Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Tallinna
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Tallinna Viro

Kirjavassa pedissä KGB museon alla ja muuta Tallinnalaista

22.10.2015

Bloggaajaporukan Tallinnan matkalla pääsimme ottamaan ennakkomakua Solo Sokos Hotel Estoriasta, missä tulemme vierailemaan vielä uudestaan joulummalla Solo brändiblogi -projektin myötä. Hotelli sijaitsee aivan Viru-hotellin kyljessä ja sisäänkäyntikin on sama. Sen jälkeen kaikki eroaakin toisistaan, sillä sekä vastaanotto että aamiaistila ovat erilliset ja huoneet toisessa rakennuksessa. Sijainti on siis varsin mainio, sillä hotellille on kävelymatka satamasta ja kuitenkin ollaan aivan vanhan kaupungin kainalossa. Huonon sään sattuessa livahtaa Viru-keskukseen ostoksille (sää mikä tahansa livahtaa Milla Massimo Duttille) näyttämättä nenäänsä pihalla. Meitä tosin ei kyllä sää koetellut tällä kesän reissulla, päinvastoin.

Estoria on varsinainen tarinahotelli ja kaikki 93 huonetta kertovat oman kertomuksensa. Huoneet poikkeavat perinteisestä hotellista väripaletista alkaen. Siellä on heitetty romukoppaan standardit valkoisista tekstiileistä ja korvattu ne reippaasti vihreällä ja oranssilla. Sänkykään ei todella ole mikään standardi, vaan korkea kuin “prinsessa ja herne” sadusta konsanaan. Yöksi pääsee käpertymään niin pehmeiden petivaatteiden väliin, että täällä ei taatusti tuntuisi pienet kivetkään patjojen läpi, saati sitten herneet. Muuten huoneesta löytyi kaikki tutut Solo Up huoneluokan jutut, kuten esimerkiksi Capsulo kahvinkeitin, jolla Milla ei osaa vieläkään keittää kahvia ilman järjetöntä draamaa ja tuhottuja kapseleita. Tällä kertaa ei Juhanan tarvinnut kuitenkaan herätä kirosanoja sinkoilevan vaimon sähinään, sillä kerroksemme aulasta löytyi myös kunnollinen normikäskyjä totteleva kahvinkeitin, mistä saattoi kipaista aamusumppinsa.

Estorian puolella aulaa oli varsin seesteinen tunnelma

Estorian puolella aulaa oli varsin seesteinen tunnelma

Estoria-2

Estoria

Aulassa, tai oikeammin loungessa, sijaitsevan kahvinkeittimen lisäksi tarjolla oli keksejä ja karkkeja. Tila oli sisustettu kivasti ja sohvaryhmän äärellä kelpasi porukalla punoa suunnitelmia. Ensimmäisenä iltana siemailimme kuohujuomaa aina auringon laskuun asti, jonka jälkeen vasta illan pimeydessä lähdimme kera Lauran illalliselle vanhaan kaupunkiin. Vielä yhdentoista aikaan illalla oli muutamissa paikoissa keittiö auki ja me valitsimme paikan sisäänheittäjän ihastuttavan luonteen ja miljöön perusteella. Valinta oli hyvä, sillä ruoka oli maittavaa ja saimme vain vartti sisääntulon jälkeen ravintolan kokonaan itsellemme. Inka ja Karim säästelivät itseään aamupalalle, joka ei todella jättänyt kylmäksi. Siitä kannattaakin lukea tarkemmin Inkan blogista.

Estoria-5

Tallinnasta nälkäinen löysi vielä yhdentoista aikaankin syötävää ja sai koko ravintolan oman seurueensa käyttöön

Tallinnan ravintolatarjonnasta kuulee kaikenlaisia tarinoita, yleensä positiivisia. Yksi näistä kertoo Rataskaevusta, mistä Laura onnistuikin varaamaan meille pöydän aikaiselle päivälliselle vain viikkoa ennen matkaa. Suhtaudumme aina hieman varauksella näihin kovasti kehuttuihin paikkoihin, mutta tämä ei kyllä päässyt pettämään. Miljöö oli oikein kiva ja tarjoilijamme Risto Reipas ihanan aurinkoinen. Alkuruuat tulivat pöytään niin ripeästi, että suorastaan yllätyttiin. Voimme ylistää TripAdvisorilaisten kanssa kilpaa talon kurpitsakeittoa, joka oli kerrassaan erinomainen. Raadin keskuudessa kirkkaimpaan voittoon kiilasi Millan ja Lauran jakama suklaakakku, sillä harvoin mikään ruokalaji saa kyseisiä rouvia yhtä hiljaisiksi. Hiljaisia riemunkiljahduksia sen sijaan kuultiin laskun aikaan, sillä lompakkoa ei tämä kerrassaan mainio ravintola pahemmin rasittanut.

Estoria-8

Estoria-7

Lasku saatiin sympaattisen viestin kera 🙂

Estoria-10

Estoria-9

Ruokailun jälkeen tepastelimme pitkin vanhan kaupungin katuja ja kävimme turistien suosimalla näköalapaikalla Toompean kukkulalla. Myöhemmin saimme myös Rimman miehineen Helsingistä seuraamme ja jälleen kilisteltiin loungessa. Osa porukasta pääsi vielä todistamaan komeaa valonäytöstä nimeltä auringonlasku Viru-hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevan KGB-museon parvekkeelta. Ensi reissulla täytyykin päästä tuonne itse museoonkin eikä pelkästään parvekkeelle. Siitäkin on kuultu monen monta hyvää tarinaa, mutta mielenkiintoisin se olisi varmasti ihan omin silmin todistettuna.

Laura kokosi muuten blogiinsa kivan vinkkilistan, joka kannattaa myös kurkistaa.

Viru ylhäältä

Aktiivisen reissun laadukkaat unet tarjosi Solo Sokos Hotel Estoria ja Visit Tallinn.

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Jenna 22.10.2015 at 12:54

  Huikeen värinen kylpytakki! 🙂 Mä yritin saada meille pöytää Rataskaevusta, mutta olin liian myöhään liikenteessä. Tallinnassa on kyllä mieletön määrä kivoja ravintoloita ja tällä kertaa mä oon varannut etukäteen sekä lounas- että illallispaikan. Herkuttelua luvassa 🙂 Tallinna toimii aina!

 • Vastaa Pingviinimatkat 22.10.2015 at 17:17

  Joo ei todella ollut mikään peruskylpykaapu 😀 Kannattaa testata joskus josko just siinä neljän aikaan saisi pöydän vaikka vähän lyhyemmälläkin varoajalla. Oli tosi kiva mesta kaikkiaan. Mielenkiinnolla odotellaan missä ravintoloissa tulette käymään, niin jos siitä saisi vinkkejä omaa seuraavaa visiittiä varten!

 • Vastaa Inka 23.10.2015 at 17:28

  Ihana tuo meidän yhteiskuva, the times we had todellakin! <3

  Ja siis missä välissä te muka ehditte heittää kylpytakit niskaan? Meillä ei ollut siihen mitään saumaa, vaikka skipattiinki tuo eka dinneri. Selkeesti ootte treenanneet! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 23.10.2015 at 20:45

   Heh, jos vielä joskus ihmettelet miksi nuo kaksi on niin väsyneitä 😉 No siksi kun ne hilluu kylpytakit päällä skumppaa siemailemassa kun muut ottaa välilepoa 😀

  Vastaa