Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Saimaa
Pallontallaajat.net
Valikko
Saimaa Suomi

Miniloma Saimaan rannalla – osa 1

26.6.2015

*Saimaan reissun mahdollisti Holiday Club

Perjantaiaamu starttasi käyntiin melkoisella säätämisellä. Tulevan Pietarin matkan viisumikuviot piti nimittäin hoitaa per heti ja valmiista hakemuksesta uupui vielä monta palaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan auton nokan piti osoittaa kohti Saimaan rantoja kymmeneen mennessä, mutta vielä klo 11 virittelimme viisumihakemusta varten valokuvia Jätkänsaaressa. Puolen päivän jälkeen olimme kuitenkin onnistuneesti jättäneet hakemukset ja pääsimme matkaan. Edessä oli viikonloppu Saimaalla Holiday Clubin aktiivisessa lomakohteessa. Suunnitelmissa oli paitsi liikkua, niin myös nauttia kesämökkimäisestä tunnelmasta loma-asunnossa, grillailla ja nukkua pitkään. Meille kaupungissa kerrostalossa asuville moinen irtiotto luonnon äärellä toi kaivattua vaihtelua.

Iltapäivästä kolmen tunnin ajon päätteeksi laskettelimme golf-kentän ohi kylpylähotellin ovien eteen. Sisäänkirjautumisen yhteydessä meille ojennettiin rannekkeet kylpylään liikkumista varten ja fillareiden avaimet. Kurvasimme muutaman sadan metrin päässä olevalle loma-asunnollemme ja teimme pikastopin matkan varrella kauppakeskus Caprissa, jonka alakerrasta löytyy pikkuruinen M-market. Pienestä koosta huolimatta löysimme putiikista kaikki haluamamme tykötarpeet. Kurvatessamme omaan parkkiruutuun C11 asunnon eteen Anttilankaaren loma-asuntojen parkkipaikka ammotti vielä tyhjyyttään.

Saimaa-20

Saimaa-19

Saimaa-16

Emme olleet kokeilleet aiemmin loma-asuntoja Suomessa ja mielenkiinnolla teimme tupatarkastuksen. Huusholli sai tarkastuksesta täydet pisteet ja oikeastaan suorastaan yllätyimme siitä kuinka korkeatasoinen varustelu keittiöstä löytyi. Astiat olivat Iittalaa ja keittiövälineet Fiskarsia. Kaapeista löytyi peräti käsikäyttöinen vatkain ja kakkukupu. Kaikki keittiövälineet ja astia oli lueteltu kaapin ovesta löytyvässä listassa, joten puutteet olisi ollut helppo tarkistaa. Lähinnä Italialaisiin loma-asuntoihin tottuneilla oli järjestelmällisyydessä ihmettelemistä! Muutenkin asunto oli kyllä viimosen päälle siisti, valoisa ja kaikin puolin kotoisa. Takapihan terassi houkutteli istumaan iltaa, eikä tarvinnut virittää katossa roikkuvaa lämpölamppuakaan, sillä kesä päätti vihdoin näyttäytyä kotimaan kamaralla! Milla väänsi vielä viimeiset työsähköpostit takapihalla samalla kun Juhana ikuisti asunnon. Voitte uskoa, että se ei enää ihan tältä näyttänyt kunhan olimme ”asettuneet taloksi”… Joskus pitäisi varmaan tehdä sellainen behind the scenes postaus, niin näkisitte miltä näyttää kun nämä kaksi aikuista pistää tavarat levälleen.

Yläkerran makuuhuone oli lempparimme

Yläkerran makuuhuone oli lempparimme

Loma-asunnossa odottivat kuivat puut

Loma-asunnossa odottivat kuivat puut

Saimaa-14

Kylppäri oli mökin hengen mukaisesti todella siisti sekä ajan tasalla

Kylppäri oli mökin hengen mukaisesti todella siisti sekä ajan tasalla

Karkkihammasta ei kauaa kolottanut saavuttuamme! Siniset Millalle, punaset J:lle ja vaahtikset nopeimmalle

Karkkihammasta ei kauaa kolottanut saavuttuamme! Siniset Millalle, punaset J:lle ja vaahtikset nopeimmalle

Perjantai-ilta kävi jo pitkällä siinä vaiheessa kun olimme valmiit tekemään illallissuunnitelmia. Omin käsin kokkailu ei enää innostanutkaan, joten päätimme lähteä syömään kylpylälle. Perus hampparimätön (jota O’Learys olisi tarjonnut) sijaan suunnistimme Le Biff ala carte ravintolaan. Emme valmista koskaan pihviruokaa kotona, joten ravintolassa sitä on sitäkin mukavampi päästä nauttimaan. Tarjoilijamme Heini vastaili kärsivällisesti kaikkiin hieman tyhmiinkin kysymyksiimme ja opimme muunmuassa Jospersin tarkoittavan puuhiiligrilliä. Seuraavassa hetkessä olimmekin jo avokeittiössä tarkistamassa miltä tämä 300 asteeseen kuumeneva grilli oikein näyttää. Siinä oli tatuoiduilla kokkipojilla naurussa pitelemistä.

Le Biff terassi vasemmalla ja kartanohotelli oikealla

Le Biff terassi vasemmalla ja kartanohotelli oikealla

Me kaikki "biiffin" asiakkaat saimme mukavat terveiset keittiöstä flank steakin muodossa

Me kaikki “biiffin” asiakkaat saimme mukavat terveiset keittiöstä flank steakin muodossa

Kylmäsavulohimousse - alkupalalautanen sai seurakseen kuohuvaa

Kylmäsavulohimousse – alkupalalautanen sai seurakseen kuohuvaa

Saimaa-11

Josper-grillissä sihahtaa ... 300c hiili-lämmöissä tulee hyvää

Josper-grillissä sihahtaa … 300c hiili-lämmöissä tulee hyvää

Odottava entrecote sai nälkäiset kädet täräjämään siihen malliin ettei kuvauksesta meinannut tulla mitään

Odottava entrecote sai nälkäiset kädet täräjämään siihen malliin ettei kuvauksesta meinannut tulla mitään

Pippuripihvi - uudelleenmuotoutunut klassikko

Pippuripihvi – uudelleenmuotoutunut klassikko

Varsin mainistuvien pihviaterioiden jälkeen jaksoimme vielä vaivoin pyöräillä takaisin asunnolle. Asunnolle päästyämme kellahdimme sänkyyn lähes suorilta ja nukuimme kuin tukit aamuun asti. Tässä kohtaa voisi taas kirjata astetta suuremmilla kirjaimilla pimennysverhon kodin hankintalistalle, sillä nukkuuhan sitä pimennetyssä huoneessa toki paremmin. Unta sitä tarvittiinkin, sillä lauantaiksi olimme suunnitelleet melkoisen aktiivisen kokonaisuuden.

Illalla olisi ollut mahikset kulta-aarteenetsintään

Illalla olisi ollut mahikset kulta-aarteenetsintään

*Loma-asunnon käyttöömme tarjosi Holiday Club 

Saatat myös pitää näistä

7 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 26.6.2015 at 15:52

  Mahtava loma-asunto! Kyllä tuolla todellakin kelpaisi viettää kesäviikonloppua. Ja erittäin kätevää, että voi suunnata fillareilla ravintolaan ja takaisin, niin ei tarvitse valita kumpi ei nautiskele illallisviintä ruoan kanssa. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 28.6.2015 at 08:21

   Ravintola oli onneksi sen verran lähellä, että kävellenkin olisi voinut siellä hyvin pistäytyä. Se olikin mukavaa, että palvelut olivat kävelyetäisyyden päässä, mutta asunnolla ollessa oli kuitenkin ihan oma rauha. Sopii meille 🙂

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 26.6.2015 at 16:25

  En ole koskaan käynyt tuolla rakennusvaihetta lukuunottamatta, vaikka asuinkin ennen kohtalaisen “lähellä” :). Täytyy myöntää, että ravintolamaailma kiinnosti jo aiemmin ja nuo lomamökitkin vaikuttavat todella hienoilta!

  • Vastaa Pingviinimatkat 28.6.2015 at 08:26

   Mökit olivat kieltämättä hienompia kuin mitä osasimme odottaa. Seuraavalle vierailulle ehdottomasti kavereiden kanssa. Tuolla olis niin paljon tekemistä ja olisi mukava istua iltaa mökillä porukallakin. Paikalla on varsin mielenkiintoinen historia, mutta palataan siihen toisella kertaa 😉

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 28.6.2015 at 11:07

    Kaveriporukalla olisi tosiaan varmastikin vieläkin hauskempaa :). Ja historia on tosiaan aika mielenkiintoinen, joten kannattaa kirjoittaa siitä ;).

 • Vastaa Panu / Panun matkat 28.6.2015 at 21:57

  Yllätyin asunnon hienoudesta. Ja ruokakin näytti herkulliselta. Olen kerran ollut Holiday Clubin kahdenkeskisessä myyntikeskustelussa (ilman bloggajastatusta), mutta tapaaminen ei johtanut mihinkään. Siitä saadun lahjakortin nimittäin annoimme lahjaksi… Pakko sanoa, että tämä postaus onnistui herättämään enenmmän mielenkiintoa Holiday Clubia kohtaan kuin tuo keskustelu, jonka aikanaan kävin lahjakortin kiilto silmissä.

  • Vastaa Pingviinimatkat 30.6.2015 at 21:47

   Mukava kuulla Panu, että tämä postaus herätti mielenkiintosi. Mökki/loma-asunto oli kieltämättä oikein tyylikäs ja varustelutaso yllätti meidätkin. Takapihan terassi oli suljettavissa lasisermeillä ja terassin katossa oli vieläpä lämpölamppu, joten tuon lisähuoneen käyttöaika on vielä paljon kesää pidempi. Ehkä täytyy tehdä uusi retki syksyn pimenevien iltojen aikaan 🙂

  Vastaa