Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Reissuruokia ja -tottumuksia - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Reissuruokia ja -tottumuksia

9.12.2013

Kauan sitten kesällä saimme samaan aikaan saman haasteen Sadulta ja Inkalta. Lienee ehkä korkea aika vastatakin niihin. Idea on vastata 11 reissuruokaan liittyvään kysymykseen. Paria kysymystä lukuunottamatta oli daamit keksineet sen verta erilaisia kysymyksiä, että vastasimme molemmille erikseen. Täältä pesee!

ml_MG_9058-2

Sadun kysymykset ja niihin vastaukset: 

Mitä tarjoat (tai tarjoaisit) ulkomaalaisille vierailijoille jotka tulevat käymään Suomessa? Riippuu tietysti hieman siitä mistä päin tulevat, sillä Saksalaisille ei välttämättä jotkut asiat ole niin eksoottisia kuin taas vaikkapa Aasialaisille. Mutta sanotaan tähän karjalanpiirakoita ja leipäjuustoa lakoilla.

Mitkä ovat kotipaikkakuntasi ”etniset” (=ei-suomalaiset) lempiravintolat Pääkaupungissa asutaessa on tietysti ilo ja onni, että niitä paikkoja on ympäristössä. Uusin eriomainen tuttavuus oli Kolmannella linjalla sijaitsevan Sandron sunnuntaibrunssi! Juhanan lemppari on Hietalahden Asia I:sen lounasbuffet susheineen. Milla tykkäsi kovasti ravintola Patronasta. Liikaa ei myöskään voi olla kehumatta Albertinkadun Hokua….

Paras ruokamuisto maailmalta? Tiukan pohdinnan jälkeen tähän on pakko sanoa, että ei sellaista yhtä ylitse muiden ole oikein ollut.

Minne ET haluaisi matkustaa ruuan perässä? Onneksi kaikkialta maailmasta löytyy monenlaista syötävää, joten vaikka emme ehkä Boliviassa söisi marsua, niin se ei liene ainoa saatava ruoka mestoilla. Joten sanotaan vaikka Grölanti, sillä kala ei kuulu Millan ruokavalioon. Mutta tämä on varmasti silkkaa tietämättömyyttä ja sieltäkin varmasti lopulta löytäisin jotakin puperrettavaa.

Tuotko matkoiltasi tuliaisina ruokaan liittyviä asioita/esineitä ja jos kyllä niin mitä? Ainakin Italiasta on raahattu viinejä, limoncelloa, öljyjä, prosciuttoa, jotain mausteita ja pastaa. Juhana on tuonut kerran Thaimaasta pieniä valkosipulissa liotettuja possupyöryköitä…

Mikä maa tai maanosa on ”henkinen kotisi” mitä tulee ruokaan? Millalle Italia, Juhanalle Yhdysvallat (koska siellä kaikkea voidaan yhdistää).

Mikä on omituisin ruoka mitä olet syönyt? Juhana on maistanut mädätetty haita Islannissa. Milla on pysynyt turvallisemmilla vesillä, joten olkoon tämä vastauksemme.

Kun matkustat, päätätkö jo etukäteen ainakin muutaman ravintolan missä haluat syödä, vai etsitkö ruokalat paikan päällä fiilispohjalta? Riippuu kohteesta. Aasiassa ei olla koskaan mietitty ennakkoon ja Jenkeissä taas on aina joku ennakkoon katsottuna. Loppuen lopuksi harvoin on sitten kuitenkaan käyty vaikka kuinka olisi suunniteltu. Yhdestä pieleen menneestä yrityksestä voi lueskella täältä.

Kokkaillaanko kotikeittiössäsi herkkuja joita olet alunperin maistanut ulkomailla? Juhana on meillä se joka kokeilee ruokajuttuja ja viimeisin kokeilu taisi olla Butter Chicken.

Oletko ollut ruuanlaittokurssilla ulkomailla, ja jos kyllä, missä, minkälaisella kurssilla ja lähtisitkö uudelleen? Tai minne haluaisit lähteä? Ei ole oltu, mutta jos käytäisiin, niin varmaan Italiassa.

Mikä on suurin ravintola- tai ruokamoka jonka olet kokenut ulkomailla? No niitä on varmasti monia, mutta nimeämme tähän sen mikä oikein osoitettiin meille virheenä. Eli hetki jolloin Juhana Roomassa laittoi parmesaani mielestään mauttomaan äyriäispastaan oli tarjoilijan mielestä järkyttävä ja sangen virheellinen teko.

mp_MG_8800-2 Khl_MG_0428-2

Inkan kysymykset ja vastauksia:

Olet uudessa maassa ja menet ruokakauppaan. Piipahdatko kaupassa vain pikaisesti noutamassa ne asiat mitä tarvitset, vai kuluuko kauppareissuun tuntitolkulla sinun ihmetellessäsi ruokakaupan hyllyistä löytyviä eksoottisia asioita? Tuntitolkulla, sillä ruokakaupoissa luuhaaminen on ihan parasta antia reissuilla!

Mikä on yleisin piknik-evääsi ulkomailla? Eroaako se siitä, mitä syöt Suomi-piknikeillä? Hmmmm…. Vähemmän on Suomessa tai reissuissakaan käyty piknikeillä…. En usko, että se suuresti eroaisi muuten kuin, että tietysti tarjolla oleva valikoima aina vaikuttaa.

Pysytkö reissussa ruoka-asioissa tutuissa jutuissa vai nappaatko ensimmäisenä ruokalistalta paikallisen erikoisuuden? Juhana uskaltaa kokeilla juttuja, vaimon taas pysyessä enemmän turvallisilla vesillä.

Muuttuuko ruokailusi reissatessa? Miten? Normaali lomalla syödään keskiarvoista paljon enemmän! Puolen vuoden reissulla taas syötiin enemmänkin tarpeeseen ja aina budjetilla, joka on sekin hyvin erilaista kuin kotioloissa. Hienoa olisi jos kotonakin pääsisi sellaisiin annoskokoihin…

Ostatko lennolle matkaevästä? Mitä se useimmiten on? Emme ole koskaan ostaneet lennolle varsinaista evästä. Karkkia tuntuu sen sijaan Millan repusta aina löytyvän…

Onko joissakin tietyissä maissa jotain ruokajuttuja, mitä sinun on ehdottomasti pakko saada joka kerta ko. maassa vieraillessasi? Mitä ne ovat? Joka maassa ja maanosassa on varmaankin ne omansa. Kyllähän ne thaikkupöperöt vaan parhaalta maittaa ihan siellä thaikuissa ja mozzarellakin on tuoreempaa Italiassa.

Kuinka suuressa arvossa ruoka on reissubudjetissasi, yritätkö päästä matkan aikana mahdollisimman vähillä ruokakuluilla vai onko ruoka semmoinen asia, mistä ei reissun päällä pihistellä? Normi lomareissuilla ei tosiaan pihistellä. Ei toisaalta kyllä fiinistelläkään vaan ennen kaikkea nautiskellaan.

Onko reissulla tullut vastaan jotain ruokaa, mikä on ollut niin herkullista että se on löytänyt tiesi myös kotikokkailuihin? Mitä se oli? No varmaankin se Butter Chicken vaikkei sitä nyt kovin usein olekaan tehty.

Suosittele ruokapaikkaa jostain päin maailmaa, mikä on ollut suosikkisi? Juhana odottaa niin kovasti pääsyä Tomato nimiseen ravintolaan Langkawille, että parempi mainita se tässä kohdin 😉

_MG_7611-1

Huh, tulipa vastatessa nälkä!

Haasteeseen kuuluisi lisäksi keksiä omat 11 kysymystä ja haastaa 11 bloggaajaa, mutta koska aikaa on tässä hieman jo kulunut, niin jätämme haastamisen tällä kertaa väliin.

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Kea 10.12.2013 at 00:24

  Nää oli hauskoja vielä nytkin. Taisin itsekin tehdä tän keväällä…

  Ja parmesaani + merenelävä on tosiaan Italiassa paha juttu – fare la brutta figura! 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.12.2013 at 18:09

   Nooh oppia ikä kaikki, enää ei laiteta 😀 Näitä oli hauska kyl miettiä. Opetti myös itselle jotakin omista reissutottumuksista ja tavoista!

 • Vastaa Tickler 10.12.2013 at 12:44

  Noista ravintoloista… Ulkomaiset kaverini ovat eniten hehkuttaneet Zetoria. Jotenkin aidointa suomalaista! Vaikka mielelläni Sandroon heidät vienkin. Se vain on liian “berliiniläinen”.

  BTW – 8 viikon päästä olisi karkkarikääpiötyttöjä vailla kotia… Ja maaliskuun lopussa normikokoisia pötkylöitä. Joko laitetaan yks?

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.12.2013 at 18:14

   Juu en tiedäkään olisiko mikään näistä kotisudun “etnisistä” niin ulkomaalaisten mieleen. Kysehän olihin ravintoloista, jotka on “etnisiä” ja omia favoriitteja. Zetor ei ihan siihen kategoriaan meikäläisellä yllä, mutta ehdottomasti pidettävä mielessä jos ulkomaalaisia vieraita pääsee Helsingissä taas joskus ulkoilluttamaan 🙂 Konstan Möljää kehutaan kovasti myös.

   Kävin taas katsomassa pentukuvia ja sain Juhanankin niitä ihastelemaan. Silti ei meille tähän talveen vielä ainakaan tule omaa. Kesä on sitten asia ihan erikseen 😉

 • Vastaa inkkap 10.12.2013 at 19:03

  Mahtavaa että vastasitte tähän, vaikka vähän viiveellä. Nää on aina kiinnostavia juttuja! 🙂 Ja mua jotenkin kutkuttaa ajatus siitä että lähettäis joskus porukalla jonkin ulkomaalaiseen ruokakauppaan, päästäisköhän sieltä koskaan ulos..

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 11.12.2013 at 22:56

   No kutkuttava ajatus tosiaankin ja epäilisin vahvasti, että ei ehkä pienestäkään putiikista päästäsi mitenkään tunnissa 😀

   Nää haasteet pakottaa tarkastelemaan itsestään aina puolia, joita ei välttämättä muuten tulisi niin mietittyä. Hyvinkin mielenkiintoista on siis myös aina vastaaminen!

 • Vastaa Panu / Panun matkat 11.12.2013 at 23:59

  Hah, mäkään en oo vielä vastannut tohon Inkan haasteeseen. 😀 Mutta jos tekin vielä kehtasitte, niin taidanpa minäkin. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.12.2013 at 07:28

   Juu en jaksa uskoa, että nää vanhenee ja kuten kommenteista näkee, niin tykätään niitä lukea myöhemminkin 😉 Postaustasi odotellessa!

 • Vastaa Satu VW 12.12.2013 at 11:48

  Jee! Kiva kun tämä ei ollut unohtunut!! Ja ah, haluaa etnistä ruokaa – IHAN MITÄ VAIN. Täältä meidän kylältä kun ei oikein löydy kunnolla yhtään mitään mielenkiintoista…

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 12.12.2013 at 17:34

   Meidän täytyy alkaa kerää sulle omaa listaa: Näissä Satu käy seuraavilla Suomen visiiteillä 😀

  Vastaa