Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Saahan sitä haaveilla ja vieläpä ihan ilmaiseksi!

30.3.2014

Vuoden ensimmäiset kuukaudet ovat menneet yhdessä hujauksessa. Ensi kuussa työpaikoilla jo kysellään kesälomista. Koko kesän suunnitelma näyttää tällä hetkellä joltakin sekavalta miellekartalta, eikä selkeyttä ole näillä näkymin luvassa. Tilanteemme lomien ja mahdollisten reissujen suhteen elää nyt sen verran paljon, että kuluvasta vuodesta tulee ilmeisemmin useamman pienemmän reissun vuosi, siinä missä viime vuonna tehtiin kaksi pidempää. Haaveillahan silti saa ja hyväkin vaan, että on vähän vaihtoehtoja mietittynä jokaista mahdollista skenaariota varten. Kesäloma 2014 miellekartta näyttää siis kutakuinkin kuvin seuraavanlaiselta.

Suomi – Aloitetaan kotimaasta. Varmaan realistisin reissukohde kaikista ja monta hienoa paikkaa on tämänkin maan kamaralla missä käydä. Mökkeily ja veneily jäi viime kesänä meillä kokonaan, joten kernaasti korjaamme tämän vahingon tulevana. Erityisesti Ahvenanmaalle olisi mukavaa päästä käymään ihan ajan kanssa. Viihdymme itse parhaiten saaristossa, mutta olisihan leppoisassa maalaismaisemassakin tunnelmaa ja mukavaa kurvailla Keski-Suomen peltomaisemissa.

_MG_3388 _MG_3553

Portugali – Ei ihan tarkkaa varmuutta siitä mistä tämäkin yhtäkkiä listalle tuli, mutta koska siitäkin on ollut puhetta, niin laitetaan mukaan. Syitä siihen miksi Portugaliin kannattaa matkustaa ei tarvitse meille esitellä erikseen, sillä niitäkin on jo keksitty monia.

Autolla Istanbulista Albaniaan – Hesarissa oli joku juttusarjakin tästä ja tuli sellainen fiilis, että tämä matka täytyy joskus kokea. Voisihan siihen samaan lisätä vielä lautalla ylimenon Italiaan, jolloin matka olisikin esim. Istanbulista Roomaan!

Italia – Siis aina vaan ja uudestaan! Rakkaus saapasmaata kohtaan ei sammu varmasti koskaan. Milla on kuluneen talven aikana yrittänyt saada kielen alkeistakin kiinni, joten olisihan se hienoa päästä testaamaan käytännössä. Maalla olisi meille vielä vaikka kuinka uutta tarjottavaa, mutta mielellään sitä palaisi vaikka viime kesänä tutuksi tulleisiin Umbrian maisemiin.

_MG_3078 KUVAN NIMI, VAPAAMUOTOINEN

Islanti – Toinen jo pidempään mielessä ollut kohde. Monesti on ajateltu, että jollekin Amerikan reissulle voisi Islannin laittaa yhdeksi välietapiksi. Saarella olisi nähtävää ja ihmeteltävää vaikka kuinka ja jostain syystä Millalla olisi kova hinku laskea Walter Mitty leffassa nähty tienpätkä lonkkarilla, vaikkei koskaan ole laudan päällä ollutkaan. Eikä se varmaan ole muutenkaan mahdollista, mutta haaveilla saa.

Grönlanti – Jos rouva haluaa Islantiin, niin haluaa siellä jo aiemmin käynyt J taas Grönlantiin. Aiemmin mainittu elokuva toimi ehkä myös hieman bensana liekkeihin tässä kohtaa.

New York – No kun nyt kerran haaveilla saa! New York tosin on aina reissuhaave listalla. Vuorostaan olisi kivaa päästä kaupunkiin kesäaikaan ja nautiskella hitaasta haahuilusta ympäri kaupunkia, juosta aamulenkkejä Central Parkissa ja istahtaa kahvilan terassille ihmettelemään ohikulkijoita. Ahh…

_MG_3515 _MG_3998

Skotlanti – Tälle suunnalle teimme kyllä jo hieman pitkän tähtäimen suunnitelmaa vuodelle 2016, mutta miksei joku pienempi reissu jo vähän aiemmin. Edinburgh on kalvanut Millan mieltä jo pidempää, joten saa nähdä malttaako sitä odotella paria vuotta.

Norja – Hassua, mutta Norja tuli itse asiassa listalle jo 2012 Uudessa-Seelannissa reissatessamme. Aina ei tarvitse lentää maapallon toiselle puolelle nähdäkseen jylhiä maisemia ja kokeakseen ihmeellistä luontoa. J kävi todistamassa kameran kanssa tämän purjehdusreissulla myöhemmin samana vuonna. Kaikista haaveista kotimaan lisäksi todennäköisin, sillä lentoliput Osloon on jo hankittu!

_MG_3642 _MG_3880 KUVAN NIMI, VAPAAMUOTOINEN

Kai sitä näillä pääsee alkuun, vaikka useampanakin kesänä.

Mistäs siellä ruudun toisella puolella haaveillaan? Tai mitä haaveita meinaatte ensi kesänä toteuttaa?

 

Saatat myös pitää näistä

36 Kommenttia

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 30.3.2014 at 17:09

  Ihana postaus ja aivan huikeita unelmia/suunnitelmia! Voisin monta niistä toteuttaa itsekin, etenkin tuon Italian ja Albanian.

  Meillä on paljon kotimaata luvassa, mutta suunnitelmissa ovat Pietari ja/tai Moskova, niiden ajankohtaa ei tosin ole vielä päätetty. Ja tietty syksylle pitää saada joku pyrähdys, mietin kovasti Dublinia. (:

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:16

   Arvelinkin, että kotimaa on teillä mielessä 🙂 Meiltäkin luvassa jonkinlainen otanta #Suomiretki postauksia , kunhan vähän edes saadaan vihreetä luontoon.

   Dublin olis kans ihana, siinä missä moni muukin kohde Irlannissa. Pietarissa olen käynyt kahdesti ja molemmat reissut ovat olleet jollakin tasolla järjestelyiden osalta poissa omista käsistäni. Uskallan väittää, että siksi en myöskään kaupunkiin ole suuremmin ihastunut ja kolmannen kerran vasta toden sanoo ja silloin pidän tiukasti suunnittelulangat omissa käsissä 😀 Tykkään Nella sun reissuvuoden rytmityksestä, kun on tasaisesti jotakin luvassa, niin ei käy odottajan aika niin pitkäksi.

 • Vastaa Kea 30.3.2014 at 17:13

  Nyt näyttää ja kuulostaa niin oikealle!!! Aivan upeita kuvia ja suunnitelmia myös… sattumalta moni haaveista/suunnitelmista menee aika yks yhteen mun kanssa. 🙂

  Mulla on nyt 3-4 hommaa suunnitteilla, joista kaksi on varmaa ja kaksi hakee nyt jo hyvin uomiaan. Huikea reissuvuosi tulossa!

  Ja jos Milla haluu apua sen lonkkarin kanssa, niin ens viikon sunnuntaina pidän Kontulan skeittihallilla skeittipajaa alkeista ja sujuvasta rullailusta… tervetuloa vaan! 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:20

   Heh, hyvä et löytyy joku jonka kanssa sitten fiilistellä ihan tosielämässäkin, kun on niin samanmoiset suunnitelmat. Olen kyllä sitä mieltä, että meidän pitäisi keskittää enemmänkin reissusuunnitelmia Jenkkeihin ja nekin olisi kyllä pitänyt oikeastaan tähän samaan syssyyn lisätä mukaan 😀

   Jos ei sen leffan kohtauksen jälkeen tee mieli lonkkaroida, niin ei sitten milloinkaan! Kiitos tarjouksesta siis, jätämme hautumaan 😉

 • Vastaa Jenni 30.3.2014 at 17:36

  Siis liian monta ihanaa kohdetta tolla listalla <3 Itsellä reisu häämöttää vasta tuolla loppuvuoden puolella joten tässä on pitkälti aikaa suunnitella kaikkea mahdollista ja mahdotonta.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:22

   Suunnittelu onkin onneksi puoliruokaa. Viime vuonna pidin todella pitkään kiinni yhdestä suunnitelmasta ja kun se ei sitten toteutunut, niin oli vaikea hyväksyä suunnitelmiin tullut muutos. Näinpä tänä vuonna keskitän tarmoni kaikkiin haavekohteisiin ja unelmoin monista asioista yhden sijaan. Think Big -tyyliin siis 😀

 • Vastaa Lahja 30.3.2014 at 17:37

  Kyllä noi kohteet itellekin kelpais…varsinkin Islanti ja Grönlanti. Ja Norja. Norjaan mulla on lentolippukin toukokuulle, en tosin oo ihan varma, pääsenkö lähtemään. Kesäks ei oo vielä suunnitelmia, saattaa olla, että pidän lomat vasta syksyllä tai talvella. Ehtiipä ainakin suunnitella.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:24

   Pidetään peukkuja Norjan reissun suhteen sullekin. Ymmärrettävää, että on vaikeaa suunnitella reissuja, jos ei ole lomien ajankohdat vielä selvillä. Onneksi haaveilla voi silloinkin. Toisaalta voikin olla ihan etu jos ei joudu lomailemaan koko muun Suomen kanssa heinäkuussa 🙂

 • Vastaa Lena / london and beyond 30.3.2014 at 18:24

  Ihania haaveita teillä, ihan mahtavaa 🙂 Ja parastahan reissussa on juurikin se suunnittelu, ehdottomasti!

  Musta tuntui tämän vuoden alussa että tämä vuosi on matkailun osalta todella laiha, mutta taisin olla väärässä – onneksi. Huomenna lähdetään takaisin Firenzeen anoppilaan ja sitten keväälle saattaa olla jotain pientä suunnitteilla. Italiaa komppan teidän kanssa ihan täysin, se maa on sellainen jonne aina palaan. Ihmiset, kieli, kulttuuri ja ruoka – ei niistä voi kuin tykätä:)

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:27

   Mulla oli alkuvuodesta ihan sama fiilis, mutta sitten päätin et asialle on tehtävä jotakin. Joka kuukaudelle joku kiva vaikka sitten pienempikin juttu. Aika puoli-ilmaiseksi olen onnistunut suunnitelmaa tähän mennessä toteuttamaan. Tuo teidän perheyhteys Italiaan on kyllä ihan mahtava juttu! Ja vielä kun Lontoosta pääsee lentelemään aika paljon edukkaammin kuin Helsingistä, niin madaltaa se varmaan lähtökynnystä kivasti. Ihan huippu juttu!

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 30.3.2014 at 18:24

  Mahtavia ideoita :)! Olette aikamoisia, jos saatte kaiken mahtumaan yhteen vuoteen ;).

  Ps. Walter Mitty oli mahtava ja inspiroiva leffa, joten en yhtään ihmettele, miksi haluatte noihin maihin 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:30

   No sanotaanko, että toimistorotalle on aika etevä suoritus jos nämä saataisiin mahtumaan edes kahden tai kolmen vuoden vuosilomiin 😀 Sanoisin muuten, että tässä on pitkän tähtäimen reissusuunnitelmat, mutta lisää mielitekoja on tullut varmaan sen verran paljon jo syksyyn mennessä, että en edes uskalla ajatellakaan 😀 Ja Walter Mitty oli todella mahtava hyvän mielen elokuva pitkiin aikoihin <3

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta 31.3.2014 at 20:48

    Eiköhän nuo ole kunnianhimoinen suoritus ihan kenelle tahansa :P. Ei pidä sanoa, että ne on pitkän tähtäimen reissuja, koska mistä sitä tietää, jos ne toteutuu jo kohta ;).

    Walter Mitty oli sellainen elokuva, joka sai tosissaan arvioimaan omaa elämäänsä uudestaan. Harva elokuva pystyy siihen.

 • Vastaa Katja / Historia de Viajes 30.3.2014 at 18:55

  Oi mitä ihania haaveita! Kyllähän sitä itselläkin on jos vaikka minkälaista haavetta, mutta sanotaanko, että Barcelona (joka toteutuukin toukokuussa) ja Kroatian rannikko ovat ne ehdottomat ykköskohteet kesähaaveissa. Ja voi Italia, se on tosiaan maa, jonne voisi aina palata 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:32

   Matkabloggaajien keskuudessa onkin paljon Italiaan ihastuneita, huippua! Barcelona on myös ihana ja näitä teidän kommentteja lueskellessa tuleekin mieleen vaan lisää paikkoja joita voisin listalle lisätä.

 • Vastaa Ansku BCN 30.3.2014 at 19:11

  Kylläpä on ihania kohteita! Meillä toteutunee tänä vuonna muutama haave: Kesällä on ohjelmassa roadtrip Itä-Euroopassa, maita mm. Puola, Slovakia, Unkari, Kroatia ja Tsekki, sekä jouluna, jos luoja suo ja rahat riittää, on suuntana Patagonia. Onni on ystävät eri puolilla maailmaa :). Kovasti odotan kuitenkin myös ihan lähiseutumatkailua, tulisi jo kunnon kevät ja patikkakelit!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:38

   Oi Patagonia! Se on siinä vielä isomman mittakaavan haavekartalla meillä myöskin. Itä-Euroopaa autoilen ei ole lainkaan hullumpi suunnitema sekään. Joku vuosi vielä senkin teemme. Tai sitten aletaan lottoamaan, ettei tässä tarvitse aina odottaa sitä lomaa seuraavaa 😀

 • Vastaa Anna @ananas2go 30.3.2014 at 19:32

  Oioioioi! Kerrottehan, millainen on stop over Islannin kautta meren taa. Ikuinen haave.

  Kesähaaveista realistisin lienee täällä Berliini.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:45

   Haaveen tasolla se Islannin stop over vielä meilläkin on, mutta kerron toki heti siitä mikäli sattuu toteutumaan 🙂 Jos ei tänä kesänä, niin jonakin seuraavana hetkenä. Ai niin se Berliini… Pitkään listalla myöskin, mutta ei jostain syystä tullut listaa suunnitellessa mieleen, joten ehkä sekin jää vielä odottamaan. Toisaalta ihanaa, kun maailma on täynnä mitä mielenkiintoisimpia paikkoija, joihin lähteä 🙂

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 30.3.2014 at 20:34

  Heh, onpahan siinä listaa ja ainakin monta hyvää vaihtoehtoa 🙂 Kotimaanmatkailu, mökkeily ja veneily kuulostaa tosi hyvältä. Ja jos Norjaan on jo lentoliputkin, niin siinähän upea kohde! Norja on ihan mieletön matkailumaa, vaikkakin vähän tyyris…

  Itse tässä vielä ihmetellään tätä Andalusiaa ja kesän superhelteitä odotetaan mielenkiinnolla… Täällähän saattaa lämmöt nousta neljäänkymppiin ja ilma on kuitenkin kuivankuumaa verrattuna vaikkapa Aasiaan. Muistelenkin aikaisempia eteläeuroopan kesäreissuja, että kuuma taisi olla 😉

  Ja lokakuussa toteutuu suuri haave, kun päästään kiertämään kuukaudeksi Panamaa ja Costa Ricaa 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:48

   No on listaa ja koko ajan tulee lisää, kun näitä teidän ihania kommentteja lueskelee 😀 Ja joo se voi olla, että tulee siellä kesän helteessä vielä Suomen verrattain viileitä kesäiltoja ikävä, mutta toisaalta tännehän pääsee aina jos siltä tuntuu ja vielä viettämään monet tutut kesät tulevaisuudessakin. Ja tuo teidän Panama ja Costa Rica on kyllä ihan mieletön reissu varmasti. Kivaa kun on jotain mitä syksylle odotella 🙂

 • Vastaa Jenni 30.3.2014 at 20:42

  Kivoja haaveita! Omien kanssa noista osuvat yksiin Portugali, Italia (sinne voisi lähteä milloin vain!) ja New York (samoin aina listalla). Myös Edinburgh on niiden kuulemma mahtavien linnojensa takia kummitellut mielessä jo pidempään. Mikään näistä kohteista ei nyt kuitenkaan ole suunnitelmissa tälle kesälle, ainakaan näillä näppäimillä. Berliini kutsuu toukokuussa, ja jonkinlaista Suomi-rundia on myös luvassa kesällä. Ehkä käyn myös Tallinnassa tässä kevään aikana. Suuremmat reissusuunnitelmat kohdistuvat syksymmälle, jolloin olisi tarkoitus lähteä Japaniin. En malttaisi odottaa!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.3.2014 at 21:52

   Tallinna onkin luvassa viikon päästä! Sitä ei tule muistettua, kun ei tunnu ihan samalla tavalla reissulta 😀 Saa nähdä mihin mekin tässä vielä päädytään. Hauska sitten palata pohtimaan toteutuiko näistä suunnitelmista mikä tai mikään. No ainakin Norja ja Suomi luvassa ja jotain muuta niiden lisäksi ihan varmuudella myös. Japani kuulostaa myös ihanalta 🙂

 • Vastaa Laura/Urbaani viidakkoseikkailijatar 30.3.2014 at 23:23

  Johan siinä on suunnitelma poikineen :). Unelmointi on ihanaa, aina. Tuo automatka Istanbul-Albania ois varmasti kiinnostava sanan monessa merkityksessä! Upeaa seutua kyllä varmasti. Islanti on upea, niin kuin on kaikki muutkin maat. Siinä siis sitten päättämään, minne haluaa kaikkein eniten. Oikeita suunnitelmia tai ajatuksia kyllä itselläkin riittää. On kotimaata, Berliiniä, Sveitsi, Marokko, ehkä Tel Aviv, ehkä jenkkeihin…Mua on myös alkanut ihanan Istanbulin lisäksi oikeastaan kiinnostamaan koko Turkki. Saa nähdä, mikä noista toteutuu vai muuttuvatko kaikki suunnitelmat tuttuun tapaani.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.3.2014 at 07:47

   Ah, Marokko olisi kyllä myös mielenkiintoinen…. Lisää siis pukkaa itsellekin kohteita näitä teidän suunnitelmia ja haaveita lukiessa 😀 Suunnittelun ja haaveilun ohella tämä inspiroituminen vasta mahtavaa onkin!

 • Vastaa Inka 31.3.2014 at 07:36

  Aivan mahtavia suunnitelmia!! Islanti ja Grönlanti olis kyllä koettava vielä jonain päivänä! Mulla on haavelistalla tälle keväälle/kesälle varmasti toteutuvat Oslo, New York ja Meksiko, mutta oon myös haaveillu pikkupyrähdyksistä Tallinnaan, Tukholmaan ja Berliiniin, sekä tietty myös Lontooseen. Saas nähdä mitä uusi elämä tuo tullessaan. 😉 Ja Ahvenanmaa, ei oo sen voittanutta kesäaikaan!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.3.2014 at 07:53

   Kovin on saman sortin haaveita meillä 😉 Olen päättänyt, että New Yorkin ja Italian yritän saada ympättyä jotenkin tälle vuodelle, mutta miten ja milloin, niin sitten toinen juttu. Ja miksei Ahvenanamaalle voisi mennä muulloinkin, kun just heinäkuussa, kun siellä on kaikki muutkin. Tallinna onkin luvassa ensi viikonloppuna, mut se ihan unohtui tuosta joukosta, kun se ei samalla tavalla tunnu reissaamiselta 😀

 • Vastaa Rimma 31.3.2014 at 10:22

  Oijoijoi! Niin monet menee yksiin (: Islanti, Grönlanti, Italia (tietty!), Skotlanti ai että. Ja tietysti Lappi!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.3.2014 at 17:27

   Taitaa matkabloggaajien piirissä olla samat villitykset ja aatokset reissujen suhteen. Mutta niinhän sitä sanotaan, että Great Minds…. 😉

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 31.3.2014 at 14:35

  Mielenkiintoinen matkavuosi on siis tiedossa!! 🙂 Meillä on kanssa suuntana Italia, keväällä pariinkin otteeseen. Kesän haluan olla ihan vain Norjassa, ja parasta olisi jos ehtisimme hieman reissaamaan pohjoista kohti. Syksyllä on ainakin tiedossa pitkä reissu Irlantiin, ja sitten onkin kaikki kuviot ihan auki, riippuu hieman siitä miten työkuvioiden kanssa käy. Mutta hitsi minä odotan sitä että tulette tänne Norjaan!!!! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.3.2014 at 17:31

   Heh, no jotain muutakin pitäis saada sen Norjan lisäksi kiinnitettyä omaan reissukalenteriin, että voisi kutsua suunnitelmaksi 😀 Teillä on kyllä mukavasti noita huusholleja ympäriinsä, niin aina jonkunlaisen maiseman vaihdos vireen saa pidettyä yllä! Ja niin ootan kuule minäkin, että päästään sinne teidän luokse!

 • Vastaa Pirkko 31.3.2014 at 15:46

  Ensi kesästä olen vasta osan saanut suunniteltua – kesäkuulle mahtuisi ehkä vielä jotain ja tuo elokuukin taitaa nyt taas olla auki, sillä Ukraina taitaa olla “kiinni”.

  Tämän verran suunnitelmia on siis jo kasassa!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 31.3.2014 at 17:33

   Joo, Ukraina ei ehkä ole juuri nyt passeli reissukohde 😀 Onhan tässä vielä aikaa kesään, mutta nyt on vaan niin omituisen paljon liikkuvia tekijöitä, joihin ei itse voi oikein vaikuttaa, että suunnitelmat pysyy vähän väkisinkin auki.

 • Vastaa Maiju ja maailma on sun 12.4.2014 at 15:01

  Huikeita kuvia! Noiden Suomen kuvien myötä haaveilen reissauksesta ihan kotimaassa ensi kesänä! Jännityksellä odotan, mikä teidän haaveista toteutuu ja kesälomattomana myötäelän teidän reissua! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.4.2014 at 12:46

   Kiitos Maiju! Mielenkiinnolla täällä odotetaan itsekin, mutta tilanne taitanee ratketa vasta lähemmäksi loman ollessa käsillä. Toivottavasti tulee paljon ihania kesäisiä kelejä viikonlopuille, niin pääsette nauttimaan edes niistä arkisen aherruksen lomassa 🙂

 • Vastaa Rousmari 13.5.2014 at 23:16

  Täytyy mainita, että Skotlantiin suosittelen ehdottomasti muutakin kuin Edinburghia! Juurikin palasin reilun viikon kestäneeltä Skotlannin kiertelyltä ja sydänhän niihin maisemiin jäi. Kuljetusvälineenä käytimme Junaa, jonka arvokkaaseen hintaan sisältyi nopeus, siisteys, tilavuus sekä tietysti mielettömät maisemat! Tällä kertaa kiersimme Edinburgh-Aberdeen-Inverness-Edinburgh -akselilla ja junan kyydissä kyllä maisemanvaihtelun huomasi. Nummia, rantaviivaa, munroja, pieniä kyliä, isoja kaupunkeja ja lampaita. Ensi kerralla suunta vie Isle of Skylle, sen puuttuminen matkasta jäi vielä kaivelemaan. Suurimman vaikutukset teki Inverness suloisuudellaan, vieraanvaraisuudella ja maisemilla (+loch ness ;)). Suosittelen testaamaan haggista ja varamaan aikaa maisemista nauttimiseen ja puhtaan ilman tuoksutteluun. JA koko loman aikana ei satanut kertaakaan, aurinko vain paistoi!! 😀

 • Vastaa