Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - saimaa
Pallontallaajat.net
Valikko
Saimaa Suomi

Miniloma Saimaan rannalla – osa 2

4.7.2015

*Saimaan reissun mahdollisti Holiday Club

Saimaan rannalle sijoittuneen minilomamme sisältö oltiin haluttu suunnitella mahdollisimman aktiiviseksi. Lauantaille oli luvattu kesän ensimmäisiä aurinkoisia kelejä ja odotimme innolla pääsevämmepyöräilemään, kalastamaan ja kokeilemaan trendikästä SUP:ailuakin. Holiday Club Saimaa on kieltämättä todellinen aktiivilomailijan paratiisi. Harrastusmahdollisuuksia on näin kesällä golfista ja tenniksestä padeliin. Lapsille löytyy seikkailurataa ja Angry Birds puistoa. Jos järvivesi ei houkuttele, niin sirkusta esikuvanaan muistuttavassa Cirque du Saimaa -kylpylässä pääsee vesileikkeihin tai kattoterassilla ulkoaltaaseen. Lisäksi löytyy keilahallia ja ties mitä muuta puuhaa. Itse emme kylpylässä tällä reissulla käyneet, mutta jos haluatte siitä lukea lisää, niin Miikkulaisen matkablogista löytyy heidän viikonlopun kokemuksesta juttua ja videota.

_MG_4988

_MG_4972

_MG_4314-Edit

Miss Hohtokeilaus 2015

Miss Hohtokeilaus 2015

Kylpylän esikuvana toimi sirkus. Lämmin sellainen

Kylpylän esikuvana toimi sirkus. Lämmin sellainen

Mutta niihin meidän aktiviteetteihin! Milla oli tosiaan odottanut kuin kuuta nousevaa, että pääsee kokeilemaan SUP:ailua (stand up paddling). Juhana taas ilkikurisesti epäili pääsevänsä ikuistamaan vaimon molskahduksen laiturilta käsin kuvaamalla. Tämä näyttikin erittäin todennököiseltä jos oli vieressä olevan miesseurueen esimerkkiin uskominen, josta varmaan jokainen käväisi kokeilemassa veden lämpötilaa kokonaisvaltaisemmin.

Mette niminen reipas tyttö antoi Millalle ohjeet ja näin saatiin GoProlla vyötetty vaimo laudalla matkaan. Leikattua polvea kiristeli vielä siihen malliin, että aloitusasento polvillaan oleminen ei ollut ihan herkkua. Ei siis auttanut kuin nousta melko nopeasti pystyyn ja löytää tasapaino. Hiljaa meloen eteni Milla pois laiturilta minne Juhana jäi kamera valmiina odottamaan loiskahdusta. Sen verran simppeliä puuhaa SUP:ailu kuitenkin oli, että vaimo palasi retkeltään kuivana ja leveä innostunut hymy naamalla. Ei tarvitse ihmetellä miksi kaikki ovat hommaan niin hurahtaneet. Äärimmäisen kiva tapa viettää päivää vesillä ilman, että tarvitsee harjoitella eskimokäännöstä tai kaikkia merimerkkejä. SUP-lautailu Saimaalla maksaa 20€ tunnilta.

Polttariporukka ei hommasta selvinnyt kuivana

Polttariporukka ei hommasta selvinnyt kuivana

Mette näyttää millainen ote pitää melasta olla

Mette näyttää millainen ote pitää melasta olla

Polvillaan oleminen ei ollut leikatulle jalalle herkkua, mikä motivoi kokeilemaan lajia myös pystyasennosta hetkeä myöhemmin

Polvillaan oleminen ei ollut leikatulle jalalle herkkua, mikä motivoi kokeilemaan lajia myös pystyasennosta hetkeä myöhemmin

Saimaan maisemissa kelpasi kokeilla ensimmäistä kertaa suppailua

Saimaan maisemissa kelpasi kokeilla ensimmäistä kertaa suppailua

_MG_4393

Kun vaimo oli saatu pois laudalta oli aika siirtyä pienellä perämoottorilla varustettuun soutuveneeseen ja mukaan pakattiin kalastusvermeet. Uistelun ollessa enemmän Juhanan hommia päätyi Milla hetkeksi ulkolaitaperämoottorin puikkoihin. Ei ihan viisas veto. Kalastusrauhasta ei ollut tietoakaan, kun rouva rimpuili perämoottorin kanssa. Juhana oli tikahtua nauruun, vaimon sähistessä ja rimpuillessa masiinaa uudestaan käyntiin. Kun moottori oli taas käynnissä, niin seuraavaksi olivat niin ohjaus että vaihteet totaalisen hukassa. Tilannetta ei varsinaisesti helpottanut omaa väyläänsä pitkin puskeva Saimaan risteilijä, joka yritti ottaa jollan pyörimisestä selvää mihin suuntaaan rouva kippari oli oikein ohjastamassa. Selvisimme pienen konsultaation (Juhana huutaa hiljempaa kuin risteilijän torvi toim. huom.) saattelemana pois alta ja kun olimme vihdoin ”kuivilla”, niin kas kuinka se moottori sammuikin jälleen. Tässä vaiheessa Milla oli tulipunainen häpeästä ja ehkä vähän myös kiukusta. Juhana raahautui takaisin puikkoihin ja putputimme turvallisesti laituriin. Milla lopetti uran pienten perämoottoreiden kanssa tähän ja keskittyy jatkossakin ennemmin purjeisiin ja SUP-lautailuun. Pienen kalastusveneen vuokran ja muut aktiviteettihinnat löydät täältä.

Saaliin sekä moniajon määrästä päätellen saatoimme ajaa kaloja karkuun

Saaliin sekä moniajon määrästä päätellen saatoimme ajaa kaloja karkuun

Liivit päälle ja asenne kuntoon niin johan pysyy haveri kaukana

Liivit päälle ja asenne kuntoon niin johan pysyy haveri kaukana

Iltapäivästä teimme vielä pyörälenkin ennen kuin palasimme mökille ja laitoimme saunan lämpenemään. Oli aivan mahtavaa istua iltaa saunapuhtaana takapihan terassilla ja nauttia grillissä paistuvista herkuista. Kesäkuinen aurinko valaisi taivaan vielä pitkään siinä vaiheessa kun me olimme jo unten mailla. Aamulla kesä oli poistunut jälleen keskuudestamme, mutta mitäpä se haittasi kun oli muutenkin aika suunnata kotiin.

Tässä video fillaroinnista alueella ja SUP:ailusta löytyy lisää materiaalia blogin Facebookista.

Käyttövalmis grilli löytyi kämpästä valmiina

Käyttövalmis grilli löytyi kämpästä valmiina

Tankkasimme megalomaanisen aamiaisen kylpylähotellin puolella ja tutustuimme paikan historiaan, joka löytyy vaiheistettuna hotellin seinältä. Alueella olikin yllätykseksemme pitkät perinteet matkailussa, sillä ensimmäinen matkailurakennus oli rakennettu jo 1800-luvun loppupuolella. Rauhan täyshoitola nimeä silloin kantaneessa majoittui maineikkaita matkalaisia 1900-luvun alkupuolella ja joulusta 1918 syyskuulle 1919 asti se toimi myös keisarillisena turvapaikkana. Välillä se toimi myös sotasairaalana, mutta valitettavasti kylpylä kuitenkin jossakin kohtaa paloi ja monet rakennuksista tuhoutui. Erityisen mielenkiintoista oli, että palon jälkeen kylpylätoiminta loppui ja alueelle tuli Viipurin piirimielisairaala. Eipä ollut meillä aiemmin tietoa, että sairaalatoiminnassa se pysyi aina vuoteen 2000 asti. Mitä jos Helsingin Lapinlahdensairaalankin paikalle avattaisiin hotelli? Jos vierailette Holiday Club Saimaalla, niin kannattaa ehdottomasti tutustua tähän alueen mielenkiintoiseen historiaan siitä kertovin kuvin. Meidän parin päivän mukava miniloma tuli taas niin kovin nopeasti päätökseen. Onneksi matka ei ole pitkä, joten uusinta on helppo toteuttaa vaikka piankin uudestaan ja Imatra täytyy sillä erää käydä tarkistamassa myös paremmin, sillä nyt sunnuntain vesisade huuhteli mennessään suuremman tutustumisinnon.

 

*Yhteistyössä Holiday Club

Saatat myös pitää näistä

7 Kommenttia

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues 4.7.2015 at 17:03

  Ihana suppaileva Milla! Mulla on vielä se Töölönrannan SUP-kokeilukerta käyttämättä jos ennätät joku päivä lähteä mukaan? 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 4.7.2015 at 21:39

   Heh, joo mennään vaan. Palataan aikatauluun tuonnempana tarkemmin 🙂 -Milla

 • Vastaa Matilda 5.7.2015 at 12:34

  Ah, mä rakastan saimaata! Siellä on tullut vietettyä lapsuuden kesät 🙂 kauniimpaa paikkaa on suomesta vaikea löytää.
  http://matildaselin.blogspot.fi/2015/07/beach.html?m=1

  • Vastaa Pingviinimatkat 7.7.2015 at 10:41

   Mahtavissa maisemissa olet Matilda lapsuutesi kesät viettänyt 🙂

 • Vastaa Rimma-matkablogi 6.7.2015 at 12:45

  Aika makea paikka testata suppailua tuo Saimaa! Mulla toi(kin) vesileikki vielä testaamatta. Ehkä pitäis ottaa must do-listalle! 🙂

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 10.7.2015 at 13:37

  Ai vitsi mä kuolen nauruun kuvitellessani sut rämpimässä moottorin kanssa, olisin nimittäin ite varmaan just samassa tilanteessa .

 • Vastaa