Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Apertivo – esimakua kesän Italian matkoista - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Italia

Apertivo – esimakua kesän Italian matkoista

17.6.2016

*** Millan mutina***

Taloutemme kesän ensimmäinen matka Italiaan on tehty Millan toimesta! Maan pohjoisosiin suuntautuneeseen reissuun lähdettiin siskon ja äidin kanssa. Omien sukulaisten palatessa kotimaahan jatkui matka vielä edelleen yhdessä Juhanan sukulaisten kanssa synttärijuhlien merkeissä. Sää ei hellinyt ihan jokaisena päivänä, mutta hyvää ruokaa ja juomaa, jäätelöä ja ennen kaikkea erinomaista seuraa riitti. Vajaassa viikossa kameralle tarttui kuvia Milanosta, Como-järveltä ja Venetsiasta. Apertivoja nautittiin jokaisessa kaupungissa ja erityisen hauskaa drinkkiseuraa tarjosi Marimente -blogin Mari. Hänet olette nähneet aiemminkin esimerkiksi Tukholmaan tehdyllä bloggaajareissulla. Sittemmin hän on asettautunut Venetsiaan ja olikin mukavaa tuskailla italian kielen opiskelun haasteita yhdessä muutaman Aperolin äärellä.

Palataan Italian tunnelmiin tarkemmin vielä omissa postauksissaan, mutta tässä pieniä makupaloja, kuin Apertivona konsanaan. Monet näistä on julkaistu jo Instagramissa aiemmin, jossa Millaa voi seurata merkillä @milla_pingviinimatkat. Italiaa on tälle kesälle tosiaan luvassa enemmänkin, sillä vietämme suosikkimaassamme myös yhteistä kesälomaa. Alun perin suunnitelmissa oli jotain ihan muuta, mutta niin vaan päädyimme jälleen Italiaan. Missä muuten itse nautitte kesälomistanne? Koetteko jotain ihan uutta vai suuntaatteko entuudestaan tuttuihin maisemiin?

IMG_5434IMG_5484  IMG_5437

IMG_5292

IMG_5565

IMG_5570

IMG_5595

IMG_5614

IMG_5647

Saatat myös pitää näistä

7 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 17.6.2016 at 21:36

  Vähänkö mahtava kesä, kun pääset kahteen otteeseen Italiaan! Mikäs sen parempaa kuin matkustaa juuri siihen maahan, josta pitää niin paljon ja Italiasta on aika helppo pitää. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 18.6.2016 at 12:34

   Nyt on kyllä semmonen kesä, että ei olisi vielä muutama kuukausi sitten uskaltanut toivoakaan! Toivotaan, että kielitaitokin paranee kohisten siinä samalla kun kerran niin monta viikkoa yhteensä saa saapasmaassa viettää 🙂

 • Vastaa Sara|Sara's Fab Life 18.6.2016 at 15:58

  Ihania kuvia! En muistanukkaan enään miltä venetsia näyttää. Tuntuu kuin kaikki ennen 2012 tehdyt matkat olisi pelkkää unta. En muista kovinkaan tarkaan esim pariisia, new yorkia tai venetsiaa. Niissä täytyykin käydä uudestaan vielä näin 10 vuoden jälkeen, mitä joistain kohteista jo on.

  Semmosta mulla on mielessä, kun podcastista lähtien mulla on pyörynyt päässä teidän Haglöfs Lava reput/laukut ja siitä muutamia kysymyksiä. En nyt enään muista, oliko edes mainintaa repun koosta. Minkä kokoinen teillä on? Minkä pitusiin matkoihin olette niitä käyttäneet? Ei taida kuitenkaan mahtua käsimatkavaroihin? Voisiko sitä käyttää reilillä, vai olisiko reiliin kuitenkin rinkka parempi?

  Jos oli vielä jotain kysymyksiä vielä nii en ainakaan tällä kertaa muista 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 19.6.2016 at 09:44

   Joo tuo Lava on 50 litranen ja sen mitat menee vielä käsimatkatavarasta (Lavan mitat 28 x 28 x 50 cm). Riippuu paljon reissun luonteesta millä kassilla lähden reissuun. Rinkan ottaisin ehdottomasti reilille. Lava on yllättävän hyvä kantaa, mutta rinkka on aina rinkka ja itse ainakin reilatessa jouduin kantamaan rinkkaa paljon ja välillä pitkiäkin matkoja. Lava oli mukana viime kesänä Italian reissulla (reilu 2 viikkoa) ja talvella Thaimaassa. Molemmissa vaihdettiin paikkaa, mutta tiesin ennakkoon etten joudu kävelemään pitkiä matkoja se selässä. Selän hyvinvointia ajatellen, niin suosittelen kyllä pidemmille retkille rinkaa ja Lava sitten mukaan kun on pärjättävä käsimatkatavaroiden kanssa tai muuten kun ei ole pitkiä retkiä matkatavarat selässä.

   • Vastaa Sara|Sara's Fab Life 19.6.2016 at 11:27

    Kiitos. Avasikin ihan hyvin. Pääajatuksena olikin euroopan kaupunki reissut (mikäli shoppailu ei siihen kuulu) ja road tripit. Täytyypä kait pistää tilaukseen vielä ennen seuraavaa reissua.

    • Vastaa Sara|Sara's Fab Life 19.6.2016 at 12:36

     Semmoista vielä, että onko mukava kantaa, jos esim huone pitää luovuttaa silloin klo 12, mutta lento lähtee illalla, eli joutuu sen yhden päivän laukkua kanniskelemaan. Toki joihinkin hotelleihin voi laukun jättää, mutta jos niin ei ole.

 • Vastaa Mari 21.7.2016 at 17:20

  Ah, onpa ihana nähdä Venetsiaa ja muutakin Italiaa toisen silmin niin osaa itsekin miettiä täällä majailua ihan uudesta vinkkelistä. Ja olipa huippua nähellä pitkästä aikaa aperitiivien ja kanaalien äärellä! <3 Kiitos myös maininnasta ja linkkauksesta!

 • Vastaa