Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Funicolarella korkeuksiin – Penang Hill, Malesia - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Malesia Penang

Funicolarella korkeuksiin – Penang Hill, Malesia

15.1.2014

Penangilta löytyy useampikin pienen päiväretken arvoinen kohde. Aiemmilla visiiteillämme emme juuri historiallista Georgetownia enempää käyneet saaren nähtävyyksiin tutustumassa, joten valinnan varaa piisasi. Jokin sisäinen ääni kertoo aina haluavansa korkeuksiin, joten suuntasimme tietysti tarkastamaan Penang Hilliltä näkyvät maisemat. Kukkula kohoaa 833 metriä meren pinnan yläpuolelle ja huipulta on varsin hienot näkymät Georgetowniin ja aina mantereelle asti. Hieman yskitti pulittaa 30RM Funicolaren meno-paluu lipusta kukkulalle, mutta taitettu reilu kahden kilometrin matka huipulle antoi hieman oikeutta menetetylle rahalle. Funicolare-radan ensimmäinen versio on rakennettu jo 1905 ja matkalla voi vain kuvitella miten huima kyyti on mahtanut olla puisella nitisevällä ja natisevalla ensimmäisellä junalla. Radan ala-asemalle pääsee Georgetownista esimerkiksi Komtarin-pysäkiltä bussilla 204 (2RM suunta) ja matka kesti 30-45min kellonajasta riippuen.

_MG_3932 _MG_3992 _MG_3942 _MG_3941

Perillä ylhäällä voi töllistellä maisemien lisäksi hindutemppeliä, moskeijaa ja pyörähtää pöllö-museossa(!). Jos pieni reippailu kiinnostaa, niin matkaa alas ei ole pakko taittaa Funicolarella, vaan töppöstä toisen eteen pistämällä voi ylhäältä kävellä reilun viiden kilometrin matkan Botanic Gardensiin. Päivän lämpötila ei saanut meitä harkitsemaankaan patikontia,  vaikkakaan siitä ei ehkä olisi lopulta tarvinnut olla niin huolissaan, sillä ylhäällä on peräti viisi astetta viileämpää.

_MG_3987

Hindutarinoissa mies on monesti paikallaan

_MG_3955 _MG_3982 _MG_3979 _MG_3966 _MG_3952

Nähtävyydet on melko nopeasti käyty läpi, mutta turistiosuuden päätteeksi on mukavaa levähtää paikallisten tapaan puiden varjoihin ja ostaa huikopalaa moskeijan nurkalla sijaitsevasta pienestä hampparikojusta. Joitakin ravintoloitakin kyllä löytyy, mutta emme testanneet tarjontaa. Vaikkei perillä nyt niin kovin kummoista nähtävää ollutkaan niin oli pieni päiväretki ihan hauska. Bussista oli mukava ihmetellä lähiöitä joiden läpi ajeltiin ja muutenkin paikallisten arkea. Malesian suurin Buddhalainen temppeli Kek Lok Si sijaitsee myös Air Itamin kylän kupeessa, joten nämä kaksi nähtävyyttä on varsin helppo yhdistää samaan päivään. Me kuitenkin päätimme vierailla temppelillä erikseen, joten palataan siihen vielä erikseen toisella kertaa.

_MG_3919

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Teea 15.1.2014 at 22:00

  Hienoja kuvia! Ja jotenkin se on aina jännää kattella kuvia sellaisista paikoista, joissa on itse käynyt. Alkaa heti fiilistelemään tunteella sitä omaa sinne tehtyä matkaa :).

  Tuolla ylhäällä ei tosiaan ole kauaksi aikaa tekemistä maisemien katselun jälkeen, mutta on mielestäni visiitin arvoinen paikka. Juuri kun kokonaisuutena bussilla matkustelu + juna + alue on kiva. Itse olisin halunnut patikoida tuonne alhaalta ylös, mutta niin mieli muuttui paikan päällä Malesiassa. Todella kuuma kun oli, emmekä saaneet revittyä itseämme sängystä auringon vasta sarastaessa. Alas olisin kyllä jaksanut, mutta paluu oli jo ostettu ja pimeys laskeutumassa.

  Seuraavaa Malesian tekstiä odottaen 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.1.2014 at 12:29

   Juurikin näin, toistenkin juttuja kohtaan herää ihan uusia tunteita, kun on itse käynyt paikalla pyörähtämässä 🙂

   Samaa mieltä visiitin arvosta, mutta varmaan seuraavan kerran haluaisin ylös joko auringon nousun aikaan tai vastaavasti illemmalla siniseen hetkeen.

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 16.1.2014 at 00:40

  Meiltä jäi Penang Hill kokematta kun huomattiin hirmuinen jono lipputiskillä ja suolainen hinta. Sen sijaan kiivettiin Kek Lok Si temppelille ihailemaan maisemia korkeuksista ja käytiin myös kasvitieteellisessä puutarhassa. Noiden yli suosikiksi nousi kuitenkin pohjoinen luonnonpuisto. Mitäpä patikointihirmu itselleen voi 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 16.1.2014 at 12:37

   Joo jonot on kuulemma aikamoiset ainakin viikonloppuisin, mutta meidän ajoittamalle torstaille ei luukulle ollut kahta henkilöä enempää jonossa.

 • Vastaa Sukellus Asiaan 19.1.2014 at 18:04

  Hyvän näköistä meininkiä. Tulkaahan moikkaamaan, jos satutte Vietnamin suunnille!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.1.2014 at 18:30

   Kiitos! Ja mehän tullaan, mutta siinä tapauksessa teidän täytyy majailla Vietnamissa pidempään kuin kolme kuukautta, sillä me olemme jo tässä välissä saapuneet taas takaisin kotimaahankin 🙂 Ei niin etteikö olisi halua vaihtaa näitä kelejä pikkasen lämpimämpiin jo taas!

 • Vastaa Satu VW 19.1.2014 at 22:57

  Mun on pitänyt käydä kommentoimassa näitä teidän aivan mielettömän upeita reissupostauksia jo kauan, mutta se on vain jäänyt. Ruokapostaukset ovat kyllä aiheuttaneet matkan jääkaapille…. 🙂 Upeita maisemia kyllä, meillähän oli alkujaan suunnitelmissa Malesia tämän Uuden-Seelannin reissun yhteydessä, mutta se jäi tällä kertaa väliin. Ehkäpä vielä joskus!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 20.1.2014 at 18:34

   Kiitos Satu! Itsellänikin jää usein postauksia kommentoimatta, kun kännykällä lueskelee, eikä voi varsinaisesti sanoa, että moni alusta olisi sillä kovin kommentointiystävällinen.

   Toivon hartaasti, että juurikin sinä ja Nella pääsisitte Malesian keittiöiden äärille vielä piahkoin. Niin monesti kävitte molemmat mielessä 🙂

 • Vastaa Kaukokaipuun Nella 26.1.2014 at 11:44

  Tuo kukkakuva on mahti, samoin se, miten ootte saaneet nuo korkeuserot taltioitua kuviin. Ei oo meinaan mikään helppo homma. Mutta tästä blogista löytyykin pari loistavaa kuvaajaa, joten ei ihme! (:

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 26.1.2014 at 14:09

   Kiitos Nella! Tästä postauksesta menee kaikkien kuvien greditit Juhanalle. Millalle kävi nimittäin mega munaus pakatessa ja ainoa oikea linssi (50mm 1.4) jäi kotiin 🙁 Ainoalla mukana olleella 24mm 2.8 ei saa kovin kummoista jälkeä ja eduksi sille lukeutuu lähinnä koko ja keveys.

  Vastaa