Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Toivepostaus - Sukellus rinkkaan! - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Toivepostaus – Sukellus rinkkaan!

27.10.2013

*** Millan mutina ***

Olen saanut toiveita aiheesta mitä pakkasin rinkkaan 6kk reissulle. Eroa ei suuremmin ole sillä pakkaako puolelle vuodelle vai parin viikon lomalle. Ei varsinkaan jos  pysyy koko puolivuotta kuuman kosteassa ilmastossa. Meidän piti varautua myös viileämpiin olosuhteisiin, mutta tiedossa oli, että plussan puolella sentään koko ajan pysytään.

Rehellisesti sanottuna en ole aiemmin kehdannut listata sitä tavaran paljoutta mitä raahasin mukanani. Voin suorastaan kuulla järkyttyneet parahdukset mitä se siellä ruudun takana olisi osalle aiheuttanut 😀 Pakko kuitenkin sanoa tähän kohtaan, että itseppähän kannoin ja tyhmästä päästä kärsii vain ja ainoastaan oma kroppa. Turhamaisen sieluni on kuitenkin myönnettävä, että reilusti vähemmälläkin olisi pärjännyt. Ihaillen lueskelen esimerkiksi Teean reportaasia reppunsa sisällöstä, sillä onhan se totta, että vähempi on parempi ja huolettomampi. Innolla myös perehdyin ihanan Inkan videoon samaisesta aiheesta, sekä aina yhtä järkevän ja taidokkaasti asujaan yhdistelevän Nellan postauksia pakkaamisesta. Lopputulos kaikilla tähän astisilla reissuilla on kuitenkin ollut se, että aina on liikaa mukana!

mimu_MG_1383

Kaikki mikä piti saada Bangkokissa mahdutettua rinkkaan vielä viimeisen kerran ennen kotiin paluuta

_MG_7789-6

Mersingin bussiasemalla täyspakkaus kannossa

Nyt taas reissu edessä häämöttää, niin ajattelin haastaa hieman itseäni. Paljastamalla teille ensimmäisen version pakkauslistastani, joka on pitkä kuin nälkävuosi. Seuraavaksi on 2kk aikaa karsia turhat päältä ja saada rinkan paino alle 15kg. Tavoitteeni saattaapi järkyttää jo teistä muutamia, joten heikkohermoisempia suositellaan vakavasti harkitsemaan listan lukemista loppuun.

 • Alusvaatteet
 • Bikinit x 2 (inhottavaa pukea märät päälle)
 • Rantariepu
 • Aurinkorasvaa
 • Shortsit
 • 2 x mekko
 • 2 x T-paita
 • 3 x hihaton toppi
 • Ohut pitkähihainen paita
 • Nauletakki
 • Legginssit
 • Pitkät housut (hengittävää materiaalia)
 • 2 x huivi
 • Vyö
 • Varvastossut
 • Tennarit
 • Lenkkarit
 • Kiilakorkoiset kengät
 • Reppu
 • Päivälaukku (sellainen johon järkkärimahtuu)
 • Pienempi pussukka pienempiä retkiä verten, esim illalliselle
 • Pikakuivapyyhe
 • Henkilökohtainen kosmetiikka
 • Lääkkeet
 • Matkaopas
 • Niskatyyny
 • Ohut takki (jos vaikka keksitään lähteä Cameron Highlandsille)
 • Lippis
 • Joogamatto
 • Otsalamppu
 • Muuntaja
 • Kamera ja objektiivit
 • Kannettava
 • Kännykkä
 • Laturit
 • (vedenpitävä kassi)

Että semmonen määrä rompetta 😀 Täytyy alkaa miettimään miten saa tämän listan puolittumaan ainakin vaatteiden osalta…. Hyviä ajatuksia, kokemuksia ja ideoita otetaan vastaan.

Vaatteet minulle on tapana pakata useampaan muovipussiin ja pakata ne ilmat tyhjentäen mahdollisimman tiiviisti rinkkaan. Näin tarvittessa on helppo kaivaa rinkasta ulos juuri oikea pussukka, jos vaikka tarvitsee yhtäkkiä puhtaan t-paidan päälle.

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Tiina 27.10.2013 at 13:02

  Onhan siinä jos jonkinnäköistä rompetta. Mutta toisaalta aika tarpeellistakin, mutta…… joogamatto 😀 Eikö hiekkaranta tai maaperä/lattia aja saman asian.. Tietty siinä matolla on aika mukava joogailla ja pito on hyvä mutta….;)

  Me muutetaan Espanjaan parin viikon päästä ja pakkaukset on ihan levällään. Jotenkin kaikki fokus menee tällä hetkellä tärkeimpään “matkatavaraan” eli kahteen kissaani… Unohdan varmaan kamat pitkin lentokenttää, kun olen vaan keskittynyt niihin kahteen kantokoppaan <3

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 27.10.2013 at 16:37

   Joogamatto onkin varmaan se, joka ekana jää listalta pois. Pitkällä reissulla sen raahaaminen oli varmaan yksi niistä harvoista syistä, joka sai meikäläisen todella tekemään jotain liikunnallista. Ausseissa ja Uudessa-Seelannissa oli myös monessa osoitteessa jäätävän kylmä kivilattia, jolla ei olisi voinut suuremmin jumpata. Koko matto on siis se meikäläisen mukana kannettava hullutus. Eikä se kyllä onneksi paina kuin alle kilon ja kulkee kätevästi rinkan ulkopuolella.

   Voin uskoa, että teillä on vähän enemmän pohdittavaa, kun mukaan lähtee myös kissat. Mutta kerrassaan ihanaa, että pääsette reissuun koko perheen voimin! Edessänne on mielettömän hieno talvi 🙂

   • Vastaa Tiina 28.10.2013 at 15:06

    Jokaisella varmaan löytyy joku oma hullutus matkatavaroista ja joogamatto kuulostaa aika mukavalta hullutukselta 🙂 Juuri itseasiassa mietin, että pitääköhän meidän pakata mukaan kissanhiekkaa ja joku pahvilaatikko/muovipussiviritys ekaa yötä varten, kun ei keretä kauppaan ekana iltana….Siinä varsinainen hullutus, joka on kuitenkin tosi tärkeä, että kisut pääsee veskiin 🙂 Toivottavasti vois Espanjan vuokranantaja vähän jeesata asian kanssa, niin voi keskittyä muihin hullutuksiin, joita niitä varmasti löytyy lisää 😀 Ja otsalamppu on muuten ihan must!

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 29.10.2013 at 17:55

     Mutta mikä parasta, että on mahdollisuus miettiä niitä hullutuksia, eli on reissu edessä 🙂

 • Vastaa inkkap 27.10.2013 at 13:06

  Tämäpä oli mielenkiintoinen tirkistely! Jos totta puhutaan niin mää en ainakaan mitenkään järkyttyny tuosta tavaramäärästä, sillä kukin pakkaa mukaan sen verran mitä jaksaa kantaa ja niitä juttuja joita kokee itselleen tarpeellisiksi. Ja puolustautua voi aina sillä, että pieniä vähän tilaa vieviä juttuja (kuten vaikkapa t-paitoja, toppeja ja bikineitä) voi pakata vaikka miten paljon eikä se määrä tunnu missään.

  Ja pisteet vielä otsalampusta, oot nää kaikki maholliset tilanteen huomioiva reissaaja kun semmosenkin pakkaat mukaan! Mulla ei tulis mielen viereenkään…

  Ja pakko vielä kysyä tuosta pikakuivapyyhkeestä, että onko oikeasti ollut pätevä? Meillä oli yhellä kaverilla jenkeissä vastaavanlainen ja se ei muuta tehnyt ku kironnut sitä että se oli ihan litimärkä kokoajan, niin on jääny vähän huonot fiilikset niistä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 27.10.2013 at 16:45

   Otsalamppu tuli yllättävissä tilanteissa tarpeeseen, kuten illalla lukiessa, sillä harvassa majapaikassa on kattovaloa enempää valaistusta ja sitten tietysti niide sähkökatkosten aikaan.

   Pyyhkeestä sen verran, että ainakin meillä on toiminut oikein hyvin. Juhana kantaa itseasiassa ihan päivittäisillä kuvauskeikoillakin mukana. Merkiltään pyyhe on Biwak ja hankittiin joko retkiaitasta tai partioaitasta. Yllättävän harvoin sille on reissussa tullut käyttöä, kun kaikissa majapaikoissa on aina ollut pyyhkeet ja rannalla käytössä on vaan sellaiset rantarievut, joita myös sharongeiksi kai kutsutaan…. Vie kuitenkin niin vähän tilaa ja just kameravermeitäkin saa sillä hyvin suojattua, niin siksikin kannan varuiksi mukana.

 • Vastaa Nella Kaukokaipuu 28.10.2013 at 11:37

  Tää oli todella mielenkiintoinen postaus, kuten jo Instagramin puolella totesin. Mä oon sitä mieltä, että mikään mukaan otettu tavara ei ole toistaan huonompi, eli jos haluaa pakata vaikka sen suoristusraudan, josta mun blogissa oli puhetta, niin se on aivan fine – joku toinen ottaa jotain muuta itselle tärkeää. (:

  Sillä pointtihan on tuo määrä, eikä se mitä haluaa kantaa mukanaan. Ja sun lista näyttää jo nyt hyvältä! Tokihan tuosta voi aina nipistää, kaikesta voi. Mäkin voin omistani, mulla jäi vaatekappaleita yli! Ja ajattelin purkaa tuon auki, kunhan pääsen kotiin.

  Mutta siis, nyt kun on itse listannut mukaan pakattavat tavarat kappalemääriltään, niin yllättävän monta tavaraa menee kaikkein kevyimpäänkin rinkkaan, jota olen mukanani kantanut. Ja vaatteiden rullaaminen on kaikkein tehokkain tapa täyttää tila rinkasta, suosittelen sitä lämpimästi ja se on paras konkreettinen pakkausvinkki, jonka voin antaa. (:

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 29.10.2013 at 18:00

   Olet niin oikeassa siinä, että jokainen pakkaa sen mitä itselleen kokee tärkeäksi ja on myös valmis kantamaan. Tuota rullausta täytyy kyllä testata seuraavalla kerralla. Joskus kokeilin sellaistakin, että rullasin ensin ja sitten vielä laitoin pusseihin. Se ei jostain syystä silloin toiminut, mutta ehkä voin antaa uuden mahdollisuuden näin reilut kymmenen vuotta myöhemmin 😀

   • Vastaa Nella Kaukokaipuu 31.10.2013 at 20:04

    Ainakin kannattaa kokeilla! Toiset materiaalit rypistyy, toiset ei, Inka oli kirjoittanut tästä hyvin ihan just tovi sitten. 🙂

    Pääasia, että miettii mitä ottaa mukaansa. Ja siis, pakkaushan on muutenkin mun mielestä kivointa reissuun lähtiessä 😀

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.11.2013 at 03:07

     Näin on! Siinä jotenkin huipentuu kaikki odottaminen ja suunnittelu, kun pääsee todella valikoimaan reissun releet ja pakkailemaan ne reissukassiin 🙂 Seuraavaa iloista pakkaushetkeä odotellessa!

 • Vastaa Rimma 8.11.2013 at 14:26

  Kiitos tästä! Just itsellä viikonloppuna edessä pakkailut muutaman kuukauden reppureissulle ja joka kerta tuntuu tavaraa olevan liikaa mukana 😀 Jos tällä kerta ensin kasaisi kaikki mitä AION ottaa ja sen jälkeen karsin siitä määrästä vielä puolet pois!

  Mukavaa viikonloppua (: Teidän postaukset Uudesta-Seelannista on hyvinkin koluttuna, sillä sinne mekin pian suunnataan!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 10.11.2013 at 15:31

   Joo vielä en ole jotenkin osannut karsia mitään listalta.. Haastavaa teidänkin tulevassa reissussa on just nuo erilaiset ilmastot mitä tuutte kohtaamaan, kun sitä lämpimämpääkin relettä on jotain otettava mukaan. Innolla oottelen teidän reissun alkua ja et pääsen sukeltamaan virtuaalisisti edes tuttuihin maisemiin 🙂 Mukavaa sunnuntaita vielä sinnekin!

  Vastaa