Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Solo
Pallontallaajat.net
Valikko
Pietari Venäjä

Silta uuden ja vanhan välillä – Sokos Hotel Palace Bridge, Pietari

13.8.2015

Solo brandi palace bridge

Toinen Solo hotellimme Pietarissa sijaitsi myös Vasilinsaarella, itse asiassa lähes sen kärjessä. Hotellin nimi Palace Bridge juontaa juurensa läheisestä sillasta, jota pitkin pääsee kulkemaan saarelta keskustaan ja tärkeimmille nähtävyyksille. Alkuun ajattelimme, että olisi helppo tykästyä jompaankumpaan Pietarin Soloista enemmän kuin toiseen, mutta tämäpä ei ollutkaan aivan niin yksinkertaista. Hotellit nimittäin ovat täysin omanlaisiaan ja yksilöllisesti hienoja paikkoja.

Palace Bridgen vastaanotossa aurinkoinen Soloist Anna toivotti meidät tervetulleeksi ja ohjasi laukkumme säilöön odottamaan huoneemme siivouksen valmistumista. Hotellin uudehkosta aulasta oli rakennettu nimen mukaisesti siltoja 1800-luvulla rakennettuun tiilirakennukseen, jossa toimii ravintola Sevilla jonka tiloissa myös runsas aamiainen (venäjällä aamiaiset ovat todella runsaita!) nautittiin. Rakennus on muinoin toiminut pietarilaisen Eliseyev kauppiassuvun viinikellarina ja tänä päivänä sen alakerrassa toimii kuntosali EasyFit ja Lady Line. Harvemmin on tullut nähtyä niin hulppeita kattokruunuja kuntosalin katossa.

Huonettamme odotellessa kiertelimme lähialueen kortteleita ja nautimme lounasta italialaisessa ravintolassa. Valinnan varaa oli varsin paljon ja iltaa varten painoimme mieleen muutamia vaihtoehtoja. Iltapäiväviinit nautitiin hotellin viereisessä sympaattisessa ranskalaisessa baarissa ja unohdimme hetkeksi täysin missä maassa taas olimmekaan. Niin eurooppalainen oli tunnelma ja taustalla soiva ranskalainen musiikki alleviivasi elämystämme.

Palace Bridge-7

Palace Bridge-3

Palace Bridge-10

Aamiaishuone mallia oho!

Aamiaishuone mallia oho!

Palace Bridge-2

Hotellille palattuamme saimme avaimet huoneeseen ja voi miten upea se olikaan! Ei ihme, että etenkin business-ihmiset viihtyvät, kun saman katon alle saadaan mahtumaan suurehko konferenssi, kylpylä aikuiseen makuun ja kerrassaan upeat huoneet. Elämyshakuiset voivat kokeilla päivällistä venäläisiä ja ranskalaisia herkkuja tarjoilevassa Dans le Noir? –nimisessä ravintolassa, missä päivällinen nautitaan pimeässä tilassa. Tarjoilijat ovat sokeita ja varsinainen menun sisältö selviää asiakkaille vasta ruokailun jälkeen. Me emme syöneet pimeässä ravintolassa vaan suuntasimme läheiseen Bar Libraryyn. Kirsikkaolut (joka tuntui olevan kaupungin “it” bisse) ja hampparit maistuivat ja meininki oli mukavan rento.

Huoneessamme olisi ollut tilaa vaikka tanssiharjoituksille

Huoneessamme olisi ollut tilaa vaikka tanssiharjoituksille

Ammeen lisäksi huone oli varusteltu erillisellä suihkulla

Ammeen lisäksi huone oli varusteltu erillisellä suihkulla

Palace Bridge-4

Pietarin pimein rafla löytyy Palace Bridgestä

Pietarin pimein rafla löytyy Palace Bridgestä

Bar Library ja varsin rento tunnelma

Bar Library ja varsin rento tunnelma

Viimeinen Pietarin päivämme valkeni aurinkoisena ja erittäin lämpimänä. Lähdimme hotellin johtajan Petri Isomäen vinkistä metrolla Krestovskiy asemalle ja kävelimme läheiselle vihreälle saarelle, joka oli paikallinen vastine Seurasaarelle. Tänne olisi kannattanut ehdottomasti ottaa piknik eväät mukaan ja kellahtaa nurmikolle paikallisten perheiden sekaan. Osa saaren puikkelehtivista teistä oli asvalttipäällysteisiä ja rullaluistelu näytti olevan kova juttu. Eikä muuten vain saarella, vaan ihan Pietarin keskustassakin. Rullaluistelijoiden, lenkkeilijöiden ja soutelijoiden lisäksi törmäsimme nykypäivän Volgan lauttureihin.

Takaisin päin mentiin tarkoituksella eri metroaseman kautta, sillä asemathan itsessään ovat myös varsin komeita ja näkemisen arvoisia. Hulppeimmat jäivät odottamaan seuraavaan kertaan, sillä aurinkoisella kelillä teki mieli mieluummin tallustella taivasalla. Huonommalla kelillä metrolla kelpaisi kyllä reissata enemmänkin, sillä kustannus on vaivaiset 31 Ruplaa, eli 0,44 euroa. Jo pelkästään liukuportaat jotka vievät yhteen maailman syvimmällä kulkevaan metroon ovat huikean loputtomat. Kuvaaminen asemilla on nykyään sallittua, joten kamera kannattaa olla mukana ja antaa sen laulaa.

Pietari Suuri himself

Pietari Suuri himself

Pietari Pingviinimatkat Matkablogi 3-6

Puistoelämää paikallisessa seurasaaressa

Puistoelämää paikallisessa seurasaaressa

Volgan lautturit ovat nykyisin puistosetiä

Volgan lautturit ovat nykyisin puistosetiä

Erityisesti suurkaupunkien metroissa tulee yleensä oltu poikkeuksellisen valppaana ympäristön suhteen. Pietari ehkä muutenkin mietitytti turvallisuutensa puolesta ennakkoon. Ja aivan turhaan. Me koimme Pietarin ihan yhtä turvallisena kuin minkä tahansa Eurooppalaisen suurkaupungin. On toki niitä kaupunginosia mitä voi vältellä jos haluaa varjella itseään sydämentykytyksiltä, mutta niitä nyt on ihan kaikissa maailman miljoonakaupungeissa. Turvallisuudesta ei siis kannata murehtia vaan lähteä reippaasti matkaan ja pitää maalaisjärki mukana. Kuten nyt jo moneen kertaan olemme todenneet, niin pääsi Pietari yllättämään Eurooppalaisuudellaan ja se on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia kohteita mitä meille Suomalaisille näinkin lähellä on tarjolla. Viisumikuviotkaan eivät ole niin monimutkaisia kuin mitä äkkisältään ajattelisi, mutta palataan siihen vielä ihan erikseen omassa postauksessaan.

No joko saimme vakuutettua teidät Pietarin hienoudesta vai oliko kaupunki vienyt sydämen jo aiemmin mennessään?

Vierailu Palace Bridgessä on osa vuoden 2015 projektia, jossa vierailemme jokaisessa Solo Sokos Hotellissa. Nämä postaukset tunnistaa helposti postauksen alussa näkyvästä ’Solo Brändibloggaaja 2015´ merkistä.

Saatat myös pitää näistä

1 Kommentti

  • Vastaa hotel 6.2.2019 at 13:32

    Solo Sokos Hotel Palace Bridge – https://www.booking.com/hotel/ru/holiday-club-st-petersburg.fi.html?aid=949022&no_rooms=1&group_adults=1 Hyvää sijainti, erinomainen aamiainen ja ammatilainen henkilökunta.

  • Vastaa