Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkat matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko
Singapore

Instagram Travel Thursday: Sekaisin Singaporesta

20.2.2014

Singapore on ihana puhdas ja raikas tuulahdus Kaakkois-Aasian muiden maiden keskellä. Aiemmin olemme käyneet täällä ainoastaan budjetilla, joten katselukulma on ollut hieman toinen. Tällä kertaa ei ollut tiukkaa budjettia, mutta emme toisaalta määrättömästi tuhlailleetkaan. Fiinit pikkusievät ravintolat eivät ole meitä varten, vaan hyvä perusruoka tekee onnelliseksi. Suuria summia ei käytetty ruokailuun tälläkään kertaa, mutta hyvin syötiin ja nautittiin herkkuja maailman eri kolkista. Singaporessa onkin hienoa se, että aamiaiseksi voi nauttia Vietnamilaisia sämpylöitä, lounaaksi Japanilaista ja illalliseksi siirtyä aivan toisenlaiseen tunnelmaan Arab Streetin patojen äärelle. Puhumattakaan Hawker Centereistä ja Little Indian tarjonnasta!

IG_vko1_k2

Kaiken kaikkiaan Singapore on kuin aikuisten huvipuisto, josta löytyy jokaista visiittiä varten jokin uusi elämys. Kaupunki kehittyy jatkuvasti ja positiivisella tavalla. Gardens by the Bayn jälkeen on vaikea uskoa, että kaupungista voisi löytyä vielä jotakin uskomattomampaa, mutta olen varma, että onnistuvat yllättämään myös seuraavalla kertaa. Vielä meillä on myös paljon vanhojakin nähtävyyksiä näkemättä, eikä vieläkään käyty drinksuilla Altitude1:ssä. Jotenkin sitä ei jaksa enää juosta kieli vyön alla, vaan luotetaan siihen, että seuraavia kertoja taas tulee.

Yhden päivän sentään Milla juoksi kieli vyön alla, virallisemmalla nimellään Shopping Day. Ennakkoon oli onneksi tullut tehtyä jonkinlainen suunnitelma siitä missä liikkeissä ainakin vieraillaan ja paikallistettua nämä kartalta. Ilman suunnitelmaa olisi päivä muuttunut päämäärättömäksi vaelteluksi liikkeestä toiseen, eikä yksi päivä olisi mitenkään riittänyt, niin valtavia nuo ostoskompleksit tässä kaupungissa ovat.

IG_vko1_k1

Vielä itse Singaporelaisista on sanottava sen verran, että ovat aivan äärimmäisen ystävällistä ja avuliasta kansaa. Upea esimerkki kohdattiin iltana, jolloin olimme ihastelemassa Gardens by the Bay:tä ja Marina Barragea. Päätimme lopuksi jäädä syömään viereiselle Food Court alueelle ja ottaa sieltä suoraan taksin takaisin hotellille. Aiemmin illalla takseja oli ruokapaikan edessä jonoksi asti, mutta meidän syötyä ei näkynytkään yhtään eikä missään. Tiedustelimme rouvalta, jonka ystävä juuri nousi taksiin edustalla, että kuinka onnistuisimme tilaamaan itsellemme myös auton. Aluksi hän lupasi hoitaa meille tilauksen, mutta totesikin sitten, että parempi jos tulemme hänen kanssaan jo aiemmin tilattuun taksiin ja ajavat hotellimme kautta, sillä oli itsekin odottanut omaa autoon jo pitkään. Olimme tietysti hurjan iloisia ja tarjouduimme maksamaan matkan hotellille ja mitä ikinä sen kautta kiertäminen maksoikaan ylimääräistä hänen reitille. Tässä vaiheessa Kellyksi esittäytynyt ja Kimi Räikkönen faniksi tunnustautunut nainen ilmoitti, että ei missään nimessä suostu ottamaan rahojamme vastaan, vaan aidosti haluaa meidän viihtyvän Singaporessa ja saavan hänen kotikaupungista positiivisen kuvan. Vastaväitteille ei jätetty lopulta edes tilaa, joten kiitollisina lupasimme, että jos vaan koskaan eteemme tulee mahdollisuus, niin laitamme hyvän kiertämään kotikaupungissamme. Meillä Suomalaisilla on usein tapana vähätellä kotimaatamme tai kertoa sen nurjista puolista. Itse ainakin meinaan ottaa Kellystä mallia ja muistaa taas, että me itse olemme maamme paras turistimainos ja juuri me itse voimme antaa maastamme positiivisen ja miellyttävän mielikuvan.

********************************

Torstaisin tulemme jakamaan blogissa otoksia Millan Instragram -tililtä osana kansainvälistä Instagram Travel Thursday -tempausta! Tämä postaus on Pingviinimatkoille ensimmäinen laatuaan ja kiinnostuneiden kannattaa perehtyä tempaukseen tarkemmin suomalaisten järestäjien Destination Unknown, Kaukokaipuun tai Running With Wild Horses -blogien kautta. Millan IG-tilin löytää nimellä @millapingviini

Saatat myös pitää näistä

21 Kommenttia

 • Vastaa Anna Koskela 20.2.2014 at 20:03

  Mä lähden tonne taas kuukauden kuluttua ja odotan ensisijaisesti RUOKAA !
  Missään en ole syönyt yhtä hyvin.
  Terkkuja jostain Euroopan yltä. On my way to Seville 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 21.2.2014 at 07:39

   Niin muistelinkin, että teillä oli suunnitelmissa. Nauti nyt kuitenkin antaumuksella ensin Sevillestä ja niistä herkuista. Ei ole pöllömmät sielläkään 😉

 • Vastaa Kea 20.2.2014 at 20:13

  Ihanaa että ootte vihdoin mukana ja lupa heltisi. 😉
  Hyvä kiertämään, todellakin! Yritän itse toteuttaa tätä aina kun mahdollista. Pienikin apu voi olla jollekin ulkomaalaiselle hyödyksi ja iloksi pitkäksi aikaa.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 21.2.2014 at 07:41

   Joo täällä on kuule aika monta IGTT ajatusta päässä, kun olis noita kuva-arkistoja mistä ammentaa! Ja pidetään hyvä kiertämässä, koskaan ei tiedä milloin itse on avun tarpeessa tai vaikkei olisikaan varsinaisesti, niin ainahan se ilostuttaa kun joku ystävällinen sielu matkan varrelle sattuu 🙂

 • Vastaa Sukellus Asiaan 20.2.2014 at 20:29

  Singaporeen on helppo hurahtaa. Emme ajatelleet missata sitä tälläkään kertaa. Tiedä sitten milloin saamme itsemme liikkeelle. Mukavaa luettavaa!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 21.2.2014 at 07:43

   Pitkällä reissulla on helppo jämähtää, mutta siitäkin on syytä nauttia kun kerrankin on mahdollisuus 🙂

   • Vastaa Sukellus Asiaan 21.2.2014 at 12:04

    Kuukausi tai pari menee vielä Nha trangissa sukellusten parissa. Näkökulma muuttuu aika radikaalisti kun pysähtyy. Hauskaa piisaa. Teidän touhuja on kyllä mukava seurata.

 • Vastaa Inka 20.2.2014 at 22:08

  Jee tervetuloa messiin, mahtavaa! Ja vitsi tuota ruokatarjontaa, kuolaan täällä aika täysiä. Ja miksi käy aina niin että mun kommentit liittyy ruokaan, pitäs vissiin syyä aina ennen ko tuun lukemaan teidän blogia. 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 21.2.2014 at 07:52

   Vai pitäiskö tää nimittää ruokablogiksi, kun sun tulee aina nälkä! Se se oliskin kuule hauskaa, kun meikäläinen ei oikeastaan edes kokkaa 😀

 • Vastaa Mari 21.2.2014 at 00:38

  Mahtavia kuvia, ja tuo on kyllä niin totta, että ihmiskontaktit reissun päällä ovat niitä parhaiten mieleenjääviä kokemuksia ja muodostavat mielikuvan kohteesta nähtävyyksien ohella, ehkäpä jopa vahvemminkin. Kyllä vielä joskus on päästävä itekin Singaporeen! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 21.2.2014 at 07:54

   Ehdottomasti suunnitteluun reissu Singaporeen. Ja niin samaa mieltä tuosta mieleenpainuvuudusta, että se ainakin itsellä on tosiaan vaikuttaa vielä enemmän siihen millaisena jonkun paikain maailmalla kokee.

 • Vastaa Maiju ja maailma on sun 21.2.2014 at 04:00

  Viimeinen kappale on niin totta! Mekin olemme puhuneet tuosta hyvän kierrättämisestä kotiin palatessa, ehdottomasti olemme mukana auttamassa apua tarvitsevia! Ja kiva, että olette mukana ITT-tempauksessa, minä tykkään, kun on luvassa joka torstai Pingviinimatkoja! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 21.2.2014 at 07:59

   Kiitos Maiju <3 Ja eiköhän me Suomalaiset saada positiivinen kuva annettua itsestämme, kun vaan muistetaan miten hieno paikka tämä kotimaa onkaan. Suomalaiset onneksi reissaa niin paljon, että varmasti meidänkin kansanperintönä tullut juro olemus muuttuu aikojen saatossa positiivisemmaksi. Onneksi tähän voidaan jokainen ihan itse vaikuttaa 🙂

 • Vastaa Satu VW / Destination Unknown 22.2.2014 at 13:51

  “Shopping day”, ha ha. Mitä mies muuten tekee kun Milla shoppailee? 🙂

  Singaporeen voisi ilmeisesti lähteä ihan vain vaikka syömään. Jos tuonne joskus menen, muksut voisin kyllä jättää kotiin…

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.2.2014 at 16:45

   Hah 😀 J:n touhut vaihtelee ja riippuu vähän kaupungista. Nykissä esim lähdetään yhdessä liikkeelle ja hajaannutaan jossain johdin ja palataan sitten omia aikojamme majapaikkaan. Nyt Singaporessa herra kierteli vaatteiden lisäksi soitin- ja kamerakaupoissa, sekä divareissa. Jos löytyy jotain mielenkiintoista luettavaa, niin voi olla että nautiskelee vain päivästä hiljaisuudessa 😉

 • Vastaa Mirka 22.2.2014 at 16:34

  Voi ei noi GBTB-kuvat on niin ihania. En vielä ehtinyt sisään noihin konservatorioihin, täytyy suunnitella uus reissu tonne <3.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.2.2014 at 16:57

   Uutta reissua vaan peliin! Itse ainakin haaveilen jo seuraavasta Singaporeen, mutta ah niin moneen muuhunkin paikkaan <3

 • Vastaa Veera Bianca 22.2.2014 at 17:53

  Kääk miten sekaisin alan itsekin olla Singaporesta <3 Jos en pääse sinne välittömästi niin en tiedä kuinka selviän 😀

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.2.2014 at 23:00

   Heh, se on paha kun kuume nousee sietämättömäksi 😀 Onneksi sinne voi matkustaa ympäri vuoden ja aina on ihan yhtä hyvät oltavat, joten se ei ainakaan rasita päätöksen tekoa.

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 23.2.2014 at 16:15

  Ihan huippua saada teidät mukaan!

  Ja komppaan aiempaa: Singaporeen on helppo hurahtaa. Kaupungin siisteys, ihmisten ystävällisyys sekä se ruoka. Oivoi, tahdon pian takaisin!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.2.2014 at 20:25

   Joo tää talouttamme vaivaava Singapore-kuume lienee kaikille selvillä, jotka Millaa seuraa IG:ssä 😀

  Vastaa