Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Norja

Jotkin ideat ovat yksinkertaisesti syntyneet toteutettavaksi

15.6.2014

Tai oikeastaan useimmat, mutta toteutuakseen tarvitaan alkuunpanevia voimia ja muutama mukaan heittäytyjä. Ideamme sai alkunsa marraskuisena sunnuntaina Helsinkiläisessä kahvilassa kun keksimme Norjassa asuvan Destination Unknown –blogin Sadun kanssa puolileikkisän ajatuksen siitä, että keväällä tehtäisiin pienimuotoinen reissu Sadun nykyiseen kotimaahan. Ajankohtaa ihmeteltiin seuraavan vuoden kalenterista ja todettiin helatorstain osuvan sopivasti toukokuun lopulle. Seuraavan kerran tavatessamme tammikuussa matkamessujen aikaan matkasta päätettiin ja helmikuussa Norwegian tarjosi juuri sopivasti hävyttömän halpoja lentoja (56€ meno-paluu nassua kohden). Salamana kutsuimme muutaman yhteisen ystävän mukaan, jotka heittäytyivät idean vietäväksi ja alta vuorokauden olimmekin jo ostaneet porukalla lennot Osloon.

IMG_0977

Helatorstain aamuna Archie Gone Lebanonin, Deep Red Bluesin ja Pingviinimatkat -blogien taustavoimat seisoivat jännittyneinä lähtöportilla. Edessä odotti nelipäiväinen Norjan kokemus, jonka suunnittelu oli jäänyt isolta osin Sadun harteille ja vastineeksi meillä ei ollut tuoda kuin ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Ei paljoa haitannut jättää sateinen, harmaa ja kylmä Helsinki taakse. Perille oli nimittäin luvattu parisenkymmentä astetta ja auringon paistetta koko pitkälle viikonlopulle.

IMG_0984 IMG_7806

Perillä Gardermoenin kentällä jakaannuimme kahteen joukkueeseen. Team Hängaraund, eli Milla ja Ninjat, jäivät odottamaan kentälle auringonpaisteeseen karatepatsaan juurelle sillä välin kun Team Oslo suuntasi keskustaan noutamaan Europcarilta viikonlopun menopeliämme, Onni-Kalea. Sillä välin kun Team Oslo kuvasi sivistyneenä oopperataloa, harjoitettiin kentällä kiertopotkuja ja muita epämääräisiä liikkeitä ohikulkijoiden huviksi. Hulluilla on halvat huvit ja idotilla…. Vai miten se sanonta kuuluukaan 😉

Team Oslon noudettua muut kentältä tuliterän Mazdan kyytiin jatkoimme matkaa suoraan Lillehammeriin, jossa saimme koko porukan vihdoin kasaan, kun Satu lapsineen liittyivät seuraan. Nälkäiset vatsat täytettiin miellyttävässä puistoravintolassa Minin kirmatessa nurmikolla muiden paikallisten lasten ja yhden polttarisankarittaren kanssa. Vaikka Lillehammerin puisto ja keskusta varsin kutsuvilta vaikuttivatkin, niin jatkoimme me vielä lyhyen matkaa Øyrin kylään.

_MG_3051Lillehammer

Saatat myös pitää näistä

9 Kommenttia

 • Vastaa Lena / london and beyond 16.6.2014 at 15:25

  Ihan huippu minireissu teillä tais olla 🙂 Mulla on Norja jäänyt kokematta, ehkä sen aika olis pian. Autolla olisi kiva reissata myös, inhoan olla julkisen liikenteen varassa, jotenkin se vie sitä kuuluisaa “vapauden tunnetta” … 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.6.2014 at 21:45

   No oli kyllä kerrakseen! Millallakin oli päässyt vierähtämään 20 vuotta edellisestä vierailusata ja J kävi vain lyhyesti pari vuotta sitten. Missään tapauksessa ei saa mennä yhtä kauan seuraavan visiitin suhteen! Ja autolla nimenomaan vähän pidemmälle retkelle 🙂

 • Vastaa Inka 16.6.2014 at 20:55

  Ahahaha, ollaanpa me kuuleja! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.6.2014 at 21:46

   Kuuleja tosiaan 😀

 • Vastaa Maiju ja maailma on sun 25.6.2014 at 18:13

  oijoi, mahtava idea! Mä näin vähän jälkikäteen fiilistelen, hienolta näyttää ja porukka varsin mukavalta! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 25.6.2014 at 18:34

   No jäljessä tulee nää meidän jututkin, eli hyvin mahtuu vielä mukaan fiilistelemään 🙂

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 28.6.2014 at 21:49

  Muistan niin tuon hetken kun päivämäärä “lyötiin lukkoon”, silloin kyllä vähän mietin saa nähdä tuleekohan tästä mitään. Mutta tulihan siitä ja oli kyllä aivan mieletöntä kun kävitte täällä visiittillä!! Ensi vuonna sitten uudestaan, uusi kohde ja uudet kuviot, eikös….? 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 29.6.2014 at 20:42

   Odotetaan jo niin innolla ensi vuoden reissua, että aivan varmasti näemme uudessa kohteessa ja uusien kuvioiden kera! Ihanaa kun löytyy toisia hulluja, jotka ottavat ja lähtevät ideoimaan jotakin niinkin hullua 🙂

  Vastaa