Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Kuinka selvitä (pitkästä) matkasta yhdessä

14.2.2015

Palattuamme kotiin puolen vuoden reissulta oli yleisin meille esitetty kysymys se kuinka selvisimme jatkuvasta kahdestaan olemisesta. Olimme matkustaneet paljon jo ennen puolen vuoden matkaa, joten tunsimme ennakkoon jo hyvin toistemme matkustaessa ilmi tulevat tavat sekä maneerit. Meillä on omat yhteen hitsautuneet tapamme ja niiden kanssa pärjätään niin kotona kuin ulkomaillakin. Toki törmäyskurssillekin joskus joudutaan, mutta niin käy kotonakin. Ja samalla tavalla niistä hetkistä selvitään reissussakin.

Metallia Matkassa -blogin Anne jakoi Facebookissa linkin With Husband in Tow -blogin yhdeksän vinkin listan siitä kuinka selvitä pitkästä matkasta pariskuntana (”9 Tips for How to Survive Long Term Travel as a Couple Without Killing Each Other”). Allekirjoitimme Amberin laatiman listan täysin ja teimme siitä inspiroituneena Ystävänpäivän kunniaksi oman. Suurimmaksi osaksi lista pitää sisällään samat asiat, mutta näkökulmamme niihin ovat omiamme.

_MG_8520

1. Molemmille omat wifi-laitteet
Pitkällä reissulla meillä oli mukana puhelintemme lisäksi omat kannettavat, sillä tarvetta somettaa / pelata / ladata kuvia / kirjoittaa tulee. Oli matka sitten pitkä taikka lyhyt, niin molemmilla on oltava mahdollisuus päästä nettiin juuri silloin kun se on saatavilla, niin ei tarvitse asiasta kinata tai käyttää tuplasti aikaa nettikahvilassa luuhaamiseen.

2. Suunnitelmien teko yhdessä
Molempien suunnittelema on molempia motivoiva. Aiemmin Milla suunnitteli ja ajoi plänit läpi väsyneelle siipalleen, mikä saattoi tien päällä johtaa odottamattomiin yllätyksiin. Nykyisin on rutiinia, että Milla etsii lennot, määränpäämantereet ja kulttuurihommelit Juhanan keskittyessä hotelleihin, autovuokraamisiin sekä kuvauskohteisiin

3. Erilliset sängyt eivät ole aina huono asia
Tämä oli mainio huomio ja pitää täysin paikkansa! Twin- vaihtoehtoon on päädytty yleensä hinnan takia parisängyllisen ollessa kalliimpi kuin vastaava huone erillisillä vuoteilla. Twinissä on varsinkin pitkällä matkalla puolensa kuten Amberkin toteaa. Näin sai itselleen edes pienimuotoisesi omaa tilaa (ja oman peiton!) hetkissä joissa muuten oltiin ahtaissa tiloissa ja jatkuvasti yhdessä.

_MG_4697

4. Löydä aikaa romantiikalle
Kun ollaan kahdestaan jatkuvasti, niin voi olla vaikea muistaa viettää niin sanotusti kahdenkeskeisiä romanttisia hetkiä. Toisaalta sopivia hetkiä voi olla helpompi löytää kuin arkisessa elämässä kotona missä aika on aina vähän kortilla. Sen sijaan, että kalenteriin merkitään Date Night, niin voi vaikka istua rannalle katsomaan päivän päätteeksi auringonlaskua. Tai miksei mennä vaikka toisinaan illalliselle paikkaan jossa on kynttilän valoa ja pääsee istumaan muilla kuin muovituoleilla.

5. Hyväksy se, että riitoja tulee myös matkalla
Parempi hyväksyä, että kaverin naama nyppii ennen pitkää sillä unelmienkin reissulla, mutta niistä selvitään siinä missä kotonakin. Olemme kävelleet joskus eri matkaa bussiasemalle ja mököttäneet toinen bungalowissa sisällä ja toinen terassilla. Franz Josefin jäätikkökin koettiin kahdesta eri ilmansuunnasta, kun tiemme erkanivat yhteisen hyvän nimissä noin 500 metriä parkkipaikalta kohti jäätikköä edettyämme. Juhana sai haastavan lihaksia vielä päiviä vihloneen extreme-kiipeilynsä Millan köpötellessä ihmisille tarkoitetulla polulla. Kuitenkin kun tavoite ja määränpää on yhteinen, niin asioista selvitään puhumalla ja anteeksi antamalla. Lopuksi hetkeä myöhemmin yhdessä nauramalla.

6. Alhainen verensokeri on suurin uhka matkustusrauhalle
Olemme molemmat todella ikäviä ihmisiä jos verensokerit pääsevät tippumaan liian alas. Nälkäisenä ei taatusti ole mukavaa kantaa 20 kilon rinkkaa ja etsiä majapaikkaa. Joskus jopa ravintolan etsiminen voi olla täysin ylivoimaista ilman kränää. Toisinaan sitä muistaa olla viisaampi ja pakkaa mukaan pähkinöitä tms, mutta tässä voidaan petrata vielä lisää. Myslipatukat vakiovarusteeksi passin ja hammasharjan lisäksi! Etenkin, jos on riskinä päätyä extreme-kävelylle jäätiköllä.

_MG_3944

7. Juttele muiden ihmisten kanssa
Kun jakaa kaikki kokemukset ja vuorokauden lähes jokaisen tunnin toisen kanssa, niin voi jutun aiheet käydä hetkittäin vähiin. Onneksi maailma on pullollaan muita jutustelevia tyyppejä ja parhaimmillaan voi päätyä todella mielenkiintoisiin keskusteluihin niin antaessaan tapahtua. Tulee vieraammat kulttuuritkin tutuiksi iltaa porukalla viettäessä. Muistamme vielä erittäin hyvin kuinka muistutimme toisiamme siitä, että ehkä eräs naapuripöydässä istuva Suomalainen pariskunta ei ole yhtä innokas tutustumaan meihin kuin me heihin puolen vuoden matkan ollessa meillä lopuillaan. Olimme onneksi väärässä ja löysimme toiselta puolelta maailmaa ystäviä joiden kanssa nähdään täällä Suomessa edelleen.

8. Ota aikaa itsellesi
Kaikkea ei tarvitse tehdä yhdessä ja joskus tarvitsee aikaa ihan vain itselleen.Milla saattaa lähteä haahuilemaan kaupungille ja Juhana startata skootteriajelulle takahikiälle. Lyhyemmillä lomilla on oman ajantarve vähäisempää, mutta joskus hetki rantahiekalla itsekseen tai pari tuntia omaa aikaa hotellihuoneessa voi sekin olla oikein mukavaa.

9. Arvostakaa toisianne ja mahdollisuutta matkustaa yhdessä
Parasta kaikessa on juurikin se, että matka saadaan tehdä yhdessä. Se, että on löytänyt rinnalleen tyypin, joka haluaa paitsi matkustaa maailman ääriin, niin haluaa vieläpä tehdä sen juuri sinun kanssasi, on jotain mistä saa ja pitääkin olla kiitollinen.

Hyvää ystävänpäivää kaikille! Muistakaa rakastaa ja arvostaa matkakumppaneitanne <3

_MG_1240

Ja matka jatkuu!

Saatat myös pitää näistä

41 Kommenttia

 • Vastaa Anne | Metallia Matkassa 14.2.2015 at 17:12

  Tää oli kiva postaus! Ja kuten facessa tuota alkuperäistä juttua jakaessani sanoin, allekirjoitan kohdat täysin 🙂

  Nälkäisenä (ja väsyneenä) tulee kyllä tapeltua tai suututtua tyhmistä asioista. Välillä pitäis vaan muistaa pysähtyä haukkaamaan tai juomaan jotain, kun alkaa pinna kiristyä!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 07:41

   Kiitos Anne Amberin postauksen jakamisesta ja sitä myöden inspiraatiosta 🙂 Täytyy ottaa tälle vuodelle matkoille teemaksi tuo nälän pitäminen kurissa ja seurailla väheneekö se pinnan kiristyminen kuinka paljon. Veikkaan, että oman itsensäkin sietäminen olisi aika paljon helpompaa 😀

 • Vastaa Kirsi / 50 State Puzzle 14.2.2015 at 17:52

  Asiaa, Milla 🙂 Allekirjoitan jokaisen kohdan, erityisesti omat sängyt ja huonot päivät. Oma aika erityisesti pitkällä matkalla, vaikka vaan puoli tuntia, on myös ihan must. Meillä se tarkoittaa yleensä sitä, että sovitaan kaupan tai outletin edessä, että nähdään tässä tunnin päästä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 07:44

   Joo shoppailu yhdessä on ihan ehdoton nou nou. Eihän siitä mitään tulis 😀 Juhana on outelista valmis tunnissa, kun taas Millan voi viedä sellaiseen hoitoon vaikka koko päiväksi. Nykissäkin me siksi usein mennään samaa matkaa kaupoille ja tullaan eri matkaa (ihan sovussa) pois, kun toisella kestää, eikä kummankaan pinna kestäisi toisen odottelua. Ajan voi käyttää muutenkin hyödyksi 🙂

 • Vastaa Maarit 14.2.2015 at 18:55

  Kiva postaus ja monta hyvää pointtia! Väsyneenä tulee tosiaan helpommin riitoja. Me yritetään pitää huoli kunnon yöunista ja jos on unen puute/nälkä niin yritetään sitten myös tiedostaa se, että extra annos joustoa tarvitaan. Ja sitten reissussa pitäisi muistaa, ettei ihan niin mitättömistä jutuista ala riitaa haastamaan kuin vaikkapa kotosalla. Se myös kasvattaa kun reissaa yhdessä. 🙂 Kyllähän niitä erimielisyyksiä tulee väistämättä myös reissussa jos kotonakin, mutta onhan se huippua kun saa jakaa upeat kokemukset yhdessä elämänkumppanin kanssa. Kyllä mekin taidettiin jenkeissä lähteä pariin kertaan niskoja nakellen eri suuntiin, ja sitten meinasi jo jossain vaiheessa tulla hätä kun ei toista näkynyt. 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 07:50

   Saisipa sitä joustoa extra annoksen purkista samalla kun ottaa päivän vitamiinit 😀 Onneksi aina ei olla yhtä aikaa sentään nälkäisiä tai huonolla tuulella, vaan välillä toinen puhisee ja toinen tsemppaa. Ja kyllä, yhdessä reissaaminen todellakin kasvattaa! Tuttua on myös tunne pienimuotoisesta hädästä kun on lähdetty eri suuntiin eikä toista ole näkynyt 😀

 • Vastaa Elina / Vaihda vapaalle 14.2.2015 at 19:14

  Hahhah 😀 Hyviä pointteja! Me taidettiin sitten tosissamme uhmata parisuhdetta, kun olimme 9 kk reissussa ilman älypuhelimia ja yhden läppärin varassa. Muutenkin nukuttiin tiiviisti yhdessä (pakettiautossa ei kovin kauas toisesta pääse 😉 ) ja puhuttiin aivan liian vähän muille. Se olikin mulle pahinta, kun oli liian vähän juttuseuraa. Silti Suomeen kun päästiin ja oltiin heti alkuun muutama päivä erossa toisistamme, iski ikävä!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 07:54

   No te olette todella uhmanneet 😀 Muutos sosiaaliseen elämään tottuneelle Millalle oli kova paikka pitkällä matkalla. Onneksi oli Ausseissa useamman päivän etappi putkeen kun sai jauhaa ystävän kanssa juttuja maan ja taivaan väliltä. Ilmiö kotiin palattua oli ihan sama kuin teillä! Ensimmäinen työpäivä erossa oli pitkä kuin nälkävuosi 😀

 • Vastaa Hanna / Rêves & Voyages 14.2.2015 at 20:51

  Täytyy kyllä laittaa nää vinkit talteen! 🙂 Tuo verensokerijuttu on niin totta, nälkäisenä saa riidan aikaan kyllä ihan mistä vaan! Mun mies on jo oppinut, että mun pitää saada reissussa ruokaa tasaisin väliajoin ja alkaa yleensä muistutella mua syömisistä ennen kuin on edes nälkä 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 07:55

   Ihan mahtavaa, että teillä toinen tunnistaa nämä piirteet toisesta. Meillä on siinä vielä aika paljon oppimista 😀

 • Vastaa Maarit Johanna 15.2.2015 at 02:58

  Olipa ihana ja hyvä postaus! Nämä vois kyllä tosiaan ottaa talteen 🙂 Me ollaan aina kammottu twinsänkyjä, ja jos sellaiset on olleet, nukuttu sitte vain toisessa 😀 Tärkein kohta ainakin meille olis tuo verensokeri. Meillä ollaan muuten oikein pitkäpinnaisia ihmisiä eikä riidellä oikeastaan koskaan, mutta kun on nälkä niin tulee itku. Myslipatukat <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 07:58

   Kiitos Maarit 🙂 Myslipatukoita ja pähkinöitä laukkuun vaan, niin selättyy nälkäpuolikin ja on helpompi käyttäytyä ihmisiksi 😀 Väsymys ja nälkä tuskin saa parhaita piirteitä kenestäkään meistä esiin, mutta ainakin nälkä on helposti taklattavissa. Ihana tuo, että olette kömpineet edelleen samaan sänkyyn <3

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 15.2.2015 at 05:38

  Amen amen ja amen. Hahahaha…ja ihania kuvia! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 08:00

   Hah, siellä sitä testataan näitä parhaillaan käytännössä 🙂 Teillä onkin ollut ihanan paljon ystäviä matkan varrella, joiden kanssa huolehtia sosiaalisesta tankkauksesta oikein kunnolla <3

 • Vastaa Laura R. 15.2.2015 at 10:46

  Ihana postaus ja ihania kuvia teistä! <3 Kaikki kohdat on totta, ja tuohon neloseen noiden auringonlaskujen ym lisäksi ainakin meidän tapauksessa oli paras ratkaisu ottaa aina välillä "lomaa lomasta" ja buukata vähän parempi privaatti hotellihuone, jossa yöpyminen teltan, auton takakontin tai hostellin dormin sijaan oli aina välillä ihan tervetullutta… 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 22:22

   Kiitos Laura <3 Toi on muuten erittäin hyvä vinkki myös, että otetaan lomaa lomasta! Pieni hemmottelu ei tosiaan ole tämmöisillä reissuilla hetkittäin yhtään pahitteeksi silloin tällöin budjeteista huolimatta 🙂

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 15.2.2015 at 12:06

  Hauska 🙂

  Meillä ehkä eniten juurikin kränää on aiheuttanut se, että viime reissulla oli vain yksi tabletti matkassa ja minähän sitä pääasiassa käytin aina kun oli toimiva nettiyhteys. No pitihän mun blogata! 😀 Tietty katsottiin myös iltaisin leffoja yhdessä, mikä oli mukavaa ajanvietettä pimeän tultua.
  Itseasiassa ollaan aina ennen matkustettu ilman laitteita ja käyty nettikahviloissa, joka on tasapuolisuuden nimissä parempi vaihtoehto, mutta yleinen hälinä sitten ympärillä ainakin hermostuttaa mua….

  Me ei kaivata juurikaan mitään ylellisyyksiä sovun säilymisen vuoksi vaan joskus ne parhaimmat naurut irtoo juurikin siitä kälyisyydestä. Niinkuin jos rotat vaikka juoksee bungan seinillä yöllä, niin millä muulla siitä selviää kuin huumorilla 😀
  Tietty kipeenä kaipaa mukavamman lepopaikan ja nälkäisenä pinna kiristyy.
  Liian pitkä majapaikan etsiminen ja eksyminen patikkapolulla voivat myös aiheuttaa hieman kitinää, lähinnä mun taholta 😉

  Reissuromantiikkaa parhaimmillaan ovat juurikin ne upeat auringonlaskut hiekkarannalla 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 22:25

   Kiitos Tiina, että jaoit omat ajatuksesi aiheesta 🙂 Parasta onkin juuri se, että löytää oman tavan olla yhdessä sopisasti reissussa ja pitää huolen siitä että elämässä on hetkiä jolloin nauretaan vedet silmissä yhdessä.

 • Vastaa Rimma 15.2.2015 at 20:37

  Haha, ihan huippu postaus ja kyllä tunnistaa myös itsensä nuista kohdista! Ihania kuvia <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.2.2015 at 22:26

   Kiitos Rimma <3 Hauskaa miten moni pidemmän reissun tehnyt nämä allekirjoittaakin 😀

 • Vastaa Sari | Pakkasesta Paratiisin 16.2.2015 at 06:17

  Oi voi, kyllä niin allekirjoitan kaikki kohdat. Tällä hetkellä tuo muiden juttuseura olisi kyllä ihan tervetullutta. Näköjään kolme viikkoa on se kriittinen pätkä, jonka jälkeen tarvitsisi hieman muutakin seuraa… Nälästä en nyt ala edes puhumaan, mä vihaan jopa itse itseäni nälkäisenä, isompaa assholea en oo vielä kohdannut!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.2.2015 at 18:43

   Ollappa siellä lämpimässä sun juttuseurana 😀 Eikö ole jännä juttu tuo nälkä. Kuvion tietää kyllä, mutta jotenkin se jää tunnistamatta kriittisellä hetkellä ja äksy ottaa voiton. Ja miten sitä voikaan pöperöiden päädyttyä mahaan olla taas pari minuuttia myöhemmin yksi enkeli 🙂

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 16.2.2015 at 12:37

  Hieno postaus ja ihanaa, että viereltä löytyy se oikea reissukumppani <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.2.2015 at 18:44

   Kiitos Nella 🙂

 • Vastaa Inka 16.2.2015 at 16:55

  Haha, teiltä jos keiltä saatuja neuvoja tässä asiassa kuuntelen enemmän kuin korvat höröllä. Kiitos siis näistä, ja toivotaan että tulevat tarpeeseen ei siitä syystä että ei Karimin naamaa jaksais jossain vaiheessa enää katella vaan siitä syystä että pitkä reissu olis edessä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.2.2015 at 18:45

   Heh 😀 Mä kyllä kans niin toivon et pääsette pitkään reissuun, vaikka ajatus siitä et olisitte pidemmän aikaa muualla ei taas lämmitä mieltä lainkaan!

 • Vastaa Eevi / Rento matkablogi 16.2.2015 at 19:12

  Voi sydän miten ihana juttu 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.2.2015 at 08:07

   Heh, kiitos Eevi 🙂 Kiva jos tuotti hyvää mieltä.

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 16.2.2015 at 20:22

  Ihana postaus ja jep, alhainen verensokeri se on täälläkin hyvän päivän surma! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.2.2015 at 08:02

   Kiitos Satu 🙂 aiheesta kuinka pitää verensokeri kurissa matkalla voisi tehdä ihan oman postauksen. Ensin tosin pitäisi oppia pitämään se kurissa 😀

 • Vastaa Kea | Deep Red Blues 16.2.2015 at 22:57

  Ootte niin ihania yhdessä ja jotenkin näyttää siltä että olisitte vielä jotenkin kovin siloposkisia ja nuoria näissä kuvissa… oikeasti se on varmasti se onnellisuus ja päivetys joka teistä niin hehkuu! Olispa mullakin tuollainen reissuseura. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.2.2015 at 08:06

   Osassa kuvia ollaankin nuorempia ainakin kolme vuotta 😀 Ja voi vitsit että kesää ja kunnon päivetystä taas odottaakin pimeän talven jälkeen! Harmaa haamu lähinnä tervehtii peilistä aamuisin. Kyllä se sun unelmien reissuseura vielä löytyy ja siihen asti Suvi pitää kunnialla tittelistä huolta 😉

 • Vastaa Sanna Wallenius 18.2.2015 at 00:19

  Hyvät vinkit! Kuulostivat just siltä, että ne on oikeasti käytännössä hyviksi havaittu. Ei vain naistenlehdistä luettu. 😀 Saa nähdä, milloin pääsen Walleniuksen kanssa kaksin pidemmälle reissulle. Ehkä eläkkeellä…

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 18.2.2015 at 21:18

   Käytännössä tosiaan 😀 Ja kyllähän teille reissut koittaa kunhan ensin alkaa mukulat suunnittelemaan omia reissujaan ja muuttavat pois kotoota. Aikoinaan kun meidän reissua suunniteltiin, niin lueskelin paljon sellaisen pariskunnan blogia, joilla oli ikää viidenkympin tietämillä ja olivat ottaneet vuorotteluvapaata lasten lennettyä pois pesästä. Siellä vetivät Aasiassa vuoden päivät reppuselässä. Oli arvokasta luettavaa, kun majapaikkojen suhteen oli sama näkemys kuin heillä ja muutenkin järki kaikessa touhussa mukana ilman ylimääräistä draamaa 😉

 • Vastaa Iitukka 18.2.2015 at 21:12

  Jep, it´s true.
  Meillä on sellanen tyyli, että reissua suunnitellessa tehdään Sua kiinnostaa ja mua kinnostaa listat. Ja sitten yhteiset. Näistä kaikista kolmesta otetaan kohteesta ja matkan pituudesta riippuen pari kohdetta jokaisesta. Näin tulee balanssi siitä että kuuntelee ja tekee kompromisseja sille toiselle. Kuten nyt mulla vaikka tää kondolihisseily (joita siis pelkään ja inhoon) ja taas ukolla ne outletit ja eläintarhat tai vaikka puutarhat. Ja sitten niitä mitkä kiinnostaa molempia.
  Shoppailu hoidetaan joko yksinään tai yhdessä samoin kuten täälä moni muukin eli nähdään tässä x ajan päästä. Ja minä meen välillä makaan altaalle hakeen omaa rauhaa jos parempi puoli jää vaikka huoneeseen surffaan nettiin.
  Vihanälkää koitetaan tunnistaa mahdollisuuksien mukaan ja aika vähän siitä on kinaa saatu. Kaikesta muusta tyhmästä kylläkin (ai miten niin minä olen välillä hankala 😀 ) Romantiikkaa hoitaa skumppa hotlan partsilla auringon laskussa.
  Hyviä ja kauniita kuvia. (Eihän teistä nyt huonoja saisikaan) 🙂

  Iitukka

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.2.2015 at 07:56

   Kiitos Iitukka 😀 Tuo onkin hyvä ajatus, että tekisi ihan konkreettiset listat! Meillä shoppailut hoidetaan kyllä 90% erillään ja yleensä tavataan majapaikassa x ajan päästä. Sitten kun on oltu autolla liikkeellä, niin shoppailutkin ovat jääneet vaan vähemmälle. Tuo romantiikan hoitaminen skumpalla hotlan partsilla auringon laskiessa on kyllä niin totta!

   • Vastaa Iitukka 19.2.2015 at 20:31

    Tuo listaus on varsin kätevä. Ei tarvitse kohteessa alkaa kinaamaan siitä kun mää haluaisin tonne ja sää sinne ja märi märi märi. Näin ne voidaan vähän niinkun kattoo valmiiks ja jos tulee jotain mikä vielä kohteessa hyppää eteen, että tonne ois kiva, niin mikä nottei. Tää on hyväks havaittu keino välttyä matkaväsymyksen kourissa kärvistelyssä siitä, että mitä nyt sitten oikein tehdään. Pyritään myös tasaamaan nämä koko loman ajalle, ettei yhtä päivää mennä pää punasena kaikkia turremestoja läpi- vaan jos on fiilis olla altaalla, ollaan. jos on fiilis mennä, valkataan listasta yks tai kaks ja mennään. Kannattaa kokeilla 🙂

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.2.2015 at 21:25

     Kutakuinkin tähän tyyliin toteutettiin meidän viime kesän Madeiran matka. Toimi hyvin eikä tuntunut liialta pingottamiselta. Kieli vyön alla ei todella kannata juosta, sillä aina jää jotain näkemättä, eikä maailma tule yhdellä lomalla valmiiksi 😀

 • Vastaa Nora.T 19.2.2015 at 15:46

  Ihana postaus! Me yleensä reissataan erikseen johtuen opinnoista, töistä ja ns. normaalista elämästä + siitä että halutaan aina lähteä ihan eri paikkoihin. Ensi kesänä olisi kuitenkin tarkoitus lähteä kaksin reissuun, joten nää vinkit saattaa tulla tarpeeseen. 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.2.2015 at 21:30

   Oi, tsemppiä kovasti teidän kesän yhteiselle matkalle. Yksin matkailussa on puolensa, mutta toisesta oppii myös niin paljon lisää yhteisellä matkalla, että kannattaa ottaa ilo irti ja mieli avoimena 🙂

  Vastaa