Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Sata ja yksi blogipostausta - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Sata ja yksi blogipostausta

23.6.2013

Aika jännittävää, että tilastojen valossa edellinen postauksemme, joka koski Pallontallaajiin muuttamista oli samalla Pingviinimatkojen sadas juttu! Blogihan sai alkunsa vajaa pari vuotta sitten, kun olimme tehneet päätöksen jättää syksyllä kotimaan oravanpyörä taakse. Asunto ja työt sanottiin irti, omaisuus järjestettiin varastoon ja jäljelle jäävä tarpeellinen sullottiin puolen vuoden ajaksi kahteen rinkkaan. Tavoitteena oli reissata ilman turhan tiukkoja suunnitelmia puolen vuoden ajan Kaakkois-Aasiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, jossa oli tietysti määrä käydä morjestamassa luonnonvaraisia pingviinejä. Blogin kuvauskin kuului “Pingviinimatkat kulkee läpi sademetsien, kauniiden rantojen, suurkaupunkien ja aavikonkin, aina kauas pingviinien luokse!”. Paluulippu meillä oli valmiina, joskin pidätimme oikeuden tulla takaisin aiemmin tai myöhemmin.

Puoli vuotta osoittautui meille lopulta aika passeliksi reissuajaksi. Siinä ajassa ehdimme nähdä enemmän kuin ikinä uskalsimme toivoa, kyllästyä paikanvaihtamiseen ja nähtävyyksien töllistelyyn, kaipaamaan läheisiä monet kerrat ja lopulta ikävöitiin jo ihan kotoista arkea rutiineineen. Monet vastaavia, mutta vuoden mittaisia reissuja tehneet ovat sanoneet, että vuosi oli liikaa. Toisaalta puolesta vuodesta me ainakin tokenimme sen verran nopeasti, että kaiho tien päälle tuli aika nopeasti takaisin ja se on sitten näkynyt blogin puolella jatkuvina päivityksinä.

SademetsäRantaSuurkaupunkiAavikko

Kauan ei huhtikuisen paluun jälkeen tarvinnut reissuja odotella, sillä J lähti jo kesäkuussa Norjaan purjehtimaan. Milla pyörähti syyskuussa Ranskassa. Marraskuussa tehtiin yhteinen reissu New Yorkiin ja Washingtoniin. Joulua vietettiin Suomen kauniissa Lapissa. Tammikuussa taas oli Millan vuoro piipahtaa Saksassa ja helmikuussa uudemmin Lapissa. Sittemmin on reissut Helsinki-Vantaalle olleet pannassa ja rahaa on säästetty tulevia retkiä varten. Tänä kesänä saamme nauttia Keski-Euroopan monimuotoisesta kulttuurista ja maisemista kolmen viikon ajan ja jaamme tietysti kokemaamme edelleen täällä blogin puolella.

Taakse jääneen sadan postauksen aikana on blogi tietysti hieman muuttunut. Alkuun kirjoiteltiin pääasiassa kuulumisia läheisille ja siinä samalla halusimme jakaa muille reissuja suunnitteleville informaatiota kokemuksistamme. Ensimmäisen kerran taisimme tajuta oikein tosissaan viime jouluna, että siellä ruudun takana on paljon muitakin, kun olimme ehdolla matkamessujen yhteydessä jaettavan Suomalainen matkailupalkinto blogikategoriassa. Vaikka voittoa ei tullutkaan, niin olemme edelleen todella otettuja tuosta ehdokkuudesta.

Matkamessuilla Milla tapasi myös ensimmäistä kertaa toisen reissubloggaajan ihka elävänä. Turreja ei lasketa, sillä heidät tapasimme ensin ja sitten vasta tutustuttiin blogiin. Tuosta tutustumisesta alkoi lumipalloefektin lailla tulla virtuaalimaailmasta tosielämään muitakin bloggaajia ja kevään aikana on treffailtu jo useampaankin kertaan*. Muista bloggaajista saa uskomattoman paljon inspiraatiota, vaikkakin edelleen blogia rustaillaan ihan siitä omasta ilosta ja ennen kaikkea intohimosta reissaamista ja valokuvausta kohtaan! Jutut tulevat jatkossakin olemaan puhtaasti matkailuteemalla, mutta välistä reissut voivat kohdistua vähän lähemmäksikin. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan. Reissu-unelmia on vielä monia toteuttamatta ja maailman monista ihmeellisistä ja kauniista kolkista kuvia ottamatta, joten pysykäähän kuulolla. Toiveitakin saa esittää ja mielellämme niitä pyrimme toteuttamaan.

_MG_6731_MG_6734

Vielä on tämä uuden kodin ihmettely ja viimeistely hieman kesken, mutta hiljaa hyvä tulee. Kaikki matkakoheet on nyt mm. jaoteltu omiin kategorioihin, joten niiden selaaminen on jatkossa oikean puoleisesta sivupalkista helpompaa, kuin avainsanojen avulla. Jos teillä on haasteita löytää jotakin tietoa, asiaa tai muuten vaan siellä ruudun toisella puolella näyttää joku kummalliselta, niin pistäkää viestiä tulemaan ja laitetaan mahdollisuuksien mukaan järjestykseen. Noin muutoin me suuntaammekin piahkoin kohti uusia seikkailuja.

 

*Lisää juttua ja kuvia viimeisimmästä tapaamisesta löytyy Inkan, Nellan ja Ullan blogeista, joissa jokaisessa eletään tällä hetkellä vahvasti Amerikan roadtrip -teemassa.

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa Nella Kaukokaipuu 28.6.2013 at 20:21

    Ihana postaus Milla, kiva lukea tällainen kooste kaikesta hienosta mitä onkaan tässä lähiaikoina tapahtunut. Ja mikäs sen parempi aihe 100. postaukselle kuin tämä upea muutto!

    Mä siirryn nyt teidän nykipostausten kimppuun, onneks täältä löytyy sellaisia! Ja hei, oli ihana törmätä suhun tänään. 🙂

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 1.7.2013 at 12:10

    Kiitos Nella 🙂 Tähtikartat on tosiaan viime aikoina olleet kohdillaan ja hyvässä synkassa. Oli mahtavaa törmätä vielä ennen lähtöänne ja täällä nyt kielipitkänä odottelen kuvamateriaalia rapakon takaa 🙂 -Milla

  • Vastaa