Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - tallinna
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Tallinna Viro

Tallinnan Teletornin valloitus – reunakävely 175m korkeudessa

16.8.2015

Oletko joskus kuullut sanottavan, että hyvällä säällä näet Helsingistä Tallinnaan asti? Me ainakin olemme ja lahden toisella puolella näkyvyys oli legendan mukaan vähintään yhtä hyvä. Tämä selvisi vieraillessamme Tallinnan TV-tornissa, jossa pääsimme reunakävelylle tornin ympäri. Ainakin puitteet tarjosivat otollisen mahdollisuuden kaukaisuuteen katseluun, sillä sää oli kirkas ja seisoimme 175 metriä maanpinnan yläpuolella.

Saavuimme tornille suoraan Piritan seikkailupuistosta bussilla numero 34A (lippu 1,60€/hlö ja samalla bussilla pääsee keskustasta asti. Taksilla sama reissu kympin). Ensi alkuun allekirjoitimme jokainenvastuuvapautussopimuksen kahtena kappaleena, missä vakuutimme ymmärtävämme mihin olimme ryhtymässä reunalla kävelyn suhteen. Seuraavaksi kiersimme ajan puutteessa todella nopeasti alakerrassa sijaitsevan näyttelyn tornin historiasta ja rakennusvaiheista. Sitten vain vauhdilla (hissimatka 49 sekuntia) 22. kerrokseen mistä avautuivat hulppeat 360 astetta näköalaa. Reunalle mennään maksimissaan neljän hengen ryhmissä, joten emme päässet koko porukan voimin fiilistelemään, vaan jakauduimme kahteen. Saimme ottaa omat kamerat mukaan kunhan ne saatiin köytettyä valjaisiin turvallisesti kiinni. Jos omaa kameraa ei saa sattuneista syistä mukaan, niin ottaa opas kuvat ja toimittaa veloituksetta sähköpostilla. Valjaat ja vaijerit olivat sen verran hyvää tekoa, sekä reunalla leveyttä, että meitä ei hirvittänyt olla korkeuksissa ilman laitoja. Saman maiseman näkee ilman reunalla kävelyäkin turvallisen aidan takaa, joten jos korkeat paikat saavat kylmiä väreitä aikaan, niin vaihtoehtokin löytyy.

314m tornia olkaa hyvät

314m tornia olkaa hyvät

_MG_6854

Kahdeksan suomalaista ja hissihiljaisuus piti lähes 22 kerrokseen asti. Milla repes ekana.

Kahdeksan suomalaista ja hissihiljaisuus piti lähes 22 kerrokseen asti. Milla repes ekana.

Tornissa oli tötteröihin upotetut päätteet, joista sai lukea faktan jos toisenkin

Tornissa oli tötteröihin upotetut päätteet, joista sai lukea faktan jos toisenkin

_MG_6873

Juhanalle tehdään selväksi, ettei ilman valjaita katolle mennä vaikka hinku olisi ollut jo kova...

Juhanalle tehdään selväksi, ettei ilman valjaita katolle mennä vaikka hinku olisi ollut jo kova…

_MG_6895

Tallinna

Tallinna

Horisonttikin kaareutuu kunnioituksesta Millan maailmaa syleilevää poseerausta kohtaan!

Horisonttikin kaareutuu kunnioituksesta Millan maailmaa syleilevää poseerausta kohtaan!

No näkyikö sieltä sitten Helsinkiin asti? No ei näkynyt ja oppaammekin sanoi sen olevan ihan urbaania legendaa, joskin kirkkaana yönä valot erottuvat kaukaisuudessa. Vertailun vuoksi tihrustettiin niin pitkälle kun silmät vain kantoivat ja kuulimme pisteiden olevan noin 30 kilometrin päässä. Eli ystävät hyvät, ei auta kuin hypätä laivaan ja matkata tuo reilu 80 kilometrin matka parissa tunnissa perille asti. Reunalla kävellessä seurasimme kuinka Tallinkimme lipui kohti satamaa ja kieltämättä tuli hieman fiilis, että näinköhän me botskiin keretään. Tornilta puolet porukasta loikkasikin taksiin ja nouti matkatavarat hotelliltamme. Toinen puolikas matkasi bussilla ja lopulta astuimme varsin hyvissä ajoin laivaan.

Tallink Starilla matkustimme Comfort luokassa, mikä teki asioista helpompaa näin isolla porukalla kun liikkeellä oltiin. Laivoilla tuppaa olemaan aina vähän haasteena se minne sen takapuolensa pariksi tunniksi saa lykättyä. Comfort luokassa olikin oikein kivasti tilaa ja ihanan seesteinen tunnelma. Nautittiin snack-buffan antimista ja kertailtiin viikonlopun elämyksiä. Toinen oikein hyvä vaihtoehto parin tunnin laivamatkalle on tietysti hytti, mutta isommalle jengille voimme lämpimästi suositella Comfort luokan lippuun kuuluvia tiloja. Matkatavarat kulkivat helposti koko ajan mukana ja ostoksille saattoi pistäytyä menettämättä mukavaa istumapaikkaa. Moisesta vaivattomuudesta pulittaisin ilomielin 20€ lisämaksun normaalilipun hinnan päälle. Pari tuntia kului siivillä ja pian olikin aika jättää hyvästit. Kiitos vielä koko poppoolle ja toivottavasti päästään taas pian uudestaan reissuun!

Comfort luokassa voi ottaa keksin tai kaksikin. Ja kahvin. Ja teen. Ja limun.

Comfort luokassa voi ottaa keksin tai kaksikin. Ja kahvin. Ja teen. Ja limun.

PS. Täältä löydät Rimman postauksen laivamatkasta lapsiperheen silmin.

Hinnat: Vierailu tornissa 8€/aikuinen (perhelippu 17€), reunakävely 20€/aikuinen tai 60€/4hlö ryhmä. Tallink Clubin kortilla lippujen hinnoista saa alennusta.

Seikkailun TV-tornin reunalla meille mahdollisti Visit Tallinn ja matkan etelän lämpöön TallinkSilja 

Saatat myös pitää näistä

7 Kommenttia

 • Vastaa nevy 16.8.2015 at 10:02

  No hui! En tiedä saisiko meikäläistä tuonne tornin reunalle, vaikka köydet olisi kuinka pitävät 😀 Mutta noita komeita maisemia voisin hyvinkin lähteä joskus korkeuksiin ihastelemaan. En ole koko tornista ennen kuullutkaan. Hyvän kierroksen olette kyllä Tallinnassa tehneet, kun tuotte esille näitä makeita juttuja mitä siellä voi tehdä – muutakin kuin sitä suomalaisten suosikkia, ryyppäämistä.

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.8.2015 at 20:39

   Mahtavaa, että pystyimme tarjoamaan jotakin uutta 🙂 Nyt jo muhii syksylle muutama juttu, jotka toivottavasti myös tarjoavat mielenkiintoisia vinkkejä Tallinnan reissuja suunnitteleville. Oli tosi kiva käydä ihan parin yön verran sen pikapyrähdyksen sijaan! Teletornista maisemia pääsee tosiaan ihastelemaan vaikkei reunalle asti menisikään. Mielessä kävi kyllä, että aurinkoisena pakkaspäivänäkin voisi tuolta olla komeat näkymät tai sitten pimeällä. Mikäs siinä ravintolassa dinneriä nauttiessa, jos maisemassa siintää Tallinnan valot 🙂

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 16.8.2015 at 10:03

  Tuli näköjään tuo kommentti sitten mun keskustelupalstanimimerkillä, mutta minä se olin 😀

 • Vastaa Musse 16.8.2015 at 13:01

  “Horisonttikin kaareutuu kunnioituksesta Millan maailmaa syleilevää poseerausta kohtaan!”

  Et voi olla tosissasi. Horisontti alkaa olla kaareva vasta noin 20 km korkeudessa.

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 18.8.2015 at 12:10

  Hulppeet on maisemat ja ei lainkaan pöhkömpi matkakohde-vinkki Tallinnassa 🙂

 • Vastaa Inka 21.8.2015 at 10:05

  Hullua, en usko että käytiin tuolla! 😀 Nää maisemat on kyllä aika siistit vielä näin kuvienkin perusteella, mikä ei tosin noiden puitteiden mahdollistamana oo mikään ihme.

 • Vastaa