Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Pietari
Pallontallaajat.net
Valikko
Pietari Venäjä

Irti ennakkoluuloista ja vanhoista muistoista – Pietari

23.7.2015

Pietari Pingviinimatkat Matkablogi 1

Tunnustetaan heti alkuun, että Pietari on kaupunki jonne emme varsinaisesti suunnitelleet enää palaavamme. Tai ainakin ajatus oli, että jos joskus kuitenkin päädymme hyppäämään Allegron matkaan, niin tehdään se ehdottomasti kesäaikaan ja omilla ehdoilla. Solo brändiblogi -projektin myötä sai Pietari kuitenkin mahdollisuuden ja päätimme pakata laukkuun rutkasti avointa mieltä. Mondon Pietarin oppaan kirjoittanut Anders Mårdkin neuvoo:”Unohda tarkat suunnitelmat ja päästä irti ennakkoluuloistasi. Improvisoi ja kuljeskele päämäärättä. Kulman takana odottaa nimittäin jo seuraava yllätys.” ja me päätimme ottaa tästä vaariin. Edellisestä melko värikkäästä ja tapahtumarikkaasta 2007 tehdystä Pietarin matkastamme voi lukea seikkaperäisemmin Darwin Sorjosen mahtavasta Puulaakirokkitähden muistelmista J:n Tuho-yhtyeen ollessa yksi kiertueen artisteista.

Näin vekkuleita poikia reissasi Pietarissa edellisen kerran

Näin vekkuleita poikia reissasi Pietarissa edellisen kerran

Kun leveät kadut ovatkin todella leveitä katuja

Kun leveät kadut ovatkin todella leveitä katuja

Pietari Pingviinimatkat Matkablogi 2-8

Viivyimme perillä kokonaiset neljä yötä, joten meillä oli mukavasti aikaa kierrellä ja katsella perusnähtävyyksiä, jotka sijaitsevat monet kävelyetäisyyksillä toisistaan. Kaupunki itsessään on toki jättimäinen ja korttelien välit ovat aika eri juttu välimatkamatkojen suhteen kuin mitä Helsingissä tai vaikka New Yorkissa. Saimme kuitenkin jonkilaisen käsityksen keskustan alueesta ja ensi kerralla on taas helpompi ottaa haltuun laajempi kokonaisuus. Sääkin meitä helli ja aurinko porotti täydeltä terältä, kuin yhteissopimuksessa Pietarin kanssa meidän valloittamiseksi.

Pietari Pingviinimatkat Matkablogi 3

Pietari Pingviinimatkat Matkablogi 1-7

Neva

Neva

Neljän päivän aikana kävelimme Nevan yli viittä eri siltaa pitkin, ajelimme vähän metrolla ja kävelimme jalat rakoille. Ihailimme myös kaupungin arkkitehtuuria, kiipesimme Iisakin kirkon 262 porrasta, ajoimme metrolla ja maleksimme kuumana kesäpäivänä paikaillisessa Seurasaaressa. Ilahduimme kaupungin kansainvälisestä tunnelmasta ja monipuolisuudesta, sekä vaihdoimme monia hymyjä paikallisten kanssa yhteisen sanavaraston puutteessa. Niin ja lopuksi vielä vannoimme tietysti palaavamme pian uudestaan. Onhan matkan teko Helsingin rautatieasemalta perille Pietarin keskustaan suorastaan hävyttömän helppo ja tuota mahdollisuutta pitäisi hyödyntää useamminkin.

Pietari Pingviinimatkat Matkablogi 2-4

Iisakin kirkon kattoa kelpasi töllätä

Iisakin kirkon kattoa kelpasi töllätä

Iisakin kirkon kattotasanteelle pääsee kierreportaita

Iisakin kirkon kattotasanteelle pääsee kierreportaita

Pietari Pingviinimatkat Matkablogi 3-6

Volgan lautturit ovat nykyisin puistosetiä

Volgan lautturit ovat nykyisin puistosetiä

Leijuntaa pyssymuseossa

Leijuntaa pyssymuseossa

Yhtenä päivänä Eremitaasin edusta oli skeittipuisto / kaljateltta / voimisteluareena ja seuraavana autio

Yhtenä päivänä Eremitaasin edusta oli skeittipuisto / kaljateltta / voimisteluareena ja seuraavana autio

Vanhaa ja uutta kulttuuria

Vanhaa ja uutta kulttuuria

Pektopah-selfie

Pektopah-selfie

Pietarista riittää tarina jos toinenkin purettavaksi, joten pysykäähän kaupungista kiinnostuneet kuulolla! Mitenkäs on siellä ruudun takana, joko on kaupunki moneen kertaan koluttu vai vieläkö on jäänyt reissu syystä tai toisesta odottamaan?

 

Saatat myös pitää näistä

23 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 23.7.2015 at 12:44

  On jäänyt odottamaan! Eikä Pietariin tullut lähdettyä tänäkään kesänä, mutta mielenkiinnolla lueskelen juttuja tästä itäisestä suurkaupungista, jonne kyllä olisi tarkoitus tehdä visiitti. Ihan huippu tuo viimeinen kuva teistä 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 23.7.2015 at 19:24

   Heh, kiitos Elina 🙂 Jos joku Pietarin osalta erityisesti kiinnostaa, niin laita ihmeessä toiveita tulemaan. Me pyritään sitten toteuttamaan. Pietari ja Tukholma ovat helposti niitä kohteita joissa ei tule käytyä, kun “niihinhän voi mennä koska vaan”…

 • Vastaa Maarit 23.7.2015 at 12:51

  Ihana postaus! Me tahdoittaisi miehen kanssa käydä Pietarissa, mutta viisumin vuoksi ollaan jätetty toistaiseksi väliin. Minulla on Pietarista positiiviset mielikuvat ja kun se on niin lähelläkin. Ja itse en noita poliittisia asioita oikein osaa sekoittaa matkakohteiden valitsemiseen, vaikka osa ehkä boikotoi Venäjää. Kun useimmiten siviilit on kuitenkin täysin syyttömiä valtionsa toimiin. Kiinnostava kohde mielestäni!

  • Vastaa Pingviinimatkat 23.7.2015 at 19:28

   Kiitos Maarit 🙂 Viisumi oli lopulta aika näppärästi hoidettu, mutta tehdään siitä ihan oma selvitys, niin on sitten avuksi matkaa suunnitteleville. Olet muuten aivan oikeassa tuosta poliittisesta puolesta. Harvoin on kansan vikaa ja Pietarissa ei ainakaan paikallisten keskuudessa huomannut mitään poliittista tilannetta olevan valloillankaan.

 • Vastaa Sanna Wallenius 23.7.2015 at 13:25

  Pietari on tosiaan yllättänyt minutkin positiivisesti. Tosin se on sanottava, että kyllä tämä(kin) kaupunki on enemmän edukseen kesällä. Eka kertani Pietariin oli vuosia sitten keskitalvella ja jotenkin jäi harmaa ja kolkko vaikutelma. Viime keväänä taas oli aivan eri meininki: koko kaupunki heräsi ikään kuin eloon. Parasta on ravintolakulttuuri, joka on viime vuosina monipuolistunut huimasti. Ihanat kuvat! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 23.7.2015 at 19:33

   Ihan sama juttu meilläkin! Ensimmäiset vierailut tehty lokakuussa ja maaliskuussa. Molemmilla kerroilla harmaata ja synkkää sään puolesta. Siksi piti saada ajoittaa seuraava juuri kesäaikaan ja ihan kuin eri paikka olisi ollut kyseessä! Ei ihme jos sinulle jäi kolkko vaikutelma harmaudessa, ei se Helsinkikään loskassa kovin kaunis välttämättä ole, eikä Pietarille eduksi tuolloin ole taatusti nuo leveät kadutkaan. Ja mitä tulee ruokaan, niin ihan ne huippuelämykset jäivät vielä odottamaan seuraavaan kertaan, mutta pelmenejä erityisesti voisi kyllä syödä useamminkin 🙂 Ensi kerralla osaamme etsiäkin tietysti paremmin.

 • Vastaa Tripsteri - Pietari 23.7.2015 at 14:53

  Pietarin monipuolisuus on jotakin huikeaa, siis sieltä todellakin löytää ihan mitä vain ja vielä jää nähtävää seuraavallekin reissulle!

  Ps. Mahtava kuva tuo Modernit Volgan lautturit 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 23.7.2015 at 19:35

   Kyllä seuraavalle ja sitäkin seuraavalle jäi vielä aivan valtavasti nähtävää ja koettavaa. Kiitos vaan teidänkin vinkkien, niin on vielä sitä to do listaa purettavana, kun ei neljä yötä riittänyt mitenkään 😉

 • Vastaa sarrrri 24.7.2015 at 08:04

  Tuo kuva Iisakin kirkon katosta on aivan mahtava! Mä olen jo monta vuotta haaveillut Pietariin menemisestä, mutta jotenkin se aina hautautuu muiden matkasuunnitelmien alle ja lykkääntyy. Eikä se edes olisi niin kaukana!

  • Vastaa Pingviinimatkat 26.7.2015 at 11:36

   Kiitos Sari. Kuten Elinallikin jo kommentoitiin, niin juuri se läheisyys taitaa jättää helposti Pietarin odottamaan muiden matkasuunnitelmien rinnalla. Sinne pääsee sentään vielä junalla todella nopeasti, mikä on suorastaan luksusta lentokenttärumban ja laivareissaamisen rinnalla, kun asemalla ei tarvitse olla tunteja etukäteen odottelemassa.

 • Vastaa Laura R. / Laura let's go 24.7.2015 at 10:36

  Sama vika täällä kuin monella muullakin ilmeisesti: haaveena on, mutta sille tasolle toistaiseksi vielä jäänyt. Kai se on se liika läheisyys ettei sinne saa aikaiseksi lähteä, ja toisalta se että pitäis puuhata ne viisumit. Mutta mielenkiinnolla odottelen seuraavia juttuja! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 26.7.2015 at 11:40

   Viisumin to do-lista näyttää kieltämättä alkuun todella työlläältä, mutta lopulta työlläin osuus oli saada se ajoissa sisään ja hankkia kuva. No nyt on kuvia, joten seuraavaa kertaa varten löytyy nekin valmiina 🙂 Kaiken muun hoitaa mikä vaan lukuisista sinne päin matkoja tekevistä matkatoimistoista. Junalla matkustaminen ulkomaille oli kyllä todellista luksusta, joten ei voi kuin lämpimästi suositella 🙂

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 24.7.2015 at 12:02

  Minä olen itseasiassa kerran vieraillut Pietarissa melkein 20 vuotta sitten, kun voitin eräiltä nuorisomessuilta matkan sinne. Se olikin varsin mielenkiintoinen reissu se, voi apua! Taisi olla marraskuuta ja muistan kuinka minun neonoranssi toppatakki oli ainoa joka erottui harmaista kuvista, hahaha 😉 Muistan kyllä esim talvipalatsin hulppeuden, mutta muuten oli kovin harmaata. Toki paikka on varmasti muuttunut tuosta. Junalla kiinnostaisi kyllä palata sinne ja kesäaikaan, joten mieluusti kuulen lisää 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 26.7.2015 at 11:42

   Voin niin nähdä nuo kuvat silmissä 😀 Ja sen lupaan, että paljon on kaupunki siitä muuttunut, sillä se oli muuttunut jo kahdeksassakin vuodessa! Eli nyt vaan äkkilähtöä Pietariin, missä muuten paistaa kuulemma enemmän kuin Helsingissä 😉

 • Vastaa Rimma-matkablogi 24.7.2015 at 21:29

  Viime kesänä käytiin ja noh, en tiiä tartteeko mennä uudestaan 😀 Ehkä mekin teidän tavoin annetaan sille vielä mahdollisuus joskus! Viipuriin sen sijaan lähtisin vaikka heti.

  • Vastaa Pingviinimatkat 26.7.2015 at 11:46

   Harmi tietty, että ei ole kaupunki vakuuttanut, mutta eihän ne kaikki vaan tosiaan kolahda. Edes ilmeisesti kesäaikaan. Saatkin joskus vielä kertoa mikä siinä hiersi 😉 Viipuri olisi meille ihan uusi tuttavuus ja sinnekin tietysti pääsisi rautatieasemalta todella näppärästi.

 • Vastaa Unnukka 26.7.2015 at 21:08

  Kieltämättä mulla on hieman ennakkoluuloja Venäjälle matkustamista kohtaan, mutta toisaalta se myös kiehtoo. Pietarista tai Viipurista voisi olla helpointa aloittaa niiden ennakkoluulojen purkaminen, ja toisaalta haluaisin vierailla myöskin Karjalassa, koska puoli sukua on lähtöisin sieltä.
  Makeita kuvia! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 27.7.2015 at 14:22

   Kiitos Unnukka 🙂 Kannattaa ehdottomasti pitää Pietari harkinnassa. Viipuri ja Karjala olisivatkin kyllä mielenkiintoisia.

 • Vastaa Inka 27.7.2015 at 08:30

  Ihanaa, että teidän reissu oli onnistunut ja Pietari vei sydämen! Haha, tajusin muuten että ko nähtiin viimeksi niin se jäi se opas kuitenkin palauttamatta. 😀 Ei mitään ressiä, määki hoksasin sen just nyt ko luin tän kirjoituksen. Hyvin menee. :DD

  Metrot on tuossa kaupungissa jotenkin erityisen kiehtovia, tuntuu että ne liukuportaat kestää ja kestää ja kestää… Ja mahtavaa muuten että saitte arskaa ja muutenkin hyvät kelit, mää oon nimittäin ollu joskus kesäkuussa Pietarissa ja oli pikkusen kylymä.

  • Vastaa Pingviinimatkat 27.7.2015 at 14:31

   Metrossa olisikin viihdytty enemmänkin, mutta nyt hyvät kelit piti meitä maan pinnalla. Ensi kerralla suhaillaan sitten enemmänkin 🙂 Harmi, että teillä ei kesälämpimät ole vielä natsanneet. Seuraavaa matkaa vaan koukkuun, kun tästä saan oppaankin palautettua. Kiitos siitä lainasta <3

 • Vastaa Marikaw 27.7.2015 at 15:06

  On jäänyt vielä Pietari kokematta enkä oo ees oikein jaksanut lukea blogipostauksia siitä mutta tää oli hyvä. Kuvat oli ihanan aurinkoisia, se aina auttaa. 😀 Mut siis junalla ois kyllä ihan superhauska matkustaa Pietariin eli ehkä otetaan harkintaan reissu siiheen suuntaan.

  • Vastaa Pingviinimatkat 27.7.2015 at 20:13

   Kiva kuulla Marika, että tykkäsit jutusta 🙂 Meillä ei tosiaan ollut odotukset kovin korkealla, mutta päätettiin pitää se mieli avoinna kaikelle. Ehkä naapuriserkkumme ovat sitten kuitenkin vähän kuten me, eli syttyvät kesän auringon paisteesta ja valosta 😉

 • Vastaa Maarit 7.8.2016 at 14:03

  Moi Juuso & Milla
  Kävin ekaa kertaa Pietarissa ja kyllä oli upea reissu. Päädyimme Sokos Hotel Vasiljevskiin ja mieheni Arto söi Kievin kanaa, mikä oli hänen mielestään parasta kanaa ikinä. Mä söin aivan fantastisen Stroganoffin. Meillä oli Mansard-huone, kiva “ullakkomainen” tunnelma. Mulla on rasitteena tämä matkaoppaan perfektionismi, eli löysin heti huoneesta viisi epäkohtaa ja eiku soittamaan respaan välittömästi. Noh, ei kestänyt kuin minuutin niin jo oli talonmies korjaamassa ja House Keeping toi puuttuvat kylpytakit. Oli pakko soittaa ja kertoa, että minä en sitten ole pakannut kylpytakkeja matkamuistoina matkalaukkuuni vaan ne puuttuivat kaapista… hehheh. Sitten toi toinen siivooja vielä toiset kylpytakit… Hotellin asiakaspalvelu oli todella ystävällistä. Arvostimme myös taidegalleriaa ala-aulassa. Kivoja kuvia teillä!

 • Vastaa