Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Viisi syytä matkustaa Lissaboniin - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Lissabon Portugali

Viisi syytä matkustaa Lissaboniin

17.5.2016

Rakkaus Lissaboniin leimahti sellaisella nopeudella, että oli vaikea uskoa sitä itsekään. Kaupunki tuntui välittömästi kotoisalta. Lissabon oli kuin vanha kirjekaveri jonka kanssa ei oltu pidetty yhteyttä aikoihin, mutta hän otti heti avosylin vastaan ja purki kaiken varautuneisuuden. Kaupunki oli kompakti ja siitä ehti saada reilussa viikossa käsityksen, mutta toisaalta lääniä ja kaupunginosia oli riittävästi, jotta joka päivälle riitti hyvin nähtävää. Joitan jäi vielä odottamaan seuraavaakin kertaa. Harmillisen vatsataudin kouriin ajautunut Juhana muistaa Lissabonin taatusti ikuisesti omalla tavallaan ja miehen sairastellessa ehti kaupungin kujat, kaakelit ja maisemat kattojen yllä tulla Millalle tutuksi.

Kameran muistikortit pursusivat tämänkin matkan jälkeen erilaisia kuvamuistoja takapakkipöpöstä huolimatta. Tässä pieni kuvamuistelo Euroopan yhteen suosikkiimme samalla kun kerromme viisi tärkeintä syytä miksi Lissaboniin kannattaa matkustaa.

1. Tunnelmalliset kapeat ja sokkeloiset kujat

Koska Helsingistä puuttuu vanha keskiaikainen kaupunginosa, niin jaksaa vanhat sokkeloiset kujat aina vaan viehättää. Niillä kulkiessa on ihana kuvitella miltä tuntuisi asua jossakin ihan muualla ja kuivattaa pyykkinsä kujan ylittävällä narulla. Mikä parasta nurkan takaa voi löytyä mitä hyvänsä yllättävää ja jännittävää.

_MG_1251 Lissabon 2-9Lissabon1

2. Ilmasto

Lissabon hemmottelee matkailijaa myös talvikuukausina. Kymmenen päivän aikana joulukuussa meille sattui kaksi sumuista päivää, muttei lainkaan sadetta! Elohopea jaksoi kivuta pariinkymmeneen asteeseen ja päivällä kelpasi istuskella nahkatakissa terassilla ihan hikoiluksi asti. Kesähelteillä on helppo kuvitella katujen tunnelman yltävän aivan uusiin lukemiin. Ainakin sellaisen mielikuvan saimme Cocoa etsimässä -blogin kesäisemmistä tarinoista.

_MG_1293Lokit skabaamassa leipäpalastaLissabon-6

3. Ihmiset

Lissabonin porukka on suomalaiseen makuun. Ihmiset ovat hyvin rentoja ja välittömiä, mutta eivät tule liian lähelle. Täällä tykätään viettää aikaa ja elämästä ulkosalla ja siitä osataan nauttia. Muiden ympärillä olevien annetaan nauttia omasta rauhastaan ja seurastaan. Ehkä tästä syystä Juhanan sairastaessa Millasta oli ihan mukavaa kävellä kaupungilla yksinkin ja vaikka istahtaa lasilliselle.

_MG_1284 _MG_1270Lissabon 2-10

4. Hintataso

Lissabon on edullinen! Pienen kahden desin olut irtoaa reilulla eurolla ja lasi viiniä parilla. Maittavasta ateriasta ei tarvinnut maksaa kuin parikymppiä ja julkisella liikenteellä pääsi paikasta toiseen varsin edullisesti. Pidempikään loma kaupungissa ei siis välttämättä maksa maltaita, vaikka kaikki ateriansa ulkosalla nauttisikin.

Lissabon-3-horz Lissabon2

5. Maisemat ja miradourot

Korkeuserot ovat kaupungin yksi ehdoton plussa, eikä pelkästään siksi, että kaikki herkuttelut tulee sulateltua puolivahingossa katuja kiipeillessä. Hienoa se on siksi, että ympäri kaupunkia on näköalatasanteita, eli Miradouroja joilta pääsee ihailemaan maisemaa kattojen yli. Meidän suosikkimme oli Santa Catarinan Miradouro, mutta ei kyllä näytä pöllömmältä Tasty Travelissimo -blogissa kehuttu Gracan kukkulan näköalapaikka sekään!

Lissabon-8_MG_1297Lissabon

Lissabonin kävijän kannattaa ehdottomasti suunnata myös päiväretkelle Sintran kauniisiin maisemiin. Teimme tuosta satumaisesta kylästä jo aiemmin postauksen, jonka pääsette lukemaan täältä. Erityisesti kesäkuumalla tarjoaa Sintran taikametsät linnoineen mukavan vastapainon kuumalle kaupungille.

Kaikki Lissabonin (ja muidenkin kohteiden) juttumme löytyvät muuten uuden teeman myötä tuolta ylhäältä alasveto-valikoista. Toivottavasti tämä helpottaa navigointia jatkossa.

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Martina 18.5.2016 at 07:35

  Mulla on ihan samanlaiset fiilikset Lissabonista. Tuntui kuin kaupunki olisi ottanut heti avosylin vastaan ja se oli jollain tapaa heti tuttu ja kotoisa. Voisin lähteä heti uudestaankin Lissaboniin. P.S. Kiva tämä teidän uusi teema! Alasvetovalikot on tosi näppärät. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 18.5.2016 at 21:16

   Meidän salarakas, Lissabon! Kiitos teeman kommentoinnista. Itsekin tykkään etsiä noista alasvetovalikoista blogeissa juttuja, niin heräsin myös sellaisen tekemiseen oman blogin osalta 😀

 • Vastaa Sara I Sara's Fab Life 18.5.2016 at 07:44

  Teijän kuvia on vaan aina niin ilo katella! Varsinkin noin kauniissa kaupungissa teijän kuvat on lumoavia!

 • Vastaa Heidi / Auringon alla 18.5.2016 at 12:37

  Oi, jos olin vakuuttunut Lissabonista jo aikaisemmin, niin nyt oon vielä enemmän! Ihania kuvia! Mun on kyllä todellakin pakko päästä tuonne vielä joku päivä, ja ilmeisesti talviaika ei olisi hassumpi sekään (olen aina ajatellut, että tuonne on pakko matkustaa kesällä, kun muuten on ihan kurjat säät).

  • Vastaa Pingviinimatkat 18.5.2016 at 21:20

   Tietäen yhteiset mieltymyksemme matkakohteiden suhteen, niin olen varma, että Lissabon olisi makuunne. Talviaika on varsin passeli sekin. Kai sillä tietysti joskus sataa tai ehkä meillä oli vaan ihan älyttömän hyvä tuuri, mutta hyvin tarkeni tosiaan nahkatakissa ja päivällä usein ihan paitasillaankin. Oli se Suomen jolukuun harmauden keskellä tosi energisoivaa 🙂

 • Vastaa Inka 18.5.2016 at 17:33

  Ihanaa, miten Lissabon vei teidän sydämet! Kaupunki on kyllä aika huikea, ja pastel de nata oli sen verran hyvää että sinne vois matkustaa uudelleen milloin vaan. 😀 Vähän kävi harmittamaan että en napannu itelle tuommoista kaakelia tuliaisiksi Feira da Ladralta!!!! Ehkä ens kerralla, sillä eiköhän semmoinen taas tule. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 18.5.2016 at 21:24

   Joo kaakeli jäi harmittamaan itseänikin ehkä vähän… Täytyy siis varmaan lähteä sellaista hakemaan, hih 😉 Siihen olisi ihana yhdistää samalla pientä roadtrippailua Portugalin rannikolla muutenkin!

 • Vastaa sonjanette | FIFTYFIFTY 18.5.2016 at 18:33

  Tämä lista on asiaa, Lissabon on varmaan mun suurin suosikki kaupunkikohteista. 🙂 Mutta yksi tärkeä pointti jäi mun mielestä uupumaan, nimittäin fado! Alfaman autenttiset fadoklubit olivat mun mielestä yksi unohtumattomimmista kokemuksista koko kaupungissa.

  • Vastaa Pingviinimatkat 18.5.2016 at 21:25

   Totta Fado jäi! Meillä jäi itseasiassa koko kokemus Juhanan sairastuttua, eli meillä on kuudes erinomainen syy palata kaupunkiin 🙂

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 21.5.2016 at 09:25

  Tämä lista osuu kyllä niin naulan kantaan! Lissabon nousi kertaheitolla meidänkin top-kaupunkien kärkeen, on se vaan ihana, just näistä mainituista syistä. Naurattaa vieläkin, kuinka meillä kulki ajatukset niin samaa rataa, että tultiin julkaisseeksi näitä Portugali-juttuja niin samaan aikaan :D. Nyt iski muuten Lissabon-kuume. Ja myös Nyki-kuume, kun kuuntelin ton teidän NY-podcastin…

  • Vastaa Pingviinimatkat 22.5.2016 at 22:17

   Matkakuume se ikuinen kuume 😀 Kohteet vaan vaihtuu Lissabonista Rooman ja Singaporen kautta aina lopulta kuitenkin New Yorkiin 😀
   Kiva kuulla, että voitte alleviivata mainitut syyt. Lissabon oli kyllä upea <3

  Vastaa