Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Lago di Trasimenon ympäristössä - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Eurooppa Italia

Lago di Trasimenon ympäristössä

28.9.2013

Kuten edellisessä Umbrian viikkoa koskevassa postauksessa kerroimmekin, niin pyrimme olemaan liikekannalla lekottelupäivien välissä. Vai lekottelimmeko todellisuudessa turistikierrospäivien välissä… Tiedä häntä, mutta vuorossa on siis tutustuminen Lago di Trasimenon lähiympäristöön. Järvi itsessään on 128km2 ja ympäristöstä löytyy useita sympaattisia pieniä kyliä. Erityisesti kukkuloiden rinteille rakennetut sokkeloiset pikku kylät saavat Millan sydämen sykkimään ja niiden katuja sitten käyskenneltiin ihmetellen missä kaikki muut turistit ovat. Ei tarvinnut suuremmin enää ihmetellä järven rannalla sijaitsevalla Castiglione del Lagon kylässä. Saati retkellämme Orvieton kaupunkiin, mutta siitä lisää seuraavalla kertaa. Moneen muuhun Eurooppalaiseen kylään tai kaupunkiin verrattuna oli turisteja kuitenkin verrattain vähäisesti. Majapaikkamme ranskis kertoikin, että näin heinäkuussa alueella lomailevat pääasiassa Belgialaiset ja Hollantilaiset, kun taas heinäkuun lopulla ja elokuussa saapuvat Saksalaiset ja tietysti Italialaiset itse.

Noin kaiken kaikkiaan Umbriaan tutustuminen kävi autolla verrattain näppärästi ja Alpolla oli mukava kurvailla myös kapeilla kujilla. Välimatkat kämpiltämme muihin pieniin kyliin olivat lyhyitä ja alueen pääkaupunki Perugiakin vaivaisen 35km päässä. Pääpitäjässä emme kuitenkaan laittaneet autoa edes parkkiin, joten kuvia saatte sieltä odottaa seuraavaan kertaan. Ensimmäiseksi lähdimmekin tutustumaan kotikylämme Pacianon naapurikylään, eli 5700 asukkaan Panicaleen, josta oli huikeat näkymät Lago di Trasimenon ympäristöön ja itse järvelle.

_MG_7971 _MG_7974_MG_0902 _MG_0906 _MG_0918 _MG_0956 _MG_0968

Panicalelta laskettelimme (jälleen) aurinkokukkapeltojen välistä sypressipuiden reunustamia teitä pitkin Castiglione del Lago –nimiseen kylään järven rannalle. Kylä on itse asiassa ollut joskus muinoin järven neljäs saari, mutta sittemmin on matalikko rakennettu täyteen ja asukkaitakin kerääntynyt reilut 15000. Kadut ovat paljon naapureitaan leveämpiä ja niitä reunustivat useat herkku- ja matkamuistopuodit. Päänähtävyys Castello del Leone –linnoitus on rakennettu jo 1247 ja selvinnyt jotenkuten useista piirityksistä historiansa aikana. Linnoitusta ja muutamaa katua enempää emme jaksaneet kuitenkaan paikasta innostua, mutta gelatot tietysti nautittiin pääaukiolla.

_MG_0984

_MG_1000

Pakollinen tanssiaskel kun lavalla kerran ollaan

_MG_0990

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa inkkap 28.9.2013 at 12:56

  Ei vitsi miten ihana tuo auringonkukkakuva on! 😀

  Miten ihmeessä ootte saanet nuo linkit niin että niissä ei oo alleviivauksia? Mua häirittee ihan hulluna ko en saa niitä omasta blogista pois…

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.9.2013 at 19:22

   Kiitos Inka!
   Ja mitä tulle linkkien alleviivaamattomuuteen, niin ei aavistustakaan 😀 Niin monta kysymystä ja ihmetystä on meikällä näihin ulkoasujuttuihin liittyen… Esim. Miksi nykyisin on lähes joka postauksessa blogin nimen sijaan ensimmäisestä kuvasta kummallinen panoramaversio ja miksi en saa sitä pois? Ja miksi osaan postauksista tulee “Aiheeseen liittyvää” linkitykset vaikken ole niitä sinne mielestäni kyllä valinnut? Täytyis ottaa ulkoasujumppa oikein tosissaan tai tarjota pullollinen viiniä jollekin wordpressiä taitavalle kaverille ja pistää kerralla koko homma kuntoon ohjauksen kera. Nyt jää tekemättä, kun en jaksa kauheen pitkään yleensä hämmästellä ja hinkata keskenäni….

   • Vastaa inkkap 29.9.2013 at 10:30

    Haha, ihmeellinen tää wp, mää oon yrittänyt perehtyä mutta tuntuu että oon edelleen aika pihalla.. No, jospa se tästä!

    Mää oonki ihmetelly että miten teidän banneri on aina postauskohtainen! Koitappa sillain että laitat sen teidän bannerikuvan (jos se on tallessa koneella jossain) siihen blodipostauksen muokkausosuuden oikean palkin alimmassa kohdassa olevaan “aseta pääkuvaksi” tjsp -kohtaan, niin tuleeko se sitten tuohon. Voi olla että teillä tulee automaattisesti pääkuva postauksiin, meillä se on tuossa pallontallaajien systeemissä (mikä on ihan super ärsyttävää), mutta ei onneksi omassa blogissa..

    Ja vitsi, pitänee edelleen jatkaa tuon alleviivausmysteerin selvittämistä!

 • Vastaa Annika 28.9.2013 at 16:01

  Voi ihania kuvia! Ja ihanan näköisissä maisemissa olette reissanneet. Meillä suunnitellaan jo kovasti ensi kesän reissua ja melkein jo annoin periksi Skotlannissa retkeilylle, mutta nyt taas kyllä mielelläni taistelisin Italian puolesta 😉

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.9.2013 at 19:23

   Kiitos Annika 🙂 Kyllä Italian puolesta kannattaa aina taistella. Vaikka kyllä on Skotlantikin huikea paikka 🙂

 • Vastaa Nella Kaukokaipuu 28.9.2013 at 18:50

  Oi että, Umbria on kyllä aivan uskomattoman kaunista aluetta! Perugiasta tykkäsin valtavasti, samoin Trasimeno-järven Maggiore-saaresta. Käytiin safkaamassa siellä aivan älyttömän hyvät mätöt. Ravintola sijaitsi saaren korkeimmalla kohdalla. 🙂 Tiesitkö muuten, että tuo järvi taitaa olla koko Italian kolmanneksi suurin.

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 28.9.2013 at 19:29

   Itse asiassa nyt kun sanoit, niin moinen tieto taisi kesällä jossakin yhteydessä tulla vastaan, mutta oli kyllä unohtunutkin jo kokonaan 😀 Järven saaret jäi tällä kertaa meillä kokeilematta, mutta niistä on nyt kuultu sen verran hyvää, että täytyy ehdottomasti ottaa Maggiore seuraavan visiitin listalle. Tätä menoa ei seuraavaan visiittiin riitä viikko tai kaks, kun lista kasvaa kasvamistaan 😀

  Vastaa