Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Italia Rooma

Rooma

21.4.2014

Kaupunki, jonne tiemme kulkevat aina uudelleen ja uudelleen. Tuntuu, että emme voi koskaan kyllästyä tähän ulkoilmamuseoon, sen kapeisiin mukulakivikujiin, sympaattisiin ravintoloihin, ympäröivään elämään tai pakahduttavaan onnen tunteeseen, joka meidät Roomassa käydessä aina valtaa. Täältä on aloitettu häämatka ja monen monta muuta hienoa Italian reissua. Tänne on myös tehty monta pienempää täydellistä pikkulomaa, joista viimeisin kolme vuotta sitten pääsiäisenä. Siitä tuntuu olevan jo aivan liian kauan, joten on aivan pakko palata hetkeksi noihin maisemiin!

_MG_2979 _MG_3024 _MG_3078 _MG_3164 KUVAN NIMI, VAPAAMUOTOINEN _MG_3318 _MG_3384

Onko siellä muilla Euroopassa kaupunkeja jonne aina palaat, vaikka kuinka vannot seuraavan kerran kokeilevasi jotakin ihan muuta?

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Aron Koominen 21.4.2014 at 10:11

  Meillä tällainen tasaisin väliajoin vierailtava kohde on Pariisi. Kaupunki on ruokakuntamme ensimmäinen yhteinen matkakohde ja ehkä siksikin noussut erityisasemaan.

  Pariisi vain yksinkertaisesti on lyömätön. Kaupunki on tyyliltään yhtenäinen ja nähtävää riittää joka makuun. Päänähtävyydet näkee kyllä hyvin viikon reissulla, mutta silti meillekin löytyy edelleen uutta ja ihmeellistä. Ja sieltä päänähtävyyksien varjosta ne mielenkiintoisimmat jutut yleensä löytyvätkin. Lisäksi tällaiselle herkkusuulle ranskalaiset ruoat ja viinit ovat jo yksistään riittävä syy matkalle. Jokohan sitä taas syksyllä suuntaisi Pariisiin.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.4.2014 at 19:59

   Yhteiset ensimmäiset reissukohteet ovat vastausten perusteella suosiossa muuallakin 🙂 Pariisi on meillä ihme kyllä vielä kokematta, mutta voin hyvin uskoa, että siellä on samaa hienoutta, kuin Roomassakin, eli aina löytyy jotain uutta ja ihmeellistä tutuiltakin kujilta.

 • Vastaa Anne 21.4.2014 at 10:18

  Oi ihana Rooma! Sinne kun joku kerta pääsisi käymään. Mä olen niin vähän vieraillut Euroopan kohteissa, ettei vielä mitään suosikkia ole päässyt syntymään jonne palaisi kerta toisensa jälkeen. Meillä on myös ollut tapana matkustaa aina johonkin uuteen paikkaan.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.4.2014 at 20:03

   Meillä myös on aina visio siitä, että mennään katsomaan uusia paikkoja, mutta sitä mukaa tuppaan ihastumaan jokaiseen ja haluaisin palata 90% käymistäni paikoista uudestaan 😀 Sitten on nämä New Yorkit, Penangit, Singaporet ja Roomat, joihin ei vaan kyllästy koskaan!

 • Vastaa noonis 21.4.2014 at 12:58

  Ei Euroopassa, mutta meidän kotimantereella moinen kohde on Melbourne. Uudelleen ja uudelleen, aina yhtä ihana. Ja meillekin se eka yhteinen matkakohde.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.4.2014 at 20:04

   Mutta Melbourne onkin niin ihastuttava, että ei ihme! Palaisin itsekin sinne kernaasti uudestaan ja uudestaan, jos vaan se hieman lähempänä sijaitsisi <3

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta 22.4.2014 at 03:06

  Mun pitäis ehdottomasti palata Roomaan, kun ainoa reissuni tapahtui helmi-maaliskuussa ja kesäinen Rooma näyttää ihan eri paikalta 😀 Mulla ei varsinaisesti (ainakaan vielä!) ole kaupunkia mihin palaan kerta toisen jälkeen, mutta Italia on maana sellainen, että sinne tulee palattua kerta toisen jälkeen. Ei kun hei, tässähän tuli mieleen että Venetsiassa olen käynyt pari kertaa ja menisin vieläkin uudelleen, eli ehkä mulla on sittekin tällainen kaupunki 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.4.2014 at 20:08

   Italia on kyllä todellinen helmi. Niin monessa paikassa olemme siellä jo käyneet, lähes jokaiseen tekisi mieli palata uudelleen ja vielä niin monta mielenkiintoista on näkemättäkin! Toivon todella, että pääset Roomaan vielä pian paremman sään aikaan. Keväällä tai syksyllä, kun on aurinkoista, muttei vielä liian kuuma 😉

 • Vastaa Lena / london and beyond 23.4.2014 at 14:36

  Mä en ole vieläkään päässyt käymään Roomassa, ironista kyllä. Ihania kuvia ja ehdottomasti Rooma on sellainen paikka jonne ihmiset palaavat kerta toisensa jälkeen… ainakin omassa tuttavapiirissäni 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 25.4.2014 at 06:15

   No sulla on onneksi se toinen Italialainen kaupunki jonne palaat aina uudestaan 😉 Vielä Roomaanki lähitulevaisuudessa varmasti ehdit.

 • Vastaa Mari 2.5.2014 at 17:43

  Lähes joka reissun jälkeen mulla on sellainen olo, että kyseiseen kohteeseen täytyy vielä joskus palata tutkimaan lisää. Vähän ajan päästä kuitenkin huomaan, että pian mielessä on jo uudet kohteet ja itse asiassa melko harvoin oon loppuunsa palannut samoihin paikkoihin, joissa olen jo kertaalleen käynyt. Italian kaupungit on tosin poikkeus, koska siellä asuessa tuli esimerkiksi Milanossa ja Venetsiassa molemmissa käytyä pariin kertaan, ja edelleenkin voisin lähteä uudestaan Venetsiaan, mielellään tällä kertaa jollekin ihanan romanttisen kaihoisalle tunnelmoinnille kanaalin varteen viinilasin kera 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.5.2014 at 20:34

   Sepä se, kun maailma on pullollaan paikkoja joissa ei vielä ole edes ehditty käydä ja niin monta jonne mieli aina halajaa takaisin. Onneksi Rooma on helppo laittaa matkan varrelle moneen muuhun Italian kolkkaan suunnattaessa 🙂

 • Vastaa Palmuaseman Sanna 3.5.2014 at 11:38

  Voi ihanuus mitä kuvia!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.5.2014 at 20:34

   Kiitos Sanna 🙂

  Vastaa