Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Marokko
Pallontallaajat.net
Valikko
Afrikka Marokko

Maukas Marokko

18.11.2014

Monen monet reissumuistot on hankittu erilaisten aterioiden äärellä. Ruokailun kautta paikalliset tavat, tottumukset ja perinneherkut tulevat tutuiksi. Tie Pingviinimatkalaisten sydämiin käy melko helposti vatsan kautta, eikä Marokko tehnyt tässä poikkeusta. Paikallinen ruoka oli erittäin tuoretta ja valmistettu lähellä kasvaneista raaka-aineista. Tässä muutamia paikallisia makuhermoja hiveleviä ruoka-aineita.

Vastavalmistunut tajine hymyilyttää kokkiakin

Vastavalmistunut tajine hymyilyttää kokkiakin

Perussetti kahdelle eli syy miksi paikalliset ovet ovat keskeltä leveimmillään...

Perussetti kahdelle eli syy miksi paikalliset ovet ovat keskeltä leveimmillään…

_MG_9170

 • Tajinet. Suussa sulavan murea liha ja maukkaat vihannekset valmistuvat kartion mallisessa savisessa padassa. Valmistus vaatii aikaa, mutta lopputulos on äärimmäisen herkullinen. Usein tajinea oli tarjolla lounaalla, joka on Marokossa päivän suurin ateria.
 • Couscous. Tajine-padassa hautuneiden herkkujen rinnalla tarjottiin usein couscousia. Couscous voi olla myös makeaa ja silloin sitä tarjoillaan vaikkapa Argan-puun pähkinästä valmistetulla pähkinätahnalla. Yllättävän maukasta. Perinteisesti couscousia nautitaan perjantaisin lounaalla.
 • Marokkolainen keitto. Tätä tarjoiltiin ensimmäisen kerran jo aamiaisella. Maukkaassa keitossa oli muun muassa perunoita ja kikherneitä. Varsin edullinen välipala esimerkiksi.
 • Kanelilla maustetut appelsiinit. Kaikessa yksinkertaisuudessaan appelsiini viipaloitiin siivuiksi ja siivujen päälle ripotellaan kanelia. Muistamisen arvoinen jälkiruoka myös kotimaassa.
 • Beghrir pannukakut. Tämä suussa sulavan herkullinen aamiaisherkku valmistettiin hotellilla silmiemme edessä ja päälle levitettiin siirapin ja voin sotkuista yhdistelmää. Nam!
 • Minttutee. Kauniissa hopeidussa pannussa porisee vihreä tee jonka sekaan on lisätty tuoretta minttua. Minttuteetä nautitaan useimmiten aterian päätteeksi, mutta myös esimerkiksi monet kauppiaat tarjoilevat sitä kaupankäynnin yhteydessä. Herkullista kuin mikä!
 • Ras el Hanout. Monipuolisesti käytetty mauste Marokossa, joka on sekoitus useammasta yksittäisestä mausteesta. Tätä kelpaa tuoda kotiinkin tuliaisiksi.
Maustekaupassa kaikki kuin apteekin hyllyllä

Maustekaupassa kaikki kuin apteekin hyllyllä

Tuoreet hedelmät olivat todella mehukkaita

Tuoreet hedelmät olivat todella mehukkaita

_MG_8522

Aamiaispannari valmistuu

Aamiaispannari valmistuu

Lisäksi maisteltiin erilaisia leivonnaisia, juotiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja siemailtiin peräti Marokossa Meknesin alueella valmistettua viiniä. Kahvi Marokossa oli myös oikein poikkeuksellisen hyvää.

Meillä oli reissussa hotelleissa puolihoito, mutta parina iltana jäi se kokonaan väliin sillä lounas on Marokossa päivän tärkein ateria ja varsin runsas. Kuten eteläisen Euroopan maissa niin myös täällä nautitaan lounas rauhassa pitkän kaavan mukaan ja päälle nautitaan minttuteetä ja otetaan tietysti torkut.

Kokki halusi kuvaan bloggaavien pingviinien kanssa

Kokki halusi kuvaan bloggaavien pingviinien kanssa

Matka Marokkoon tehtiin yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa.

Saatat myös pitää näistä

11 Kommenttia

 • Vastaa Arna / Cocoa etsimässä 18.11.2014 at 19:53

  Nam! En ole Marokossa tai muuallakaan Pohjois-Afrikassa käynyt, mutta nuo herkut maistuisivat varmasti! Mikäpä meille ei maistuis, toisaalta :). Appelsiinia kanelilla voisi kyllä kokeilla, kuulostaa mielenkiintoiselta.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.11.2014 at 22:56

   Heh 🙂 Pohjois-Afrikan pöperöt olivat kieltämättä oikein maukkaita ja mausteilla maustetaan nyt kotikokkauksia..

 • Vastaa Inka 19.11.2014 at 07:48

  Nam miten herkullisilta nuo ruuat kuulostaa! Tagine-pataa oon halunnu maistaa tosi pitkään, nimenomaan marokkolaisittain, sillä se kuulostaa superherkulliselta. Ah, alako kuola valluun!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.11.2014 at 23:05

   Voidaan käydä harjoittelemassa ainakin Sandrossa. Herkkua on sielläkin meinaan, eikä tarvitse Eiraa pidemmälle matkustaa 🙂

   • Vastaa Inka 19.11.2014 at 23:55

    Yas! Kelepaa! (Joo ei mua tarvi houkutella ruuan äärelle kyllä kovin isosti…)

 • Vastaa Annika -Tarinoita Maailmalta 21.11.2014 at 22:28

  Nayttaa herkulliselta! Ja olipas mielenkiintoinen idea tuo appelsiini ja kaneli..hmm. Kuulostaa itseasiassa jotenkin jouluiselta. Pakko testata ens kerralla kun ostan appelsiineja 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.11.2014 at 22:42

   Samalla tavoin tuli joulu mieleen 🙂 Hyvää oli ja suositellaan kokeilemaan. Yksinkertaista kuin mikä!

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 22.11.2014 at 21:34

  Ah, ruoka Marokossa oli omallakin reissullani maukasta, mutta täytyy tunnustaa että tajinet tulivat kyllä korvista ulos jo neljän päivän jälkeen. Meillä kun jokaisella ruualla taisi olla tajinea, couscousia ei lainkaan!! Pieni pettymys. Pienet alkupalat sitten olivatkin ihan parhautta. Ja mausteita taisi lähteä kotiin jokunen pussillinen ja yllättäen taas ovat jääneet vähän heikolle käytölle täällä…. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.11.2014 at 22:45

   No varmasti tuolla määrällä tulivat! Me syötiin kolmena päivänä seitsemästä lounaalla vaan, joten ei ehtinyt kyllästymään. Alkupalat olivat hyviä ja ihanaa kun jälkkäriksi tuli hedelmiä. Ras el Hanout mauste on Juusolla ollut kovastikin käytössä ja sitä kautta vaimonkin lautasella 🙂

 • Vastaa matkallasaksaan 17.12.2014 at 15:39

  Marokko on varmaan aika eksoottinen paikka 🙂 Tätä blogia oli muutenkin kiva silmäillä läpi, kun sulla on niin selkeä kirjoitustyyli ja hyvät kuvat. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.12.2014 at 22:12

   Kiitos mukavasta kommentista 🙂

  Vastaa