Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Madeira

Yksityiskohtia ovissa ja lautasella

12.8.2014

Ilta hämärtyy ja kuljeskelemme pitkin Funchalin katuja. Monet turisteista ovat rymistelleet jo aiemmin illalliselle yhdeksältä alkavan jalkapallon MM-kisojen finaalin vuoksi. Meillä ei ole kiire mihinkään ja on mukava kävellä sunnuntai-iltana lähes autioita katuja. Aiemmin viikolla arkipäivänä ei tullut ihmisvilinässä tarkasteltua katukivetyksen kauniita mosaiikkeja, mihin tänään tarjoutuu erinomainen mahdollisuus. Ohitamme pankin, katedraalin ja kauppahallin, jossa kävimme ensimmäisenä päivänä ihmettelemässä kalakauppiaiden kaupan käyntiä. Paikallinen Espada –niminen herkku, joka löytyy lähes jokaisen ravintolan listalta, on melko häijyn näköinen otus ennen kokin hyppysiin joutumista.

_MG_8206 _MG_8165 _MG_5298

Suuntaamme Zona Velhan kaupunginosaan, jota myös vanhaksi kaupungiksi kutsutaan. Täällä kapeat kuvat täyttyvät ravintoloiden terasseista jotka notkuvat illastavista ihmisistä. Menut toistavat toinen toisiaan. On tomaatti-avokaadosalaattia alkuun, Espadaa ja Espatadaa pääruuaksi ja kaikki tämä ainakin viidellä eri kielellä, usein myös suomeksi. Menujen rinnalla ravintoloiden edessä seisovat sisäänheittäjät, jotka opaskirjan väitteiden vastaisesti ovat varsin ystävällisiä ja hyväksyvät kerrasta kieltäytymiset ilman sen kummempaa vääntöä. Päätämme jättää ravintolat tällä alueella omaan arvoonsa ja kuvaamme lähinnä rakennusten ovia, jotka ovat jokainen toinen toistaan upeampia taideteoksia. Näitä voisi tuijottaa loputtomiin. Nälkä alkaa kuitenkin lopulta vaivata ja lähdemme pujottelemaan takaisin katedraalin suuntaan, toiveissa löytää se täydellinen ravintola joltakin rauhalliselta ja hieman syrjäiseltä paikalta.

_MG_5815-tile _MG_5819-tile

Usein moinen vaeltelu ei ole ollut varsinaisesti viisasta. Usein käy niin, että molempien verensokeri pääsee liian alas ja yhtäkkiä ei kelpaakaan mikään ja lopulta päädytään johonkin täysin sattuman varaiseen istumaan hiljaa alkupaloihin asti. Joskus sattuma onkin täysiosuma siihen hetkeen, kuten tällä matkalla kävi löytäessämme Lidon alueelta sivukadulta Intialaisen ravintola Delhin ja vaatimattomuutta huokuneen Olives ravintolan. Jälkimmäisessä nautimme varmasti koko reissun maittavimman aterian.

Olives ei tosiaan saa ansaitsemaansa huomiota rakennuksessa sijaitessaan suljetun kiinalaisen ravintolan yläkerrassa, mutta huomiomme kiinnittyi varsin suppeaan menukokonaisuuteen päivän erikoisineen. Onneksi päätimme kokeilla, sillä ruoka oli kerrassaan taivaallista. Illan pimetessä ravintolassa oli mukava lämmin tunnelma ja vannoimme palaavamme vielä uudestaan. Emme kuitenkaan palanneet, sillä emme halunneet rikkoa ensimmäisen kerran taikaa, mutta ehdottomasti suosittelemme kaikille muille! Olives köyhdytti kolmella ruokalajilla ja viinipullolla lompakkojamme yhteensä noin 60 euron edestä.

IMG_1493 IMG_1507

Tänään meillä ei kuitenkaan näytä olevan tuuria ravintoloiden suhteen. Lopulta nälkä alkaa olla kova ja päädymme hätäpäissämme istumaan kapealle kujalle ravintolaan, joka taitaa olla enemmänkin kapakka. Muovitaskun sisälle haalistuneelta menulta löytyy ehkä noin 12 annosta ja viiniä pohtiessamme suosittelee likaisessa t-paidassa tarjoileva sympaattinen omistaja ottamaan ennemmin 6,5€ maksavan viinipullon kuin 3€ maksavan lasillisen. Viini ei ole kummoista, eikä Espetada yltä Olivesin tasolle, mutta ruoka on maukasta ja vähintäänkin edullista. Tippeineen päivineen jätämme pöydälle 23€ ja poistumme tyytyväisinä.

Kadulle palatessamme kuulemme kovaäänisistä kantautuvia ääniä jostakin lähistöltä ja päätämme mennä katsastamaan mistä on kyse. Parein korttelin päässä on aukiollinen täynnä jalkapalloa isolta screeniltä tuijottavia ihmisiä. Päätämme antautua finaalipelin vietäväksi ja siirrymme kojun kautta 2€ maksavien puolen litran oluiden kanssa tyhjennetyn suihkulähteen reunalle. Saksan kannattajien juhliessa voittoa ostamme vielä pari euroa maksavan valkosipulilla ja chirizolla täytetyn leivän ja nautimme juhlahumusta. Paikalliset lapset potkivat vielä palloa aukiolle rakennetulla pienellä jalkapallokentällä kun me loikkaamme taksiin. Kuuden euron taksimatkalla vastaan tulee lukuisia saksan lippuja heiluttavia juhlatuulella olevia turisteja, mutta me painelemme suorinta tietä tyytyväisinä nukkumaan.

_MG_5832-horz _MG_5833

Delhi Indian Restaurant
Rua da Casa Branca 78
http://www.delhiindianrestaurant.com

Olives
Estrada Monumental 199

Saatat myös pitää näistä

7 Kommenttia

 • Vastaa Mirje 12.8.2014 at 18:47

  Vau kun upeita nuo ovet! Ja tuo nälkäisenä ruokapaikan etsiminen on hieman liiankin tuttua. Ensin ei kelpaa mikään paikka ja lopulta sitten päätyy jotenkin siihen huonoimpaan vaihtoehtoon, kun on liian kova nälkä etsinnän jatkamiseen tai järkeviin päätöksiin. Yritetään oppia valitsemaan joku ensimmäisenä vastaan tulevista paikoista, elleivät ole ihan kauheita. Tai sitten vielä parempi idea on katsoa muutama vaihtoehto netistä valmiiksi.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.8.2014 at 21:09

   Hah, meillä on ihan sama oppimisprosessi meneillään 😀 Madeiralla jos siinä ruokalistojen rinnalla keskittyy vielä tuijottamaan noita upeita ovia, niin homma vaan pitkittyy entisestään. Varsinkin ekana iltana uudessa paikassa on parempi mennä johonkin enemmäisistä ja sitten vaikka ruuan jälkeen kierrellä vähän katselemassa tarkemmin ympäristöä ja muita ruokapaikkoja tulevia iltoja varten.

 • Vastaa Ulla 13.8.2014 at 10:42

  No wau mitä kuvia ja mitä ovia! Kelpais mullekin että naapuruston ovet näyttäis tuolta 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.8.2014 at 21:09

   Kiitos Ulla 🙂 Ja kyllä sais moisia taideteosovia olla näilläkin nurkilla!

 • Vastaa Inka 14.8.2014 at 22:24

  Jaiks miltä näyttää tuo kala, Milla varmaan maistoi onessaan? 😀 Ja eikä miten siistejä nuo ovet, ihan hullun hauskaa että ne on vaivauduttu maalaamaan tuollain, Vau!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 15.8.2014 at 07:20

   No itseasiassa Milla maistoi pienen palan, mutta tiedä sitten onnesta… Tulipahan maistettua 😉 Espada on syvänmeren kala, joka on maultaan tosin aika mieto (jos voi niin sanoa), eli ulkonäkö on hurjempi.

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 17.8.2014 at 16:16

  Ähh, tuo kalamarketti! Sen haju oli kerrassaan kamala..:D Funchal on kyllä turistinen paikka, mutta musta se oli kuitenkin ihan kiva myös. Ainakin jos eksyi, niin pystyi vain kävelemään alamäkeen ja pian päätyi meren rannalle!

 • Vastaa