Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Sleepless in Singapore – 24.-28.12.2013 - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Singapore

Sleepless in Singapore – 24.-28.12.2013

29.12.2013

Majoitus Swissotel 160€ / yö (ei aamiaista, ei nettiä)
Metro lentokentältä City Hall:n asemalle 2 dollaria / hlö
Yksi metroväli 1,20 dollaria /hlö
Lounas noin 10 dollaria / hlö juomineen
Pieni American Coffe Starbucksissa 4,40 dollaria
Gardens by the Bay 28 dollari / hlö
*kurssi 1€ = 1,7 Singaporen dollaria

Jouluaattoaamuna kapsahdimme ylös jo neljän aikaan ja viideltä kurvailimme läpi nukkuvan Helsingin lentokentälle. Kentällä joulun pahin ruuhka oli selvästi jo selätetty, sillä jono Baggage Dropiin oli normaali ja turvasta pääsi käytännössä suoraan läpi. Fiilis oli korkealla ja reissuun lähtö eteni kerrankin kuin Strömsössä. Sama meininki jatkui aina läpi Pariisin ja Kuala Lumpurin vaihtojen kautta perille Singaporeen saakka. Pariisin vaihdosta ei olisi mitenkään selvitty alta kahden tunnin, kun taas KL:ssä riitti puoli tuntia. Kuin ihmeen kaupalla ehtivät rinkatkin kanssamme samaa matkaa ja olimme suunnitellusti ”ökyily” majapaikassamme Swissotelilla klo 11:00 paikallista aikaa. Ovelta ovelle matkaan vierähti tarkalleen ottaen 24 tuntia, josta puolet käytettiin etappiin Pariisista KL:ään maailman suurimmalla matkustajakoneella.

Singapore syleili välittömästi lämpimän kostealla ilmastollaan ja ihastuttavalla järjestelmällisyydellään. Hotellimme oli periaatteessa juuri niin tyylikäs, kuin mitä osasimme odottaakin, mutta muistutti samalla myös siitä miksi useimmiten tavisten on parempi yöpyä tavisten mestoissa. Tavista nimittäin saattaa hieman sapettaa se, että uima-allas kuuluukin kalliiseen maksulliseen kylpylään, eikä edes aamiainen tai internet irtoa ilman rasvaisia lisämaksuja. No aamupala oli toki tiedossa, mutta internetin lisämaksut maistuivat sen verran karvailta, että mieluummin pistettiin sama raha alakerran Startbucksin kahveihin ja surffattiin ilmaiseksi.

_MG_9106

Huone oli onneksi oikein viihtyisä ja hotellin aulasta pääsi kätevästi suoraan metroasemalle ja ostoskeskukseen, josta kauppojen lisäksi löytyi myös kohtuuhintaisia ravintoloita. Vaikkei tällä reissulla varsinaisesti budjettimatkalla ollakaan, niin kyllä ne parin vuoden takaiset tavat sniiduilla kummasti kumpuaa jostain edes vähän esiin. Näinpä taitaa meillä jäädä testaamatta ainakin hotellimme 71. kerroksessa sijaitseva baari ja se mainittu uima-allas. Parissa vuodessa Singaporessa  ei ole suuremmin mikään muuttunut. Muutama uusi rakennelma ja metroliput on vaihdettu kertakäyttöisempiin pahvisiin. On muuten erittäin kiva, että ovat luopuneet niistä dollarin pantin sisältävistä muovisista metrokorteista, jotka lähinnä aiheuttivat vain ylimääräistä säätöä.

_MG_3794

Art Decoa 2000-luvun malliin. New Yorkin Chanin Building on toiminut inspiraationa tälle Parkview Square toimistorakennukselle.

_MG_3806

Vaikkakin lennot sujuivat yllättävän leppoisasti, niin saimme sisäiset kellomme jokseenkin sekaisin. Päivää vasten kun lennettiin, niin ei uni suuremmin maistunut matkalla vaan vasta perillä ihanan pehmeissä lakanoissa keskellä paikallista päivää ja kotimaista aamua. Ihme kyllä pitkistä päikkäreistä huolimatta uni maistuikin jo kahdeksan maissa illalla, mutta sitä unta riittikin vain pikkuisen päälle puolen yötä. Kahden aikaan olimme molemmat paitsi turhautuneita ja nälkäisiä. Helpotusta haettiin lopulta alakerran 24/7 Mäkkäristä ja siitä Starbucksista. Se siitä vannomuksesta, että länkkäriroskaruokaan ei tällä matkalla kosketa… Lopulta uni maistui vasta kuudelta aamulla ja heräsimme vastaavasti vasta puoliltapäivin.

Kuupat ihan sekaisin päätimme suunnistaa tutuille kulmille yhden metropysäkin päähän Bugisin asemalle. Bugisilta tepastelimme kävelykatuja pitkin Sim Limin elektroniikkataivaaseen Little Indian kupeeseen. Aina yhtä täsmällinen sade pääsi kuitenkin yllättämään shoppaajat ja päädyimme nauttimaan extempore lounasta johonkin kävelykadun varrella sijaitsevaan kiinalaiseen. Singaporessa pääsee onneksi aika kätevästi kulkemaan ostarista toiseen ja metroasemien kautta niin, että ei pääse sulamaan vaikka olisi sokerista tehty.

_MG_9084 _MG_9089

Shoppailun jäädessä odottamaan Singaporeen paluuta, oli seuraavaksi vuorossa vielä pari vuotta sitten rakenteilla ollut Gardens by the Bay. Olimme liikkeellä puolilta päivin ja huono tuuri kopautti napakan iskun otsaan kunnon rankkasateen muodossa. Sade kasteli meidät niin tyystin, että ei auttanut kuin ottaa Bayfrontin asemalta metro takaisin hotellille. Iltapäivällä J ei jaksanut lähteä ottamaan revanssia, mutta rouva oli tilanteesta erimieltä ja suuntasi flipflopit suhisten rannan kautta puutarhoille. Tästä erikoisesta puutarha-alueesta myöhemmin lisää.

_MG_9172 _MG_9316

Singaporen yksi parhaista puolista arkkitehtuurin kuvaamisen ja shoppailun lisäksi on mielestämme ehdottomasti RUOKA! Vaikea uskoa, että maailmasta löytyisi kolkkaa, jonka inspiroimia pöperöistä ei täällä olisi tarjolla. Länkkäriruuat jätimme lopulta siihen yhteen mäkkäriin ja muuten nautittiin mm. Japanilaista ja Lähi-Idän murkinoita. Jälkimmäistä varten kannattaa suunnata Arab Streetille. Itse satuimme nauttimaan ihan maittavan aterian Lonely Planetin suosittelemassa Café Le Claire ravintolassa, mutta varmasti muitakin oikein hyviä tai parempiakin alueelta löytyy. Viereiset kadut Haji ja Bali Lane oli iloisen baariväen kansoittamia erityisesti Beach Roadin puoleisessa päässä. Singapore tarjoaa ehdottomasti baareja moneen makuun (ja budjettiinkin), eli muitakin paikkoja siis löytyy, jos ei tee mieli kumota kalliita drinkkejä Long Bar:ssa tai muissa turistien kansoittamissa paikoissa. Jos mielii kuitenkin fiininpään mestaan vierailuille edes sen kerran, niin kannattaa muistaa varustautua matkalle sen mukaan, sillä monissa paikoissa on dress code, eikä mitään asiaa rennommissa releissä.

_MG_3814

Saatat myös pitää näistä

18 Kommenttia

 • Vastaa Anna Koskela 29.12.2013 at 16:47

  Hauska lukea tätä, kun itse vielä kirjoittelee viimeisiä juttuja omalta reissultaan Singporesta. Meillä kävi niin hyvä tuuri, että emme kastuneet kuin yhden kerran ja senkin tosi kevyesti.

  Hotellit osaavat laskuttamisen ja mekin ynnäilimme pitkään hotelleja ja piilokuluja. Toisaalta, kun tietty kipuluokka on saavutettu, tuntuu, että kaikki ja vähän ylimääräistäkin kuuluu hintaan.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.12.2013 at 02:26

   Joo omia juttua voi tätä menoa alkaa nimeemään Singaporen osalta: Mekin käytiin täällä 😀

   En sitten tosiaan tiedä missä kohdin se kipuluokka olisi saavutettu. Lähinnä itse vertasin niihin hotelleihin missä edellisillä kerroilla yövyimme ja maksoimme marginaalisesti tähän verrattuna. Silloin meinaan kuului hintaan netit ja aamupalatkin parhaimmillaan. Ja ihan muuten mukiin meneviä majapaikkoja muutenkin.

   Sikäli ei sillä netin puuttumisella muuten niin väliä ollut, koska lomalla haluan pitää lomaa myös siitä jatkuvasta somettelusta mitä kotona harrastaa ja mikä on ehkä hieman riistäytynyt käsistä viime aikoina 😉 Eli toisaalta hyvä vaan, että oli pakko irtautua siitä maailmasta. Reissun jatkosuunnitelmien teko vaan vähän tyssäsi siinä samalla, mutta kaippa niitä kerkeää tässä myöhemminkin.

 • Vastaa Annika 29.12.2013 at 17:06

  Voi Singapore on nyt kyllä kaikkien huulilla! Tässähän suorastaan itsekin villiintyy, etenkin kun on ensi jouluksi suunnitteilla karata jonnekin myös. Toivottavasti teillä ei kovin lyhyt reissu ole tulossa, jotta ehditte kunnolla tottua aikaeroon 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.12.2013 at 02:29

   No niin näyttää tosiaan olevan 😀 Reissu ei onneksi ole tosiaan ihan lyhyt (tai kaikki on suhteellista, mutta vajaa kolme viikkoa on aikaa), eli kyllä sitä sitten Suomen päässä yhtälailla taas ihmetellään rytmin kanssa. Siihen suuntaan se onneksi luonnistuu huomattavasti helpommin.

 • Vastaa Matti 29.12.2013 at 19:56

  Singapore on kyllä käsittämätön mesta. Me ollaan käyty siellä neljä kertaa.Muistaakseni kolmannella päätettiin,että nyt ei enää mennä.Sit taas mentiin ja nyt kun lueskelee siitä,niin tulee taas vastustamaton halu “vielä kerran” käydä…Täytyy ainakin tuo Garden by the bay päästä katsastamaan kun ei vielä edellisellä reissulla ollut valmis 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.12.2013 at 02:33

   Singapore onnistuu kyllä aika hyvin pitämään mielenkiinnon yllä! Eli vaikkei täällä noin muuten olisi isossa kuvassa asiat muuttuneet, niin onhan toki tullut uusia nähtävyyksiä ja muita mielenkiinnon kohteita tässäkin parissa vuodessa. Ja esimerkiksi paljon puhuttu Gardens by the Bay oli meidänkin edellisellä visiitillä vielä kiinni, vaikkakin sitä vastarannalta jo kovasti kuvattiin. Ja ei me tälläkään kerralla ehditty moniinkaan paikkoihin kun ei tehnyt mieli juosta aikataulussa, mutta pääseehän sinne sitten aina taas joskus uudelleen 🙂

 • Vastaa Ulletin 30.12.2013 at 03:16

  Voi vitsi, te ootte nyt siellä! Ihanuutta =) Ja me ollaan jo kotona. Jetlagin herättämänä itsekin täällä parhaillani syön ihanaa ruisleipää klo 3.13 yöllä ja aamulla pitäis töihin mennä :/ Hirvee flunssakin puhkesi paluumatkalla kotiin mutta ei onneksi reissussa.

  Tuo Singapore tosiaan on kaikkien huulilla ja alkaa kiinnostaa koko ajan enemmän. Ehkäpä saadaan nauttia lisää postauksia vielä sieltä. Nuo hienot hotellit on kyllä usein just tuollaisia, josta tulee helposti se olo mitä hyvin kuvasit. Ärsyttää, jos kaikki maksaa extraa.

  Nauttikaa reissusta täysin siemauksin! <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.12.2013 at 04:30

   Täällä ollaan nyt jo Penangilla tosiaan ja yritetään selvitä aamiaisövereistä jollakin aikataululla hotellin ulkopuolelle 😀

   Lisämaksut ei ihan niin hirveesti harmita jos ne on raportoitu selvästi. Siinä vaiheessa kun ensin selviää, että netti maksaa huoneessa mut yleisillä alueilla on ilmaista, mutta ei sitten olekaan vaan sillä tarkoitetaan mäkäriä, niin teki mieli sanoa virkailijalle jo, että tuon kirjoittaminen vaikkapa hotellin huonekirjaan ei ole kovin vaikeaa. Siinä vaiheessa kun mäkkärin työntekijä sanoo ettei heilläkään ole, mutta naapurin starbuckissa kyllä on, niin alkoi tosiaan huumori loppua ja oli hippasen kusetettu olo 😀 Onneksi nyt puhutaan aika pienistä pettymyksistä, joten otamme opiksi ja taas olemme ensi kerralla viisaampia 😉

   Toivottavasti jetlagistä ja erityisesti flunssasta selviytymiseen ei mene kovin montaa vuorokautta. Täältä paluu on onneksi yleensä vähän helpompi kuin Jenkeistä (sormet ristiin moisen kommentin jälkeen). Vielä on onneksi pari viikkoa aikaa imeä tätä rytmiä itseensä 🙂

   • Vastaa Matti 30.12.2013 at 13:21

    Hei vielä…
    Havaitsen,että olette Penangilla ja me olemme tulossa sinne tuossa tammikuun lopulla…

    Olisko mahdollista saada sieltä jonkinmoinen kirjaus ja suosituksia yms hyödyllistä tietoa…??Edellisestä vierailusta siellä on jo kymmenen vuotta ja silloinkaan en ehtinyt kuin pikaisesti poikkeamaan…Kiitos jo etukäteen!!

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.12.2013 at 15:03

     Juu täällä ollaan ja voidaan tietysti antaa suosituksia. Eipä täälläkään ole asiat kummemmin muuttuneet, joten alkajaisiksi kannattaa lukasta meidän parin vuoden takaiset jutut. Yritetään tällä kertaa kirjata ravintoiloiden osoitteita ja nimiä vähän tarkemmin ylös, niin jää itsellekin muistiin 🙂 Ja raporttia ehtii varmuudella tulla ennen kuin lähdette reissuun!

 • Vastaa Inka 30.12.2013 at 08:43

  Näyttää makealta teidänkin linssien kautta tuo Singapore, jee! Mahtavaa matkaa, toivottavasti ei sada enää yhtenäkään päivänä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.12.2013 at 15:10

   Älä huoli, täällä sataa melkein joka päivä jossain kohdin 😀 Mutta ne on useimmiten nopeasti ohi meneviä. Eikä niitä voi verrata edes Suomen kesäsateisiin, sillä sen verran paljon lämpimämpää on. Ainoastaan sisätiloissa sitten kun on ilmastoinnit täysillä, niin ei ole märkänä enää hauskaa. Eli vaikka säätiedotus lupailisi Singaporeen ukkosia, niin ne ei oikeastaan lomaa mitenkään haittaa 🙂

 • Vastaa Nella Kaukokaipuu 30.12.2013 at 08:59

  Aivan mielettömiä kuvia!

  Mä en tiennytkään, että metrokortit olivat aiemmin erilaiset. Hyvä, että ovat älynneet vaihtaa niitä! Tuo pahvinen läpyskä tais käydä kuus vai kymmenen kertaa, eli sille voi lataa arvoa, mutta vaan tietyn määrän. Ja bonarina vielä se, että kun sinne lataa uusiksi rahaa, sinne kertyy muutamia senttejä matkarahaa. 🙂

  Jään innolla oottaan sun ajatuksia ja kuvia puutarhasta!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.12.2013 at 15:13

   Kuusi matkaa sillä kai pääsi. En niin kovin tarkkaan jaksanut perehtyä paljonko niitä senttejä kierty, mutta otin aina ilolla alennukset vastaan ja heivasin kortin menemään sitten kun ei enää saanut ladata.

   Puutarha ansaitsee tosiaan ihan oman postauksensa 🙂

 • Vastaa Satu VW 30.12.2013 at 12:19

  Kiva lukaista teidänkin Singapore-kokemuksia ja ah mitä kuvia!!! Paikka on kyllä ollut blogaajien suosiossa viime aikoina 🙂 Täytyy sanoa että hotelli ilman ilmaista nettiä pistää nykyään hieman aina ihmettelemään, mutta pärjäähän sitä ilmankin… Tällä hetkellä kaupunkikohteet eivät itsellä oikein muuten kolahda (muuta kuin näin virtuaalimatkoilla!), mutta ruuan perässä voisi tuonnekin kyllä lähteä!!

  Myöhäiset jouluterveiset myös, ja kohtahan me nähdään matkamessuilla!!! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.12.2013 at 15:19

   Juu meikäläiselle se pakollinen kolme vuorokautta, jonka aikana joutui hieman näkemään vaivaa netin eteen, toimi samalla hyvänä vieroitushoitona 😀

   Singaporen katuja tallatessa mietin juuri itseasiassa sitä miten helppo mesta se mahtaisi olla lapsiperheelle. Ainakin Nykiin verrattuna todella helppo! Kadut on tasaisia, jalkakäytävillä on “liuskat” helpottamassa, vessoja kaikkialla, kaikkialla siisitä ja hygienistä, paljon moneen makuun tekemistä jne. Mut joo siis kuten Kea alhaalla toteaa, niin suurkaupungit ei vaan kolahda aina 🙂

 • Vastaa Kea 30.12.2013 at 14:47

  Mä oon Sadun kanssa samoilla linjoilla siitä ettei kaupunkikohteet noin yleisesti kolahda, mutta mikäs tässä kauniita kuvia katsellessa ja kivoja juttuja lukiessa. Melkein kuin olis itse paikan päällä… 🙂

  Ja kuten moni on tuossa yllä jo todennut, on Singapore selkeästi ollut matkabloggaajien keskuudessa varsinainen trendikohde nyt loppuvuonna. Mua saa tosin Aasia vieläkin odottaa… vaikka Singapore vois olla sinnepäin suunnatessa melko lempeä lasku. Ite ajattelin seuraavan kerran pidemmälle matkalle lähtiessä taas singahtaa muiden merten yli tuttuihin maisemiin. 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 30.12.2013 at 15:24

   Singapore on aika kätevä hubi muualle Aasiaan sen jälkeen kun Thaimaa alkaa kyllästyttää, joten varmasti onkin noustanut suosiotaan. Pehmeä lasku myöskin, joten suosittelen lämpimästi ensimmäiseksi Aasian laskeutumiskohteeksi. Mehän kyllä yleisesti ottaen tykätään suurista kaupungeista, jotka on jotenkin hallittavissa ja ymmärrettävissä. Kesäloma vierähti niin paljon pienemmissä ympyröissä, että on ollut ihanaa viettää aikaa taas ihan kunnon kaupungeissa! Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan minne tuttuihin maisemiin seuraavaksi suuntaatkaan 🙂

  Vastaa