Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

National Beard and Moustache Championships, New York
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Miesten missikisat – National Beard and Moustache Championships, New York

10.12.2015

Marraskuiselle Nykin matkallemme meillä ei ollut kummempia suunnitelmia tehty, mikä jätti tilaa spontaaneille ideoille. Yksi tällainen syntyi aamu-tv:n lähetyksestä, kun haastateltavina oli vekkulin näköisiä partasetiä. Sedät kertoivat lauantaina Brooklynin Kings Theatressa järjestettävistä kisoista, missä herrojen parrat ja viikset olisivat pääosassa. Koko homma kuulosti niin kummalliselta, että National Beard and Moustache Championships tapahtuma oli nähtävä omin silmin! Näinpä loikkasimme lauantaina metroon ja ajelimme aina Brooklynin Flatbushiin asti.

Matkalla asemalta teatterille totesimme edustavamme vähemmistöä ja jossakin kohtaa erinäisiä laitapuolen kulkijoita ohittaessa mielessä kävi myös ajatus siitä, että kuinka viisasta olikaan vain loikata metroon tarkastelematta lainkaan millaiselle alueelle olimme menossa. Ajattelimme kuitenkin, että tällaista tapahtumaa ei järjestettäisi missään epämääräisillä huudeilla ja seurasimme mielenkiinnolla ympärillä olevaa elämää. Myöhempi tutkiskelu osoitti, että alue on aikoinaan ollut irlantilaisten ja italialaisten asuttama, mutta viime vuosikymmeninä Karibialta ja erityisesti Haitilta saapunut väestö on ottanut naapuruston omakseen. Rikoksia tapahtuu (tuorein ammuskelu viime viikolla), mutta niitä nyt tuntuu tapahtuvan kaikkialla Amerikassa.

Juhana pohtii riittäisikö parran pituus

Juhana pohtii riittäisikö parran pituus

Sony New York-14

New York-6

Itse tapahtumapaikka Kings Theatre ei näyttänyt miltään ulkoa päin katsottuna, joten sisätilat pääsivät lievästi sanottuna yllättämään. Teatteri on avattu alun perin syyskuussa 1927 ja vuosikymmenien ajan siellä näytettiin elokuvia. Teatteri kuitenkin suljettiin 1977 ja lukuisat vesivahingot ja ilkivalta meinasikin koitua rakennelman kohtaloksi. Onneksi New Yorkin kaupunki tuli järkiinsä 2000-luvulla ja rakennus määrättiin kunnostettavaksi. Vihdoin tämän vuoden helmikuussa pitkällisen kunnostuksen ja noin 90 miljoonaa dollaria myöhemmin teatteri avattiin yleisölle alkuperäistä asuaan kunnioittavassa loistossaan. Ja ei voi kun sanoa, että johan oli teatteri!

Kings Theatre oli melkoinen rakennus

Kings Theatre oli melkoinen rakennus

Tällä kertaa tyydyttiin yleisöpaikkaan, eikä Juhana noussut lavalle

Tällä kertaa tyydyttiin yleisöpaikkaan, eikä Juhana noussut lavalle

Arkkitehtoorisen hämmästelyn jatkoksi haukoimme henkeä nähdessämme kaikki kisoihin osallistuvat voittajaehdokkaat. Kisa käytiin kaiken kaikkiaan 16 kategoriassa, eikä Millalla kyllä ollut aavistustakaan, että niin monia parta- ja viiksityyppejä oli maailmassa edes nimettynä. Viiksiä oli laitettu kategorioihin mm. Englannin, Unkarin ja itämaisen Fu Manchu tyylien mukaan. Partojen joukosta löytyi taas sellaisia kun Verdi, Garibaldi, Amish ja Musketeer. Lisäksi oli vielä kategoriat Full Beard Natural, Partial Beard Freestyle ja Freestyle Full Beard. Oli siinä kuulkaa ihmettelemistä, sillä herrojen luomukset olivat aikamoisia!

Sony New York-13

Sony New York-11

Sony New York-9

Sony New York-10-tile

Iso osa kisaajista oli myös pukeutunut asiaan kuuluvalla tyylillä. Hattuja ja muita asusteita ei säästelty. Oli mielenkiintoista seurata kuinka nämä miehet olivat halukkaita poseeraamaan ja olemaan kameroiden edessä. Otimme paikat sivummalta käytävän reunalta mistä kisaajat kulkivat lavalle. Näin pääsimme näkemään jokaisen kategorian edustajat lähietäisyydeltä ja seuraamaan vierestä voittajien haastatteluja. Milla olisi kovasti halunnut kaverikuvaan viime vuoden voittajan Madison Rowleyn (Garibaldi parta) kanssa, mutta kun mahdollisuus siihen tuli, niin iski jännitys päälle ja kuva jäi ottamatta. Madison olisi kyllä saattanut voittaa jotkut missikisat ihan ilman partaakin, toisin kuin ehkä osa hänen partatovereistaan. Herrojen ympärillä pyöri paljon erinäköistä fania tai bändäriä. Näissäkin piireissä on siis selvästi omat fanittajansa. Koko kisan voittajaksi tänä vuonna julistettiin Scott Metts. Hänen partansa kuuluu kategoriaan Full Beard Styled Moustache, eli täysi parta ja muotoillut viikset.

Tämä herra oli sitten sitounut partansa tuommoisen häkin ympärille. Arvoitukseksi jäi miksi…

Tämä herra oli sitten sitounut partansa tuommoisen häkin ympärille. Arvoitukseksi jäi miksi…

Osa kisaajista istui takanamme odottelemassa vuoroaan. Herra punaisessa takissa kertoi jollekin tulleensa Syyriasta…

Osa kisaajista istui takanamme odottelemassa vuoroaan. Herra punaisessa takissa kertoi jollekin tulleensa Syyriasta…

Imperial Moustache kategorian voittaja Ramesh Parekh

Imperial Moustache kategorian voittaja Ramesh Parekh

Eri kategorioiden välillä riitti kuhinaa sivukäytävällä, jonka vieressä olimme parkissa

Eri kategorioiden välillä riitti kuhinaa sivukäytävällä, jonka vieressä olimme parkissa

Vasemmalla mies joka kaivoi palkinnolla nenäänsä ja amerikkalainen bloggaaja, joka näytti mallia siitä kuinka mennään reippaasti iholle

Vasemmalla mies joka kaivoi palkinnolla nenäänsä ja amerikkalainen bloggaaja, joka näytti mallia siitä kuinka mennään reippaasti iholle

Vasemmalla vuoden 2014 koko kisan voittaja Madison Rowley ja oikealla Freestyle Mustache kategorian voittaja Daniel Lawlor.

Vasemmalla vuoden 2014 koko kisan voittaja Madison Rowley ja oikealla Freestyle Mustache kategorian voittaja Daniel Lawlor.

Amish parrat edustettuna. Keskellä edustava herra numero 5, eli Marc McShane voitti oman luokkansa.

Amish parrat edustettuna. Keskellä edustava herra numero 5, eli Marc McShane voitti oman luokkansa.

Sony New York-2

Full Beard Styled Moustache kategorian ja koko kisan voittajaksi nousi Scott Metts numerolla 6. Komea on, joten ihan ansaitusti.

Full Beard Styled Moustache kategorian ja koko kisan voittajaksi nousi Scott Metts numerolla 6. Komea on, joten ihan ansaitusti.

Juotuamme pari 10 dollarin olutta muovituopista poistuimme paikalta ja totesimme, että tulipahan tämäkin nähtyä. Jälkikäteen perehdyimme kisan luonteeseen tarkemminkin ja selvisi, että ne järjestetään joka vuosi eri kaupungissa. Mikä tuuri siis, että satuimme samaan aikaan New Yorkiin. Osa kisaajista osallistuu tähän selvästi vuosittain, joten jos olet näiden komeiden partamiesten perään, niin kannattaa tarkastaa myöhemmin missä kisat ensi vuonna järjestetään.

Kympi bisse muovituopista… Hauskaa oli silti ja päivä oli varsin mielenkiintoinen.

Kympi bissestä muovituopista… Hauskaa oli silti ja päivä oli varsin mielenkiintoinen.

*Osa kuvista on otettu matkalla lainassa olleella Sonyn DSC-RX10II-kameralla.

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 10.12.2015 at 09:19

  Voi tsiisus mitä partoja ja viiksiä 😀 Olisihan se pitänyt arvata, että tälläinenkin kilpailu on olemassa. Jos on pupuagilityä, niin miksei sitten viiksikisojakin… Teatteri on kyllä hulppea ilmestys ja yllättävän tyhjää siellä on katsomon puolella ollut.

  Joko Juhana alkoi haaveilemaan ensi vuoden kilpailuihin osallistumisesta?

  • Vastaa Pingviinimatkat 10.12.2015 at 18:54

   Joo ei ollut suuremmin ryysistä 😀 Seuraavalla viikolla teatterissa olisi ollut So You Think You Can Dance -ohjelman joku kiertue-esitys, jonka epäilemme vetäneen aika paljon enemmän yleisöä. Mukavahan se meidän kannalta oli, että päästiin läheltä katsomaan. Ei ole haaveissa osallistua, joten Millan ei tarvitse myöskään siirtyä bändäreiden joukkoon 😀

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 10.12.2015 at 11:28

  Hämmentävä tapahtuma kerrassaan, hahaha :DDD Teatteri näyttää to-del-la upeelle, joten onneksi sai säilyä!

  • Vastaa Pingviinimatkat 10.12.2015 at 19:03

   Teatteri oli kyllä mieletön! Ja tapahtumakin jotenkin just kaikessa hämmentäväisyydessään niin amerikkalainen 😀

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 10.12.2015 at 12:35

  Aikamoinen tapahtuma! Olisin kyllä minäkin mennyt, jos olis kohdalle osunut. Varmasti aika mainio tunnelma tuolla noiden partaveikkojen keskellä, koska ei kai kukaan voi liian tosissaan tollasta skabaa ottaa .

  • Vastaa Pingviinimatkat 10.12.2015 at 19:08

   No todellakin, sinne vaan 2016 tapahtumaan Arto soluttautumaan! Voidaan tulla kannustusjoukkoihin! Lupsakka tapahtuma kerrassaan. Miehillä ei selvästi ole tarvetta kyräillä toisiaan ja kisaajilla keskenään hyvä meininki 🙂

 • Vastaa Jani 12.12.2015 at 08:19

  Kerrassaan hulppeita kuvia ja perus-NYC nähtävyyksien sijaan varmaankin hieman vaihtelua Manhattanille. Ei parta pahoille kasva, joutoviikset joutaville…

  • Vastaa Pingviinimatkat 13.12.2015 at 14:09

   Heh, näinhän se on 😀 Ja on tosiaan mukava bongailla tämmösiä tapahtumia niiden perusnähtävyyksien rinnalle.

 • Vastaa Huli/Meanwhile in Longfield.. 12.12.2015 at 15:03

  Voi jestas miten hauskoja kuvia! Päivän hymyt saavutettu! 🙂

 • Vastaa Inka 13.12.2015 at 08:33

  Huhhuh mikä teatteri!! Noissa puitteissa saattaa tuo kympin oluttuoppikin maistua astetta paremmalta kuin tavallisesti. Aika huikea kokemus varmasti noin muutenkin, onneksi bongasitte sen! Amerikan aamu-tv on kyllä muutenkin ihan paras, paitsi ne ammuskelu-uutiset ei kyllä luo yhtään turvallista reissufiilistä!

  • Vastaa Pingviinimatkat 13.12.2015 at 14:14

   Amerikan aamu-tv on Juhanan suosikkeja 😀 Monella tasolla hirvittävä määrä informaatiota tylsän keskustelun sijaan. Nykissä varsinkin on aika mielenkiintoista seurailla, kun tuutista tulee samaan aikaan ruuhka- ja liikennepäivityksiä. Suomeen kun visioi jotain vastaavaa, niin näyttää kuva aika säälittävältä 😀 Joka aamu tulis sama uutinen “Länsiväylä kohti Helsingin keskustaa seisoo aina Matinkylän liittymästä asti…”. Ei todellakaan uutisoinnin arvoinen.

 • Vastaa Laura R. / RIMMA + LAURA -matkablogi 14.12.2015 at 11:50

  Luin jo ihan tuoreeltaan tän postauksen, mutta enpäs ehtinyt aiemmin kommentoida. Siis aivan mahtava mäihä, että tuollainen kisa sattui olemaan tuolla teidän siellä ollessanne ja hienoa, että teillä oli mahdollisuus mennä katsmaan sitä paikan päälle! Parrat on niin pop <3 Onneks mullakin on yks komea partasuu kotona ihan omasta takaa, kyllä ois muuten kateus iskenyt, haha 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 14.12.2015 at 12:55

   Parrat on todellakin pop! Olispa hienoa jos joku tuttu olisi kisaamassa joskus mukana ja pääsis kannustamaan ihan oikeasti. Pidän kuitenkin Juhanan vielä mielelläni yleisössä vaikka parta onkin mun mielestä ihan must 😀

  Vastaa