Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Solo
Pallontallaajat.net
Valikko
Helsinki Suomi

Tikapuita pitkin taivaisiin – Solo hotelli Torni, Helsinki

15.6.2015

Solo brandi torni hki 1200

Hotellit ovat toimineet iät ja ajat myös ihmisten kohtaamispaikkana. Niihin on ollut mahdollista karata arkea vaikka viinilasilliselle tai tehdä tavallisesta maanantai-aamusta luksusta poikkeamalla notkuvien aamiaispöytien äärelle hotellivieraiden joukkoon. Helsingin hotelleissa on monissa ollut yökerhoja, klassikkoravintoloita, kaupungin kuumimpia kohtaamispisteitä ja hulppeita juhlia hulppeissa tiloissa.

Helsingin Hotelli Tornilla on yksi itseoikeutetuimmista paikoista kaupungin (ja miksei koko maankin) historiassa niin hotellina kuin kohtauspaikkana, ja löytyypä aiheesta oikein kirjakin. Rakennus / hotelli on myös toiminut monien elokuvien kulissina, joista mm. Levottomat elokuvan kohtaus teki Ateljee Barin naisten puuterointihuoneesta mahdollisesti Helsingin kuvatuimman toiletin. Vierailustamme seuraavana päivänä saimaisessa Ateljee Barissa kuulemma kuvattiin uusinta Vares-elokuvaa!

Kalevan- ja Yrjönkadun kulmasta. Zeppelinin laskeutumispaikka kuvassa ylimmäisenä

Kalevan- ja Yrjönkadun kulmasta. Zeppelinin laskeutumispaikka kuvassa ylimmäisenä

Torni 2-3

Historiaa ja tarinoita Tornilla piisaa ja paikkansa sillä on ollut meidänki kotitaloutemme monissa elämän erityistilanteissa. Siellä olemme viettäneet molempien kolmekymppisiä, nostettu malja jos toinenkin Ateljee Barissa ystävien merkkipäivinä ja varpajaisina, vietetty työpaikan läksiäisiä O’Malley’sin Loungessa, nauttineet pienistä arjen irtiotoista hotelliyön merkeissä ja tuoreimpana Milla ja Inka järjestivät bileet sviitissä Amerikka-henkisille ystäville! Tornia ei missään nimessä voi sanoa pelkäksi hotelliksi, sillä keskeisen roolinsa ansiosta sillä on ainutlaatuinen paikkansa Helsinkiläisten arjessa ja juhlassa muutenkin.

Torni-2

Tuntui jo ehkä vähän siltä, että Torni ei pysty tarjoamaan meille enää mitään uutta kun tässä taannoin eräänä iltapäivänä kirjauduimme hotellin vieraaksi. Saimme avaimet 10. kerroksessa sijaitsevaan huoneeseemme, ja oven avautuessa yllätyimme sitten kuitenkin. Huone oli muutamaa punaista yksityiskohtaa lukuunottamatta kauttaaltaan valkoinen. Suuret peilit löivät koko seinän mittaisesta ikkunasta puskevan valon kauttaaltaan pitkin huonetta. Kylpyhuoneen seinätkin olivat lasia. Ensimmäinen reaktiomme ei välttämättä maisemasta huolimatta huokunut positiivisuutta lasivessan tuntuessa alkuun vähän hc:lta. Huone oli todella jotakin muuta kuin ne amerikkalaishenkiset, joissa olimme aiemmin yöpyneet. Sisutuksessa on inspiroiduttu muunmuassa Merivaaran metallirunkoisista kalusteista, joista Juhanalle tuli ihan aiheellisesti mieleen sairaalasängyt. Merivaaran kalusteita on kuitenkin käytetty paitsi sairaaloissa, niin myös Tornin kalustuksessa jo 30-luvulla.

Torni-9

Torni-5-horz

Asetuimme kuitenkin taloksi ja pikkuhiljaa juoni alkoi avautua. Kompaktiin huoneeseen oli tietysti saatu mukavasti lisätilan tuntua materiaalivalinnoilla, mutta samalla niiden kautta oli onnistuttu luomaan kokemus mikä ei Helsingissä missään muussa hotellissa ole mahdollinen. Huoneessa voit olla äärimmäisen henkilökohtaisessa tilassa verhot auki, kattojen yllä, eikä kukaan näe sisään. Sama fiilis on mahdollista kokea vain pilvenpiirtäjissä ja sitähän Torni on, Helsingin oma pilvenpiirtäjä. Sen enempää selittelemättä suosittelemme ainoastaan menemään ja kokeilemaan itse miltä tuntuu olla suihkussa kirjaimellisesti Helsingin kattojen yllä. Vaikkakin kokemus oli mielenkiintoinen, niin me katkaisemme jatkossakin mieluummin näköyhteyden toisiimme vessa käyntien ajaksi 😀

1001 ja kylpyhuoneseinän uudet vaattet

1001 ja kylpyhuoneseinän uudet vaattet

Näköala länteen

Näköala länteen

Vuorokauden odotetuin hetki koitti kuitenkin vasta uloskirjautumisen aamuna. Saimme nimittäin erityisluvan vierailuun rakennuksen nuppiin minne 1930-luvulla oli suunniteltu Helsingissä vierailleen aikansa megailmiön, ilmalaiva Graf Zeppelinin, kiinnittyvän. Ajatuksena oli, että ilmalaiva kiinnittyy nuppiin ja kansainväliset jetset-vieraat laskeutuvat sylinterinmuotoisesta kuilusta Ateljee Bariin drinkeille. Suunnitelmat zeppelinin osalta eivät kuitenkaan toteutuneet ja hieman meitäkin jännitti onnistummeko pääsemään nuppiin sittenkän edellisenä päivänä puhaltaneen voimakkaan tuulen jälkimainingeissa. Aurinko kuitenkin porotti kirkkaana siniseltä taivaalta ja kiipesimme tikapuita pitkin ensi sylinteristä katolle ja vielä lopulta toisia tikkaita pitkin taivaisiin. Vaikka maisema vajaasta 70 metristä on periaatteessa sama tuttu kuin minkä Ateljee Barin terassiltakin näkee, niin oli se tunnelma siinä huipulla aika mieletön. Siellä meinaan oltiin just vaan ja me kaksi ja silmien edessä kokonainen 360 astetta kotikaupunkiin. Meidän silmin Suomen parhaaseen kaupunkiin. Voi minkä ilmalaivan jetset-vieraat tässä menettivätkään!

Pääsy huipulle vaatii toisinaan talkkarin jeesiä

Pääsy huipulle vaatii toisinaan talkkarin jeesiä

Kolmen kerroksen väkeä

Kolmen kerroksen väkeä

torni x-2-horz

Töölönlahtea kohti

Töölönlahtea kohti

Torni 2-7

Unelmien tasolla paikassa jonne luultiin ettei edes olisi mahdollista päästä

Torni 2-6

Matkalle tästä merelle mahtuu aika monta elämän tärkeää yhteistä osoitetta. Tähän maisemaan ei vaan kyllästy koskaan.

Torni 2-8

Tämä maisema on tuttu myös kuvan ala reunassa näkyvältä Atelje Barin terassilta. Ehdottomasti näkemisen arvoinen sieltäkin!

Huippuselfie!

Huippuselfie!

***

Vierailu Tornissa on osa vuoden 2015 projektia, jossa vierailemme jokaisessa Solo Sokos Hotellissa. Nämä postaukset tunnistaa helposti postauksen alussa näkyvästä ‘Solo Brändibloggaaja 2015’ merkistä.

 

Saatat myös pitää näistä

26 Kommenttia

 • Vastaa Laura R. / Laura let's go 15.6.2015 at 20:17

  Voi huikeus noita tornikuvia, wauh! Huimaa meikäläistäkin kun noita katsoo, ja oon sentään aikamoinen hurjapää 😀

  Tulipa mieleen, että oliko noi vessan seinät napsautettavissa sumeiksi samaan tyyliin, kun meidän Kallavesj-sviitissä oli Kuopion Original Sokos Hotellissa, missä oltiin viime kesänä? Mekin nimittäin kateltiin ensin niitä seiniä vähän silleen että juu, missä yksityisyys, mutta sit tajuttiin, että ne saa napsautettua sumeiksi, ja lisäks vessa oli vielä onneks erillinen huone siitä pesuhuoneesta 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.6.2015 at 08:13

   Ei se siellä ylhäällä tuntunut yhtään pahalta. Tikkaat oli ainoa missä oli kieli keskellä suuta. Eipä tullut muuten katsottua seinän sumenninta 😀 Ainakaan siitä ei mainittu missään yhteydessä ja lopulta vaan tulkittiin, että siinä on haettu samaa ilmiötä kuin mitä kuuluisassa naisten vessassa 😀 Tuossa oli vessan kohdalla osittain lasi niin, että ei nähnyt sentään ihan suoraan sisään. Eli pöntöllä saa privacyä jonkin verran. Yksin matkustaessa tuo huone on varmasti aivan mahtava ja näin allekirjoitti Millan kampaajakin. Varaa aina yksin majoittuessaan nimen omaan tuollaisen huoneen.

 • Vastaa Maarit 15.6.2015 at 22:02

  Mua nauratti toi vessa! Nimittäin meillä oli Kroatiassa yhdessä paikassa samanlainen ja se aiheutti pientä vaivaantuneisuutta. Kai se on nyt sitten uusinta uutta muotia vessanrakennuksessa. kohta ne on joka kodissakin 😀

  Komeata maisemaa on kyllä. Tornissa en ole vielä käynytkään, mutta tulee mieleen Stadikan tornin maisemat. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.6.2015 at 08:17

   Ihana tää Suomalainen saunoja kansa, kun ollaan monet suhtauduttu kylppäriin ihan ihmeissään. Luulisi meille oleva ihan normi homma 😀 Kiva käydä kylässä sitten läpinäkyvissä vessoissa 😀

   Suosittelemme lämpimästi vierailua Ateljee Barissa. Paras ruuhkaton aika tuntuu olevan joko heti sen avauduttua tai esim sunnuntaina kymmenen jälkeen auringonlaskua voi ihailla ilman ympäröivää ryysistä.

 • Vastaa Anni 15.6.2015 at 22:19

  hui, jäis multa menemättä! Huimaa jo kuvien kattelukin siihen malliin 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.6.2015 at 08:18

   Meillä onkin kumma tarve päästä aina mahdollisimman korkealle. Ja aina parempi jos paikan päällä ei ole muita ihmisiä edes 😀

 • Vastaa Kea | Deep Red Blues 15.6.2015 at 22:40

  Mäkin oon kerran ollu Tukholmassa sellasessa Story-hotellissa missä vessa/kylppäri oli erotettu vaan lasiseinällä. Sais kyllä mun puolesta olla enemmän seinää, vähemmän lasia. Ihan huikeet maisemat! Itteä ois kyl hiukka voinu hirvittää toi tikapuita pitkin kapuaminen… 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.6.2015 at 08:20

   Meillä oli Penangilla yhdessä hotellissa jättimäinen ikkuna kylppärin ja huoneen välissä, mutta välissä oli sälekaihtimet, joilla tilan sai eristettyä. Vessakin oli siellä erikseen, eli sikäli eri juttu. Kokemus tuo tosiaan oli, joten ei voi kuin sanoa, että kyllä Torni osaa tarjota elämyksiä 🙂

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 16.6.2015 at 10:19

  No tuo on todellinen huippuselfie! Arvostan. Ja voi ei miten huikeelta Helsinki näyttää yläilmoista. Pari kertaa Tornissa käyneenä, tykkään kyllä paikasta ja totta myös se, että onhan se tavallaan Helsingin pilvenpiirtäjä 🙂 Varmasti huikea kokemus tuo huipulle pääsy, jaiks! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.6.2015 at 21:40

   Kiitos Sanna 🙂 Tornilla on kyllä todellinen erityisasema Helsinkiläisten keskuudessa, eikä syyttä.

 • Vastaa Jenna 16.6.2015 at 11:50

  Aikamoinen vessa! 🙂 On kyllä ihan mielettömät maisemat. Torni todella osaa tarjota elämyksiä hurjimmillekin!

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.6.2015 at 21:41

   Mielettömät maisemat tosiaan monesta kulmasta katsottuna ja hieno elämys 🙂

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 16.6.2015 at 12:13

  Ihan huikeita nuo kuvat korkealta 🙂 Tosi hauska, että pääsitte kokemaan tuon. Mullakin on kokemusta muutamasta hotellista erikoisista vessaratkaisuista. Thaimaassa oli vähän saman tyyppinen lasikoppi, mutta siellä sai napista painamalla verhon laskeutumaan eteen. Se oli ihan ok ratkaisu. En ihan hirveästi ilahtuisi pelkästä lasiseinästä pöntön edessä. Muuten kyllä ihanan valoisa huone ja näköalat erittäin passelit!

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.6.2015 at 21:43

   Kiitos Elina! Hauska tosiaan, että meitä on selvästi monia jotka arvostaa edelleen perinteistä huonetta, mutta nämä huoneet kuulemma varataan loppuun ensimmäisenä. Eli huippu juttu, että hotellista löytyy moneen makuun sopivia huoneita 🙂

 • Vastaa Rimma - matkablogi 16.6.2015 at 14:32

  Me ollaan oltu tismalleen saman näköisessä huoneessa samassa kerroksessakin viime syksynä! Hienoja kuvia! Mun pää ei ehkä ois kestänyt kiivetä nuppiin 😀

 • Vastaa Hanna / Ranskatar reissaa 16.6.2015 at 15:07

  Mua järkytti Tampereen asuntomessuilla vessa, joka oli alimmassa kerroksessa ja sieltä aukes lasiseinä naapureiden takapihalle! 😀 Siinä vasta ei ollut yksityisyydestä tietoakaan 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.6.2015 at 21:51

   Oho 😀 Mielenkiitoista olisi tietää miten paljon naapuri arvostaa suoraa näköyhteyttä pihalta vessaan.

 • Vastaa Inka 16.6.2015 at 18:11

  No huhhuh, ihan jäätävät maisemat!! Munsta on niin ihanaa että just te pääsitte tuonne, kun Tornilla ja Helsingillä eli noilla maisemilla on muutenkin niin suuri merkitys teille.

  Ja meillä oli muuten häämatkalla lasiseinät sekä vessassa että suihkussa. Ne oli semmosta maitolasia, mutta kyllä seki vähän nauratti. Voin vaan kuvitella mikä fiilis tuolla suihkussa tulee! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 16.6.2015 at 21:54

   Mielenkiintoisia kylppäriratkaisuja tuntuu piisaavan ympäri maailmaa kommenteista päätellen 🙂 Teillä onkin Tornista ihana sviitti kokemus, mikä sitten taas on ihan erilainen ja oman tyylisensä. Kuten sanottua, niin oli se omalla tavallaan aika makea juttu kuitenkin käydä suihkussa noissa maisemissa aamu auringon valaistessa kaupunkia. Helsinki <3

 • Vastaa Maarit Johanna 21.6.2015 at 23:08

  Kylläpäs vessat puhututtaa! Mua huokailututtaa tuo huone miten se voi olla niin kaunis. Mutta kyllä vain lopun huiputuskuvat, vei siitäkin voiton. En tosiaan ollut zeppeliinin laskeutumispaikasta koskaan kuullutkaan ja vaikka Ateljeessa olen muutaman kerran käynyt, tuo vessakin on jäänyt testaamatta. Pitänee tehdä uusintavisiittiä. ^^

  • Vastaa Pingviinimatkat 22.6.2015 at 18:49

   Kyllä naisten vessa on ehdottomasti testattava ja samalla analysoitava, että miltä tuntuisi käydä samassa tilassa vaikkapa suihkussa 🙂 Kiitos Maarit Johanna!

 • Vastaa Jepa / Unelmatrippi 24.6.2015 at 21:37

  Heh, tosiaankin noita lasiseinävessoja ja -suihkuja on tullut vastaan monessa paikassa! Tuli mieleen maailmanympärimatkalta esimerkiksi yksi Kiinan hotelli, jossa suihku oli heti siinä ovesta sisään tultaessa ja sen seinät täysin läpinäkyvää lasia. Mietittiin, että siellä hotellissa siivoojat varmaankin koputtelevat oveen monta kertaa ennen kuin uskaltautuvat sisään. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 24.6.2015 at 22:11

   Läpinäkyvät kylppärit valtaavat maailmaa! No saahan niillä tosiaan kivasti tilantuntua ja toisaalta erikoisempiakin ratkaisuja on varmasti nähty 🙂 Tornissa toteutus oli tehty varsin hyvällä maulla.

 • Vastaa Janni 27.6.2015 at 11:02

  Ai ihanaa. Solo hotellit on parhautta. Tornissa ei ole vielä tullut käytyä, mutta pitääpä testata pikimiten 🙂 Wienissä pääsi myös tekemään tuttavuutta lasiseinäisen vessan ja suihkun kanssa. Mikäpä siinä shampoota pestessä ja upeita maisemia ihaillessa. Vessäkäyntien ajaksi vedettiin kyllä verho eteen tai sovittiin, että toinen pysyy tiiviisti huoneen toisella puolella 😀

  • Vastaa Pingviinimatkat 28.6.2015 at 08:55

   Torni kannattaa ehdottomasti testata, se on aivan omanlaisensa uniikki yksilö. Niinhän toki ovat kaikki Solot, mutta Tornilla lienee aika erityisasema meidän taloudessa yhteisen historian ansiosta 🙂 Ja mikä parasta, huoneista löytyy sitä valinnan varaa ja tyyliä joka makuun! Kommenteista päätellen ovat lasiseinäiset kylppärit tulleet maailmaan jäädäkseen, joten täytynee vain korjata omaa asennetta 😀

  Vastaa