Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Meidän suosikkirannat Thaimaassa - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Aasia Thaimaa

Meidän suosikkirannat Thaimaassa

22.11.2016

Sanokaa hep jos on tänään käynyt mielessä maiseman vaihto lämpimään palmun alle! Marraskuinen yllättävä lyhyt kokemus oikeasta talvesta saa tämän pimeyden ja harmauden ilman lunta tuntumaan taas poikkeuksellisen pahalta. Hiekka rahisee asfalttia vasten ja sade piskoo naamaa vasten kera mereltä puhaltavan kylmän tuulen. Aamulla työmatka taittuu pimeässä, sateisena päivänä on kuin joku olisi unohtanut painaa valokatkasijaa pohjoisen pallon puoliskon yllä ja kun päivän työt on tehty, niin onkin jo taas säkkipimeää. Näinä päivinä ei voi olla miettimättä, että luojan kiitos muutaman viikon päässä häämöttää loma! Loman odotuksen tuskaan on tullut haettua helpotusta vanhoista reissukuvista. Sukeltaessa kuvamuistoihin voi suorastaan tuntea lämpimän hienon hiekan varpaiden välissä, maistaa suolaveden suussa ja kuulla kaskaiden sirityksen keskipäivän kuumimpaan aikaan…

Olo on täällä pimeydessäkin onnellinen, kun edessä häämöttää energiavarastoja täydentävä pariviikkoinen tutussa maassa ja tutulla saarella. Thaimaa kutsuu meitä yllättävää kyllä jo toistamiseen tänä vuonna. Suuntaamme Suomalaisten talvilomien suosikkimaahan jo ties kuinka monetta kertaa, joten ajattelimme koostaa näiden omien kokemusten pohjalta listan meidän suosikkirannoista. Jos vielä siis mietit minne matkata tulevalla talvilomalla, niin ehkäpä tästä listasta on sinulle iloa. Tai ehkä osa rannoista on jo entuudestaan tuttuja?

Koh Raya Yai

Aloitetaan uusimmasta ihastuksestamme, vaikkei nämä missään suosikki järjestyksessä olekaan. Viime kevään iloinen yllätyksemme oli nimittäin lyhyen venematkan päässä Phuketista löytyvä pikkuruinen Koh Raya Yai. Saarella on vain muutama majapaikka ja meno iltapäivän jälkeen todella rauhallinen. Päivällä saarelle tulee venelasteittain päivämatkalaisia, mutta ryysistä pääsi helposti pakoon Siam-rannalle. Kolmen jälkeen veneet poistuivat ja jäljelle jäi rauha ja hiljaisuus. Kyllä siinä kuulkaa kelpasi oman mökin terassilta katsella horisonttiin painuvaa aurinkoa ja siemailla kylmää juomaa kirkkaissa vesissä vietetyn päivän päätteeksi. Majoituimme itse Raya Resortissa, jolla oli vanhojen tuuletin mökkien lisäksi uudempia ilmastoinnilla varustettuja bungaloweja. Hintataso saarella oli kalliimpi kuin mihin olimme muualla Thaimaassa tottuneet. Siinä missä monille sympaattisille saarille pääseminen vaatii aikaa ja vaivaa, niin Rayalle pääsee niinkin helposti, että tänne voisimme tulla vaikka vain viikonkin lomalle. Suora lento Phuketiin ja jo hetkeä myöhemmin olet saaren rauhassa.

Lue kaikki meidän Koh Rayan postaukset täältä.

Raya 4-6Raya 4-4

Koh Lanta

Lanta on kohtalaisen suuri saari, missä rantoja piisaa moneen makuun. Kuitenkin skootterilla pääsee ajamaan helposti saaren päästä päähän. Parasta Lantassa onkin ehkä juuri se, että saarella köllöttelevät sulassa sovussa isot resortit ja reppureissaajien bungalowit. Ruotsalaiset ovat ottaneet saaren todella omakseen ja oman koulun lisäksi heidän ansiosta Saladanin kylän marketista löytyy niin näkkärit, Kallen mätitahnat, kuin salmiakitkin. Suosittelemme vuokraamaan skootterin ja ajelemaan saaren eteläkärkeen syrjäisemmille rannoille. Jos laskuvesi sattuu vierailusi aikaan iltapäivälle, niin kannattaa ehdottomasti pysähtyä ihmettelemään hiekkadyyniä Saladanin kylän rannalla, sillä veden laskiessa ja hiekan tullessa esiin muodostuu pohjaan hetkeksi ihania lämpimiä pieniä altaita.

Vanhat Koh Lantan postauksemme löydät täältä (hirveä myötähäpeä tulee jo linkin jakamisestakin…) ja uusia on onneksi jo piahkoin luvassa!

Kuva vuodelta 2012

Kuva vuodelta 2012

Kuva vuodelta 2012

Kuva vuodelta 2012

Kuva vuodelta 2012

Kuva vuodelta 2012

Kalastajat saapuivat kotiin saaliinsa kera Ko Lantalla laskuveden aikaan auringon laskiessa

Kuva vuodelta 2012. Kalastajat saapuivat kotiin saaliinsa kera Ko Lantalla laskuveden aikaan auringon laskiessa

Lonely Beach, Koh Chang

Koh Chang oli ensimmäisen yhteisen Thaimaan matkamme kohde talvella 2007. Millan sisko asui silloin saarella ja majapaikka valittiin puhtaasti siltä pohjalta. Ihastuimme ikihyviksi ja kävimmekin useampana talvena tankkaamassa energiavarstoja Nature Beach Resortin asiakkaina. Edellisen kerran vierailimme Lonely Beachillä 2010 ja jo niin lyhyessä ajassa paikka muuttui paljon. Entinen reppureissaajien suosiossa ollut rantakaistale oli saavuttanut suuremmankin yleisön suosion. Ilmeisesti uusia rakennuksia tai resortteja ei tänne ole kuitenkaan rakennettu, joten paikka on säilynyt kuulemamme mukaan sympaattisena ja omanlaisena. Päivä rannalla päättyy ihanasti siihen, että katselee auringon vaipumista horisonttiin. Illalla kohtuu hintaisia ravintoloita löytyy riittämiin läheltä tai lavataksilla voi hurauttaa seuraaviin kyliin. Läheisessä Paradise Resortissa kävimme nauttimassa myös monta herkullista dinneriä. Suosittelemme ainakin tsekkaamaan Lonely Beachin jos elefanttisaarelle olet matkaamassa. White Sand Beach on aika eri maailmasta, kuin kauempana saarella olevat pienemmät rantakaistaleet.

Saarelle pääsee lentämällä Bangkokista Tratin kentälle ja ottamalla sieltä kuljetuksen saarelle. Itse olemme lentäneet välin vain kerran ja useammin ottaneet oman minibussin Bangkokista joko lauttarantaan tai suoraan majapaikan ovelle asti. Oma kuljetus tulee porukassa yllättävän halvaksi, eikä tarvitse kikkailla lentoaikataulujen kanssa.

img_4291

Kuva vuodelta 2010

img_4545

Kuva vuodelta 2010

Koh Maak

Jos kaipaat todella rauhaa ja lepoa, niin joutuu Thaimaassa yleensä näkemään vähän vaivaa matkan teossa. Ihana rauhallinen tyysija ilman biletystä ja baarimeininkiä löytyy Koh Changilta kun jatkaa vielä toisella lautalla Koh Maak nimiselle saarelle. Syrjäisemmästä sijainnista huolimatta saarelta löytyy kaikki mukavuudet ja elämä on helppoa. Me otimme kerran pienen loman kaveriporukasta ja kävimme kaksin Maakilla muiden jäädessä juhlimaan Changille. Oli aivan uskomattoman rentouttava paikka! Saaresta on kirjoitellut tuoreempia tarinoita ainakin Lena, joten hänen blogista voi hakea lisävakuutusta Maakin upeudelle. Laivat Koh Maakille lähtevät Koh Changilta Bang Baon kalastajakylästä.

dsc02227

Kuva vuodelta 2008

dsc02225

Kuva vuodelta 2008

dsc02193

Kuva vuodelta 2008

dsc02210

Kuva vuodelta 2008

 

 Mikä on sinun suosikkirantasi Thaimaassa? 

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Laura / My Passport Pages 23.11.2016 at 08:03

  Ai että, todellakin hep! Ei tämä marraskuu oikein taas lähde… Lähtisin kyllä samalta istumalta mille tahansa noista rannoista jos voisin. Kolusin Thaimaata muutama vuosi sitten aika kattavasti ristiin rastiin useamman kuukauden, mutta hauskasti Lantaa lukuunottamatta kaikki nämä paikat on mulle vielä vieraita – tavallaan kiva, että on vielä paljon vaihtoehtoja minne mennä kun Thaimaahan tulee seuraavan kerran lähdettyä. Itselle ihan ehdottomaksi suosikiksi Thaimaan rantapaikoista on kyllä muodostunut Khao Lakin ympäristö. Ei ehkä ihan se keskustan seutu, mutta siitä lähistöltä on löytynyt muutama ihan täydellinen paikka aiemmilla reissuilla – rantaa, rauhaa ja hyvätasoisia hotelleja piisaa, ja näin sukeltajana iso plussa on myös lyhyt matka Similanin saarille.

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.11.2016 at 09:49

   Similanit kiinnostaa kyllä kovasti. Khao Lak yllättävää kyllä ei taas kummemmin lumonnut, mutta voihan olla, että liikuimme aivan väärillä nurkilla. Yksi täydellinen ranta kyllä löytyi, mutta vaivaamaan jäi se keskustan seutu. Täytyykin kysyä sulta vinkkejä jos niille nurkille joskus uudemmin satutuaan. Tässä tuli tosiaan listattua nyt näitä rantalöhölmaan sopivia, mutta meille mielenkiintoisin paikka Thaimaassa koskaan on ollut varmasti Prachuap Khiri Khan. Rannalla sekin, mutta kylän viehätys on ihan muussa kuin hiekalla löhöilyssä. Oletko ehkä käynyt siellä myös?

 • Vastaa VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 23.11.2016 at 08:53

  Oi Koh Maak näyttää ihanalle! Olin tuossa kuukausi sitten Koh Koodilla (aivan ihana saari ja rannat) Koh Maakin vieressä ja olisi ollut hirmu kiva käyä täälläkin. Pitää ehkä tulevaisuudessa käyä täälläkin! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.11.2016 at 10:56

   Koh Kood on ollut meillä listalla useamman kerran, mutta Maak siunaantui kohteeksi, koska oli kätevästi saavutettavissa Changilta. Helppo uskoa, että Koodilla on vähintään yhtä kaunista. Ylipäätään nuo saaret Changin ympäristössä on todella kauniita ja sympaattisia.

 • Vastaa Heidi / Auringon alla 23.11.2016 at 10:01

  Ihana postaus, kiitos rantaterapiasta! Sitä jos mitä tarvittaisiin näin marraskuussa. Onneksi ei ole enää kovin montaa viikkoa lomaan 🙂 Mutta tästä inspiroituneena on ehkä ihan pakko tehdä joku rantapostaus itsekin!

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.11.2016 at 10:57

   Kiitos Heidi! Jäämme odottelemaan sinun rantapostausta 🙂 Tarvetta on varmasti vielä montakertaa ennen kuin loma vihdoin koittaa…

 • Vastaa sari/ matkalla lähelle tai kauas 23.11.2016 at 23:05

  Voi ei. Tämä on jo toinen tänään lukemani juttu, missä mainitaan rannat, aurinko ja valo. Ja me kun ei edes päästä lämpöön! Pitää odottaa piiitkä kuuma kesä!

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.11.2016 at 10:59

   Tunnen tuskasi! Viime vuonna tammikuussa tuskailin lähes päivittäin ihania rantakuvia mitä some suorastaan pursotti verkkokarvoille. Maaliskuun lopussa onneksi sitten päästiin itsekin. Tsemmpiä kovasti! Kyllä se kesä sieltä vielä tulee ja toivottavasti välissä saadaan taas lunta maahan, että maisema vähän kirkastuisi.

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta 23.11.2016 at 23:09

  Nää kuvat heittää ämpärillisen suolaa mun marraskuun pimeyden syvälle viiltäviin haavoihin… 😀

 • Vastaa Anna / Muuttolintu.com 24.11.2016 at 04:36

  No me ei kyllä kärsitä synkkyydestä täällä Ausseissa tällä hetkellä, mutta silti eksoottiset palmurannat houkuttelee aina. Me ollaan molemmat reissattu Thaimaassa tosi vähän. Me kun etsitään yleensä niitä hiljaisimpia paikkoja, niin Thaimaa ei ole tullut ensimmäisenä mieleen reissukohteena. Mutta kyllä sielläkin näköjään rauhallisia paikkoja vielä löytyy! Vaivaahan joutuu näkemään melkein missä vaan nykyään niiden hiljaisimpien paikkojen eteen. Varmaan takaisin Thaimaahankin lähdetään ennemmin tai myöhemmin!

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.11.2016 at 11:02

   Teillä on kyllä siellä sellaisia paikkoja lähistöllä, että ei ihme jos on Thaimaa jäänyt vähemmälle. Vaivaa joutuu tosiaan aina kyllä näkemään, kuten vaikka te tuoreimman reissukohteenne paratiisirantojen eteen. Mutta kyllä se sitten kannattikin 🙂 Täällä harmaudessa ei juurit nyt muuta ootetakkaan kuin tulevia päiviä valossa ja lämpimässä!

  Vastaa