Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Friends & Brgrs
Pallontallaajat.net
Valikko
Helsinki

Hampparijahti jatkuu – Friends & Brgrs Helsinki

13.4.2015

Kohtalo (tai F&B:n markkinointiosasto) rakensi meille aasinsillan, jota emme vaan voineet jättää käyttämättä. Edellisessä jutussamme mainittu Fast casual hampurilaisravintola Friends & Brgrs avaa ensimmäisen Helsingin ravintolansa ovet 15.4 klo 14:00 ja me saimme kutsun ennakkomaistiaisiin!

Mikonkatu 8 eli ex rax

Mikonkatu 8 eli ex rax

Fast casual segmentin ravintoloihin olemme päässeet tutustumaan lähinnä New Yorkissa, minne nämä laadukkaampia raaka-aineita käyttävät lähiruokapainotteiset mutta nopeasti tilausta vastaan tuoreena ateriansa valmistavat pikaruokalat sopivat kuin nenä päähän. Ensimmäinen kokemamme oli 2009 (nyt jo kuopattu) Good Burger,  sitten listalle siunaantuneet mm. viime artikkelissa mainitut Brgr sekä Shake Shack ja tyylisunnan ehkä tämän hetken maineikkain edustaja Chipotle Mexican Grill. Siis se mikä on siinä Duane Readen vieressä. Joka korttelissa.

Friends & Brgersissa ensimmäisenä silmiimme skeptisissä pääkaupunkilaisissa pikkumielissämme pisti ravintolan Pietarsaarelaisuus. Tietomme kaupungista olivat lähinnä Juhanan mielikuva HS kuukausiliitteen jutusta 90-luvulta, jossa kaupunki valittiin onnellisimmaksi paikaksi elää Suomessa. Tietenkin niillä on ystäviä ja hampurilaisia. Ja aina kivaa. Nyt yksi hankkinut ruotsista grillin, sen viisi ystävää tulleet auttamaan kokoamisessa ja seuraavaksi laitetaankin jo koko stadi sekaisin vähän kuin puolivahingossa.

Tosin tehdäänhän maailman parhaat hissit hyvinkäällä, vaikkei korkeita kämppiä ole lähimaillakaan joten perustelu toki ontuu. Ehkä pienen suomalaisen etu on juuri siinä pienuudessa ja kyvyssä soveltaa suuren maailman ajatuksen omaksi konseptikseen. Helsingin Mikonkatu lieneekin suunniteltu Friends & Brgrsillä pehmeäksi välilaskuksi matkalla pois maailmasta Hesen ja Korvgöstan välistä missä €/kg suhteella on ilmeisen määräävä markkina-asema. Ainakin niiden eat.fi arvosteluiden perusteella mitä luimme. Tukholmankin portteja jo kuulemma kolkutellaan…

Kaj Fagerholm pitelee kädessään huomisen ranua. Ranskikset ovat yksi F&B:n silmäterätuotteista, joiden tuotekehitykseen on uhrattu erityisesti aikaa meille kerrottiin. Kaikki syötiin mitä saatiin :)

Kaj Fagerholm pitelee kädessään huomisen ranua. Ranskikset ovat yksi F&B:n silmäterätuotteista, joiden tuotekehitykseen on uhrattu erityisesti aikaa meille kerrottiin. Kaikki syötiin mitä saatiin 🙂

Kassalla odotti hymy

Kassalla odotti hymy

_MG_2174

Saavuimme paikalle yhdessä Archie Gone Lebanonin Inkan kanssa mieli avoimena, ja Friendsin koko perustajakonkkaronkka olikin paikalla kertomassa ravintolansa synnystä ja toiminnasta. Kaikki pyritään tuottamaan läheltä ja esimerkiksi hampuraisliha jauhetaan omassa keittiössä tuoreeltaan. Syödyt ranskalaiset ovat olleet osana kokonaista perunaa vielä tänään aamulla ja super herkulliset majoneesi on myös ihan itse tehtyjä (suosittelemme erityisesti Aiolia!). Pakko arvostaa.

Miljöö myös oli miellyttävä, mitä seurueemme hameväki jaksoikin ihastella erinomaisten ruokien lisäksi. Koko seinän mitallisista ikkunoista tulvii valoa ja silloinkin jos sitä ei ulkona ole, niin sähkölampuilla on onnistuttu luomaan mukava tunnelma. Pöydillä kasvavat yrttit oli myös hauska keksintö.

Ja sieltä se saapui!

Ja sieltä se saapui!

Brgr Brgr & Brgr! Keskellä friends dippi, vihreät aiolia

Brgr Brgr & Brgr! Keskellä friends dippi, vihreät aiolia

Vasemmalta takaa Saul Mäenpää, Kaj Fagerholm, pöydällinen bloggareita, double classic sekä kaksi friends double ateriaa

Vasemmalta takaa Saul Mäenpää, Kaj Fagerholm, pöydällinen bloggareita, double classic sekä kaksi friends double ateriaa

Burgers waiting for friends to eat ´em up!

Burgers waiting for friends to eat ´em up!

 

No mutta oliks se hyvää? No oli! Näin hyvää:

1) Saaks jo maistaa 2) slrps 3) Mmmm 4) Ai ***** et on hyvää!

1) Saaks jo maistaa 2) slrps 3) Mmmm 4) Ai ***** et on hyvää!

Emme voi kuin lämpimästi toivottaa Pietarsaarelaiset ystävät burgereineen tervetulleeksi Helsinkiin! Oli mahtavaa nähdä omistavan tahon aito intohimo burgereita kohtaan, sekä innostus täydellisten makuyhdistelmien löytämiseksi. Kuten jo edellisessä postauksessamme mainitsimme, niin on tälle ravintolalle Suomessa todellakin tilausta. Tuoreet raaka-aineet, lähituotanto, lisäaineettomuus ovat kaikki hyvin trendikkäitä sanoja tämän päivän ravintolamaailmassa. Oman kokemuksen pohjalta voimme lämpimästi suositella kokeilemaan kuinka tämä toteutuu Friends & Brgrsissa!

EDIT: Gluteenittomien pöperöiden ystävät ja veget voivat nyt hykerrellä tyytyväisinä, sillä myös teidät on huomioitu!

Saatat myös pitää näistä

26 Kommenttia

 • Vastaa Kea | Deep Red Blues 13.4.2015 at 21:54

  Nam! Pakko käydä pian maistamassa ja uhmata viljan voimaa… 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.4.2015 at 21:57

   Kea, saa muuten myös gluteenittomana! Täytyykin lisätä vielä tekstiin 😉

 • Vastaa Laura R. 13.4.2015 at 22:10

  Mites veget? 😀 Näyttää kyllä erehdyttävästi aidoilta jenkkiburgereilta, wow!

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 13.4.2015 at 22:11

  Tänne on päästävä! Näyttää ja kuulostaa ihan mielettömän herkullisilta :D. Jenkkilään ei vielä pääse, mutta ehkä tuolla voin tehdä makumatkan sinne. Pärjäsikö ne USA:n purilaisille ;)? Onneksi kohta muutetaan, että tämäkin paikka on lähellä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.4.2015 at 22:26

   Oiva paikka tehdä makumatka ja kyllä todella pärjäsi USA:n purilaisille. Tervetuloa myös teille Helsinkiin 😉

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 14.4.2015 at 09:13

    No niin, nyt kun teidän hyväksyntä on saatu, paikka on pakko käydä testaamassa! Kiitos paljon :).

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.4.2015 at 00:18

     Toivotaan nyt vaan, että korkealle ladatut odotukset myös täyttyvät kaiken tämän hehkutuksen jälkeen 😀

 • Vastaa Ulla 13.4.2015 at 22:12

  Jahas, Milla sää teet musta burgereiden perässä juoksijan! Näiden kuvien jälkeen pakko päästä tonne seuraavaksi! Nuohan näyttää ihan ShakeShackiltä ja sen seurauksena tulee nami Amerikka-fiilis! =)

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.4.2015 at 22:27

   Heh, hyvä vaan jos meillä on Helsingissä vaihtoehtoja Amerikan ikävää lievittämään 😀 Oli kyllä erinomaiset burgerit.

 • Vastaa Panu / Panun matkat 13.4.2015 at 22:27

  Vau! Mitään tiennyt tästä paikasta, mutta nyt kiinnostaa ja kovasti. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.4.2015 at 22:30

   Onneksi avajaiset ovat virallisesti vasta keskiviikkona, niin ehdit vielä hyvin mukaan kaikkien muiden meidän etunenässä intoilevien kanssa 🙂

 • Vastaa Maarit 13.4.2015 at 22:31

  Voi jestas kuinka hyvältä näyttää ja kuulostaa! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.4.2015 at 22:58

   Hyvä jos onnistuimme välittämään omankin vallitsevan fiiliksen sinne ruudun toiselle puolelle 🙂

 • Vastaa Maarit Johanna 13.4.2015 at 22:54

  AAAA! Ei muutaku että kirjoitan jo toista kertaa tänään kommenttia, että kyllä, ole mainoksen uhri! Tuonne on pakko päästä. Mäkkärillä töissä olleena on oppinut arvostamaan sellaisia oikeita hyviä hamppareita. Islannissa olen syönyt tähän mennessä parhaat, mutta nuo näyttää voittajilta. Maku pitää käyä vielä testaamassa! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.4.2015 at 23:01

   Täällä tulee kyllä varmuudella käytyä vielä moneen kertaan lähi kuukausien aikana itsekin! Kokemuksen kautta voittoon, toivottavasti tykkäät kuten mekin 🙂 Perin mielenkiintoista kyllä, että olet Islannissa syönyt tähän mennessä parhaat. Kunhan sinne joskus suuntaamme, niin kerätäänki moiset vinkit sinulta talteen!

 • Vastaa Inka 13.4.2015 at 22:56

  Nam nam nam ja nam! Kiitti seurasta! <3 Mää selitin koko kotimatkan aivan euforiassa Karimille tuosta burgeripaikasta, ja kuola valuu kieltämättä vieläkin. Nappiin meni!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.4.2015 at 23:02

   No niin meni! Kiva, että olit mukana, niin voidaan hehkutella ja fiilistellä 🙂 Toivottavasti Karimkin pääsee pian maistamaan!

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 14.4.2015 at 04:29

  Nams, näyttää niiiiiin hyville!!! Kunhan Suomeen rantaudutaan, niin tää paikka on heti testattava! Mutta silmään pisti kyllä yksi toive: luomulimpparit! Nyt näytti olevan vaan valtavirran cocista tarjolla. Ekologisemmat vaihtoehdot juomissa sopisivat ainakin minun silmään tähän burgermestaan enemmän kuin hyvin! 🙂 Odotan innolla että pääsen maistelemaan itsekin.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 14.4.2015 at 07:53

   Oli kyllä erinomaisia hamppareita! Juomapuolesta keskustelimmekin heidän kanssaan ja Juhana mainitsi kehitysehdotuksena tuon juomapuolen (hänen agendalla oli kyllä enemmän kaipuu Amerikassa saatavia erikoisuuksia kohtaan). Valikoimaan on tulossa vielä pirtelöt, jotka ovat myös tuoreista marjoista, eikä mistään esanssista. Lisäksi listalta löytyy mehuja. Paikka toimii erinomaisena tukikohtana helpottamaan Amerikan hamppareiden kaipiuuta 😀

 • Vastaa Martina 14.4.2015 at 08:55

  Onpa muuten ihan törkeen hyvännäköisiä burgereita! Nälkä tuli, välittömästi. Onneks Henkka laitto mulle just viestin, että täytyy päästä kokeilemaan Friends&Brgrsia. Ohjasin sen tänne kuolaamaan. 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.4.2015 at 00:15

   Oli kyllä aivan todella maukkaita! Ja kiva jos Henkallekin löytyi näistä hampparikuvista silmäkarkkia 😀 Toivotaan, että korkeelle asetetut odotukset myös täyttyvät teidänkin osalta.

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle 14.4.2015 at 22:44

  Tämä paikka täytyy kyllä käydä jossain välissä tarkastamassa! Olen hyvien burgereiden ystävä 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.4.2015 at 00:17

   Milla kävi juuri hetki sitten leffassa ystävänsä kanssa ja mietti, että mitä syödä periaatteessa nopeasti, muttei sentään Mäkkärin miljöössä ja muutenkin mieluummin vähän korkeammalla standardilla. Seuraavalla vastaavassa tilanteessa käydään Kinopalatsiin tämän burgerimestan kautta 🙂

 • Vastaa Markus | Metallia Matkassa 15.4.2015 at 20:25

  Herkulliselta näyttää, ja konseptille on totisesti ollut tilausta. Täytyy käydä maistelemassa ajan kanssa 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.4.2015 at 11:00

   Tämähän on Markus sinulle suorastaan Must! Mielenkiinnolla odotamme mitä sinä burgereista pidit 🙂

  Vastaa