Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Lissabon
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Lissabon

Lissabonin ensitunnelmia

13.1.2016

Syksyn mittaan haaveilimme joulusta palmupuiden katveessa jossakin Aasian auringon alla, mutta marraskuisen aina-yhtä-edullisen New Yorkin reissun jälkeen budjettirealismi siirsi Aasiat tuleville talville. Puntaroimme vaihtoehtoja ja Milla ehdotti jouluksi Alppimaisemia. Juhana onnistui kuitenkin väistämään kylmästä-kylmään vaihtokaupan puhumalla Portugalista. Lissabon kun oli kiinnostanut jo pidempään. Päädyimme ostamaan lennot kohteeseen itsemmekin yllättäneellä ripeydellä, josta yleensä luemme tarinoita kesäkuukausilta. Kuulemamme kokemukset kaupungista talviaikaan kannustivat ja luottavaisin mielin pakkasimme kassiin vaatteita joilla pärjäisimme vuorokauden 10-20 asteen välillä heilahtelevassa lämpötilassa.

Saavuimme Lissabonin kentälle varhaisena perjantaiaamuna. Olimme nousseet lämpimästä omasta sängystä aamuyöstä kolmen aikaan ja TAP:n suora lento kiisi kiitoradalla jo ennen aamu kuutta. Epäinhimillistä. Olimme varanneet majoitukseksi asunnon Bican kaupunginosasta Booking.comin kautta ja onneksemme asunnossa ei ollut vieraita ennen meitä, joten saimme sen käyttöömme jo aamulla kymmeneltä. Koska kentältä keskustaan ei ollut kiire, niin päätimme taittaa matkan metrolla. Latasimme lippuautomaatista molemmille matkakorttiin 10€ ja maksoimme ensimmäisen 1,40€ maksavan matkan. Näin halvalla pääsee harvassa länsimaassa kentältä keskustaan! Perjantaiaamun kiireessä pyyhältävät lissabonilaiset, eivät tosin katsoneet hyvällä kentältä matkaan nousseita turreja, jotka röyhkeästi veivät matkatavaroineen tilaa. Tädit tuijottivat murhaavasti ja toiset komensivat suoraan sullomaan polvet suuhun ja tilaa hänen takapuolelle. Aamuhorroksessa ei onneksi jaksanut itse olla moksiskaan.

Tämä kuva löytyy varmaan jokaisen Lissabonissa käyneen turistin kuva-albumista. Me saimme kulkea tätä katua pitkin kauppareissullamme.

Tämä kuva löytyy varmaan jokaisen Lissabonissa käyneen turistin kuva-albumista. Me saimme kulkea tätä katua pitkin kauppareissullamme.

Lissabon on täynnä ihania yksityiskohtia ja rappioromantiikkaa

Lissabon on täynnä ihania yksityiskohtia ja rappioromantiikkaa

Vaihdoimme kertaalleen linjaa Alamedan asemalla ja lopulta nousimme tunnelista ylös Baixa-Chiadon asemalla. Chiadon puoleisella uloskäynnillä meidät otti vastaan katukuva, joka sai Millalta välittömän hyväksynnän ja Juhanan myhäilemään tyytyväisenä onnistunutta valintaa. Kävelimme asemalta muutaman korttelin matkan Elevador da Bican kohdalle ja laskimme alas katua, jota pitkin yksi näistä Lissabonin kuuluisista funikulaareista kulkee. Jos ennen matkaa olisi pitänyt valita yksi kuva joka kuvasti meille Lissabonia, niin se olisi juuri tämä. Voitte uskoa, että olimme melko tyytyväisiä asuntomme sijaintiin.

Sympaattinen hobitin kokoinen ja elämäniloinen Laura oli meitä sovitusti vastassa tasan kello kymmenen. Hän esitteli meille ihastuttavan asuntomme, joka oli juuri niin mahtava kuin kuvien perusteella olimme nähneetkin. Ehkä jopa parempi! Lauran kerratessa alueen nähtävyyksiä ja muita yksityiskohtia, ajattelimme molemmat ettemme halua lähteä täältä ehkä koskaan. Voi Lissabon, miten meillä menikin näin kauan ennen ensitapaamista!? Lauran lähdettyä myhäilimme tyytyväisinä joululoman kohdevalintaa ja miten mainion asunnon Juhana onnistuikaan löytämään.

_MG_1855

Vuokraemäntä oli toimittanut meille joulutunnelmaa

Vuokraemäntä oli toimittanut meille joulutunnelmaa

Keittiön kaikki pinnat kiilsivät! Astianpesukone ja pyykinpesukone (kuivurilla!) oli luksusta mitä harvoin meidän lomakämpistä löytyy. Pesuauneet, mausteet jne tykötarpeet oli valmiina ja jääkaapissa Vinho Verde :)

Keittiön kaikki pinnat kiilsivät! Astianpesukone ja pyykinpesukone (kuivurilla!) oli luksusta mitä harvoin meidän lomakämpistä löytyy. Pesuauneet, mausteet jne tykötarpeet oli valmiina ja jääkaapissa Vinho Verde 🙂

_MG_1433

Lähdimme ensitöiksemme kauppaan tankkaamaan jääkaappiin muutakin kuin omistajan jättämän tervetuliaispullon Vinjo Verdeä. Kauppalasku ei päätä huimannut ja rakastuimme hetki hetkeltä kaupunkiin enemmän. Illan tullen teimme vielä pienen kävelykierroksen lähialueella, joka vaikutti varsin mutkattomalta ja rennolta kaupunginosalta. Muutama pikkuruinen lähibaari näytti siltä, että niissä viettäisimme mielellämme vaikka viikon jokaisen illan. Päädyimme testaamaan heti ensimmäiseksi kotiamme vastapäätä olevan Estrela da Bica nimisen ravintolan, jota Lauran lisäksi myös TripAdvisorissa kehuttiin. Pieni ravintola oli erittäin rento ja lista mielenkiintoinen. Seiniä koristivat erilaiset kartat ja hyllyillä oli maapalloja, voi sydän. Menu oli monipuolinen ja mielenkiintoinen Pho-keittoineen ja vege pastoineen. Juhanan kala-annos oli varsin maittava ja Milla tykästyi vege-nuudeliannokseensa. Lopuksi oli vielä testattava suklaatorttu kermavaahdolla. Kello löi vasta kymmentä kun tilasimme noin 35 euron laskumme. Samaan aikaan paikalliset näyttivät vasta aloittelevan päivällistään ja ravintola olikin täyttynyt iloisesta pulputuksesta. Hälinä ja kadulla ilakoivien tupakoitsijoiden äänet eivät kuitenkaan kantautuneet lainkaan asuntomme ja nukahdimmekin kuin valokatkaisijasta napsauttamalla. Lissabon oli ottanut avosylin vastaan, emmekä olisi voineet olla tyytyväisempiä joululoman kohdevalintaan.

Näkymä meidän ranskalaiselta parvekkeelta

Näkymä meidän ranskalaiselta parvekkeelta

Kotikadulla. Täällä roskikset jätetään oven viereen kadulle mistä ne keräillään päivittäin.

Kotikadulla. Täällä roskikset jätetään oven viereen kadulle mistä ne keräillään päivittäin.

Halpaa on!

Halpaa on!

_MG_1261

Saatat myös pitää näistä

22 Kommenttia

 • Vastaa Anna / Muuttolintu 14.1.2016 at 00:02

  No nyt iski Euroopan matkakuume! Ja Portugali siellä korkeella listalla!

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2016 at 07:07

   Te nauttisitte Portugalista taatusti! Näen suorastaan sut jo siemailemassa caipirinhaa jossakin Bairo Alton baareista 😀 Helppo ja mutkaton maa turistille, missä kuitenkin pääsee helposti elämään keskellä paikallista vilinää.

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 14.1.2016 at 08:25

  Ihan samat fiilikset ku meillä Lissabonista!

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2016 at 16:13

   Voi kyllä! Mutta ei sikäli kyllä mitenkään yllätä 😀

 • Vastaa Katja 14.1.2016 at 08:32

  Onkohan kellään oikeasti päinvastaisia alkufiiliksiä kaupungista? 😀 Minä olin vähän skeptinen paikkaa kohtaa sinne lähtiessä. Oltiin myöhään illalla perillä ja olin aivan varma, että kuitenkin heti alkuun taksikuski aikoo vedättää kahta turistia. Kohdallehan sitten sattui maailman herttaisin vanha mies, joka oli vasta aloittanut uransa ja paikat olivat vähän hukassa. Laittoi jo paljon ennen perille pääsyä mittarin kiinni ettei jouduta maksamaan hänen tietämättömyyksistään ylihintaa! 😀 Lopulta hän ajoi meidät kävelykatua pitkin suoraan hotellin oven eteen ja samalla mun pienet ennakkoluulot karistui heti.
  Seuraavana aamuna päivänvalossa olin jo täysin sitä mieltä, että Lissabon ei vois enempää mun tyylinen lomakaupunki.

  Ja näyttää muuten ihanalta tuo teidän asunto, meillä on selvästi ollut sama kotimetroasema. 😀 Ihanaa seutua!

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2016 at 18:43

   Voi tosiaan olla, että Lissabon yksinkertaisesti voittaa jokaisen puolellen 😀 Ihana miten sympaattinen kuski on teillä ollut. Portugalilaiset oli kyllä suomailaiselle luonteelle passelin oloista seuraa. Ystävällisiä, eikä yhtään tungettelevia. Muutenkin osu ja uppos suoraan sydämeen koko kaupunki <3 Ja asunto oli huippu, vaikka tietysti näin talvi aikaan piti pitää lämppäriä välistä päällä ja villasukat oli oiva lisävaruste 🙂

 • Vastaa Jenna / With huge passion for life 14.1.2016 at 08:44

  Kuulostaa niin Lissabonilta! 🙂 Pitää kysellä myöhemmin tuosta teidän majoituksesta lisää. Ollaan nimittäin suunnittelemassa tälle vuodelle Portugalin reissua ja tuo asunto näyttää ihan loistavalta. Näen itseni jo siemailemassa viiniä jossain katubaarissa kesäisestä auringonpaisteesta nauttien 😉

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2016 at 18:49

   Kerrotaan kämpästä mielellään lisää! Tässä valmiiksi jo linkki asunnon sivulle: http://www.booking.com/hotel/pt/apartment-bica.fi.html

   Vaikka joulukuussa olikin kaupungissa ihanaa, eikä turisteja liikaa, niin kyllä sitä kernaasta kokisi Lissabonin myös kesän mittaan 🙂 Voin jo nähdä silmissäni sen kuvan missä nautiskelet viiniä asunnon läheisessa terassibaarissa auringon laskiessa. Mutta kerrotaan siitäkin paikasta lisää toisella kertaa 😉

 • Vastaa Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 14.1.2016 at 09:05

  Oi ihana Lissabon!! Minäkin olin sinne niin pitkään halunnut. Jokohan tänä vuonna? Nähtäväksi jää!

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2016 at 18:51

   Lissabonissa oli muuten paljon asuntoja ja edukkaastikin, joten taaperon kanssa reissatessa majoitus sellaisessa toimisi erinomaisesti. Hyvää treeniä olisi taatusti myös taaperon lykkiminen rattaissa pitkin välillä jyrkkiäkin katuja 😀

 • Vastaa Tuija 14.1.2016 at 15:31

  Lissabon on aivan ihana kaupunki, rakastuin siihen ensimmäisellä reisullamme jouluna 2007 ja sen jälkeen olen siellä muutaman kerran käynyt mm. mieheni mukana, kun hän juoksi Lissabonin maratonin. Kumpa voisimme muuttaa sinne…työ pitää meidät kuitenkin visusti suomessa. Suosittelen myös Portoa jonne on Lissabonista vain parin tunnin junamatka.

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2016 at 18:54

   Kiva kuulla, että olet myös ihastunut Lissaboniin joulukuussa. Jännä muuten, että oli helppo kuvitella heti itsekin, että asuisimme siellä! Mikäs siinä, rannat lähellä ja edullinen hintataso. Toivotaan, että joskus päästään kokemaan jokin pidempi lomareissu. Portosta olemme kuulleet paljon hyvää myös. Täytyy laittaa sekin nähtävien paikkojen listalle Portugalin osalta 🙂

 • Vastaa Heidi / Auringon alla 14.1.2016 at 16:08

  Siis jos olen Lissaboniin mielinyt jo vuosia, niin nyt tuli sellainen olo, että sinne on ihan pakko päästä heti! En ole koskaan käynyt, mutta olen ihan varma, että se olisi just mun kaupunki! Kauniita kuvia 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2016 at 18:56

   Kiitos Heidi! Sen verran moni kolkka maailmalla on vienyt yhteisesti sydämemme, joten en epäile hetkeäkään, ettetkö pitäisi Lissabonista 🙂 Onneksi on lentotarjouksia koko ajan, niin siitä vaan varaamaan kun sattuu sopiva loma kohdille. Suora lento ei ollut jouluksikaan kuin 300€ henkilöltä.

 • Vastaa Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 14.1.2016 at 17:10

  Voi Lissabon, aina se on niin ihana <3 Itse vietin joululomaa naapurissaan Sesimbrassa, mutta tietysti Lissabonissakin tuli päiväretken verran piipahdettua. Tuli melkeinpä hinku muuttaa sinne uudelleen!

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.1.2016 at 19:01

   Ihana kuulla, kun muutkin täällä hehkuttavat Lissabonia <3 Pitikin ihan katsoa mikä tämä Sesimbra oikein on ja sehän näyttää todella viehättävältä myös! Kesäinen Portugal täytyy ehdottomasti päästä vielä kokeilemaan.

 • Vastaa illusia 16.1.2016 at 10:14

  Lissabon on minunkin lempikaupunkini. Olen reissannut pitkinpoikin Portugalia välillä maaliskuun alku – lokakuun loppu, mutta talvikausi on vielä kokematta.

  • Vastaa Pingviinimatkat 17.1.2016 at 16:10

   Meidänkin täytyy kyllä ehdottomasti päästä kokemaan Portugal kesäaikaan, mutta ei kyllä vastusteta uutta talvista vierailuakaan. Niin hyvä kokemus oli kerrassaan 🙂

 • Vastaa Maarit 16.1.2016 at 23:11

  Ihana kämppä! Ja vaikuttaa muutenkin kivalta paikalta. En ole koskaan käynyt Portugalissa, mutta hitsi vie, sehän voi olla mukava kohde. Olen aina vaan haaveillut saarista – Azorit ja Madeira, voi kun sinne joskus pääsisi. Mielelläni seuraan tarinoitanne Lissabonista! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 17.1.2016 at 16:12

   Portugal on onnistunut kyllä meidät vakuuttamaan Lissabonin, Sintran ja Madeiran kautta täysin. Lämpimästi voidaan sitä Madeiraakin suositella, mutta kyllä me näillä näkymin seuraavaksi suunnataana Portugalissa jonnekin sen upeista rannikkokaupungeista. Ja Azorit kiinnostaisi nekin.

 • Vastaa Anna-Kaisa Noki 28.1.2016 at 11:17

  Oi, että! Ette kyllä helpottaneet meikäläisen Portugali-matkakuumeilua yhtään! En ole hoksannutkaan, että bookersista löytyy myös asuntoja, itse olen tottunut airb&b:n käyttäjä, mutta kuulostaa siltä, että bookersista kannattaa lomakotiakin katsella lentojen lisäksi. Ilmeisesti kelitkin olivat tähän vuoden aikaan ihan mukavat? Kiitos ihanasta postauksesta!

  • Vastaa Pingviinimatkat 28.1.2016 at 22:22

   Voi kiitos Anna-Kaisa 🙂 Pakko myöntää, että näiden juttujen julkaisu ja kuvien selailu ei varsinaisesti helpota kuumetta sen enempää 😀 Sivusto josta siis kämpän varasimme on Booking.com ja tässä on linkki suoraan asuntoon: http://www.booking.com/hotel/pt/apartment-bica.fi.html Sama asunto löytyy myös Airbnb:n kautta 🙂 Sää oli myös varsin miellyttävä. Pitkähihaisessa pärjäili päivällä tai pahimmillaan joutui pitämään nahkatakkia. Eli mukavat suomen loppukesään/alkusyksyyn verrattavat olosuhteet. Oikein hyvin voimme suositella myös talvella vierailua!

  Vastaa