Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Norja

Pitkän päivän huipennus: Nevelfjellet

18.6.2014

_MG_3162

Asetuimme ensimmäiseksi yöksi Sadun kotiseuduille Øyerin kylän Nermo hotelliin. Hotelli sijaitsee rinteessä, josta on kauniit maisemat 9 reikäisen golf-kentän yli joelle ja ylhäällä takana kohoaa Hafjellin hiihtokeskus (jossa kesällä myös alamäkipyöräilyä). Hotelli on ollut saman perheen omistuksessa vuodesta 1643 ja paikalla onkin mielenkiintoinen historia. Vielä tänään paikkaa pyörittää Nermon perhe viidennessä sukupolvessa. Alkuperäiset rakennukset ovat tuhoutuneet 1932 tulipalossa täysin, mutta tilalle rakennettu uusi kunnioittaa hienosti perinteitä. Hotellin päärakennuksen lisäksi tarjolla on uusia tämän vuosituhannen asuntoja Nermo Tunessa, joista yhdessä myös me saimme asua.

_MG_3054-Edit _MG_3063-Edit-Edit

Vaikka olimmekin vaikuttuneita saunallisesta huushollistamme, emme ehtineet jäädä sitä sen kummemmin fiilistelemään. Vaihdoimme vain äkkiä vaatteet ja hyppäsimme jälleen autoihin. Meillä oli ilo päästä katsastamaan omin silmin Sadun blogissa monesti vilahtaneita maisemia Nevelfjelleiltä. Sadun kuvissa näissä maisemissa on usein koko perhe hiihtoreissulla ja lunta oli vieläkin paikoin. Maisema oli jokseenkin todella tutun oloinen ja toikin mieleen Suomen pohjoiset maisemat. Sikäli jännä, koska alhaalla laaksossa vuoret näyttävät vuorilta eivätkä suinkaan tuntureilta. Etenimme verrattain hitaasti, sillä voitte kuvitella kun viisi bloggaajaa pääsee yhdessä räpsimään kameroineen, niin menee siinä kilpikonnatkin ohi. Karim sai myös oman action tehtävän ja viisi kameraa räpsi herran tehdessä huikeita hyppyjä mättäiden yli.

IMG_1027 _MG_3163 _MG_3134-Edit

Ylähäällä onnistuimme kai kaikki olemaan hetkisen ihan hiljaakin ja pysähdyimme ihastelemaan maisemaa ennen paluuta autoille. Illalla grillatessamme Sadun kotona ei voinut olla kysymättä vieläkö on sama päivä kyseessä. Niin paljon oli ehtinyt tapahtua aamuöisen herätyksen jälkeen, että oli vaikea uskoa todeksikaan. Unta ei tarvinnut paljon houkutella, kun lopulta painoimme päät tyynyihin. Eikä pelkästään siksi, että väsytti vaan myös siksi, että koko porukka odotti jo malttamattomana mitä kaikkea seuraava päivä toisikaan tullessaan!

IMG_1059IMG_1085 _MG_3155

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Rimma 18.6.2014 at 10:52

  Oi mitkä maisemat!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.6.2014 at 08:09

   Tulihan kyllä huokailtua moneen otteeseen pienen reissun aikana 🙂

 • Vastaa Anne 18.6.2014 at 15:53

  Upeita maisemia. Norjassa on kyllä pakko päästä käymään. Omalla autollakin olisi helppo mennä, kunhan saisi vain aikaiseksi!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 19.6.2014 at 08:12

   No sanoppas muuta! Mutta jos etelään mieliin, niin ei kyllä pahemmin Norskin lentohinnat kirpase nekään kun vähän kyttäilee 🙂 Se on muuten jännä juttu miten joskus pidemmälle tulee tehtyä reissua helpommin kuin lähelle. Ehkä pitäisi taas pysähtyä tarkastelemaan lomakuumeessa ihan näitä kodinkin lähiympäristön tarjoamia mahdollisuuksia, eikä vain miettiä kunhan pääsee niin kauas kuin pippurit kasvaa 😀

 • Vastaa Inka 19.6.2014 at 15:52

  Eiikä miten siisti kuva tuo minkä nää oot ottanu missä ollaan kaikki muut, haha! Ja voi vitsi noita maisemia!!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.6.2014 at 19:12

   Joo kunnon bändikuva 😀

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 28.6.2014 at 21:45

  Kaikki kuvat ovat upeita mutta tuo hyppykuva – voih! Voi kun teillä olisi ollut vielä vähän enemmän aikaa kierrellä täällä meidän “hoodeilla”, nähtävää olisi vielä riittänyt!! <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 29.6.2014 at 20:40

   Teillä oli kieltämättä ihanat huudit. Ehkä ensi kerralla talvisaikaan, niin testataan niitä kotikylän rinteitäkin siinä samalla <3

  Vastaa