteen 🙂

 • Vastaa Suunnaton 30.12.2016 at 08:54

  Ihanaa, että jollain muullakin on antipatioita Intiaa kohtaan! Se taitaa olla ainoa paikka, johon en suostuisi lähtemään. Intialainen ruoka on myös mun lemppariani, mutta siihen ne Intian hyvät puolet mun ajatuksissani jääkin.
  Turistirysät on toinen paikka, jotka mulle on nou-nou. Mutta kuten jo hyvin podcastissa totesitte, niistä saattaisi löytyä yllätyksiäkin, kun vaan kohdetta viitsii tutkia rantaa ja hotellialueita syvemmältä.

 • Vastaa