Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkapodcast: Kaupunkilomat Euroopassa - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Lissabon Rooma

Matkapodcast: Kaupunkilomat Euroopassa

26.5.2016
https://soundcloud.com/milla-inka/4-matkapodcast-kaupunkilomat

Neljännessä matkapodcastissa keskustelimme Inkan kanssa kaupunkilomista. Minkälaisia city-reissaajia olemmekaan, mitkä ovat suosikkikaupunkimme Euroopassa ja miksi, ja mikä tekee hyvän kaupunkiloman? Entä mitä tarkoittaa vötkyily? Eurooppa on pullollaan mielenkiintoisia kohteita ja podcastiin orjentoituessa tuli todettua kuinka moni on vielä itselläkin näkemättä. Ihan pääkaupunkeja pitäisi kyllä käydä katsomassa välillä muitakin, kuin näitä itselle rakkaimmiksi muodostuneita Roomaa ja Lissabonia. Esimerkiksi Inkan suosikissa Lontoossa pitäisi kyllä lähteä käymään ihan ajan kanssa avoimin mielin.

Roomassa on tietysti tullut rampattua ja innolla odotan tulevan kesänkin matkaa, jonka tiet vievät jäälleen myös saapasmaan pääkaupunkiin. Mikä siinä Roomassa jaksaa viehättää ja mikä on tehnyt Inkalle Lontoosta unelmakohteen? Laita napit korville ja kuuntele vaikka seuraavalla bussi- tai lentomatkalla, sekä antaudu samalla omien kaupunkilomahaaveidesi vietäväksi.

Rooma yö-3

rooma1 rooma2

Rooma yö

Kaupungeissa on usein tapahtumia joiden kautta pääsee keskelle paikallista elämää ja iloittelua

Missä muuten tykkäät kuunnella podcasteja? Entä mikä on oma suosikkikaupunkisi Euroopassa? 

Tässä vielä linkit meidän blogin Rooma ja Lissabon aiheisiin juttuihin.

Podcastissa mainitut muut blogit kohteiden mukaan:

Rooma – Milja Köpsi

Lissabon – Cocoa Etsimässä ja Tasty Travelissimo

Lontoo – Arcie Gone Lebanon ja Britannika

_MG_3606-2

Sen verran on sentään Lontoossa pyörähdetty, Big Beniä on ehditty tirkistellä!

Saatat myös pitää näistä

7 Kommenttia

 • Vastaa Heidi / Auringon alla 26.5.2016 at 18:49

  Mielenkiintoinen podcast taas 🙂 Oma lempikaupunkini on varmastikin Berliini, vaikka toisaalta Eurooppa on kyllä täynnä mielenkiintoisia kaupunkeja, isompia ja pienempiä. Ihastuin helmikuussa kovasti Istanbuliin, syksyllä taas yllätyin todella Budapestistä. Ja oon edelleenkin ihan varma, että se Lissabon olis mun juttu. Eniten eri kaupunkeja olen kiertänyt Espanjassa, ja sieltä suosikkeja on Madrid ja vaikkapa vähän pienemmät Granada ja Cadiz.

  • Vastaa Pingviinimatkat 27.5.2016 at 12:38

   Onpa mukava kuulla, että tykkäsit 🙂 ja mitä tulee esimerkiksi juuri Berliiniin, niin käymättä on… Vähän sama juttu kuin sulla Lissabon, niin olen ihan varma, että ihastuisin ikihyviksi. Istanbul komeilee myös pikaisesti koettavien listalla! Lista on vaan niin hirmu pitkä ja lomaa suhteessa siihen hirmu vähän…

 • Vastaa Sara I Sara's Fab Life 26.5.2016 at 20:10

  Ljubljana lemppari kaupunki. Itsekkään en Inkan tavoin lämmenny roomalle, mutta voi johtua siitä että koulun kanssa ja oli käynnit aika ohjattua ja aikataulutettua. Inkan lontoon kuvat taas nostatti lontoo kuumeen. Podcastia kuunnellu aina vähän missä nyt satun olemaan. Töissä, matkalla, kotona…
  Näin kesän tullen, ja tähän sekä edelliseen pakkaus postaukseen liittyen jos ootte käynyt reilillä, niin olisi ehkä ihan hyvä aihe? (samalla muistuttaa hankkimaan eurooppalainen sairaanhoitokortti. Ylen uutisen mukaan vain alle 30% suomalaisella on se)

  • Vastaa Pingviinimatkat 27.5.2016 at 12:43

   Slovenia onkin niin ihana, että ei ihme jos Ljublijana on upea myös! Olemme Juhanan kanssa ehtineet vierailla kaupungissa vain muutaman tunnin keskellä yötä, joten uusinta olisi kyllä paikallaan. Junailua on tullut harrastettua Inkan kanssa molempien ja tietääkseni vähän eri kohteissa, joten siitä saisi varmasti myös kiinnostavan keskustelun. Kiitos ajatuksesta, olen siitä jo hyvin innoissani! Ja mihin tahansa kukaan koskaan matkustaa, niin ei koskaan ilman vakuutusta! Siitä saisi ihan oman juttunsa ja on ollut itse asiassa jo pidempään tarkoitus kirjoittaa aiheesta blogiinkin…. Laitetaan näppäimistö laulamaan siis 🙂

   • Vastaa Sara I Sara's Fab Life 27.5.2016 at 14:28

    Matkavakuutus ei aina kata kaikkea tai prosessissa kestää, mutta eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa EU/ETA/Sveitsissä hoidon samaan hintaan paikallisten kanssa.

 • Vastaa Maarit 27.5.2016 at 15:47

  Kiitos taas podcastista! Tää on musta ihan paras juttu ja ootan aina seuraavaa. Ootte tosi luontevia ja teitä on miellyttävä kuunnella. Mun oma suosikkikaupunki on myös Lontoo, mutta Sarajevo vei kyllä viime kesänä sydämen! Vaikka onkin pieni kaupunki, niin jotain sellasta siinä oli mistä pidin, ehkä se vaatimattomuus ja turvallusuuden tuntu. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 29.5.2016 at 22:54

   Kylläpä mieltä lämmittää saada moista palautetta, kiitos Maarit <3 Muistankin Sarajevo-postauskesi! ja kuvat Wienistä varsinkin oli niin upeita, että sinne täytyy päästä kyllä pian. Mun täytyy nyt ryhdistäytyä ja alkaa käymään kaupungeissa jotka on pitkään roikkuneet To Visit -listalla.

  Vastaa