Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Paratiisin käärmeet - eloa ja eläimiä Koh Raya Yailla - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Aasia Koh Raya Yai Thaimaa

Paratiisin käärmeet – eloa ja eläimiä Koh Raya Yailla

23.4.2016

Elo Koh Raya Yain saarella on todella leppoisaa. Päivän ruuhka-aikaa kun Patok Beachillä välttelee, niin saa todella olla ihan omassa rauhassaan. Baareja ja yöelämää ei ole, vaan ravintolat sulkevat ovensa kymmeneen mennessä. Muita suomalaisia oli yllättävän vähän ja ruotsalaisia emme nähneet juuri lainkaan. Ehdottomasti suurin osa turreista oli muualta Aasiasta ja erityisesti Kiinasta.

Muiden turistien touhujen seuraaminen olikin parasta päiväviihdettä. Mikäs siinä istuskellessa ja seuraillessa muiden tapoja olla ja lomailla. Silmiin pistävintä oli se kuinka kiinalaiset daamit keikistelivät ja poseerasivat hiekalla ja turkoosissa aalloissa. Rannalla ei todella selfien ottoa tai poseeraamista peitelty vaan on suorastaan suotavaa laittaa huulet törölle ja vinkata silmää! Myöskään kaikenmoista piehtarointia hiekassa ja sopivien asentojen hakemista kuvaajaan nähden ei tarvitse häpeillä. Eräskin kiinalaismamma seurasi aikansa kuinka pari länkkärinaista kuvasivat aikansa toisiaan ja pyysi sitten heitä ottamaan hänestä kamerallaan kuvia. Siinä sitten toinen tytöistä kuvasi ja toinen ohjasi liikkeissä hiekalla keikistelevää aasialaista kanssasisarta. Kehonkieli muistutti meidän mielikuvissa ehkä enemmän Sports Illustrated –lehden uimapukunumeron kuvauksia, kuin normaalin lomakuva-albumin ikuistamista. Avoimuuden lisäksi aasialaiset turistit eivät enää pakoilleet samalla tavalla aurinkoa kuin ennen, vaan nauttivat päivästä auringosta aurinkovarjon alla ja snorklailivat menemään vaikkeivat kaikki uimataitoisia olleetkaan.

Raya 5

Juhana paineli räpylöineen veteen mökkimme alapuolella olevilta kallioilta. Japanilainen mökkinaapurimme kyseli onko siinä hyvä snorklailla ja kertoi siinä samalla, että hän ei osaa uida, mutta snorklaa kyllä 🙂

Raya 4-5

Raya-4

Eläimet kuuluvat viidakkoon tietysti myös ja paratiisista löytyy käärmeitä. Yksi tällainen käärme tuli Juhanaa “vastaan” rannalla hänen kuvatessa yöllistä kirkkaana loistavaa tähtitaivasta. Onneksi samaan aikaan rannalla olleella paikallisella pojalla oli taskulamppu mukana ja kolme metrinen luikertelija tuli huomatuksi. Siinä olisi saattanut säikähtää vähän enemmän, jos moinen otus olisi luikerrellut miehen ja kamerajalustan jalkojen juureen pimeässä. Suositellaan siis mukaan pakattavaksi jonkinlaista valonlähdettä. Sähkökatkotkaan eivät ole nimittäin harvinaisia.

Paikalliset varaanit onnistuivat myös säikyttämään muutamaan otteeseen hiipimällä nurmikolla ihmeen läheltä. Eräänä aamuna varaaniperheen suurin ja mahtavin jäsen rapisteli mökkimme terassin alta esiin. Siinä ylsi Juhana taas ihmeen ketteriin liikeratoihin, kun kamera piti saada haettua ilman, että säikyttäisi päiväkävelyllä ollutta nelijalkaista kaveria. Jonkun teorian mukaan nämä saarella elävät varaanit eivät olisi vaarallisia, mutta ei lähdetty testailemaan vaan seurailtiin sivummalta niiden kulkua poluilla ja pusikoissa.

Raya 2

Raya 3

Raya 1-5

Raya 2-2

Jos nyt joku säikkyi käärmettä tai varaaneja, niin täytyy kyllä vielä todeta, että ihminen on valitettavasti tämänkin paratiisin suurin käärme. Rantakävelyllä tuli vastaan kaikkea sitä roskaa mikä mereen kulkeutuu ja surullisen paljon ihmisten käsien kautta. Surullisen paljon hiekasta löytyi lasia ja muovista nyt puhumattakaan. Siinä pahimpia siruja hiekalta poimiessa ei voinut olla miettimättä miten paljon vahinkoa puhdas välinpitämättömyys ja tietämättömyys aiheuttaa. Olisi todella surullista jos meillä ei olisi enää tulevaisuudessa näitä kauniita paratiiseja joissa ihailla elämää ja eläimiä. Toivottavasti Koh Lipellä toimiva Trash Heros rantautuu nyt Lantan kautta Thaimaan muillekin rannoille. Jo yksin roskapöntöille olisi Koh Rayalla suuri tarve. Näistä Trash Heroista voi lukea lisää Siveltimellä -blogista, missä onkin osallistuttu vapaaehtoistyöhön ja siivottu yhden kauniin paratiisin rantoja. Sannan blogista löytyy muuten mahtavia vinkkejä Thaimaan saarihyppelyyn, joten käykäähän kuumeilemassa sieltä itsellenne lisää vinkkejä ensi talven paratiisilomaa varten!

Raya 1-2

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 23.4.2016 at 20:20

  Apua tuota käärmettä! :O En tosiaan haluaisi törmätä siihen sen paremmin pimeällä biitsillä kuin oikeastaan valoisallakaan. Varaanit taas ei aiheuta mussa ollenkaan samanlaista pelon tunnetta. Niiden touhuja tuli seurailtua niin paljon Australiassa (jossa ne ei välttämättä ole ihan vaarattomia), että niitä on vain kiva nähdä.

 • Vastaa Pingviinimatkat 25.4.2016 at 08:00

  Varaanit on kyllä metkoja. Niistä isommista tulee aina jotkut muinaiset otukset mieleen. Ihan kun eivät olisi tästä päivästä ollenkaan 🙂

 • Vastaa Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 26.4.2016 at 15:05

  Mä pelkään täällä Espoossakin puskissa väijyviä kyykäärmeitä, joten tommosesta jättimötkäleestä varmaan p*skoisin housuun! 😀 Että toivottavasti ei tule vastaan yhtään missään ikinä!

  • Vastaa Pingviinimatkat 27.4.2016 at 06:33

   Käärmeet kieltämättä kuumottaa näki niitä missä hyvänsä. Milla ei varsinaisesti ole pahoillaan, että kohtaaminen jäi väliin 😀

  Vastaa