Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Solo
Pallontallaajat.net
Valikko
Jyväskylä Suomi

Palvelulla on väliä – Solo Sokos Hotel Paviljonki

7.11.2015

Solo brandi Paviljonki 1200

Hotelli, tuo väsyneen matkaajan leposija, missä painaa päänsä pehmeään tyynyyn ja käpertyä puhtaan valkoisiin lakanoihin. Jos ajatellaan puhtaasti hotellin ydintuotetta, niin on se pelkistettynä pelkkä majoituspalvelu, mutta sitä voidaan tukea muilla lisäpalveluilla. On kuntosalia, ravintolaa, kylpylää, neuvottelutiloja, leikkihuonetta jne jotka voivat tukea asiakasta hänen etsiessä itselleen sopivinta yösijaa. Palveluita kehitetään jatkuvasti, niillä pyritään erottautumaan kilpailijoista ja saada asiakkaat tulemaan uudestaan. Useat hotellit tarjoavatkin Suomessa perus tasaista laatua ja usein kaikkea kaikille. Hotellista on oltava moneksi, sillä asiakkaiden tarpeet vaihtelevat ja sama asiakas saattaa majoittua suosikkipaikkaansa niin työmatkalla, kuin perheen kanssa lomaillessakin. Lisäpalvelut ovat kaikki toki elämää helpottavia mukavia lisiä, mutta todellisuudessa hotellin mahdollisuus erottautua lähtee sen ihmisistä.

Valtaosassa suomalaisia hotelleja asiakaspalvelu osataan. Kulttuurillemme sopivalla vähäeleellisellä ystävällisyydellä toivotetaan asiakkaat tervetulleiksi, kerrotaan huoneen ulkopuolisista lisäpalveluista ja mistä aamiainen löytyy. Me asiakkaat varmistamme omalla käytöksellämme sen, että yksikään päivä ei vastaanotossa taatusti ole samanlainen. Olemme monesti seuranneet sivusta ihaillen vastaanottovirkailijoiden kykyä eläytyä asiakkaan tunteisiin ja hoitaa haastaviakin tilanteita maaliin. Oli tilanne mikä hyvänsä, niin tulee seuraavaa asiakasta palvella hymy korvissa ja jättää edellinen tilanne taakse. Yhtälailla me asiakkaat odotamme tiskin toiselta puolelta eläytymistä pettymysten lisäksi elämän mihin tahansa iloihin tai suruihin.

Olemme vierailleet tämän vuoden aikana Jyväskylän Solo Sokos Hotel Paviljongissa kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla helmikuussa kyseessä oli työn ja huvin yhdistäminen. Ensin perjantaina hoidettiin työt ja lauantaina juhlittiin Millan isoäidin 95-vuotis syntymäpäiviä. Koko viikonlopussa tuntui olevan juhlan tuntua ja hymy oli herkässä. Saimme upgraden sviittiin ja otimme siitä ilon irti raskaan viikon päätteeksi ennen sukujuhlia. Emme poistuneet hotellista koko iltana, vaan käytimme palveluita koko vihreän kortin edestä tilaillen huoneeseen S-etukorttiviiniä, syöden nautiskellen alakerran Trattoriassa ja ottamalla aamusaunan.

Sviitistä on moneksi

Sviitistä on moneksi

_MG_1446-horz

Toinen reissu ajoittui Juhannukseen ja oli meidän virallinen Solo Brändibloggaaja -vierailu. Ajoimme kaatosateessa yhdessä koko muun Helsingin kanssa kohti maalaismaisemia. Saapuessamme hotellin vastaanottoon oli meillä täysi työ saada hymy irtoamaan kyseisen ajomatkan jälkeen. Pettymystä ei varsinaisesti lieventänyt se, että sade jatkui aina vaan pilaten samalla suunnitelmamme ulkoilusta ja pyöräilystä kesäisessä Jyväskylässä. Tunnustettakoon, että tuskailimme aika tavalla, että mistä löytäisimme mielenkiintoisen kärjen jutullemme moisessa kelissä. Uskomattoman ystävällisen ja tilannetajuisen henkilökunnan avulla vierailustamme tuli kuitenkin oikein onnistunut. Ulkoilu vaihtui kuntosaliin ja kun kiukut oli puhistu kuntopyörällä taivaan tuuliin, niin olimme valmiita kohtaamaan kaupungin vaikka sitten sateessa. Seuraavana päivänä saimme vielä vastaanoton Ritalta ison kasan vinkkejä mitä voisimme tehdä seuraavalla Jyväskylän vierailullamme. Sadekin lopulta väistyi ja maalaisjuhannus Millan sukulaisten seurassa sujui varsin rattoisasti.

Solo Jyväskylä-8

Solo Jyväskylä-7

Solo Jyväskylä-6

Stressi pois polkien! Palvinjongin kuntosalilta on muuten komeat näkymät, sillä se sijaitsee hotellin ylimmässä kerroksessa.

Solo Jyväskylä-3

Solo Jyväskylä-4-horz

Jyväskylässä kannattaa vierailla huurteisella ralliautoilija Harri Rovanperän englantilaistyyppisessä Harry’s Pubissa

Solo Jyväskylä-2

Hotellin aamiaisella päivä ei voi lähteä kuin upeasti käyntiin

Solo Jyväskylä

Aurinkoinen Rita ja muu Palviljongin henkilökunta ovat ne ihmiset, jotka tekevät fiiliksen.

Seuraava vierailu Jyväskylään tulikin valitettavan paljon aiemmin, kuin mitä olisimme toivoneet. Millan isoäiti nukkui elokuussa pois ja kauniina aurinkoisena perjantaina hyvästelimme hänet viimeiselle matkalle. Päivä oli kaunis, mutta luonnollisesti henkisesti melko raskas. Jälleen saavuimme uupuneina Jyväskylään missä aina yhtä ystävällinen Paviljongin respa otti meidät vastaan. Lutakon aukiolla oli samaan aikaan käynnissä jonkinlaiset festarit ja meiltä tiedusteltiin haluaisimmeko ehkä liput kyseiseen tapahtumaan. Kerroimme mistä olimme tulossa ja että emme varsinaisesti olleet juhlatuulella. Jälleen tilanne hoidettiin upeasti. Meidät vaihdettiin huoneeseen, joka oli toisella puolella rakennusta, mihin ei kuulunut pihahdustakaan toisella puolella olevalta lavalta. Henkilökunta oli tilanteeseen sopivalla tavalla empaattinen ja pyrkivät helpottamaan meidän ehkä hieman surkean näköistä olemusta kaikin tavoin.

Seuraavana aamuna Milla nappasi vielä yhden hotellin vihreistä Jopoista alle ja kävi tekemässä lenkin järven ympäri mitä olimme jo edelliselle reissulle suunnitelleet. Juhana jäi lepäillemään huoneeseen, sillä edellisen päivän lähtötohinassa jäi pakkausvastuussa olleelta rouvalta ottamatta mukaan miehelle toiset kengät. Kiiltävät nahkapohjaiset puvun kengät eivät varsinaisesti olleet tyylikäs tai käytännölinen yhdistelmä farkkujen ja hupparin kanssa… Tästä hyvityksenä seuraavalle reissulle Milla pakkaakin mukaan juoksulenkkarit ja Juhana kirittää Jopon päältä järven ympäri.

Solo Jyväskylä-10

Solo Jyväskylä-9

Vierailumme Jyväskylässä ovat olleet meille hyviä esimerkkejä siitä kuinka sillä varsinaisella palvelukulttuurilla on merkittävästi väliä. Joka kerta olemme saapuneet paikalle hieman stressaantuneina ja väsyneinä. Kuitenkin aina seuraavana aamuna olemme poistuneet hymy huulilla ja toivoneet, että saamme palata jälleen pian. Hotellin henkilökunnan tehtävä ei todella ole helppo, mutta korkeatasoisella ja aidon ystävällisellä palvelulla voi sillä todella erottautua kilpailijoista. Kuten Palmuasema -blogin Sannakin totesi vietettyään hotellissa kokonaisen viikon, että täällä henkilökunta on aidon ystävällistä ja palvelualtista ihan jokaisena päivänä ja jokaiselle asiakkaalle. Ei siis ihme, että samainen palvelu huomioitiin juuri kansainvälisesti World Luxury Hotel Awards -kilpailussa, missä Paviljonki voitti Suomen osalta The World Luxury Hotel ja The World Luxury Design Hotel -palkinnot! Samassa kisassa pokkasi palkinnon myös Lahden Solo Hotel Seurahuone Euroopan parhaana kaupunkihotellina. Miten upeaa, että sydämellinen ja paikallisella mausteella personoitu Solo-palvelu on huomioitu kansainvälisestikin!

***

Kesäkuinen vierailumme Paviljongissa on osa vuoden 2015 projektia, jossa vierailemme jokaisessa Solo Sokos Hotellissa. Nämä postaukset tunnistaa helposti postauksen alussa näkyvästä ’Solo Brändibloggaaja 2015′ merkistä.

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Kthetraveller 7.11.2015 at 15:59

  Alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että Jyväskylä ja tuo hotelli pitäisi pistää vakaaseen harkintaan, vaikka meillä ei ole mitään asiaa ko. kaupunkiin. Palvelulla on minullekin todella suuri merkitys ja parasta hotellilomailussa on se, kun kävelee yöpymisen jälkeen ulos aivan eri ihmisenä. Me kun olemme miehen kanssa myöskin aina aivan stressaantuneita ja rähjääntyneitä kun saavumme hotellille. Ihana, tunnelmallinen postaus ja hyvät kuvat jälleen. Kiitti!

  • Vastaa Pingviinimatkat 8.11.2015 at 15:59

   Jyväskylään on helppo keksiä asiaa onneksi muutenkin. Keskisuomen järvimaisema on todella kaunista, kaupungissa on parikin oikein tasokasta ravintolaa ja talvella jos nurkille sattuu niin voi mennä vaikka Himokselle laskemaan. Yllättävän mielenkiintoista puuhaa on joskus reissailla kotimaassakin ihan rehelliset turistilasit silmillä. Meille monikin kaupunki on avautunut sitä kautta ihan eritavalla 🙂

  • Vastaa hotel 6.2.2019 at 13:29

   Solo Sokos Hotel Paviljonki – https://www.booking.com/hotel/fi/solo-sokos-paviljonki.fi.html?aid=949022&no_rooms=1&group_adults=1 Hyvää sijainti, erinomainen aamiainen ja ammatilainen henkilökunta.

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 8.11.2015 at 07:42

  Vähän samaa voin sanoa Kthetraveller. Olen kuullut Paviljongista niin paljon hyvää, että melkein täytyy ryhtyä keksimään tekosyitä sinne lähtemiseksi. Työkaveritkin kehuivat sitä kovasti. Palvelulla on kyllä iso merkitys. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 8.11.2015 at 16:02

   On muuten just näin, että jos me suomalaiset aletaan kehumaan jotakin hotellia, niin on se useimmiten juurikin palvelun ansiota. Mukava kuulla, että olet kuullut kehuja töissäkin. Kuten tuossa Kthetravellerille totesimmekin, niin onneksi Keskisuomi on kaunis kuin mikä ja siellä kelpaa kurvailla, joten tekosyitä on helppo keksiä 🙂

 • Vastaa Pirkko Sokka 19.12.2015 at 12:40

  Aivan mahtava hotelli: kauniisti sisustetut erittäin siistit huoneet, respasta lähtien koko hotellissa ystävällinen, iloinen ja auttavainen henkilökunta, ruoka aamupalasta illalliseen herkullinen ja monipuolinen, hyvät paikoitustilat, keskustaan lyhyt kävelymatka. Tästä hotellista tullut Jyväskylän visiiteille ehdoton suosikki *****

 • Vastaa