Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Instagram Travel Thursday: Reippaana reissussa! - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Instagram Travel Thursday: Reippaana reissussa!

27.2.2014

Vain muutama vuosi takaperin oli loman kantava ajatus ottaa lomaa ihan kaikesta, myös treenaamisesta. Ajatuskin siitä, että hikoilisin jossakin kuumassa trooppisessa lämpötilassa tai vaivautuisin edes miettimään missä kohteessa pääsisi treenaamaan, saa kamojen kantamisesta mukana, oli enemmänkin puistattava. Loma lomana ja arki arkena. Treenaus kuului arkeen.

Puolen vuoden rinkkareissua varten piti asennetta vähän korjata, sillä vaikka reissussa ei töitä tehtykään, niin ei se varsinainen löhölomakaan ollut. Parin viikon rappio on eri juttu, eikä siinä ajassa ehdi kovin paljoa tekemään hallaa. Fyysisen peruskunnon lisäksi oli tietysti plussaa, että jaksaisi kantaa liian painavaksi pakattua rinkkaa ja kyykkiä kyykkyvessoissa. Molemmille pakattiin matkaan mukaan kunnon Gore-Tex lenkkarit, joilla pystyi tepastelemaan pidempääkin matkaa ja kulkemaan vähän hankalammassakin maastossa. Kuntosaleja tuli matkanvarrella muutamia vastaan ja näitä hyödynnettiin  aina tilaisuuden tullen varsinkin Ausseissa. Tärkeimmäksi treenikaveriksi reissussa osoittautuivat kuitenkin joogamatto ja kuminauha lihaskuntotreenien vastustukseksi. Matto oli aivan ehdoton paikoissa, joissa majapaikan lattia oli kiveä ja kuminauhalla sai kivasti vaihtelua aurinkotervehdyksille. Kuminauha meni pieneen tilaan joogamaton säilytyspussiin ja matto kulki kätevästi rinkan ulkopuolella toista sivua vasten, eikä tainnut painaa kuin kilon.

IMG_3271 IMG_4931

Tuon matkan jälkeen tuli kuin itsestään selvästi pakattua joogamatto mukaan myös viime kesän kolmen viikon Euroopan reissulle. Mukaan lähtivät myös juoksulenkkarit siltä varalta, että tekisi mieli hölkkäillä. Olin innostunut lenkkeilystä kevään mittaan ja yhtäkkiä ajatus kolmen viikon hölkkätauosta ei tuntunut hyvältä. Koska lomalla pitää tehdä niitä asioita mistä nauttii ja näinpä hölkkäilimme Bledin järven rannalla ja Italiassa läheisten peltojen ympäri. Lenkkeillessä maaston ja maisemien vaihtelu teki myös mielelle hyvää.

Matkassa mukana kulkevasta älypuhelimesta kuoriutuu reissussa myös oiva lenkkikaveri. Sieltä löytyy nimittäin musiikin lisäksi RunKeeper –aplikaatio, jolla saa seurattua miten pitkä matka tuli juostua ja millaiseen aikaan. Ja kun puhelin on lenkillä mukana, niin on näppärää napsia kuvat talteen lenkkipolulta tai vaikkapa vastaan tulevasta suurehkosta perhosparvesta aurinkokukkapellolla.

IMG_4747 IMG_3628

Mitenkäs siellä ruudun takana, tuleeko reissussa himo treenata vai otatteko lomaa kaikesta kotona vallitsevasta säännöllisyydestä? 

********************************

Torstaisin jaamme blogissa otoksia Millan Instragram -tililtä osana kansainvälistä Instagram Travel Thursday -tempausta! Millan IG-tilin löytää nimellä @millapingviini. Suomessa viikottaista matkailun ilosanomaa Instagramin kautta levittävät ehtoisat emännät Destination UnknownKaukokaipuuntai Running With Wild Horses -blogien takana.

Saatat myös pitää näistä

31 Kommenttia

 • Vastaa Inka 27.2.2014 at 08:21

  Mitä perhoskuvia, aivan upeita! Tästä ollaan taidettu jo joskus puhuakin, mutta mulle treeni on kotona ja loma lomana. Tosin tuommoisella pitkällä reissulla tulee taatusi myös itellä mieli muuttumaan, mutta meillä onkin suunnitteilla kiertää sitten maailman treenisaleja uusia kokemuksia metsästämässä! Ja jos totta puhutaan, ei kyllä tulis mielen viereenkään lähtä vetämään mitään liikesarjaa puistossa tai muualla, sen verran huomiota herättävää touhua sen on. 😀 Ehkä sitten niitä punnerruksia jos ei muuta!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.2.2014 at 16:29

   Tästä on tosiaan joskus puhuttukin ja myöskin siitä miten sun mieli taatusti muuttuu pidemmällä matkalla sitten viimeistään 🙂 Ja joo en ihan heti olis itsekään missään puistossa jumppaamassa 😀

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 27.2.2014 at 09:11

  Upeita kuvia, etenkin tuo peltoa halkova hiekkatie.

  Mä treenaan sen verran paljon muutenkin, että pidän loman lomana. Mutta mulla on kyllä aina hyvät kengät mukana, sillä käveltyä tulee paljon. (:

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.2.2014 at 16:30

   Kävely ja ns reissussa saatava hyötyliikunta on kyl tietysti hyvä muoto sekin ja Sloveniassa esmeks käytiin tepastelemassa vuorten rinteillä muuten vaankin.

 • Vastaa Rimma 27.2.2014 at 10:08

  Melkoiseksi velttoiluksi meni itsellä tuo viimeisin pidempi reissu, mutta kyllähän me trekattiin jatkuvasti ja muutenkin dallailtiin menemään rinkat selässä pitkin maita ja mantuja, että sikäli kyllä sitä treeniä kuitenkin tuli (: Ei ehkä ihan samoin kuin kotona ja sen kyllä huomaa. Missä ne lihakset on? 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.2.2014 at 16:33

   Sepä, se! Ne lihakset surkastuu kumman nopeasti. Mutta onneksi käveltyä tulee vaikka kuinka ja silläkin pitää ihan perus kuntoa kyllä yllä. Kyllä ne lihaksetkin sieltä sitten taas löytyvät 🙂

 • Vastaa Laura R. 27.2.2014 at 12:22

  Me kierrettiin alussa crossfit-saleja tai tehtiin omia treenejä, mutta jossain vaiheessa ne vaan jäi. Nyt ei enää kehtaa mennä vierailemaan mihinkään kun on niin rapakunnossa. Käveltyähän meilläkin tulee paljon, ja on sen peruskunnon oltava jonkinmoinen kun vaativatkin reitit on sujuneet hyvin. Viime lauantaina käytiin salilla pitkän tauon jälkeen, ja oli positiivisesti yllättynyt kun sain vedettyä kumpparileukoja ja maastakin nousi vielä ihan kiitettävä määrä rautaa! Mutta ootan kyllä niin paluuta arkeen treenaamisen suhteen! 🙂

  Ihania kuvia oot räpsinyt lenkiltä!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.2.2014 at 16:35

   Ja oottehan te tehneetkin vaikka kuinka ihan ruumillista työtä! Muutenkin ootte aktiivista sorttia, niin kyllä niillä avuilla pääsee taas hommaan vauhdilla kiinni kun kotiin paluu koittaa 🙂

 • Vastaa Veera Bianca 27.2.2014 at 12:25

  Mielenkiintoinen aihe! Reissaaminen on kyllä helpompaa jos on lihakset joilla kantaa sitä rinkkaa! Mulla tämä jalka/selkävamma kyllä tekee reissaamisesta vaikeampaa ja ainakin pidemmäläl reissulla on pakko päästä joogaamaan ainakin 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.2.2014 at 16:35

   Jooga vaan sopii niin tuonne lämpösiin paratiiseihin 🙂

 • Vastaa Laura 27.2.2014 at 18:33

  Monissa vähän hippihenkisemmissä hostelleissa ja pikkukylissä löytyy yleensä joogapaikkoja reppureissarinkin budjettiin sopivalla maksa-omatuntosi-mukaan -periaatteella, jota itse hyödynnän paljon. Lemppareita ehdottomasti ovat olleet aamujoogat meren ja joen rannalla tai iltajooga pimeässä puutarhassa sirkkojen sirittäessä. Lisäksi surffaus pitää kunnossa.

  Lenkkeily taas ei mun kohdalla onnistu reissun päällä. Ainoastaan ExteremeRunin lähestyessä reissun ollessa loppupuolella viime keväänä kävin juoksemassa. Tuolloinkin tilanne oli vähän eri, kun pysähdyin muutamaksi viikoksi pieneen surffispottiin töihin 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.3.2014 at 08:51

   Noi sun joogamestat kuulostaa ihanilta 🙂 Ja sekin on kyllä totta, että jos on paikoillaan pidempään, niin kynnys treenaamiselle laskee. Jos taas maisema vaihtuu päivästä toiseen, niin ei jaksa samalla tavalla miettiä treenaamista.

 • Vastaa Teea 27.2.2014 at 20:14

  Mä olen niin epäsäännöllinen treenaaja että en tiedä voinko edes kommentoida tosissaan kun en tosiaan ole mikään himoliikkuja :D.. Eli välillä Suomessa ollessa käyn enempi salilla ja pallopelejä pelaamassa, välillä tulee pitempiä taukoja (yllättäen nimenomaan syksyllä / talvella..). Homma toimii samalla lailla ulkomailla.

  Eli kyllä sitä tulee matkoillakin joskus harvoin käytyä salilla ja kyllä se todella hyvää tekee mielellekin kun välillä käy (jos siis yhtään pidempi matka kyseessä, alle parin viikon matkoilla en ole käynyt). Lenkkeilyä en taas harrasta, mutta muuten reissussa tulee varmaan liikuttua enemmänkin kuin kotona. Rakastan pitkiä kävelylenkkejä ja nimenomaan uusissa maisemissa, joten käveltyä tulee aina kymmeniä tai satoja kilometrejä. Ja aina välillä nämä kävelylenkit vievät metsiin tai vuorille, joten pitävät kyllä hyvin peruskuntoa yllä.

  Minun voinnilleni ulkomaan matkat siis tekevät hyvää erityisesti talvisin, mutta se lieneekin merkki siitä, että voisi treenata ahkerammin kotona ollessa myös silloin kun aurinko ei paista 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.3.2014 at 08:58

   Heh 😀 On kyllä totta, että ihan uusiin paikkoihin tutustuminen kävellen pitää hyvin peruskuntoa onneksi yllä. Suomessa olen nyt taas pitkän tauon jälkeen hankkinut kuntosalikortin. Katsotaan miten kauan jaksan käydä kevät kun alkaa tulla.

 • Vastaa Anne 27.2.2014 at 20:29

  Thaimaassa ollessa kävin treenailemassa thainyrkkeilyä 3 kertaa viikossa. Kun vietti pidemmän ajan samassa paikassa, niin pakko sitä oli vähän tehdä muutakin kuin maata riippumatossa ja kitata kaljaa. Viime reissulla Jordaniassa hotellissa oli hyvä kuntosali, jossa käytiin melkein joka päivä. Lomalla ja reissussa on muutenkin yleensä vähän eri tavalla aikaa paneutua liikuntaan, kotona sitä työ- tai koulupäivän jälkeen mieluusti vaan vetäytyy sohvalle vaaka-asentoon..

  Reissuissa tulee kyllä välillä myös käveltyä ihan mahdottomia matkoja. Se on sellasta hyvää hyötyliikuntaa ja samalla tulee katottua nähtävyydet. Me aina yritetään kävellä joka paikkaan, jos se on vaan mahdollista. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.3.2014 at 09:04

   Meillä on myös tapana kävellä ja silleen saa mielestämme uudesta kaupungista parhaiten irti. Teikäläinenhän treenaakin oikein urakalla reissussa 🙂 Varmaan mielenkiintoista päästä kokeilemaan lajia ihan siellä mistä se on kotoisin. Itse haaveilen Kuuban reissusta ja siellä salsaamisesta.

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 27.2.2014 at 23:53

  Mä olin nuorempana aikamoinen himourheilija ja kävin salillakin nostelemassa rautaa muiden harrastusten lisäksi (muodostelmaluistelu, tanssi). Nykyään urheilulajeina ovat enää ne rakkaimmat, eli patikointi, tanssi sekä pyöräily. En voisi kuvitellakaan enää meneväni salille suorittamaan jotain sarjoja… Tämä rennompi asenne liikkumiseen saattaa toki hieman näkyä vyötäisillä ja persiissä, mutta ei se menoa haittaa 😀 Ja mulla ei taida edes olla käytössä muita kuin mukavia lenkkareita tai vaelluspopoja, koska kävelyä kertyy tällähetkellä viikossa ainakin satasen verran. Paitsi ne flamencokorkkarit tietty!

  Jooga olisi kiva palauttaa elämään myös takaisin. Hienoa, että jaksoit roudailla sitä joogamattoa messissä 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.3.2014 at 09:09

   Sä oot kyllä semmonen patikkahirmu, ettei toista ole 🙂 Onko joskus muuten haaveissa huiputtaa jotakin isompiakin huippuja?

   Juuri tuossa Annellekin kommentoin, että salsamatka Kuubaan olis aika huikea toteuttaa. Tanssiminen (pääasiassa lattarit) on lajeista rakkain ja sitä olikin pitkällä reissulla oikein ikävä.

   • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 3.3.2014 at 11:54

    No oishan se kiva nousta korkeimmillekin nyppylöille, joihin voisi omatoimisesti kivuta. Mutta esim. Mount Everestin huipulle kuljetaan melkoisessa laumassa ja käytetään kantajia, joten se ei kiinnosta. Mun ystävät tekivät sen kuukausi takaperin…
    Olen myös sen verran vilukissa, että yöllä pakkasessa nukkuminen ei houkuta 😉

    • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 4.3.2014 at 13:21

     Niin ja tarkennuksena, että kiipesivät Base campille. Eivät sentään huipulle asti 😉

     • Pingviinimatkalaiset 5.3.2014 at 05:36

      Millalla on ollut ilo ja kunnia kuulla vuoden sisään kaksikin ns. Perosonal Development puheenvuoroa Mt. Everestin huiputtajilta ja sinne ihan ylös asti meneminen onkin kyllä melkoinen projekti 🙂 Inspiroivia tarinoita, mutta niissä myös molemmissa kävi ilmi tuo ruuhka, joka vuorella vallitsee keväällä. Eipä sitä heti ajattelisi, että niin yksilöllisiä kokomuksia tehdään satojen ihmisten ruuhkassa 😀 Onneksi maailma on täynnä hienoja paikkoja vähän matalammallakin.

 • Vastaa Mirje 28.2.2014 at 02:24

  Joogamattoa olen itsekin harkinnut mukana kannettavaksi, mutta sitten pitäisi keksiä mitä jättää sen tilalta pois, kun käsimatkatavararajat paukkuu jo nyt. Eli ainakin tähän asti kuntoilu on keskittynyt lähinnä kävelemiseen, mutta sitä tulee onneksi tehtyä paljon. Ja toisinaan käytyä tanssimassa. Pitäisi kyllä aloittaa jotain säännöllisempää, kun on ollut jo vuoden reissussa ilman varsinaista liikuntaharrastusta, niin tuntuuhan se.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.3.2014 at 09:12

   Voin uskoa, että vuosi jo slkaa tuntumaan. Mutta onneksi kävelyllä saa hyvin pidettyä peruskuntoa yllä, niin ei ole sitten muun treenaamisen aloitus ihan niin tuskallista.

 • Vastaa Maiju ja maailma on sun 28.2.2014 at 14:32

  Meillä on kans ollut matkassa kuminauhat, ihan senkin vuoksi, että lähdin reissuun heti suuren olkapääoperaation jälkeen. Nuo kuminauhat paukahtivat rikki ja Australiasta ostimme sitten hieman vahvemmat ja monipuolisemmat jumppavehkeet. Nooh, silloin tällöin iskee jumppakuume ja tulee ahkerastikin rutistettua vatsalihaksia ja puristeltua hauista, mutta täytyy kyllä myöntää, että aika usein se lihaskuntoilu tuppaa unohtumaan. Pelottaa mennä kotiin ja salille, koska allit kirjaimellisesti ovat ruvenneet heilumaan reissun aikana… 🙂 Aerobista puolta ollaan kyllä sitten harrastettu senkin edestä: vaellettu, pyöräilty, kävelty tuhottomasti ja jopa lenkkeilty. Mutta silti, kun ei oikeastaan ole mitään rutiineja elämässä ja se arki on lähinnä rinkan pakkaamista, niin aika paljon saa itseään potkia persuuksille, jotta saisi jotain tehtyä. Odotan siis kotiin pääsyä ja tiukkaa kuria tässäkin asiassa.

  Mielenkiintoinen postaus, on itsekin pitänyt kirjoittaa aiheesta, ehkä tässä jossain vaiheessa ehtii. Ja kivoja kuvia! Mukavaa treenipitoista viikonloppua! 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.3.2014 at 09:15

   Te olettekin olöeet todella aktiivisia jutuista päätellen, joten paluu salille ei varmasti ole ihan niin tuskainen kuin mitä voisi kuvitella. Kirjoita ihmeessä aiheesta! Olisi mukava lukea teidän treenailusta.

 • Vastaa Sofia 28.2.2014 at 23:19

  Riippuu reissusta, mutta useasti esim. rennosti lenkkeillen 🙂 Aina tulee käveltyä jotenkin yllättävän paljon ja kohteesta riippuen jo sekin saattaa olla aikamoista treeniä. Hyvä aihe!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.3.2014 at 09:17

   Kävely tuntuu olevan suosiossa meillä kaikilla. Sillä onkin hyvä pitää peruskuntoa yllä samalla kun ihmettelee nähtävyyksiä 🙂

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 1.3.2014 at 21:00

  Täällä mennään samoissa merkeissä, tosin meidän lomakohteet ovat usein aika urheilullisia ja varsinkin melonnallisia myös. Täällä Uudessa-Seelannissa lompakossa asustaa kuntosalin kuukausikortti, ja muutenkin aktiviteettia riittää, meillä on reilun puolen tunnin sisällä mahdollisuus käydä maastopyöräilemässä, surffailemassa tai melomassa. Aika unelmapaikka! Ja kovasti mietitään miten me pystyttäisiin tekemään vuosittaisesta Uuden-Seelannin reissusta totta… 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.3.2014 at 08:02

   Teidän loma kuulostaa niin mahtavalta! Ei ihme, että mieli lepää ja haaveissa on tehdä reissusta vuotuinen 🙂

 • Vastaa Kea 4.3.2014 at 14:09

  Mä yritän jotenkin aina yhdistää loman ja lajit. Talvella lumilauta, kesällä skeitti. Mutta muuten kyllä komppaisin muita siinä, että loma lomalla ilman treenejä. Tosin musta tuntuu että mun lajit on enemmänkin elämäntapa kuin treeni, vaikka kyllä nekin treenistä käy. Sunnuntaina skeittasin kuin mielipuoli 2,5 tuntia ja hiki oli sen mukainen. Niin palkitsevaa!

  Ja ihania kuvia Milla! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 5.3.2014 at 05:42

   Kiitos Kea 🙂 Tuo elämäntapa onkin mielenkiintoinen kulma ja itse jotenkin haluaisin sitä tavoitellakin omiin harrastuksiini enemmänkin. Mikäs sen parempi ja ennen kaikkea just palkitsevaa!

  Vastaa