Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - lomablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Lomabloggaajien kesäsuunnitelmat

1.6.2015

Kesäkuu on täällä taas ja lomat lähestyvät! Meillä kesäkuukaudet ovat täynnä suunnitelmia, mutta se varsinainen “pitkä” lomareissu edelleen buukkaamatta. Tässä käy vielä kuten vuosi sitten, jolloin juhannuksenakin vedettiin köyttä siitä mihin heinäkuun alussa ollaan lähdössä. 2014 homma hoitui äkkilähtölennoilla ja huippunopealla hotellihuoneskouttauksella booking.comista Madeiralle. Sen sijaan tulevan kesän viikonloput ovat jo muuten mukavasti saturoidut erilaisista pienemmistä reissuista kotimaassa ja lähialueilla myös Sokos Solo brändibloggaajan ominaisuudessa. Luvassa on myös ekstra-siisti ylläriveto huvilalle Saimaalle, maalaisjuhannus Keski-Suomessa, synttäreiden juhlintaa Tammisaaressa sekä pienempiä extempore-matkoja heinäkuun helteissä viime vuoden tyyliin. Ainakin Tampereelle pitää päästä syömään Pyynikin munkkeja ja Hollolassa sijaitseva Kiikunlähde olisi myös hieno nähdä. Lisäksi kesäkuussa olisi tarkoitus vierailla Pietarissa ja heinäkuussa viikonlopun verran Tallinnassa. Elokuussa juhlimme 10. hääpäivää, mutta sen osalta vielä juhlasuunnitelmat sepposen selällään. Syksyllekin on jo paljon erilaisia suunnitelmia, mutta palataan niihin tuonnempana. Eli kotimaa check, ulkomaat vielä avoimena. Kreikka pitää niukasti johtopaikkaa (Italian kaakkoisrannikko bubbling under), mut jos vaan nyt osaisimme päättää minne siellä mennä… Ehdotuksia?

Joko siellä ruudun takana on kaikki kesän reissusuunnitelmat selvillä?

IMG_1448-horz

Kesällä 2015 jäätelöä kuvattaneen sekä mansikassa että mustikassa. Jälkimmäisessä tarvitaan nopeampaa suljinaikaa

_MG_5948-Edit

_MG_0362

Keski-Eurooppakin on aina vaihtoehto viimeistään vanhojen otosten selailun jälkeen..

_MG_5927-Edit-Edit

Keltainen pelto kotomaassa

_MG_0984

Keltainen pelto ulkomaassa

Saatat myös pitää näistä

27 Kommenttia

 • Vastaa Teea / Curious Feet 1.6.2015 at 09:32

  Ihanan kuuloisia suunnitelmia! Ah Suomen kesä <3. Omissa kesäsuunnitelmissa Suomi pitää myös vahvasti sijaa. Tammisaaressa olisikin kiva käydä, kiva kesäkaupunki. Saimaa kuulostaa erityisen hienolta reissulta :).

  • Vastaa Pingviinimatkat 1.6.2015 at 21:09

   Tammisaari on tosi kiva kaupunki ja siellä on mukavia B&B majoituksia. Viime kesästä jäi kyllä Suomi-jano. Nyt tarvitaan enää se kesä 😀

 • Vastaa Jari / Hit the road -matkablogi 1.6.2015 at 10:05

  Jos tänne Tampereelle tuutte. niin tässä teille safkavinkki. Käykääpä testaamassa siipiä. Tampereellahan syödään reilusti yli puolet kaikista Suomen kanansiivistä, joten niistä on tullut ikäänkuin uusi perinneherkku mustanmakkaran tilalle. Siipiweikot on jo klassikko, mutta “ätmöksen” puolesta sosittelen ravintola Hookia Kehräsaaressa.

  • Vastaa Pingviinimatkat 1.6.2015 at 21:17

   Mahtavaa, kiitos Jari! Tämä oli todellakin uusi tieto ja perhdymme asiaan varmuudella. Kannatti julistaa kesäsuunnitelmia 😀

   • Vastaa Teea / Curious Feet 2.6.2015 at 10:20

    Voin allekirjoittaa :). Vaikken siivistä itse enää välitä niin puolet kavereista hinkuu aina siipiravintoloihin :D. Vuosien saatossa niistä on tosiaan tullut tamperelaisten “perinneruokaa”. Itse aikanaan aloitin Speakeasy-ravintolasta, joka oli kymmenen vuotta sitten vähän kuin salakapakkaravintola kellarissa, jonka sisäänkäyntiä monet ensikertalaiset aina Finlaysonilla kyselivät :). Nykyään ravintola on laajentunut yläkertaan ja menettänyt siksi hohtoaan. Ympäristön puolesta kehuisin siis minäkin Hookia, Kehräsaari on pieni ja nätti alue keskustassa.

    • Vastaa Pingviinimatkat 2.6.2015 at 20:46

     Mahtavaa saada kyllä tämmösiä vinkkejä ja vielä toiselta vahvistus, kiitos Teea!

 • Vastaa Jenna 1.6.2015 at 10:25

  Kesällä mun kone suuntaa Australiaan. Muuten mullakin kesä kuluu Suomessa matkailen. Itsekin olen käynyt tuolla Madeiralla jokunen vuosi sitten ja oli tosi kiva paikka. Italian ja Kreikan lisäksi mua kiehtoisi Kroatin rannikko, jota ei aina edes tule ensimmäisenä ajateltua. Ehkäpä mä siellä vielä joskus lähden käymään.

  • Vastaa Pingviinimatkat 1.6.2015 at 21:20

   Sulla on edessä melkoinen loma! Australia on upea maa. Kroatiassa olemme käyneet pari kertaa ja Italiassa monesti, siksi kai se Kreikka listan kärkipäässä kun siellä on molemmat käyneet viimeksi lapsina. Sepä se tässä haasteena onkin, että maailma on pullollaan mielettömiä kohteita ja valinta on vaikea.

 • Vastaa lena / london and beyond 1.6.2015 at 10:39

  Ihania Suomi-suunnitelmia teillä. 🙂 Ulkomaan kohteen puolesta liputan Italiaa, vähän puolueellisesti tosin! Toisaalta, Kreikka ei ole huono vaihtoehto ollenkaan, mua kiehtoo sininen meri ja valkeat talot sielläpäin.

  • Vastaa Pingviinimatkat 1.6.2015 at 21:31

   No sepä se, Italia on ihana ja vaikka siellä on käyty yli kymmenen kertaa, niin aina vaan kelpaisi uudelleen. Mietityttää lähinnä mitä kaikkea muuta mielenkiintoista silloin jää näkemättä. Ja Kreikassakaan ei olisi yhtään pöllömmät pöperöt 😉

 • Vastaa Ili 1.6.2015 at 11:41

  Tuhat päivää Toscanassa “projektiin” vähän lisuketta. Tällä kertaa Luccan lähelle Camaioreen Villa La Biancaan. Cinque Terreen haikkaamaan meidän sielunmaisemaan sopiva Monterosso- Vernazza- Corniglia reitti. Firenzen kukkuloilla on käytävä syömässä Osteria Il Milionessa Fattoria Milionen tiluksilla. Sit rakkaaseen Foainon laaksoon Lucignanoon. Kukkulakaupunkeja, viinitiloja, Sienaa, Montepucianoa, Montalcinoa, Cortonaa jne. tulee jälleen kerran kierrettyä kavereiden kanssa. Lopuksi vielä Gardalle ja sieltä Veronaan katsomaan Aidaa. Siinä se heinäkuu sujahta rakkaassa Italiassa. Tuttuja, rakkaita paikkoja kaikkityyni. Uskon, etteivät petä tälläkään kertaa.

  Kiitos muuten taas kerran vinkeistä. Niistä on ollut usein apua. Uutta oli tuo Kiikunlähde. Asun nimittäin Hollolassa… Just näiden vinkkien takia teidänkin blogia tulee seurattua. Pitäs itsekin yrittää aktivoitua ja avata blogi. Jospa sitä itsekin yrittäisi jotain antaa, kun on teiltä bloggaajilta niin paljon hyviä vinkkejä saanut poimia. Mahtuuhan viimeiseen reiluun vuoteen osaltani vaikka mitä mm. työssäkäyvän aikuisen pariskunnan 7 viikon RTW akselilla Lontoo, Key West, Miami, Chicago, LA, Monterey, San Francisco, Napa, Vegas, Grand Canyon, Hawaii, Sydney , Cairns, Hong Kong + lähimatkat.

  • Vastaa Pingviinimatkat 1.6.2015 at 21:36

   Oi miten hyviltä teidän suunnitelmat kuulostaa! Ja miten mahtavaa, että saat nauttia kokonaisen heinäkuun 🙂 Ei yhtään pöllömpi idea perustaa blogi. Tämä on oiva tapa päästä tuulettamaan kaikki fiilistelyistä, reissukokemuksiin ja vinkkeihin. Ja jos noin paljon vielä reissaakin, niin kiva jäsennellä blogiin omia muistoja niin kuvina kuin tekstinäkin.

   Vinkistä kiitos kuuluu Elianlle, joka Kiikunlähteestä kirjoitti ja paljasti tämän upean näköisen paikan meille muillekin 🙂
   Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

 • Vastaa Jenna 1.6.2015 at 11:45

  Meillä on sama tilanne. Ei mitään käsitystä, minne lähdetään kesälomalla. Suomen kesä on kyllä niin kaunis, ettei täältä välttämättä tarvitsisi lähteä minnekään. Kotimaassa pitää ehdottomasti kesällä reissailla. Ulkomaille kyllä tekee myös mieli. Italia houkuttaa, samoin Albania, Jenkkilä on vahva vaihtoehto.. Will see. Päätettyjä kohteita ovat Bryssel ja Hong Kong. Niistä on hyvä aloittaa 🙂 Kreikka kutsuu sitten syksyllä. Ihania kuvia muuten!

  • Vastaa Pingviinimatkat 1.6.2015 at 21:44

   Teillä on saman sortin haasteet kuin meillä, kiinnostaisi monikin, mutta päätöstä ei ole saatu tehtyä. Molemmat valittaa, että ei saa hommasta otetta 😀 Teillä on onneksi hyviä suunnitelmia jo valmiinakin. Kyllähän tästä vielä hyvä tulee, heitetään tarvittaessa vaikka arpaa!

 • Vastaa Inka 1.6.2015 at 17:38

  No eipä kuulosta kehnoilta nuo teidän suunnitelmat, ja pidän peukkuja pystyssä jotta myös kesäsuunnitelmat selkiintyisi mahdollisimman pian! Toivottavasti (ja ihan varmasti) sieltä tulee joku ihana kohde!!

  • Vastaa Pingviinimatkat 1.6.2015 at 21:45

   Kiitos Inka 😀 Heitetään tarvittaessa vaikka arvalla. Kaikki on varmasti hyviä vaihtoehtoja meinaan, mutta päätös vaan pitäisi tehdä.

 • Vastaa Katja 2.6.2015 at 14:56

  Suunnitelmiahan ehtii tehdä ja onneksi on äkkilähdöt! 😉
  Nythän Ateenaan pääsee kolmin eri siivin suoraa Helsingistä, joten siinä vois olla vaihtoehtoa. Mä olen itse ollut aikoinani melko kauan aikaa sitten pakettimatkalla pikkukaupungissa nimeltä Loutraki, jossa oli kiva rentoutua rannalla aktiivipäivien välissä. Siellä oli siis oikein nätti ranta ja rantabulevardi. Ateena oli tunnin bussimatkan päässä ja Korintin kaupunki ja se tunnettu kanava alle 10 km. Tuolla ympärillä on myös vuoristoa paljon, joista löytyy ihan varmasti paljon muuttuvaa maisemaa ja pikkukyliä, jos ottaa auton alle.

  Mielenkiintoista kuulla tässä kesän edetessä minne päin päädytte. Mukavaa kesää : )

  • Vastaa Pingviinimatkat 2.6.2015 at 20:49

   Katsottiinkin juuri eilen tuota uutta vaihtoehtoa joka Kreikkaan lentää jatkossa. Onneksi jo tänä kesänä 🙂 Kiitos myös näistä vinkeistä. Täytyy perehtyä tarkemmin. Kreikka on saarineen levittäytynyt sen verran isolle alueelle, että on ollut jotenkin haastavaa mieltää mikä nyt sitten olisi meille sopivin kohde. Ihanaa ja aurinkoista kesää myös sinulle Katja!

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 2.6.2015 at 21:25

  Ihan sama mihin päädytte, niin varmasti johonkin paikkaan, johon saatte taas kaikki ihastumaan kuvillanne ja jutuillanne 😀 Mä vietän kesän vain suomiretkeillen.

  p.s. Käykää Kiikunlähteen yhteydessä Hollolan kirkonkylällä. Musta se on aika symppis paikka, mutta en toki ole kovin objektiivinen arvioija, kun ne on mun vanhoja huudeja ja sinne liittyy niin paljon muistoja 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkat 3.6.2015 at 21:49

   Saat kuule tulla vielä paikallisoppaaksi meille sinne Hollolan suunnalle 😉 Ja kiitos vaa, ei mitään paineita 😀 Nyt kävi niin, että lennot on tänään varattu ja alustava ajatus siitä minne mennään niin on jopa tehty! Hurraa! Pari viikkoa poissa ja sitten suomiretkeillään loppukesä 🙂

 • Vastaa Laura R. / Laura let's go 3.6.2015 at 08:46

  Ihana tuo viimeinen kuva! <3 Maalaisjuhannus Keski-Suomessa kuulostaa ihanalta, niin kuin kaikki muutkin suunnitelmat.

  • Vastaa Pingviinimatkat 3.6.2015 at 21:51

   Kiitos Laura 🙂 Maalaisjuhannusta odottaa erityisesti Millakin, sillä se vietetään ekaa kertaa sitten lapsuuden maatilalla, jossa silloin pienenä vietettiin jokainen kesä. Siitä tulee aivan mahtavaa!

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 3.6.2015 at 08:56

  Teillähän näyttää olevan sutinaa, vaikka varsinaiset kesälomasuunnitelmat on vielä auki. Meilläkin on suunnitelmat vielä ihan täysin levällään, mutta ehtiihän tässä, lomaan on vielä yli kuukausi . Ulkomaan-reissun lisäksi kotimaatakin voisi kyllä koluta hieman, tästä postauksesta ja kommenttiketjusta saikin hyviä vinkkejä.

  • Vastaa Pingviinimatkat 3.6.2015 at 21:54

   Hah, ja tänään ne suunnitelmat sai edes jonkinlaiset raamit lentolippujen muodossa! Viime kesänä kierreltiin kotimaassa parisen viikkoa yhteensä ja oli kyllä ehdottomasti suositeltava kokemus 🙂

 • Vastaa Jepa / Unelmatrippi 3.6.2015 at 15:03

  Kuulostaapa mukavilta suunnitelmilta! Meillä ei kovin paljon sattuneesta syystä tänä kesänä lomaa ole, mutta Krakovaan teemme pienen reissun. Suunnitelmissa on pyrähtää lisäksi Tallinnassa ja Tukholmassa, ja tietty kierrellä vähän Suomessa. Tampereella ainakin tulee käytyä.

  Miten olisi Portugali? Kiinnostaisi lukea sieltä juttuja. 🙂 Kreikka olisi kyllä myöskin mielenkiintoinen kohde! Siellä on tosiaan aivan ihania ruokia ja kauniita maisemia.

  • Vastaa Pingviinimatkat 3.6.2015 at 21:57

   Krakovakin kuulostaa mielenkiintoiselta. Sepä se tässä vähän haittaakin, kun Eurooppa on niin täynnä mielenkiintoisia paikkoja. Tänään tehtiin kuitenkin lopulta valinta ja buukattiin lennot, eli maarajaus on jollakin tasolla ainakin tehty 🙂 Portugali kiinnostaisi meitäkin, mutta se saa vielä odottaa jotakin muuta lomaa. Muille vinkiksi, että Jepalle jutut jakoon 😉

 • Vastaa Miika ♥ Gia | matkakuume.net 5.6.2015 at 13:17

  Ihan levällään. 😀 Taino, alkavat nämä seuraavat viiden kuukauden suunnitelmat pikkuhiljaa selviämään, mutta kun on niin monta huikeaa maata missä haluaisi vierailla, ja niin vaikaa sitoutua minnekään edes kahden kuukauden päähän.

 • Vastaa