Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Globen
Pallontallaajat.net
Valikko
Ruotsi

Joulukalenteri 23. luukku – Itsenäisyyspäivää Globenilta

23.12.2014
Tukholmasta valikoitui yksi paikka ylitse muiden missä vierailla juuri Suomen itsenäisyyspäiväksi osuneen käyntimme kunniaksi. Globen. 
 
Ennen pääsyä katolle vievään kiskoboltsiin näytetään ala-aulan takana kaikille pakollinen mainosleffa. Eipä aikaakaan kun pätkässä esiteltiin mm-tason kiekkoa ja tre-kronorin maalintekotaitoja juurikin suomea vastaan. Kirurgisen tarkkaa vinoilua isolta veljeltä, nimittäin
tässä pallomaisessa hallissa pelattiin tuntemattoman sotilaan modernein formaatti eli lätkän mm-finaali 1995. Peli, jota ilman muisteltaisiin vieläkin kipeästi kuinka 1994 Suomi jäi lätkässä olympiapronssille häviämällä tasan ja ainoastaan yhden erän koko turnauksessa. Ja suolaa haavoihin hierottiin vain muutamaa kuukautta myöhemmin mm-finaalissa taas kanukkeja vastaan. Pitkään johdettiin, mutta matsi venyi rankuille ja lopulta Mika Nieminen veti plekseihin tasoittavan sijaan. Buu, ei käy, rewind!
 
Mutta vuonna 1995 karistettiin edellisvuoden peikot komeasti niskasta ja finaali hoidettiin tyylikkäästi ruotsilta tässä samaisessa hallissa himaan 4-1. Den glider in -rallatelma oli nyt siirtynyt itänaapuri Suomen metsäisen ja juron kansan omaisuudeksi vähän siinä missä valmentaja Curt Lindströmkin. Oikea pärkkeleen finnjävel hetken aikaa hänkin! 
 
 
_MG_0374-vert-horz

Skyview- kiskoboltsit vievät turistin aina Globenin katolle asti, korkealle stogiksen kattojen ylle

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 23.12.2014 at 21:15

  On tullu joskus vedettyä Den glider in ruotsinlaivan karaokessa, siinä oli muuten urheilujuhlan tuntua :).
  Arna / Cocoa etsimässä -blogi

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 27.12.2014 at 12:13

   Heh, emme epäile hetkeäkään 😀

  Vastaa