Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Matkainspiraatioita

8.2.2015

Matkamessut järjestettiin Messukeskuksessa jälleen tammikuun puolessa välissä. Mekin olimme menossa mukana ja tänä vuonna ehdimme paikan päälle useampana päivänä. Varsinainen messuständien kiertely jäi vähemmälle, mutta muutama esitys ehdittiin käydä kuulemassa ja erityisesti keskityimme muiden matkabloggaajien kanssa treffailuun. Mukavaa kun kerran vuodessa voi kohdata niinkin isolla joukolla ja vaihtaa reissukuulumisia.

Ainoa ”huono” puoli tässä porukassa on, että inspiraatiotulva on kuin Niagara konsanaan ja matkakuume nousee juttujen lomassa ihan uskomattomiin sfääreihin. Vielä kun tavataan ympäristössä missä on jos jonkinmoista maailman kolkkaa esiteltynä, niin vähemmästäkin sitä on pyörällä päästä. Nyt haluankin käyttää tilaisuuden hyväksi ja esitellä teille muutaman näistä upeista blogeista, sillä mikäpä sen mukavampaa kuin hakea ideoita uusista kohteista ja fiilistellä seuraavaa seikkailua kuvitusten kera!

IMG_1059

Kohokohtia blogin kautta mukaan tulleiden ystävien kanssa yhteiseltä taipaleelta oli muunmuassa viime keväinen hieno Norjan reissu!

Alla oleva ryhmittely on täysin Millan mielivaltainen jaottelu ja monet blogeista kertovat toki muunkinlaisista reissuista, joten kannattaa tutustua jokaiseen. Ja voi mitä reissusuunnitelmia tulevaakin kesää silmällä pitäen näistä kaikista löytyy! Luvassa on mm. matkoja Lofooteille, Trans Siperian reitti (Mongolian kohdalla repeän liitoksista), Amerikan Road Trippejä, seikkailuja Suomessa, reissuja Barcelonaan, Lontooseen ja ties minne.

Maailmanympäri reissut ja muut pidemmät matkat:
Laura Let’s Go (tulossa mm. Trans Siperia)
Fiilistelijän pilvilinnoja
Siveltimellä (parhaillaan reissussa)
Cocoa etsimässä
Suuntana maailma

Amerikan (ja Kanadan) retket:
Archie Gone Lebanon (juttuja paljon myös muualta)
Deep Red Blues
50 State Puzzle
Siveltimellä
Fotobloggeri
Tarinoita maailmalta (Kanada)

Matkoja lasten kanssa (ihan pienten vauvojenkin):
Destination Unknown
Fiilistelijän pilvilinnoja

Seikkailuja luonnossa tai eläinten parissa:
Vaihda vapaalle
Urbaani viidakkoseikkailijatar
Destination Unknown
Kaukokaipuu (erityisesti Suomiretkiä)

_MG_3209

Norjan matkassa mukana nauramassa olivat: Kea (Deep Red Blues), Satu (Destination Unknown) ja Inka (Archie Gone Lebanon)

Tässä siis Millan suosikkiblogit. Myös Cision listasi Suomen TOP 10 Matkablogit ja Pingviinimatkoilla oli jälleen kunnia olla mukana. Kannattaa kurkistaa vielä tuokin lista, sillä valitettavasti kaikki omat suosikit eivät mahtuneet heidän listalleen mukaan ja sieltä voi tarttua vielä lisääkin luettavaa.

_MG_3393

Saatat myös pitää näistä

36 Kommenttia

 • Vastaa Maarit 8.2.2015 at 18:42

  Kiitoksia linkistä! Ihania blogeja kaikki konsanaan. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 8.2.2015 at 20:36

   Eipä kestä, on ollut suuri ilo löytää sinut lukulistalle 🙂

 • Vastaa Saana from Live Now - Dream Later 8.2.2015 at 18:49

  Onpa kiva kokoelma blogilinkkejä, pitää oikein tallentaa kirjanmerkkeihin! 🙂 Kiitos tästä! Ihania kuvia, muuten. Hyvällä porukalla reissaaminen on parasta!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 8.2.2015 at 20:37

   Mahtavaa, että vielä pystyin tarjoamaan toisille bloggaajillekin uusia vinkkejä 🙂 Ja kiitos kuvakehusta. On olltu iso ilo tutustua muihin bloggaajiin myös oikeassa elämässä reissuista puhumattakaan.

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 8.2.2015 at 18:50

  Kiitos linkkauksesta! Oli tosiaan ihana nähdä livenäkin, voi kunpa vain olisi ollut enemmän aikaa! 🙂 Mahtavia uusia(kin) blogituttavuuksia ja matkainspiraatiota kyllä lähti mukaan!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 8.2.2015 at 20:39

   Eipä kestä 🙂 Aika loppuu kyllä aina kesken. Toivottavasti seuraavalla kerralla sentään ehtisimme muutaman minuutin sijaan käymään ihan oikeaa keskusteluakin 😀 Kiva jos vielä sinullekin löytyi inspiraationlähteitä!

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä 8.2.2015 at 18:56

  Huikea muuten tuo ensimmäinen kuva! 🙂 Lunta ja shortsit, niin siistii!
  Kiitos linkkauksesta ihanat! Hyvässä seurassa oon näemmä. Omia suosikkejani ja reissun innoittajia myös nuo samat blogit ja onpa siellä muutama itselle uusikin, jotka menee kyllä heti lukuun. Kiitos siis tästä ja isosti terkkuja täältä reissun päältä! Ciao ciao 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 8.2.2015 at 20:42

   Ihan vielä ei näissä tämän hetken lumissa pärjäillä shortseissa, mutta tekeehän se kevät onneksi päivä päivältä tuloaan 🙂 Ja kun kesä koittaa, niin ihana tietää että teidätkin saadaan taas tänne takaisin! Kiva jos pystyin jotakin uutta listallani vielä tarjoamaan. Ei muuta kuin nautinnollista reissun jatkoa ja ihania ruokahetkiä Penangille.

 • Vastaa Inka 8.2.2015 at 20:00

  Huippu postaus ja sika hyvä idea! Ihan mahtavia blogeja on kyllä mukana, en voi muuta kuin ylistää kaikkia. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 8.2.2015 at 20:43

   Kiitos Inka. Monta hienoa jäi vielä mainitsemattakin, mutta en nyt tällä kertaa lähtenyt TOP100 teemalla 😀

 • Vastaa Elina / Vaihda vapaalle 8.2.2015 at 20:54

  Siis menit listaamaan mun suosikkiblogit! 😉 Ja kappas omakin blogi oli eksynyt mukaan, kiitos kovasti! On ollut mahtavaa päästä tapaamaan sinut ja melkein kaikki muutkin listaamiesi blogien kirjoittajat. Enpä olisi uskonut bloggausta aloittaessa miten sosiaaliseksi ja mukavaksi tämä kehittyisi.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 16:30

   Great minds… vai miten se nyt menikää 😉 Ja eipä kestä, ihana seurata teidän reissuja ja jänniä seikkailuja. Tämä bloggaaminen on kieltämättä saanut viimeisen parin vuoden aikana paljon uusia yllättäviä ja mukavia ulottuvuuksia!

 • Vastaa Ulla 8.2.2015 at 21:05

  Tää oli tosi hyvä listaus, pitää laittaa talteen! Niinku tiedetään niin eri kohteista ettii erityisesti tietoa kun matka tulee itselle ajankohtaiseksi. Kiva, että olit laittanut meidätkin listalle <3 Kiitos! Ja hitsi nuo kuvat on niin hienoja että heräsi ihan mielenkiinto Norjaa kohtaan uudella tapaa taas. Oot kyllä niin oikeassa, että matkainspiraatiosta ei oo näissä piireissä pulaa ;D Mutta se on ihana ongelma kuitenkin, vaikka välillä kivuliastakin tehdä priorisointia.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 16:32

   Kiitos ja eipä kestä 🙂 Nameriikka rules ja ihanaa kun on blogiystäviä joiden reissuja seurailla, kun oma road trip antaa odottaa. Norja on kyllä jännittävä maa ja niin lähellä, että meinaa lähes unohtua kun potenttiaalisia kohteita miettii. Lähellä olo on tietysti siitä nasta juttu, että reissuun riittää nopeampikin pyrähdys!

 • Vastaa Rimma 8.2.2015 at 21:27

  Kiitos Milla! <3 Ihan huippuun seuraan oon kyllä päässyt! Pitää kyllä vääntää omakin listaus tässä joku päivä ^_^

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 16:33

   Kiitos ja tottahan toki <3 Odotan innolla sun listaa, niitä on aina kiva lukea ja joskus löytää itsellekin jotakin uutta seurattavaa 🙂

 • Vastaa Laura R. 8.2.2015 at 21:55

  Kiitos linkityksestä <3 Ja kappas vaan, kaikkihan nuo on niitä omiakin suosikkeja, eli loistava lista! 🙂 Aivan mahtavia nuo Norja-kuvat, hyvä Juuso!!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 16:34

   Hah, kiitos vaan itsellesi ihana Laura <3

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 8.2.2015 at 22:01

  Kiitos linkityksestä Milla ja likewise! Pingviinimatkat kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihin! 🙂 Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisikö sitä itsekin tehdä tällainen omat suosikkiblogit-listaus, ja nyt sun postauksen myötä taidan sellaisen jossain vaiheessa toteuttaa.

  Kiitos ihanasta ja inspiroviasta blogista <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 16:37

   Kiitos Nella! Meinasin tähän vaihtoehtoisesti laittaa erään sun ottaman kuvan lähes kahden vuoden takaa, eli ryhmäkuvan Yrjönkadulta. Siitä hetkestä on omalle lukulistalle tullut ihania blogeja monta lisää, mutta toisaalta säilynyt monia mukanakin, kuten tietysti Kaukokaipuu <3. Sitä kuvaa miettiessäni mietin myös kuinka tästä vielä puuttuukin monia, mutta onneksi näitä postauksia voi tehdä toiseenkin kertaan 😀 Kiva jos teet vastaavan postauksen, sillä sieltä saattaa taas löytyä itsellikin lisää lukemista!

 • Vastaa Teea / Curious Feet 8.2.2015 at 22:06

  Mahtava listaus! Monta omaakin suosikkia mukana :). Tää oli hauska idea, on pitänyt itekki kirjoittaa samantyylinen, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Kuten yllä mainittiinkin, niin ei kyllä aloittaessa arvannut kuinka yhteisölliseksi tämä bloggaaminen voi mennäkään.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 16:40

   Kiitos Teea! Vielä jäi monta blogia mainitsemattakin, mutta kuten Nellallekin tuossa totesin, niin onneksi näitä voi tehdä useamminkin 🙂 Sosiaalisuus on ehdottomasti hauska ja mielenkiintoinen lisä mitä bloggaamiseen, jota ei tosiaan ihan tässä mittakaavassa osannut odottaa.

 • Vastaa Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 9.2.2015 at 12:13

  Kiitos, Milla! Kiva kuulla, että seikkailuni kuuluvat sun listoille – likewise. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 16:41

   Tottahan toki kuuluvat <3 Malesian seikkailuasi odotan jo innolla!

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka 9.2.2015 at 14:40

  Ja jos harvinaisemmistakin maista haluat lukea, niin Meriharakasta löytyy, juttuja ainakin 100 maasta 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 20:14

   Tällä listalla tosiaan mainittiin nyt muutamia suosikkeja. Moni jollakin tasolla seurattu blogi jäi vielä listalta pois. Pitkät listat mielenkiintoisia maita löytyy tosiaan myös Travelloverin Annikalta ja Kotona kaikkialla -blogin Mirjeltä ja heitäkin molempia tulee seurattua.

 • Vastaa Jenna 9.2.2015 at 14:56

  Oikein hyvä lista + pingviinimatkat! 🙂 Ihania fiilistelykuvia!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 16:42

   Kiitos Jenna <3 Täytyy selvästi tehdä näitä useammin, niin pääsee tuomaan isommankin joukon ihania blogeja esiin 🙂

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä -blogi 10.2.2015 at 11:50

  Iso kiitos linkkauksesta! Teidän listalta näyttäis löytyvän meikäläisenkin lempiblogit, mikä ei kyllä sinänsä yllätä :). Meilläkin on muuten pitkään roikkunut vastaava postausidea suunnitelmissa, joten perästä kuuluu :).

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.2.2015 at 21:21

   Eipä kestä Arna! Kiva jos itsekin intoudutte listaamaan omia suosikkejanne 🙂

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues 10.2.2015 at 13:24

  Nyt oon kyllä päässy hyvään seuraan. Kiitos linkkaamisesta ja kunniasta! 🙂

  Mulla oli aiemmin lista omia suosikkeja blogissa… voisinpa työstää uuden nyt kun oon viime aikoina fiksannu tota arkistointia ja alajaotteluakin järkevämmäksi.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.2.2015 at 21:23

   Miten meillä voisi olla edes moista listaa ilman meidän omaa Amerikan kuningatarta <3 Taidan lisätä tämän listan pysyväksi elementiksi myös johonkin sivun kulmaan, niin löytyvät sieltä sitten helposti muiden iloksi tulevaisuudessakin 🙂

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown 16.2.2015 at 20:26

  Näitä Norjan reissun kuvia on kyllä aina yhtä ihana katsoa ja muistella matkaa, eipä ole sen reissun jälkeen tullut tungettua ilmapatjaa telttaan….. 🙂 Ja suuri kiitos linkkaamisesta, nämä olivatkin itselle kaikki tuttuja ja seurannassa oleva blogeja!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 17.2.2015 at 08:00

   Aika menee niin nopeasti, tuntuu kuin just olisi oltu vasta siellä norjassa ja kevät täällä aluillaan! Nyt jo mietinnässä on ensi kesän seikkailut. On ollut mahtavaa löytää Satu sinut tämän blogimaailman kautta ja olen hyvin iloinen siitä, että välimatkasta huolimatta olemme onnistuneet treffaamaan ja viettämään ihan laatuaikaa yhdessä 🙂

 • Vastaa Intended Mum 20.2.2015 at 23:43

  Mahtavaa, kyselin omassa blogissani hyviä reissublogeja ja minulle vinkattiin Pingviinimatkoista. Ja nyt tätä kautta sain läjän uusia blogeja vielä lisää! Kannatti kysellä! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.2.2015 at 15:57

   Mukava kuulla, että joku on vinkannut meistä 🙂 Tervetuloa vierailulle toistekin ja oikein ihanaa pidempää reissua teille! Kaikki meidän puolen vuoden matkan tarinat löyytyvät myös omalta välilehdeltä ja kohteisiin pääsee helposti matkat ja kohteet välilehden kautta. Kysy ihmeessä, jos jotakin kysymyksiä ilmenee 🙂

  Vastaa