Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Central Park
Pallontallaajat.net
Valikko
New York Yhdysvallat

Ruskan taikaa – Central Park

4.2.2015

Suunniteltaessa matkaa marraskuiseen New Yorkiin tuli väistämättä mieleen kuvat aurinkoisesta ja ruskan värjäämästä Central Parkista. Kaikenlaista tekemistä puistossa piisaa, mutta me olemme yleensä lähinnä tepastelleet ympäriinsä. Rauhallisten ja aurinkoisten iltapäiväkävelyiden lisäksi Millan haaveissa siinsi juoksulenkit puistossa, jotka jäivät tällä kertaa vielä toteuttamatta juuri ennen matkaa sairastetun keuhkoputkentulehduksen ansiosta. Puistolla on pituutta neljä kilometriä ja leveyttä vajaan kilometrin verran, joten lenkkimaastoa piisaa. Puiston suurimman tekojärven Jacqueline Kennedy Onassis Reservoin ympäri kiertävä juoksurata täytyy ehdottomasti vielä päästä kokemaan, mutta vielä se jäi odottamaan seuraavaan kertaan.

_MG_9473-Edit _MG_9467-Edit

Jos Dumbossa teki mieli huutaa kaupunki hiljaiseksi, niin toimiikin vierailu Central Parkissa erinomaisena vastapainona. Iltapäiväkävely puistossa on aivan mahtava tapa irtautua suurkaupungin hälinästä, joten ei ihme, että se on paikallisväestön suuressa suosiossa. Puisto on juuri niin idyllinen ja kliseinen kuin kuvitella saattaa. Ruskan aikaan puiden välistä puskevat valonsäteet, penkeillä istuskelevat ihmiset, lammen äärellä sorsia syöttävät lapset, kuhertelevat pariskunnat, hodarikojut ja esiintyvät taiteilijat, näyttelevät kaikki osaansa täydellisesti puiston kulisseihin sijoittuvassa näytelmässä. Kävellessämme tässä idyllissä tuntui kuin olisi Maija Poppasen tyyliin tupsahtanut piirrettyyn maisemaan. Vaikka pingviinit eivät meille tanssineet, niin jostain tupsahti tanssiva ballerina, toinen puhalteli jättimäisiä saippuakuplia, musiikista vastasi trumpetisti ja värit kaikkialla olivat lähes räikeän kirkkaat.

_MG_9477-Edit

Luihu sekavan oloinen kaveri tuli häiritsemään saippuakuplamiehen työskentelyä ja turistien kuvaustouhuja. Tätä ei tapahtuisi Maija Poppasen piirretyssä…

_MG_9496-Edit _MG_9485-Edit

Central Park on vierailun arvoinen paikka kaikkina vuoden aikoina. Keväällä on mukava nauttia ensimmäisistä lämpimistä päivistä ja jostakin läheisestä delistä haettua lounasta muovirasiasta vaalean vihreiden uusien lehtien alla. Kesällä puiden varjossa voi viettää vaikka kokonaisen päivän viltillä makoille ja lueskellen. Talvella taas pääsee vaikka Wollman Ringille luistelemaan ja kävelemään parhaimmillaan ihan yksin elokuvista tuttua puiston ainoaa suoraa kävelytietä The Mallia pitkin. Jos hidas käyskentely ei sovi omaan makuun, niin voi lämpimämpinä kuukausina aina vuokrata vaikka fillarin ja viilettää tukka (tai parta) hulmuten pitkin puiston pyöräteitä. Olivat omat mieltymykset mitä hyvänsä, niin varmaa on se, että tekemistä löytyy varmasti.

_MG_9505-Edit

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Maarit 5.2.2015 at 08:14

  Central Park oli ehkä mun suosikki paikka Nykissä. 🙂 Sinne täytyy päästä uudelleen! 🙂 Upeita kuvia!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.2.2015 at 21:37

   Helppo kuvitella jo miltä tuntuisi loikoilla kesäpäivänä nurmikolla ja seurata ympäröivää elämää. Sitä hetkeä odotellessa ja haaveillessa 🙂 Kiitos Maarit!

 • Vastaa Anni 5.2.2015 at 19:51

  vou mitä kuvia! syksy on aina ollu mulle inhokki-vuodenaika, mut ehkä mä oon viettäny sen aina vaan väärässä paikassa 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.2.2015 at 21:39

   Marraskuussa Nykissä pääsee kokemaan elokuvasykyn, eli sen kun on puut ruskassa, mutta vielä auringon paistaessa asteet kipuaa parhaimmillaan yli 15 lämpöasteen 🙂 Suosittelemme kokeilemaan! Kiitos Anni 🙂

 • Vastaa Laura R. 5.2.2015 at 23:52

  Oih. Tuo teidän kuvaus Central Parkin elämästä kuulosti ihan elokuvalta 🙂 vielä jonain päivänä mekin päästään tuonne! Niin kuin Millakin varmasti vielä jonain päivänä pääsee sinne lenkille 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.2.2015 at 08:51

   Kiitos Laura 🙂 Reissuja ja lenkkejä Amerikan mantereelle odotellessa!

 • Vastaa Elina / Vaihda vapaalle 6.2.2015 at 09:52

  Maaritia komppailen! Central Park on munkin lempparipaikki Nykissä. Sinne on kiva paeta, kun ruuhkat ahdistaa. Syksyä en ole siellä vielä kokenut, vain hyytävän kylmän talven ja kauniin kevään. Harvoin tulee ajateltua, että ruska-aika on muuallakin kuin Pohjoismaissa.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 7.2.2015 at 21:14

   Marraskuinen Nyki oli ihan mahtava. Vielä lämpimät aurinkoiset päivät toimi kunnon energiapaukkuna siinä vaiheessa kun täällä jo sateli räntää ja oli pimeetä. Maisema kuin elokuvista ja sitä rataa – Ei paremmasta välia 🙂 Bostonin suunnalla harrastetaan kuulemma oikein ruskaturismia luin syksyllä Ullan ja Kirsin blogista. Joskus siis niille nurkille enemmänkin väriloistoa ihailemaan.

 • Vastaa Jenna |Journey Diary 7.2.2015 at 08:41

  Upeita kuvia jälleen! New York on ollut jo ikuisuuden bucket listalla, ehkä vielä joskus.. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 7.2.2015 at 21:16

   Kiitos Jenna 🙂 Varoituksen sanana sanottakoon, että kun vedät sen yli Bucket listaltasi, niin siitä tulee helposi muuten vaan jatkuva pakkomiellekohde. Aina päästävä uudestaan ja kyllästyä ei tahdo sitten millään 🙂

 • Vastaa Annika | travelloverblogi 9.2.2015 at 22:53

  Olen nähnyt paikan kesällä ja talvella. Kuinka paljon luonnon värit vaikuttavatkaan. Kaunista on!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 9.2.2015 at 23:22

   Syksy on meidän suosikki vuodenajoista muutenkin, mutta kyllä se pukee Nykiäkin aivan uskomattoman hyvin. Erityisen mukavaa on myös se, että marraskuussa ruskan ollessa parhaimmillaan ollaan Suomessa jo vaihdettu pimeään talvisempaan säähän, jolloin saa hieman pitkitettyä ihania syysilmoja. Toimii!

  Vastaa