Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Astetta sirompi reissukaveri - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Astetta sirompi reissukaveri

5.3.2014

Talouteemme saapui ensimmäinen järjestelmäkamera vuonna 2010. Kyseinen Canonin 550D runko on ollut suurimman osan ajasta Millan käytössä J:n siirryttyä melko pian astetta järeämpiin runkoihin. Matkassamme kulkevat siis aina kaksi runkoa ja erinäinen kasa optiikoita. Rakkaan harrastuksen miinuspuoleksi Milla lukeekin nimenomaan tämän tilaa vievän tekniikan mukana tuovan painolastin ja haaveissa käykin aina toisinaan ajatus pienemmästä kamerasta.

Canonilta löytyy EOS sarjasta peilitön M runko, johon saa vaihdettua optiikan ja välikappaleella runkoon saa kiinni jopa taloutemme olemassa olevat EF ja EF-S -sarjan objektiivit. Vaihtoehtona siis kerrassaan houkuttava ja siksi olikin suuri ilo saada kyseinen runko parilla linssivaihtoehdolla Canonilta testiin! Jaamme kokemuksia vielä tuonnempana kuvamateriaalin kera, mutta tässä teille hieman esimakua pikku ystävästämme parilla erilaisella varustelulla.

_MG_8827_MG_8825 _MG_8825-Edit

Millan mukaan testireissuun lähti kuitenkin EOS M ja erilliset objektiivit EF-M 22mm sekä EF-M 11-22mm. Ja mahtui muuten kaikki käsilaukkuun!

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Inka 5.3.2014 at 08:20

  Haha, miten se onkaan että se käsilaukkuystävällisyys onkin niin iso bonus! Aika kivannäköinen kamera ainakin on, joten odotan testikuvia mielenkiinnolla. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.3.2014 at 03:28

   Sanoppa muuta 😉 Reissussa varsinkin iltaisin tuntuu aina et joutuu puntaroimaan mitä tehdä kameran kanssa, kun aina ei viitsisi isoa laukkua rehata.

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 5.3.2014 at 09:36

  Mahtavaa! Mulla on nyt tuo Legria Mini lainassa, ajattelin videoida sillä viikonlopun mökkireissun, mikäli lenssu vaan antaa myötä. En malta odottaa teidän testikuvia! (:

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.3.2014 at 03:31

   Ui, kylläpä vaikuttaa sinunkin testilaitteesi mielenkiintoiselta! Isosti peukkuja paranemiselle. Toivottavasti pääset mökkeilemään.

 • Vastaa Rimma 5.3.2014 at 10:03

  Jee! Mielenkiinnolla odotan tuloksia!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.3.2014 at 03:35

   Teikäläisenkin pienempi kokoinen ystävä toimi hyvänä kimmokkeena, kun Keankin luokse lähtiessä totesin etten jaksa isoa möhkälettä raahata ja sielä sitten kuitenkin harmitti ettei tullut otettua… 🙂

 • Vastaa SVW 5.3.2014 at 10:31

  Eih, tuo olisi niin kätevä kun lähden käymään Australiassa ensi viikolla. Tarkoituksena olisi ottaa pelkästää pienehkö käsilaukku mukaan, mutta järkkäri & läppäri taitavat viedä laukusta jo suurimman tilan… Mielenkiinnolla odotan tuloksia myös!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.3.2014 at 03:39

   No sepä se, kun joskus olisi kiva reissata vaan käsimatkatavaroilla tai muuten vaan pienemmällä kassilla, mutta toisin käy kun näkee miten vähän jäljelle jää elektroniikan jälkeen tilaa 😀

 • Vastaa Kea 5.3.2014 at 11:59

  Mäkin odotan raporttia! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.3.2014 at 03:40

   Tässähän tulee ihan paineita, että saan täytettyä teidän odotukset 😀

 • Vastaa Maiju ja maailma on sun 10.3.2014 at 04:03

  Luin tämän postauksen heti sen julkaisun jälkeen. Seuraavana yönä näin sitten teistä unta, miehelläsi oli kameraan kiinnitettynä sellainen nelimetrinen objekti, jota tuki kolme jalustaa. Me kolme -sinä, minä ja Timo- saatiin kuuvajalta käsky tehdä kärrynpyöriä sellaisen betonisen kaivonrenkaan sisällä. Tuli ilmeisesti ihan törkeen hienoja kuvia!! 😀

  Kuulostaa houkuttelevan hienolta tuo pieni Canon. Meidän pikkukamera (Panasonicin Lumix) meni reissussa rikki ja tilalle pitäisi hankkia joku näppärän kokoinen, helposti mukana kulkeva kaveri. Nuo irrallisen optiikan omaavat pikkukamerat kyllä houkuttelevat!! Ja testikuvia täälläkin toivotaan, sekä hyvää käyttökokemuskertomusta! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.3.2014 at 21:00

   Hah-haa 😀 Ihan huikea uni Maiju ja paras kommentti blogissamme koskaan 😀 Kärrynpyöriä täytyy ehdottomasti kokeilla kunhan joskus kotiudutte!
   Käyttökokemuskommentteja luvassa seuraavaksi Saksan reissuun naamioituna.

 • Vastaa Annika 13.3.2014 at 16:00

  Kyseinen Canonin EOS-M on ollut meillä käytössä nyt reilun vuoden ja sen käsilaukkuun menevä koko on kyllä ihan parasta koko kamerassa. Ja tietenkin myös ne hyvät kuvat 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 13.3.2014 at 21:02

   Kiva kuulla, että olet tykännyt! Olen ehkä vähän ihastunut ja harkitsen vakavasti vanhan järkäleen hylkäämistä. Sen verran näppärä peli. Kuumotusta ei ehkä ihan hirveästi auta sun blogin kuvien ihastelu 😉

  Vastaa