Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Helsinki Suomi

The Blog Awards Finland 2015 etkot – Solo Sokos Hotel Aleksanteri

5.10.2015

Solo brandi Aleksanteri

Elokuussa saimme sähköpostin, jossa ilmoitettiin nelivuotispäivänsä kynnyksellä olevan Pingviinimatkat –blogimme olevan ehdolla Suomen Parhaaksi Matkablogiksi ensimmäistä kertaa järjestettävässä The Blog Awards Finland –kisassa (#TBAF2015)! Kymmen hengen tuomaristo oli valinnut yhteentoista eri blogikategoriaan viisi finalistia, joista yksi olimme me ja neljä muuta ystäviämme! Suomen Parhaat blogit kaiveltaisiin kirjekuorista ja julistettaisiin voittajiksi hulppeassa gaalaillassa lokakuussa. Oli aika toimia ja suunnitella tilanteeseen passelit etkot.

Halusimme toimia järjestävänä osapuolena ja alun perin suunnittelimme kutsuvamme ystävät kotiimme, kunnes keksimme vielä paremman idean. Miksi stressata järjestelyistä kun voisi järjestää ne hotellissa. Vierailtuamme Solo Sokos Hotel Aleksanterissa  viime vuoden kesällä ihastelimme hotellin tyylikkäitä Nordic Ateljee-huoneita. Pohjoismaisella huippu-designilla varustettuja ylimmän kerroksen huoneita on kolme ja tyyliltään ne edustavat Suomea, Ruotsia ja Tanskaa. Huoneet ovat varsin suosittuja ja erityisesti kuulemma aasialaisten turistien keskuudessa. Riemu olikin ylimmillään kuullessame saavamme huoneista ehkä komeimman, Suomalaista designia edustavan Ateljee Finland –huoneen. Kaunis ja tilava kattohuone sopi tarkoitukseemme enemmän kuin hyvin!

Aleksanteri Etko TBAF-1

Äänentoistosta piti huolta blogin kautta saatu Sonyn SRS-X11 BT kajari, jota kulkee matkoillammekin mukana

Äänentoistosta piti huolta blogin kautta saatu Sonyn SRS-X11 BT kajari, jota kulkee matkoillammekin mukana

Aleksanteri Etko TBAF-00

Perjantaina iltapäivästä huone alkoi täyttyä hiljakseen pulinasta. Ensimmäisinä paikalla oltiin ehdolla olevien Archie Gone Lebanon –blogin Inkan ja hänen avecinaan toimineen 50State Puzzle –blogin Ullan kanssa. Koilliseen suuntaavista kattoikkunoista tulviva valo sopi täydellisesi juhlameikin tekoon, josta vastasi juuri maailmanympärimatkalta palannut Siveltimellä –blogin Sanna. Sannan taitavissa käsissä kikattelijoista synnyteltiin gaala-valmiita edustusrouvia. Duunikeikaltaan paikalle kerennyt J pääsi myös hieman rentoutumaan rennosti kylpytakissaan ja huolehtia vaihtopenkillä odottavien daamien kanssa seurustelusta. Oli mukavaa, että saatoimme itse vain nautiskella juhlaan valmistautumisesta, sillä huoneeseen saatiin hotellin toimesta oikein kivat ruuat sekä skumpat. Kotioloissa olisi tilanne ollut aika toisen näköinen.

Aleksanteri Etko TBAF-2

Aleksanteri Etko TBAF-3,0

Aleksanteri Etko TBAF milla

Lähtöhetken lähestyessä olivat desibelit nousseet jo kiitettävästi ja kuohuviinilasit kilisivät kilpaa viistokattoisessa huoneessa kun paikalle saapuivat vielä loputkin juhlijat Kea, Laura ja Veera. Viimeiset huulten rajaukset, hiuslakan suihkautukset, solmio kaulaan ja pam – olimme valmiita gaalailemaan! Tilataksissa tunnelma oli käsin kosketeltavan innostunut ja jännittynyt mutta koko porukalla silti hymy korvissa. Perillä Kulosaaressa A-lehtien pääkonttorissa seurueemme täydentyi vielä Rimmalla, Lauralla ja Sannalla, eikä muille vieraille varmasti jäänyt epäselväksi läsnäolomme, sillä sen verran isosti intoa puhkui tämä joukko matkabloggaajia.

Aleksanteri Etko TBAF-3,5

Aleksanteri Etko TBAF-4

Aleksanteri Etko TBAF-5

Aleksanteri Etko TBAF-6

Itse palkintojen jakoa pääsimme seuraamaan lähietäisyydeltä eturivistä. Maria Veitolan juontamassa gaalassa oli suuren maailman meininkiä ehdokkaiden esittelyineen päivineen. Matkakategorian kohdalla alkoi viimeistäänkin jännittämään kun blogimme nimi ja naamavärkkimme pyörivät screenillä. Jännitys laukesi riemukkaisiin kiljahduksiin, kun voittajaksi julistettiin vierellä seisovan ystävän Inkan Archie Gone Lebanon –blogi! Liikutukselta ei voinut välttyä, kun seurasimme miten kaunis ja upea ystävämme nousi lavalle noutamaan palkinnon kuuden vuoden aikana tehdystä työstä! Juuri Inkan blogista saimme aikoinaan ajatuksen siitä, että ehkä tätä matkoista bloggaamista ei tarvitse jättää pitkän reissun kotiin paluun jälkeen, vaan intohimoisesta harrastuksesta raportointia voisi kotimaan kamaralla jatkaa edelleen.

Aleksanteri Etko TBAF-7

Aleksanteri Etko TBAF-9

Kaiken kaikkiaan gaala oli häikäisevä ja meillä oli varsin hauskaa. Musiikista huolehti Ricky Tick Big Band ja koko homman kruunasi ilotulitus. Yhdentoista aikaan väsyneet jalat eivät enää jaksaneet kantaa ja kurvasimme taksilla takaisin Aleksanteriin. Unta ei todella tarvinnut odotella ja puoleen yöhän mennessä täyttyi huone kuorsauksesta.

Aleksanteri Etko TBAF-8

Aamulla herätyksestä huolehti kattoikkunoista tulviva syysauringon valo. Vaikka yleensä bileillan jatkoksi onkin kiva herätä omasta sängystä, niin voiton vei silti hotellin tilava vuode sekä aamiainen. Mitä luksusta onkaan laskeutua muutama kerros hissillä alas ja nauttia täysiverinen dagen efter –aamiainen bratwusteineen, tuoreine hedelmineen ja karjalanpiirakoineen. Aamiaisen jälkeen lepäilimme vielä ihanan leveässä sängyssä ja kertailimme edellisen illan tapahtumia. Valoakin nopeampi voittajamme ehti julkaista blogissaan jutun ennen kuin me kirjauduimme edes huoneesta ulos. Myöhemmin iltapäivästä jutut julkaisivat myös Vuoden Paras Avec –palkinnon ansaitseva Ulla ja Sanna Walleni.us, käykäähän kurkkaamassa miltä ilta heidän silmin näytti. Muuten erinäisiä satunnaisotoksia illalta löytyy meidän Facebook-tililtä, jota tykkäilemällä saatte muutenkin aina helposti tiedot blogimme tuoreimmista tapahtumista.

Aleksanteri jälkeen-tile

Vaikka pystiä ei tuomaristo meille tänä vuonna suonutkaan, niin tunsimme olomme voittajiksi edustaessamme moisessa joukossa Suomen Matkablogeja. Kiitos, kumarrus ja niiaus teille kaikille meitä kannustaneille ja tukeneille! On ollut aivan mieletöntä kuulla kaikki tsemppikommentit ja onnentoivotukset! Kaikki se kannustaa jo yksin meitä jatkamaan kohti Pingviinimatkojen 5-vuotissynttäreitä!

***

Vierailu Aleksanterissa oli osa vuoden 2015 projektia, jossa vierailemme jokaisessa Solo Sokos Hotellissa. Nämä postaukset tunnistaa helposti postauksen alussa näkyvästä ’Solo Brändibloggaaja 2015´ merkistä.

Saatat myös pitää näistä

20 Kommenttia

 • Vastaa Inka 5.10.2015 at 19:37

  Ihana raportti ja huikeat kuvat, viimeistään viimeisten kohdalla repesin ääneen. 😀 Kiitti vielä ihanista etkoista, oli ihanaa päästä fiilistelemään iltaa etukäteen teidän kanssa noin hulppeissa puitteissa.

  Ja sata sydäntä loppuun, on ollu niin siisti tutustua teihin! <3<3

  • Vastaa Pingviinimatkat 6.10.2015 at 07:27

   Kiitos Inka, ilo oli kokonaan meidän puolella!
   Ja samoin, on ollut aivan mahtavaa tutustua <3 Voi onnea sitä päivää kun blogisi Cisionin listalta löysimme ja vuosi myöhemmin matkamessuilla kohtasimme <3

 • Vastaa Maarit 5.10.2015 at 20:02

  Aivan mahtavat kuvat ja huippuhauska tuo viimeinen kuvasarja! 😀 On teillä ollut kyllä aikamoinen ilta. Samaa hämmästelin minäkin miten nopeeta Inka sai fiilispostauksen illalta ulos. Itsellä olis varmaan viikko mennyt vastaavaan… Edustitte hienosti juhlissa koko poppoo! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 6.10.2015 at 07:29

   Kiitos Maarit! Vaikea sanoa oliko muut gaalassa olleet samaa mieltä edustavuudesta, mutta ei ainakaan oltu hiljaa 😀
   Ja joo, täähän on jo ihme et itsekin saatiin näin pian postaus ulos. Hämmästelyyn saa kulumaan yllättävän paljon aikaa…

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 5.10.2015 at 20:56

  Näyttää niin upealta ja mahtavalta! Todellakin kaikki huokuu suuren maailman meininkiä 🙂 Ja tosi hienot etkotkin vielä. Oli kyllä huippua, että matkablogitkin oli mukana tällä kertaa.

  • Vastaa Pingviinimatkat 6.10.2015 at 07:30

   Kiitos Elina! Toivottavasti ensi vuonna päästään taas edustamaan ja vähän isommalla porukalla 😉

 • Vastaa Ulla 5.10.2015 at 21:23

  No huh huh miten upeasti toteutettu postaus!!! Timanttista työtä power couplelta! <3 Mahtavat kuvat ja tosi kiva teksti. Kiitos linkkauksesta ja kunniamaininnasta avecina! <3 Vieläkin alkaa kikatuttamaan kun mietin, että ens vuonna oon teidän avec ahahah 😀

  Kiitos parhaista etkoista ja juhlaseurasta!

  • Vastaa Pingviinimatkat 6.10.2015 at 07:33

   Kiitos Ulla ja aivan mahtavaa, että olit mukana! Ja todella huippua, että olet meidän Gaala Godmother Farytail ensi vuonna <3 Enää tarvitsee siis varmistaa kutsu gaalaan 😀

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 6.10.2015 at 08:13

  Aivan mahtavalta vaikuttava ilta :)! Upeaa, että matkablogit olivat edustettuna tuolla. Ehkä pikkuhiljaa matkabloggaajat pääsevät useampiinkin gaaloihin omiin kategorioihinsa :). Kiitos todella hyvästä raportoinnista, jolla pääsi mukaan juhlahumuun, vaikkei itse paikalla ollutkaan.

  • Vastaa Pingviinimatkat 6.10.2015 at 17:42

   Kiitos Jerry! Kiva, että juhlahumu välittyi sinne asti 🙂 A-lehtien kahdessa virallisessa tiedoitteessa on tänään molemmissa mainittu matkabloggaajat, joten ihme jos ei jo vihdoin olla vakiinnutettu paikkaamme omana kategoriana. Kiitos vielä kaikesta tsempistäkin. Seuraavaan gaalaan sitten isommalla porukalla!

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 8.10.2015 at 20:43

    Hienoa, että “täältä me noustaan” :P. Ansaittua tsemppiä :). Todellakin seuraavalla kerralla vähintään sata matkabloggaajaa ;).

 • Vastaa Jenna 6.10.2015 at 10:14

  Loistava raportti! Hauska tuo vika kuvasarja 🙂 Mahtia, että teillä oli yhteiset etkot ja tunnelma näytti olevan katossa koko illan!

  • Vastaa Pingviinimatkat 6.10.2015 at 17:43

   Kiitos Jenna 😀 Fiilis oli kyllä erinomainen ja hymy nousee korviin vieläkin kuvia selaillessa 🙂

 • Vastaa Tickler 6.10.2015 at 10:56

  Ilo on ollut seurata myös blogimatkaanne ihan alusta alkaen! Ehdokkuus kertoo laadusta, onnea!
  Tuo Aleksanteri on kyllä kiva hotelli hyvällä paikalla. Luin jostain, että se on siirtymässä Radisson Blu -brändin alle.

  • Vastaa Pingviinimatkat 6.10.2015 at 17:47

   Oi Tickler, miten mahtavaa, että olet vielä matkassa mukana! Ja kiitos siitä, että olet <3 Oli onni tosiaan vielä käydä Aleksanterissa ennen kuin se sitten vuoden vaihteessa siirtyy Radissonin alle. Toivotaan, että Ateljee-huoneet säilyvät siellä brändimuutoksenkin jälkeen. Varmuuden vuoksi kannattaa kuitenkin vierailla pikkujoulujen aikaan tai jollakin muulla mainiolla syyllä siellä ennen vuoden vaihdetta 😉

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 6.10.2015 at 23:08

  Kiitos että sain etkoilla siveltimieni kanssa teidän kanssa ja kiitos linkkauksesta! Näytitte kaikki kyllä niin upeilta ja toi sun mekko on niin wau! Juhlat itsessään vaikutti hulppeille ja mahtavaa että matkablogit oli siellä hienosti esillä.
  Ihania noi vikat kuvat <3 Aika huikea viikonloppu kaiken kaikkiaan! 😉

  • Vastaa Pingviinimatkat 7.10.2015 at 20:53

   Voi kiitos Sanna itsellesi! Oli niin ihanaa vain keskittyä juhlaan ja olla stressaamatta meikeistä. Voit olla varma, että taitavat kätesi siveltimineen kutsutaan taas hätiin kun vaan tilaisuus tulee 🙂 Niin mahtavaa saada sinut edes etkoille, toivottavasti seuraavassa gaalassa pidemmän kaavan kautta.

 • Vastaa omppuliini 10.10.2015 at 20:51

  Vau näyttipä upealle juhlalle!

 • Vastaa