Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

10 päivää tarunhohtoisessa Uudessa-Seelannissa - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Uusi-Seelanti

10 päivää tarunhohtoisessa Uudessa-Seelannissa

21.10.2013

Meillä on onnekas ystävä, joka saa viettää parin kuukauden kuluttua kokonaiset 10 päivää Uuden-Seelannin eteläsaarella. Viime aikoina on vaihdettu tiiviisti viestejä siitä mitä tämä Singaporen asiantuntija vinkkaa meidän vuoden vaihteen reissua varten ja täältä on puolestaan yritetty antaa vinkkejä heille unelmalomaa varten. Kun tunnelmaan on kerran päästy, niin tuli mieleen, että kai sitä voisi ihan kuvinkin esitellä jonkinlaisen reissusuunnitelman vastaavaa ajanjaksoa ajatellen. Harvalla normi työssä käyvällä on kuitenkaan mahdollista viikkojen lomailuun tarujen maassa meidän talvilomien aikaan. Ja meneehän niihin matkoihinkin jo jokunen päivä. Tässä siis tulee 10 päivää Uudessa-Seelannissa ilman budjettirajoitetta, joka pohjautuu aivan vain ja ainoastaan itse aiemmin nähtyyn ja kokemaan.

Menolennolla suuntaisimme Christchurchiin, josta myös vuokraisimme välittömästi auton alle. Christchurchissa viettäisimme korkeintaan yön verran, jotta edellisellä visiitillä maanjäristysten jäljiltä suljettu keskusta tulisi nähtyä. Toisena päivänä keula suunnattaisiin pohjoiseen kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Kaikouraan.  Parin päivän visiitin aikana kävisimme Kaikourassa ihastelemassa rannalla köllöttäviä hylkeitä ja tietenkin uimassa valaiden kanssa. Myös Malboroughin viinejä tuotetaan ihan lähistöllä, joten ajan salliessa tutustuisimme myös yhteen näistä.

_xMG_6712-3_MG_4858-1juju2 24-70mm kaikoura _xMG_6605-6

Kaikouran jälkeen otetaan kompassista suuntima länteen Arthur’s Passin läpi. Matkaan varattaisiin koko päivä tai ehkä jäisimme peräti  yhdeksi yöksi itse Arthur’s Passin jylhiin maisemiin. Mikäli tulee ajettua päivässä läpi, niin sopiva yöpymispaikka voi  löytyä esimerkiksi Hokitikasta. Itse kylässä ei varsinaisesti ole suuremmin nähtävää, mutta tästä ei ole enää kovin pitkä matka jäätiköille. Aamulla kun lähtee hyvissä ajoin kohti etelää, niin ehtii hyvin tutustumaan jäätikköön ja illaksi vielä vaikka Wanakan kylään. Vaihtoehtoisesti matkan varrelta löytyy monia sympaattisen näköisiä B&B paikkojakin. Koska mielikuvitusmatkoilla ei ole budjettia, niin tutustuisimme tällä kertaa Franz Josephin jäätikköön ensin helikopterista käsin ja sen jälkeen tietysti asian mukaisessa varustuksessa kävelemällä sen päällä. Lopuksi pulahdetaan tietysti kuumiin lähteisiin.

_xMG_6336-1 H-1 rt_MG_6167-1 rt_MG_6251-4qt_MG_5802-1 NZ_MG_5767-1 hdr

Jokaiselle ajopäivälle riittää paljon ihasteltavaa ja siirtymiin kannattaa varata hyvin aikaa, jotta on mahdollisuus pysähdellä ihmettelemään ja kuvailemaan. Sokerina pohjalla on tietenkin vielä Queenstown ja Milford Sound! Jäljellä olevat viisi päivää jakaisimme varmaankin niin, että ensin pari yötä Queenstownissa ja extreme lajien parissa ja sitten vielä pari yötä rauhassa Milford Soundiin tutustuen. Edellisellä kerralla teimme päiväretken ehkä kauneimpiin maisemiin koskaan Te Anausta käsin. Tällä kertaa suuntaisimme perille yhden päivän ajan rauhassa pysähdellen, ottaisin päivän viimeisen risteilyn ja jäisimme yöksi Milfordiin, esimerkiksi tänne. Seuraavana aamuna voisimme tehdä vielä jonkun patikointi- tai melontaretken ennen kuin ajelisimme hissuksiin takaisin Queenstowniin. Jäljellä olisi tässä vaiheessa enää autonpalautus ja haikeat jäähyväiset. Kotiin suuntaisimme jälleen repput täynnä upeita muistoja ja muistikortit täynnä kuvia tarunhohtoisista maisemista.

ms_MG_5490-17 NZ_MG_5505-1 ms_MG_5644-7 ms_MG_5643-8-1

Vanhat ja täysin realismiin pohjautuvat juttumme Uudesta-Seelannista löytyvät tästä linkistä tai oikealta sivupalkista listatuista kohteista. Edellisellä kerralla meillä oli aikaa kolme viikkoa, mutta hyvällä suunnitelulla selviää samasta vähemmälläkin, jos on halukas vaihtamaan paikkaa joka päivä. Sen voimme luvata, että maisemat ovat henkeäsalpaavat ja nähtävää riittäisi useammallekin kuukaudelle!

qt_MG_5332-1 H

Klikkaa kuva suuremmaksi

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Nella Kaukokaipuu 21.10.2013 at 19:09

  Aivan käsittämättömän hienoja valokuvia! Mä veikkaan, että Uusi-Seelanti on hyvin lähellä seuraavaa kaukomatkaa miettiessä.. (;

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 21.10.2013 at 22:07

   Kiitos Nella! Uskon vahvasti, että pitäisit noista nurkista kovastikin.

 • Vastaa inkkap 21.10.2013 at 23:01

  Ihanan haavematkan taas tarjositte, käsittämättömän upeita maisemia! Me niin käydään uudessa-seelannissa sitten meidän suurella matkalla, voi kun edes tietäis milloin se tulee.

  Kuten Nella sen jo sanoi: upeita kuvia!!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.10.2013 at 19:23

   Kiitos Inka 🙂 Joo Uutta-Seelantia emme missään tapauksessa suosittele skippaamaan, sen verta upea mesta! Kolme viikkoa meni huokaillessa ihastuksesta!

 • Vastaa Satu VW 22.10.2013 at 15:56

  Ihana reissusuunnitelma, varsinkin kun Uusi-Seelanti on meillä edessä tammikuun lopulla!! Me tosin taidamme suunnata kohti pohjoista saarta ja pistää sinne leirin pystyyn reiluksi kuukaudeksi. Toivottavasti tosin kerkiämme myös käydä etelän puolella, niin upeita ovat nuo maisemat!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.10.2013 at 19:26

   Voi kyllä varmasti kelpaa laittaa leiri pystyyn pohjoissaarellekin! Ja miten mahtavaa, että teillä on kokonaista reilu kuukausi aikaa!! Ei liene mikään yllätys, että olen sata prosenttisen varma siitä, että teidän poppoo tulee tuolla viihtymään enemmän kuin hyvin 🙂

 • Vastaa Tiina 22.10.2013 at 19:14

  WAU! Joskus on pakko päästä kokemaan NZ muutenkin kuin toisten kuvien välityksellä 😉 Tuo luonto näyttää ihan mahtavalta ja tarjoaa tällaiselle patikkahirmulle varmasti upeita elämyksiä. Mun ystävät viettivät melkein vuoden Uudessa Seelannissa ja kirjoittelinkin heidän seikkailuistaan blogiini jo vuosi sitten:

  http://kinttupolulla.blogspot.fi/2012/11/ystavat-maailmalla-uusi-seelanti.html

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.10.2013 at 19:31

   Ai vähänkö repesin lukiessani tuon juttusi varsinkin Kaikouran ja helihiken osalta:D Aika samoja juttuja olivat halunneet nostaa esiin. Meillä ei vaan ole kaikista jutuista vielä sitä omakohtaista kokemusta, mutta ehkä sitten joskus tulevaisuudessa 🙂 Uskon Uuden-Seelannin olevan teille myös ihan unelmakohde. Tosin siellä on niin paljon kaikkea touhua ja tekemistä, että kenen tahansa on varmasti helppo rakennella mieleisensä unelmareissu noille nurkille.

 • Vastaa Lahja 22.10.2013 at 22:26

  Oon ollut Uudessa-Seelannissa kerran 7 kk pätkän, paljon jäi näkemättä kun vähän tuppasin jumittamaan samoissa mestoissa. Mutta kun joka paikka oli niin hieno, että en malttanut mennä eteenpäin. Tältäkin listalta kaikki kelpais, osa uusintana ja osa jäi silloin tekemättäkin. Vähän oon miettinyt, miltä tuntuisi mennä sinne uudestaan, mutta ehkä se saa hetken odotella vielä.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 22.10.2013 at 23:05

   Kävinkin lueskelemassa päällisin puolin sun vanhoja Uuden-Seelannin stooreja ja mietiskelin miten hienoa on mahtanutkaan olla siellä niinkin pitkään 🙂

 • Vastaa Laura R. 29.10.2013 at 10:54

  Yks päällimmäinen ajatus jäi tästä postauksesta: ei malttasis oottaa että päästään tuonne! Mutta ei enää kauaakaan, tammikuussa vaihtuu maa ja kolme kuukautta NZ:ssa, jahuuu! Kiva siis kuulla että teidänkin mielestä ihmeteltävää riittää useammaksi kuukaudeksikin 🙂

  Ps. Upeita kuvia, niin kuin aina!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 29.10.2013 at 17:53

   Todella upeeta, että teillä on peräti 3kk aikaa tuossa ihanassa maassa. Siinä ehtii näkemään, tekemään ja kokemaan paikalla olonkin 🙂 Lucky you!

 • Vastaa VeeraBianca 6.11.2013 at 08:22

  Pakkohan tänne oli kuitenkin heti kurkata! Tuo lammaskuva on ehkä hellyyttävin valokuva mitä olemassa voi olla!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 6.11.2013 at 19:29

   Kiitos Veerabianca 😀

  Vastaa