Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkapodcast: Sooloseikkailut - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Matkapodcast

Matkapodcast: Sooloseikkailut

10.11.2016
https://soundcloud.com/milla-inka/matkapodcast-yksin-matkalla-paivitetty-aani

EDIT sunnuntaina 13.11. Julkisuuteen pääsi lipsahtamaan tallenne hyvin hiljaisella äänellä, jota olemme nyt päivittäneet. Linkin kautta löytyvä tallenne kuuluu nyt toivottavasti paremmin. Pahoittelut tästä. 

Yksin matkustamisen hyvät ja huonot puolet ovat esiintyneet Inkan kanssa käydyissä keskusteluissa viime aikoina paljon. Koska juttua aiheen ympäriltä tuntui piisaavaan, niin istuttiin tällä kertaa teidän iloksi matkapodcastin äärelle näiden ajatusten kera. Sooloseikkailut ovat aika eri juttu, kuin ystävän, kumppanin tai perheen kanssa tehdyt matkat. Kenellekään ei voi kiukutella jos menee hommat pieleen, kaveria ei voi puristaa lujasti kädestä jos jännittää, eikä kysyä mielipidettä jos menee sormi suuhun. Samalla se kuitenkin antaa aivan älyttömän paljon ja yksin reissaamisessa on tietysti hyvätkin puolet. Pohdimme myös miten erilaiset elämän tilanteet voivat kokemukseen vaikuttaa ja mihin suuntaamme itseksemme kaikkein mieluiten reissuun. Aihe on todella laaja ja siitä olisi voinut puhua vaikka kuinka pitkään, mutta herkullisten aiheiden pariin palaamme toki kernaasti uudestaankin.

Yksin reissaavista naisista on muuten tullut kirjoiteltua kerran aiemminkin ja tuon postauksen pääsette lukemaan tästä. Podcastissa mainitsin tuossakin postauksessa jo mainitun Travellover -blogin. Lisäksi Inka nosti esiin ihanan rohkean Tuntemattomaan ja takaisin -blogin Lauran, sekä parhaillaan maailmanympäri matkaavan seikkailijattaren Adalmina’s Adventures -blogin Anna-Katrin. Jotenkin tuntuu, että omat kokemukset yksin reilaamisesta on ihan ei mitään näiden maailman ympäri rohkeasti unelmiensa läpi halkovien reissunaisten kokemusten rinnalla.

Alla olevat kuvat ovat toiselta reililtä Irlannista Aranin saarilta vuodelta 2003. Ahnehdin Eurooppaa neljän viikon ajan itsekseni junaillen ja kiivas tahti uuvutti nuoruudenkin intoa puhkuvan reissaajasieluni. Matkalla meni todella moni asia pieleen ja yhdestä niistä kerron podcastissa tarkemmin. Kaikesta kokemastani johtuen, niin hyvässä kuin pahassa, jäi reissu mieleeni ikimuistoisena matkana, jonka aikana opin itsestäni lyhyessä ajassa taastusti enemmän kuin koskaan muulloin. Kuvat on otettu ekalla digikamerallani Canonin Ixus V:llä, joten laatu ei päätä huimaa. Olispa muuten ihanaa päästä Aranin saarelle ja ikuistaa nämä paikat uudestaan!

Aina on yhtä ihanaa kuulla tai lukea ajatuksianne aiheeseen liittyen, joten anna näppäimistön sauhuta jos heräsi ajatuksia. Mikäli mieleen tulee myös jokin erityisen hyvä vinkki yksin matkustavalle, niin kuulemme siitä enemmän kuin mielellämme.

maisemaa-dun-aenghusilla-2 ma-ja-aran maahan-puoliksi-vajonnut-kirkko mina-ja-polkupoyra-mika-maasto

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Laura / My Passport Pages 10.11.2016 at 18:49

  Itsellä parin viikon takainen Fidzin matka oli ensimmäinen yksin tehty reissu ja oli kyllä todella positiivinen kokemus ja lähden varmasti uudestaankin yksin reissuun. Kuten itsekin sanoit niin siinä kyllä oppi aika paljon itsestään ja etenkin tuo “kenellekään ei voi kiukutella jos menee hommat pieleen” kuulosti jotenkin tosi tutulta… 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 10.11.2016 at 22:38

   Aikamoista, että lähdit noin täysin toiselle puolelle palloa itseksesi. Ja parasta tietysti, että kokemus oli positiivinen. Itsekin ajattelin, että ehkä sitä pitäisi tehdä aika kerran vuoteen joku pieni viikonloppureissu itsekseen. Omistaa aika ihan vaan itsensä kanssa olemiselle ja siihen, että tekee vain niitä juttuja mistä itse tykkää. Ehdottomasti harkitsemisen arvoinen ajatus 🙂

 • Vastaa Arimo | Arimo travels 14.11.2016 at 15:47

  Hyvä aihe ja hyvä podcast! 🙂 Nyt, kun omaa maailmanympärysmatkaa on ensimmäiset puoli vuotta takana, niin oon kyllä päässyt kunnolla perehtymään yksinreissaamisen arkeen. Sama tunne itelläkin, että etenkin hienoimpina hetkinä haluaisi, että muutkin pääsisivät jakamaan samat maisemat ja kokemukset.

  Välillä on myös melko yksinäistä, mutta pikkuhiljaa oon alkanut oppia, että sitä omaa yksinäisyyttään voi vähentää omilla valinnoillaan. Omat hotellihuoneet on kivoja, mutta nyt oon aatellut, että majoitun jatkossa enemmän dormeissa ja sohvasurffauksen kautta, missä löytyy helpommin seuraa.

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.12.2016 at 06:03

   Pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt! Kiva, että tykkäsit podcastista. Tuommoisella pidemmällä reissulla onkin varmasti hyvä ottaa ainakin välillä dormihuone tai muita vastaavia majoitusmuotoja. Pitkäaikainen yksinäisyys ei varmasti tee sekään hyvää. Turvallista ja antoisaa matkan jatkoa 🙂

  Vastaa