Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Procida - saari suoraan italian täyteisestä päiväunesta - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Italia Procida

Procida – saari suoraan italian täyteisestä päiväunesta

7.5.2016

Procida tuo pikkuinen saari Napolinlahdella lumosi erityisesti Millan mielen viime kesäisellä matkallamme. Ihastusta tuntuu haukkovan muutkin saarella käyneet ja useat harmittelevat sitä, etteivät ymmärtäneet jäädä saarelle yön yli. Virhe pikainen päivä matka tähän palaan ihastuttavaa italiaa ei toki ole, mutta fiilikseen pääsee taatusti paremmin jos viettää muutamankin yön. Me tutustuimme saaren elämään kolmen yön yli ja tuossa ajassa tuntui, että pääsimme vasta lähikortteleiden makuun. Mutta meistä nyt onkin tullut vähän tämmöisiä hidastelijoita ja nautiskelijoita. Tutustuimme rauhalliseen tahtiin lähialueeseen, tarkkailemme paikallisia ja yritämme päästä kärrylle heidän päivärytmistään ja tavoistaan. Tälläkin vierailulla istuskelimme samassa baarissa apertivolla jokaisena iltana ja seurasimme kuinka saaren asukkaat kävivät viereisessä kirkossa työpäivän päätteeksi. Kolmessa päivässä pääsimme vasta pääpiirteittäin jyvälle siitä kuka oli ystävä kenenkin kanssa ja kenen kanssa juteltiin mitä ilmeisemmin vain siksi, että se oli kohteliasta. Italialaisten kehonkielestä on helppo tulkita tunteita ja tunnelmia silloinkin kun ei edes puhetta kuule tai ymmärrä.

Procida on suoraan elokuvista ja ennen reissua saaren katujen tunnelmaan voi päästä vaikka katsomalla Judd Lawn ja Matt Daimondin suoritusta elokuvassa Lahjakas Herra Ripley. Tai elokuvan kautta voi loman jälkeen fiilistellä miten ihanassa paikassa sitä tuli käytyäkään. On helppo kuvitella miltä kaikki näytti vuosikymmeniä sitten, sillä täällä tuskin moni asia on siitä muuttunut tai uusia rakennuksia tullut anhojen tilalle. Aika saarella on pysähtynyt ja suorastaan jähmettynyt postikorttiin. Tunnetuimman postikorttikuvan Corricellan värikkäästä satamasta voi taltioida oman kameran muistikortille Terra Muratan näköalapaikalta. Pieni kipuaminen Santuario S. Maria Delle Grazie ohi todella kannattaa mihin vuorokauden aikaan hyvänsä. Aamupäivästä aurinko saa rakennukset hohtamaan kirkaissa väreissään ja illalla auringonlaskua voi ihailla sen painuessa saaren toisella puolella horisonttiin.

sepaikkasieläitaliasa-3 sepaikkasieläitaliasa-4-horz

Corricellan rantabulevardi täyttyy illalla tunnelmallisista ravintoloista ja vastoin odotuksiamme hinnat eivät olleet mitenkään ihmeellisiä. Ravintoloista ei Procidalta jäänyt kuitenkaan mikään erityisemmin mieleen, muuten kuin Juhanan polttoöljyltä maistuneen pizzan osalta (Friariellia emme tule kokeilemaan toiste!). Tunnelmaa niissä kaikissa kuitenkin piisasi ja ruoka oli maukasta. Isyyspakkaus blogissa kehuttiin Tripadvisorissakin mainetta niittänyttä La Lampra nimistä ravintolaa ja sitä olisimme itsekin kernaasti kokeilleet. Pöytävaraus oli kuitenkin ilta-aikaan välttämätön, joten joudumme odottamaan elämystä seuraavaan kertaan.

Procida on kuitenkin paljon muutakin kuin Corricellan vanha kalasatama. Saarella pääsee nauttimaan todellista italialista lomaa polttavan kuumalla rantahiekalla, käyskentelemään kapean pittoreskeilla kujilla, todistamaan herrojen temperamenttia katujen kulmissa ja kuulemaan kuinka lasten nauru raikaa historiaa muuten uhkuvista kivitaloista heidän juostessa hippaa sen sokkeloissa. Pikkuisella saarella on helppo kävellä mieluiselle rannalle ja ostaa matkalla eväät jostakin pikkuisista mercatoista. Saarella selviää helpoiten kun antautuu paikallisen rytmin vietäväksi ja nauttii esimerkiksi siestasta hotellin riippumatossa koko saaren väestön sulkeutuessa päivän kuumimpaan aikaan koteihinsa. Niin sitä sitten jaksaa taas istua pitkää iltaa aukion laidalla paikallisten mummojen tapaan ja nauttia jäätelöä jälkiruuaksi kellon lähestyessä jo puolta yötä.

sepaikkasieläitaliasa-2

sepaikkasieläitaliasa

sepaikkasieläitaliasa

sepaikkasieläitaliasa-3

sepaikkasieläitaliasa-2

Procidalla pääsee nauttimaan yhtä aikaa rantaelämästä, lomasta pienessä kaupungissa, imemään itseensä historiaa ja menneen ajan tunnelmaa, sekä fiilistelemään palaa jokseenkin aitoa Italiaa. Eipä siis ihme, että tämä elokuvien saari on vielä kirkkaana mielessä vuosi matkan jälkeenkin. Haaveissa tänne on jo palattu monen monta kertaa, mutta toivottavasti pian pääsemme uudestaan torkkumaan oliivipuiden alle siestan aikaan ja seuraamaan kyläläisten näytelmää La Piazzetta aukiolla apertivon aikaan.

Tässä vielä linkki juttuun missä kerroimme majapaikastamme Albergo La Viganasta. Kyseistä hotellia voimme suositella erittäin lämpimästi!

Procida_-10-horz

Ihmiset tulivat veneillä uimaan näköalapaikkamme viinitilan perällä alle

Ihmiset tulivat veneillä uimaan näköalapaikkamme viinitilan perällä alle

Procida_

Procida

Saatat myös pitää näistä

17 Kommenttia

 • Vastaa Piia 8.5.2016 at 20:21

  Procida tuli tutuksi kesällä 2012. Kyl oli kaunis!

  • Vastaa Pingviinimatkat 9.5.2016 at 20:36

   Kiva kuulla, että olet päässyt käymään tuolla kauniilla saarella 🙂

 • Vastaa Sara I Sara's Fab Life 9.5.2016 at 07:55

  On kyllä ihanan värisiä taloja ja pikku kujia!

  • Vastaa Pingviinimatkat 9.5.2016 at 20:37

   Suosittelemme lämpimästi vierailua saarella, jos on yhtään kujien ja värikkäiden talojen perään 🙂

 • Vastaa Maarit 9.5.2016 at 08:11

  On kyllä viehättävän näköinen paikka, tuli heti sellainen fiillis, että tuonne kun pääsisi nautiskelemaan. Samalla sitä aina miettii, että ihan oikeasti jotkin asuvat noissa paikoissa. Millaistakohan paikallisten arki on, tuntuu jotenkin niin kaukaiselta siihen nähden millaista oma elämä on. Näillä upeilla säillä ei kyllä ole valittamista elämään täällä Suomessakaan.

  Pakko tähän samaan kommentoida, että ihana tuo teidän uusi podcast, olen kuunnellut sitä nyt pariin kertaan tallimatkalla, juuri sopivaa viihdykettä tylsille ajoimatkoille. Iso peukku siis siitä, odotan innolla jatkoa! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 9.5.2016 at 20:42

   Paikallisten elämän seuraaminen ja analysointipohdinta on kyllä reissujen suosikki puuhaa! Juurikin mainitsemistasi syistä. Aivan mahtava kuulla, että podcast myös miellyttää. Sitä on tosi hauska tehdä, joten tulemme todella iloiseksi kuulessamme sen mielyttävän myös kuulijoita <3

 • Vastaa Eevi / Rento matkablogi 9.5.2016 at 19:06

  Mä en jostain syystä ollut edes kuullut tästä saaresta, vaikka Amalfin rannikolla ollaan oltu ja Capri ja Ischia on tietysti tuttuja. Onneksi nyt tuli tämäkin opittua, näyttää nimittäin mielettömän ihanalta paikalta! Ja huikeita kuvia, jälleen kerran..

  • Vastaa Pingviinimatkat 9.5.2016 at 20:48

   Procida on mystisesti jäänyt suurelta yleisöltä piiloon suurempien ja kuuluisampien naapureiden houkutellessa. Caprilla ja Amalfilla käyneenä kallistuisi matka helposti edelleen Procidalle. Kiitos kuvakehuista 🙂

 • Vastaa Virpi /Täynnä tie on tarinoita 9.5.2016 at 19:17

  Aivan ihanan näköistä. Kesällä olisi tarkoitus lähteä noihin maisemiin, ehkäpä piipahdan saarella edes päiväseltään.

  • Vastaa Pingviinimatkat 9.5.2016 at 20:50

   Suosittelemme lämpimästi. Ihanaa, että pääset lomalle Italiaan! Oikein leppoisaa ja rentouttavaa lomaa sinulle 🙂

 • Vastaa Jenna / With huge passion for life 9.5.2016 at 20:36

  Näyttää niin idylliseltä ja rentouttavalta! Tuollainen riippukeino kelpaisi köllöttelyyn 🙂 Mä oon vasta viime aikoina tutustunut Amalfin rannikkoon ja Procidaan sekä Ischiaan, kun oon pyöritellyt mielessä Italian lomaa. Tosin en oo ihan varma selviäisinkö Italian reissusta hengissä ilman gelatoräjähdystä mahassa 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 9.5.2016 at 20:54

   Sulla pyörii samat kuviot mielessä kuin meilläkin 🙂 Aamujooga terassilla tai viiniköynöksien katveessa jäätelölle vastapainoksi, niin ei pääse gelatoräjähdys syntymään 😀 Procida olisi kyllä mainiota yhdistää Amalfin rannikkoon jos on pidempään mahdollista lomailla tuolla suunnalla.

 • Vastaa Inka 10.5.2016 at 05:27

  Huipulta näyttää, niin Italia kuin uusi ulkoasukin! Mää epäilen, että tuun joskus vielä buukkaamaan reissun mulle ja Karimille Italiaan ihan tän teidän tekemän aivopesun vuoksi… Alkaa siis jo tehota! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 10.5.2016 at 08:41

   Hah-haa, vaadimme kyllä ennen matkan varausta pientä konsultointi-iltaa, ettei mene sitten taas ihan metsään se reissu 😀 Mutta hyvä jos tehoaa! Ulkoasu vaatii vielä vähän hommia, mutta kiva jos miellyttää jo nyt.

 • Vastaa Laura 10.5.2016 at 10:32

  Piti ihan tulla katsomaan kuvat läpi, kun näytti niin kauniilta. Aivan ihania värejä ja tunnelmaa! En ole kovin suuri Italia-fani, mutta jos Italiaan lähivuosina päädyn, niin Procida vois olla vaihtoehto 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 10.5.2016 at 14:40

   Kiitos Laura 🙂 Tunnelma Procidalla oli kyllä kohillaan. Toivottavasti annat Italialle vielä mahdollisuuden. Se on iso maa ja yllättävän monipuolinen. Turistimassatkin on vältettävissä 😉

 • Vastaa Tickler 13.5.2017 at 11:21

  Meitsi tässä suunnittelee ens kesän Amalfin reissua. Ja miten mä oon tämän postauksen ihan unohtanut?!?
  Tää ratkaisi sen, että ollaan yksi yö tuolla. Kiitos kamu!

 • Vastaa