Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Paluu Aasian Miamiin - Penang, Malesia - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Malesia Penang

Paluu Aasian Miamiin – Penang, Malesia

31.12.2013

Lento Singapore-Penang-Singapore Air Asialla 150€ / hlö
Majoitus The Northam All Suite 72€ / yö (sis. aamiainen, netti, uima-allas jne)
Taksi lentokentältä hotellille 44RM (kiinteä taksa)
Bussimatka (alle 7km) 1,40RM / hlö
1,5 litraa vettä 7Elevenissä 2,5RM
*Kurssi 1€ = 4,5 RM

Kolme yötä Singaporessa alkuun oli meille tällä kertaa aika minimi levähdys aika. Lennot ja majoitukset oli kuitenkin hankittu Penangilta jo ennakkoon, joten oli aika siirtyä eteenpäin. Tarkoituksellisesti matkustettiin päivällä, jotta se veisi mahdollisimman vähän ylimääräisiä voimia (vrt alkuperäinen ajatus matkustaa yöbussilla). Pieni ekstrahuokaus pääsi kohdatessamme Air Asian Baggage Drop -jonon Chaning kentällä. Valehtelematta pisin mitä olemme koskaan nähneet. Aikaa meillä toki oli, mutta sekin näytti surullisen rajalliselta siinä vaiheessa. Henkilökunta oli kuitenkin uskomattoman avuliasta ja jaksoi toistella samoihin kysymyksiin vastauksia ja omalla rauhallisuudellaan saivat pidettyä myös koko letkan rauhallisena. Välistä alkoivat virkailijat tiskiltä huutelemaan kohteiden nimiä, kun lähtö alkoi olla liian lähellä ja kyseisen lennon matkustajat napattiin keulille muun jonon ohi. Aikanaan huudettiin myös meidän lentoa ja ryysäsimme muiden tapaan tiskeille. Ihme kyllä koko aika pysyttiin rauhallisina, eikä reilun tunnin seisoskelu jonossa tuntunut juurikaan hermonystyröissä. Mikähän siinä on, että täällä pääsee siihen rentoon olotilaan tuosta noin vaan, kun taas kotona kolmen minuutin odottelu ratikkapysäkilläkin voi joskus olla liikaa?

_MG_9364

Lento Penangiin meni hujauksessa ja pieni kenttä tuntui tutulta. Malesiaan saapumista varten ei tarvitse edes enää mitään lappuja täyttää, vaan pelkkien passien kera kävellään suoraan tullivirkailijan luukulle. Paikallisvaluutat nostettiin vasta perillä ja ensimmäinen 50 ringgitin seteli rikottiin maksamalla taksi suoraan hotellille. Penangissa lentokenttätaksi toimii samaan tapaan kuin Bangkokissa, eli matka maksetaan ensin tiskille, josta saatu lappu ojennetaan valkoisen taksin kuskille ja sitten vain nautit kyydistä perille. Pientä arviota siitä mitä matka hotellille voi maksaa pystyy tulkitsemaan tästä taulukosta. Kentältä pääsee toki keskustaan myös bussilla, mutta olimme aivan liian laiskoja moiseen operaatioon. Bussilinjoja pääsee helposti tähyilemään täältä.

Majoituksen uuden vuoden yli varasimme varmuuden vuoksi jo Suomesta käsin. Suurin toive olisi tietysti ollut päästä vanhaan tuttuun Nazaan, mutta The Northam All Suites vaikutti myös oikein hyvältä ja perillä myös osoittautui sellaiseksi. Huoneisto on suuri ja näköala 27.kerroksesta huikea. Jotain ihmeellistä kolinaa kuuluu pitkin päivää, mutta yöksi onneksi hiljenee. Tai no ensimmäisenä yönä piti toinen vessoista sellaista meteliä, että hiljaista tuli vasta J:n kehitettyä pikku patentti vesipullon voimin.

_MG_3849

Naapuritalossa on vielä suurinosa kämpistä tyhjillään. Siitä pieni loma-asunto ehkäpä?

Tällä kertaa emme jääneet huoneeseen ihmettelemään, vaan suuntasimme päivän ensimmäiselle aterialle neljän jälkeen iltapäivästä. Totesimme olevamme sen verran lähellä Georgetownia, että pistettiin töppöstä toisen eteen Unescon maailmanperintökohteen vanhan kaupungin kujille. Ruokaa löytyi helposti, mutta vielä helpommin löytyi fiilis siitä, että ollaan palattu pari vuotta ajassa taaksepäin. Yhtään ei tunnu siltä, että Suomessa odottaisi ne loman ajaksi kesken jääneet duuniprojektit, harrastukset ja asunto, jota myös kodiksemme nyt kutsutaan. Niin voimakkaasti täyttyvät kaikki aistit ääriä myöden täyteen tuoden samalla vanhan tunteen vapaan reissaajan elämästä pintaan. Kaikki tuoksut, ilmasto, äänet (sen hassun linnun naukuva äänikin oli ihan unohtunut), maut jne muistuttavat hetkistä joita täällä ihan vain tovi sitten vietettiin. Niin helppo on taas ottaa siitä ihanasta tunteesta kiinni ja vaeltaa Georgetownin kujia kuin poissa ei olisi ollutkaan. Ei voi kuin todeta, että muistot ovat rakkaita ja on upeaa elää täällä ja tässä hetkessä niitä samalla vähän uudelleen. Jospa rauhallisuutta ja seesteisyyttä saataisiin taas tuotua mukana omiksi tuliaisiksi sinne Suomeenkin 😉

_MG_9370

Vuosi vaihdetaan täällä hyvin rennolla asenteella ilman huolta huomisesta.
Olkoon vuosi 2014 jokaiselle teistä onnen ja seikkailun täyteinen!
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 

Saatat myös pitää näistä

22 Kommenttia

 • Vastaa Inka 31.12.2013 at 06:25

  En voi sanoa muuta ko että aivan mahtavaa, että sama rento reissufiilis löytyi! Toivottavasti saatte sitä purkissa tuotua kotia saakka. Mukavaa uutta vuotta sinne ja hyviä ilmoja! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.1.2014 at 09:09

   Kiitos Inka ja ehdottomasti yritetään purkittaa 🙂 Ilmoja tosiaan pitelee ja uusi vuosi täältä käsin näyttää varsin lupaavalta!

 • Vastaa Teea 31.12.2013 at 06:30

  Jee, kivaa lukea teidän juttuja nyt Malesiasta! Mukavaa vuodenvaihdetta, syökää hyvin 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.1.2014 at 09:10

   Kiitos Teea ja hyvää alkanutta vuotta! Syöty on tosiaankin hyvin ja samalla linjalla jatketaan 🙂

 • Vastaa Too old for this shit 31.12.2013 at 07:09

  Kiitos tästä! Tammikuun lopussa tullaan siis penangille sitä toista uuttavuotta juhlistamaan ja äimistelemään… Hyvää uuttavuotta!!

  Matti

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.1.2014 at 09:12

   Kiitos Matti! Se toinen uusi vuosi on varmasti aikamoisen paljon suurempi juhla täällä. Eilinen ainakin näillä meidän nurkilla oli niin hillittyä menoa, että ei voi kuin tuudittautua uskoon siitä, että säästelevät vaan kuun loppua varten 🙂

 • Vastaa Anna Koskela 31.12.2013 at 09:05

  Loistavaa uutta vuotta sinne.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.1.2014 at 09:13

   Kiitos Anna samoin sinulle hyvää uutta alkanutta 🙂

 • Vastaa Maiju ja maailma on sun 31.12.2013 at 09:05

  Mieletöntä uutta vuotta 2014 teille molemmille! Nauttikaa reissuelämästä!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.1.2014 at 09:14

   Kiitos Maiju, eikä voi kuin todeta, että tehkää te samoin!

 • Vastaa Eero 31.12.2013 at 10:28

  Mukavaa vuodenvaihdetta!
  Kuis pitkään te siellä Penangissa olette…jos sopii aikatauluun, niin suosittelen hindujen Thaipusam festivaalia..publicholidays.com.my/thaipusam/

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.1.2014 at 09:15

   Harmi kyllä arki se meitä jo tuolloin kutsuu… Ehkä sitten ensi kerralla 😉

 • Vastaa Kea 31.12.2013 at 12:50

  Ihanaa ja rentouttavaa uuden vuoden alkua sinne!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.1.2014 at 09:15

   Kiitos Kea samoin sinulle!

 • Vastaa Annika 31.12.2013 at 14:45

  Loistava tapa ja paikka aloittaa uusi seikkailujen vuosi! Oikein hyvää uutta vuotta teille reissaajille 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.1.2014 at 09:15

   Kiitos Annika! Olemme täysin samaa mieltä kanssasi 🙂

 • Vastaa Ulletin 31.12.2013 at 21:46

  Ihanasti välittyy onni ja hyvä fiilis tästä kirjoituksesta! Hyvää uutta vuotta sinne! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.1.2014 at 09:17

   Kiitos Ulla. Hienoa jo välittyi, ei ole meinaan ihan helppo aina kirjoittaa sanoiksi niitä toisinaan niin voimakkaitakaan olotiloja 🙂

 • Vastaa Ruth 1.1.2014 at 14:24

  Rauha ja seesteisyys onkin oikea asenne, millä vuosi tulisi vaihtaa toiseen, ilman turhaa stressiä ja painetta. Oikeastaan jokaisen päivän kun voisi elää niin niin hyvää tulisi! 😉 Ihanaa Uutta Vuotta 2014 teille! <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 2.1.2014 at 15:46

   Kiitos Ruth! Samaa mieltä siitä, että jokaiseen päivään kun löytäisi sitä rauhallisuutta ja seesteisyyttä, niin olisi kerrassaan upea juttu. Siinä on lupausta vuodelle kerrakseen ja jotain arvokasta mitä tavoitella. Hyvää uutta vuotta myös sinulle 🙂

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla 1.1.2014 at 22:48

  Oikein ihanaa alkanutta vuotta! Siellä kelpaakin aloittaa uusi vuosi ja uudet seikkailut 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 3.1.2014 at 02:15

   Kiitos samoin sinulle Tiina 🙂

  Vastaa