Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Jyväskylä Suomi

Hengähdystauko Jyväskylässä – Sokos Hotel Paviljonki

10.2.2015
Sviitistä on moneksi

Sviitistä on moneksi

Viime viikonlopulla meitä kutsui Keski-Suomi niin työn kuin sukuloinninkin merkeissä. Auton moottori käynnistettiin muiden työläisten vasta hieroessa unihiekkaa silmistään ja lähdimme kurvailimme läpi lumipyryn aurinkoiseen Jyväskylään. Viikon viimeinen arkipäivä piti sisällään Millan osalta asiakastapaamisia ja illaksi olimme kaavailleet kahden keskeistä laatuaikaa Jyväskylän uusimmassa, vuonna 2012 rakennetussa Sokos Hotel Paviljongissa. Lauantaina juhlimme Keuruulla Millan mummon saavuttamaa kunnioitettavaa 95-vuoden ikää, eli luvassa oli viikonvaihde kerä työn että huvittelun.

Odotimme viikonlopun alkua kuin kuuta nousevaa. Aiemmin meille tuntemattomana pysynyt Paviljonki tuli keväällä tutuksi 40 Blogitarinaa -kampanjan myötä Unagidon –blogin Lotan majoittuessa hotelliin. Lotan jutun perusteella tiesimme, että osassa huoneita on myös oma sauna ja toivoimme hartaasti saavamme sellaisen. Ennen hotelleissa oli parasta se, että pääsi kylpyammeeseen, mutta koska amme löytyy nykyisin omasta kodista, niin on mahdollisuus saunomiseen meille tämän hetken luksusta. Etenkin keskellä kylmintä (?) talvea.

_MG_8972-Edit-Edit _MG_1468-Edit-horz

Tervetuliaisylläri

Tervetuliaisylläri

Voitte uskoa, että riemu oli ylimmillään kun respan tytöt luovuttivatkin avainkortit ylimmän kerroksen saunalliseen sviittiin standardihuoneen tilaan! Vastaava onnenkantamoinen on osunut kohdallemme vain kerran aiemmin Budapestin matkalla, jolloin väsyneet Pingviinimatkalaiset ylennettiin Superior tason huoneesta kulmahuonesviittiin. Silloin palasimme huoneen nähtyämme respaan kysymään mikä se huoneen hinta oikein olikaan.

Lauantaina kirjautuessamme ulos, näimme kuinka eräät toiset asiakkaat saivat saman iloyllätyksen sisäänkirjautuessaan. Hotellin puolelta selkeästi good williä, sillä ainahan sitä toivoo pääsevänsä lentokoneessa business luokkaan tai hotellissa exclusiiviseen huoneeseen. On mahtavaa, kun hotellit hyödyntävät mahdollisuuden ylittää asiakkaan odotuksia!

_MG_9028-Edit _MG_1446-horz _MG_9013-Edit _MG_8991-Edit-Edit _MG_9023-Edit-Edit

Edellisen kerran Lutakonaukiolla vieraillessamme ei siellä ollut paljon Tanssisali Lutakkoa enempää. Nyt istuimme kahdeksannessa kerroksessa lattiasta kattoon korkean ikkunan äärellä ja ihastelimme muuttunutta aluetta. Rock-klubi, eli tämä Tanssisali, on edelleen paikoillaan ja maastoutuu ympärilleen ilmestyneeseen moderniin ympäristöön mainiosti. Ikkunasta näkyy kauas järvelle, jossa näin talvisaikaan näkyi ahkerassa käytössä oleva jäätie, mutta helppo oli kuvitella kuinka kaunis maisema kesäiltoina ikkunasta avautuu. Illan pimetessä tilasimme alakerran ravintolasta pullon edullista asiakasomistajaviiniä (miten mahtavaa, että sen saa huoneeseen!) ja sammutimme huoneesta valot. Siinä sitten ihastelimme kukkuloiden taakse laskeutuvaa aurinkoa ja jalkojemme juureen aukiolle heijastuvia hienoja valoja, jotka on ilmeisesti suunniteltu osaksi Jyväskylä Valon kaupunki 2014 –tapahtumaa. Valaistus mukailee kuulemma puiden oksien läpi siivilöityvää luonnon valoa. Hienosti toteutettu ja maisemaa kelpasi ihailla samalla kun huuhdoimme arkipölyt kurkusta alas kylmällä valkkarilla.

_MG_1438 _MG_8997-Edit-Edit

Viikosta väsähtäneinä ja huoneesta innostuneina päätimme nauttia päivällisen alakerran Trattoria Aukio ravintolassa. Milla nautti samaisessa paikassa aiemmin päivällä lounaan ja suosittelee kernaasti salaattipöytää muillekin. Erinomainen kokonaisuus. Paikalliset olivat selvästi ottaneet ravintolan myös päivällisaikaan omakseen, sillä siihen malliin porukkaa astui ovesta sisään ja varattu-lappuja pöydillä näkyi. Pian ne täyttyivätkin iloisista perjantai-iltaa viettävistä seurueista ja tunnelma oli oikein miellyttävä. Nauttimamme pitsa, pasta-annokset ja jälkiruoka-annokset olivat myös hyvää peruslaatua, mutta erityiskiitos menee palvelualttiille tarjoilijoille, joita selvästi löytyy tässä ravintolassa kaikille kattauksille.

Annoskateushierarkiassa pitsa on korkeimmalla!

Annoskateushierarkiassa pitsa on korkeimmalla!

_MG_1473-Edit

Ruuasta puheen ollen, Paviljonki on oivaltanut jotain aivan mahtavaa, nimittäin klo 12 asti kestävän aamiaistarjoilun! Oli ihana herätä seuraavana aamuna jättimäisestä sängystä ja laittaa ensimmäiseksi sauna päälle. Kahvit keiteltiin huoneen omasta keittimestä ja nautiskeltiin hitaasta aamusta saunoen ja köllien. Vasta puoli yhdeltätoista keräsimme itsemme ja suuntasimme puhtoisina runsaalle ja hyvälaatuiselle aamupalalle, jossa kahvin saa valita makunsa mukaan tummana tai vaaleana paahtona pöytiin tarjoiltuna. Rauhallisen aamiaisen jälkeen pakkasimme hidastellen laukkumme, luovutimme haikeudella huoneen ja suuntasimme sukujuhliin.

_MG_1444

Aamiaiselle ei ollut kiire, joten annoimme nälän kasvaa

Aamiaiselle ei ollut kiire, joten annoimme nälän kasvaa

Ei todella tehnyt mieli jättää vierailua yhteen yöhön, mutta toivotaan, että päästään pian uudestaan. Seuraavalla kerralla mukaan pakataan treenikamat, jotta päästään kokeilemaan yhdeksännen kerroksen kuntosali ja suunnitellaan vierailu sellaiseen päivään, että Lutakosta löytyy joku mieluisa bändi kuultavaksi. Paviljonki on muuten ehdolla vuoden 2015 World Luxury Hotel Awards kisassa. Mukaan pääsevät ainoastaan hotellit, jotka ovat osoittaneet upeiden puitteiden lisäksi erinomaista asiakaspalvelua. Kokemuksemme perusteella voimme todeta ehdokkuuden olevan todella ansaittu ja jotain minkä eteen tehdään jatkuvasti töitä. Niin ystävällisiä ja aurinkoisia ihmisiä kohtasimme vierailun aikana.

 

Vierailumme toteutettiin yhteistyössä Sokos Hotel Palviljonki kanssa. Hotelli tarjosi puitteet, mutta elämys ja siitä syntynyt juttu ovat omiamme.

Saatat myös pitää näistä

37 Kommenttia

 • Vastaa Laura R. 10.2.2015 at 08:10

  Voi että miten upea huone (ja tähän sellainen sydänsilmäinen hymiö)! Pääsispä tuonne joskus. “Harmi” kun Jyväskylä on mun kotikaupunki ja siellä käydessä tulee aina yövyttyä iskällä 😀 Tuo näkymä Jyväsjärvelle on kyllä kaunis kesät talvet! Ihanan rentouttava viikonloppu teillä ollut ja mahtavaa, että osasitte ottaa huoneesta kaiken irti aamusaunoineen 🙂

  Niin ja erityismaininta tuosta ekasta kuvasta, jäin oikein tuijottamaan ja tutkimaan sitä pitkäksi aikaa, niin hieno!! Pitää varmaan tsekata vielä koneelta tää postaus uusiksi 🙂

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 10.2.2015 at 08:11

  VAU! Tuo sviitti on kyllä upea :)! Kävimme pyörähtämässä siellä viime kesänä yöpymisemme ohessa, joten on pakko myöntää, että haluan ehdottomasti yöpyä tuossa huoneluokassa joskus itsekin. Jännä juttu, että huoneesta jäi hieman pimeämpi kuva viime vierailun jälkeen, mutta tässä sviitti näyttää todella valoisalta :). Olette ottaneet taas kerran upeita kuvia! Paviljongista jäi erityisesti mieleen mahtava asiakaspalvelu, jollaista pitäisi olla ihan kaikkialla :D. Ja Trattoriassa oli herkulliset ruoat. En malta odottaa, että pääsen syömään taas sitä risottoa ensi viikonloppuna, jos ehdin hääkiireiden ohessa käymään ravintolassa.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.2.2015 at 21:09

   Kiitos Jerry kommentista ja postauksen jaosta 🙂 Meillä oli valoa tulvi huoneeseen niin paljon, että piti odottaa auringon laskeutumista jotta osa kuvista saatiin otettua. Huoneeseen olisi voinut helposti piiloutua viikoksi, niin kivaa meillä oli. Ja asiakaspalvelu oli erinomaista. Hauskaa reissua samalle suunnalle siis ensi viikonlopuksi!

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 10.2.2015 at 21:35

    Eipä kestä :). On kivaa jakaa muiden postauksia silloin, kun ne sopivat omaan aihealueeseen ja lukijakunnalle… ja tietysti vielä ehtona on se, että hyvät tyypit ovat sen postauksen takana ;). Kuulostaa aika hyvältä ongelmalta, että oli liikaa valoa. Yleensä on hieman toisinpäin.
    Kiitos paljon! Tulee varmasti mahtava reissu :).

 • Vastaa Lotta Watia | Unagidon 10.2.2015 at 08:11

  Oi että, näyttää siltä, että olette viihtyneet! Toi huone on upea ja palvelu Paviljongissa tasoltaan munkin kokemusteni mukaan ihan omaansa. 🙂 Klo 12 saakka jatkuva aamiainen on todellakin tarpeeseen tulevaa luksusta!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.2.2015 at 21:11

   Oi kyllä viihdyimme! Ja mielestämme klo 12 asti kestävä aamiainen saisi olla uusi standardi 🙂 Mukavaam että sinulla on mahdollisuus nauttia paikan tarjonnasta useamminkin. Lounaskin kun oli niin mainio.

 • Vastaa Jenna 10.2.2015 at 11:42

  Onpas hieno huone! Kyllä tuolla kelpaisi nautiskella ja vedellä makoisia unia 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.2.2015 at 21:12

   Oli kyllä mahtava pieni irtiotto, mutta niistähän teilläkin on ollut kokemusta viime aikoina 😉

 • Vastaa Kthetraveller 10.2.2015 at 12:43

  No huhhuh, nytpä heräsi kiinnostus tosiaan tuohon hotelliin sillä juuri tuota minä haen hotellilta, upeiden puitteiden lisäksi erinomaista asiakaspalvelua 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.2.2015 at 21:15

   Kiva jos meidän aito innostus näkyy läpi ja tarttuu hotellin osalta muihinkin 🙂

 • Vastaa Jenna |Journey Diary 10.2.2015 at 13:07

  Mieletön huone ja mikä tuuri teillä kävikään!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.2.2015 at 21:17

   Tuuri tosiaan. Kesäaikaan ei ehkä olisi onni potkaissut yhtälujaa, joten kannattaa tosiaan retkeillä kotimaassa talvellakin 🙂

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues 10.2.2015 at 13:22

  Mä en yleensä oo mikään hotellifiilistelijä, mut nyt on kyllä makeita kuvia! Etenkin ensimmäinen ja viimeinen on ihan huippuja. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.2.2015 at 21:17

   Voi kiitos Kea <3 Hauskaa jos suhunkin tarttui murunen meidän intoilusta 😀

 • Vastaa Inka 10.2.2015 at 16:32

  Eikä miten mahtava tuo eka kuva, pikkusen piristi työpäivän aamua ku tuli vastaan. Voin niin kuvitella Millan riemunkiljahdukset kun se on pomppinu tuossa sängyllä. 😀 <3 Ja vauuu muuten tuolle sviitille, ihan huikea juttu että pääsitte sinne. Muutenkin hotelli vaikuttaa tosi kivalta, ihana että majoituskokemus oli kiva. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.2.2015 at 21:19

   Mahtavaa, että onnistuttiin piristämään reissun jälkeisen elämän ensimmäistä työaamua 😀 Ja kiitos Inka <3 Siitähän oli puhetta, että teidän pitäis joskus miehesi kanssa kohdata puolimatkassa, joten tässä oivallinen vaihtoehto treffeille 😉

  • Vastaa Ulla 10.2.2015 at 22:25

   Oon niin samaa mieltä, ihan mahtavia kuvia ja huipusti toteutettu postaus! Jes, tuli ihan hinku päästä tuonne hotelliin köllimään =)

   • Vastaa Pingviinimatkalaiset 11.2.2015 at 06:58

    Kiitos Ulla <3 Voisin hyvin nähdä teidät Maken kanssa siellä nautiskelemassa, joten sitten vaan Jyväskylän kautta seuraavan kerran pohjoiseen 😉

 • Vastaa World Traveller 11.2.2015 at 09:42

  Saunallisen huoneenhan Paviljongista saa varmistettua, kun varaa Premium huoneen, jonka hintaero Standardiin oli ainakin joskus aiemmin vain parikymmentä euroa. No, meilläkin viimeksi sen sitten päivittivät sviittiin, tästä plussat asiakaspalvelulle! Tuo on kyllä upea sviitti, hienot maisemat ja mukavasti tilaa.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 11.2.2015 at 20:14

   Näin taitaa tosiaan olla, kiitos tarkennuksesta World Traveller 🙂 Mukava kuulla, että olette myös päässeet kokemaan samaiset puitteet ja jäänyt hyvä kokemus.

 • Vastaa Palmuaseman Sanna 11.2.2015 at 20:38

  Aivan mahtavan näköistä! Mulla saattaa olla ensi kesänä tiedossa viikon mittainen työreissu, jossa yöpyminen olisi juurikin tuossa hotellissa. Tai itseasiassa olen tässä ollut vielä harkintakannalla, mutta tämän luettuani taidan todellakin tarttua tilaisuuteen! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 11.2.2015 at 21:45

   Hah-haa, mahtavaa Sanna jos saatiin sut tekemään päätös meidän oman kokemuksen kautta 🙂 Kuten tässä onkin jo moneen kertaan sanottu, niin kernaasti viihdyttäisiin siellä pidemmänkin aikaa, joten tartu ihmeessä tilaisuuteen!

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 12.2.2015 at 03:39

  Voi luksusta! 🙂 Ihan huikee huone ollut teillä ja melkein kuola alkoi valumaan kun mietinkin tuota aamiaista siellä… Suomen hotelleissa kun on mun mielestä parhaat aamikset! Terkkuja Malesiasta, ei niin luksus-hotellista, jossa ei todellakaan ole aamiaista tarjolla! 🙂
  ps. Tuo eka kuva, niin huippu! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.2.2015 at 17:56

   Me taas ollaan saatu ihan pyöryttävän hyviä aamiaisia siellä Malesiassa 😀 Toivottavasti pääsette kokemaan vielä jonkun sellaisen 25-30€ yöltä hotellin, niin alkaa löytymään aamiaisia ja niissä ei valikoima lopu ihan heti. Hotla-aamupalat on todellakin pop, kunhan ovat runsaista! Kiitos Sanna 🙂

 • Vastaa Sari | Pakkasesta Paratiisin 12.2.2015 at 09:39

  Tuo eka kuva on huikea ja sen takia oli pakko tulla katsomaan, onko loputkin kuvat yhtä huippuja. No eipä tietenkään tarvinut pettyä teidän blogin ollessa kyseessä! Mä olen käynyt kerran elämässäni Jyväskylässä, joskus 13v. Ehkä kesällä voisi tehdä roadtripin Keski-Suomeen, koska jo toi pidennetty aamiainen on tarpeeksi houkutteleva tekijä mulle 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.2.2015 at 17:59

   Pidennetty aamiainen on ehdottomasti asia josta pitäisi tehdä standardi. Samaan tapaan kuin huoneen luovutuksesta klo 12. Jyväskylä on ihan hauska kaupunki. Laura R. voi varmaan lähteä paikallisoppaaksi 🙂 Me roadtrippailtiin Keski-Suomessa viime kesänä ja oli kyllä tosi mukava parin päivän keikaus.

 • Vastaa Maarit Johanna 12.2.2015 at 11:31

  Mieki kiinnitin huomion ekaan ja vikaan loistavaan otokseen

 • Vastaa Maarit Johanna 12.2.2015 at 11:32

  Jaha kommentti halusi katketa 😀 kehuja mie vain kirjottelin 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.2.2015 at 18:00

   Hih, kiitos Maarit 🙂

 • Vastaa Rimma 12.2.2015 at 15:51

  Vitsi miten upea huone! Voin vaan kuvitella ettei paljo olis tehnyt mieli poistua ollenkaan 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.2.2015 at 18:00

   Eiköstä vaan! Kyllä kelpasi olla möllöttää ja ottaa iisisti 🙂

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 16.2.2015 at 20:25

  Nämä kuvat ovat kyllä ihan huippuja, ja mielelläni lukkiutuisin moiseen huoneeseen hetkeksi (vaikka ilman muksuja), varsinkin kun sieltä löytyy sauna!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.2.2015 at 08:01

   Kiitos Satu! Seuraavalla Suomireissulla lähdettekin miehen kanssa minilomalle Jyväskylään 🙂

 • Vastaa Sarppa 17.2.2015 at 12:40

  Olimme heinäkuussa 2014 mieheni kanssa pidennetyn viikonlopun Jyväskylässä ja hotelli Paviljongissa. Viimeisen yön vietimme sviitissä kun vietimme
  hääpäivää. Oli puitteet kohillaan 😀 Lämpimästi suosittelen. Tuli niin ikävä kun katselin ihania kuvia huoneesta 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.2.2015 at 19:41

   Ihana kuulla teidänkin upeasta kokemuksesta. Kiitos, että tulit sen jakamaan tänne komenttina 🙂 Toivottavasti pääsette pian uudestaan vierailulle.

  Vastaa