Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Mikä saa reissaaamaan ja minne haluaa aina palata uudelleen? - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Mikä saa reissaaamaan ja minne haluaa aina palata uudelleen?

25.5.2013

Saimme Destination Unknown –blogin Sadulta tovi sitten haasteen, missä tulee vastata seuraaviin kysymyksiin: Mikä saa meidät matkustamaan ja mikä jäämään kotiin? Kiitos Satu haasteesta, joka todella oli haaste! Tämä vaati nimittäin hieman pohdintaa ja lopulta spontaania listaamista. Ensin tietysti ne positiiviset asiat, eli syyt mitkä saavat reissaamaan.

Uteliaisuus
Tämä lienee se perimmäisin syy kaikista. Halu nähdä, kokea ja tutustua uuteen ja erilaiseen on sanoin kuvaamattoman voimakas. Historiallisesti merkittävät paikat ovat paljon mielenkiintoisempia käydä katsomassa itse, kuin lukea niistä kirjoista. Kulttuuri on mahdollista kokea vain tutustumalla siihen paikan päällä. Ja ne pingviinitkin oli monin verroin hienompaa nähdä luonnon varaisina ihan omin silmin, kuin dokumentissa tai eläintarhassa.

Erilaisuus
Uudet maut, maisemat ja kaupungit tuovat vaihtelua arkeen. Reissussa ateriointi on yksi päivän päätapahtumista ja siihen panostetaan huomattavasti enemmän. Jo pelkkä ruokakaupoissa käynti on meistä ihan ässä puuhaa. On kiva ihmetellä ja töllistellä mitä kaikkea erilaista sitä tavalliset kansalaiset ostavat niin New Yorkissa, Sisiliassa, Malesia, kuin Uudessa-Seelannissakin. 

Coober Pedy ei ihan hevillä unohdu. Varmasti yksi eksoottisimmista koskaan käymistämme paikoista!
Valkonaama lempipuuhassaan ihmettelemässä illaillistarjoamaa Food Courtilla 
Ihmettelemässä Balilaisen perheen arkisia askareita

Halu palata jonnekin minne sydän on jäänyt
Maailmassa ei ole montaakaan kolkkaa, minne ei olisi mukavaa palata uudelleen. Päinvastoin, lähes kaikkiin paikkoihin olisi mukava tutustua vieläkin syvällisimmin. Sitten on vielä New Yorkin ja Rooman kaltaisia paikkoja, joihin ei kyllästy koskaan, vaan mielessään näihin paikkoihin haluaa palata aina uudelleen ja uudelleen. Usein käykin niin, että yksi loma suuntautuu uuteen paikkaan ja sen jälkeen on taas palattava jompaankumpaan edellä mainituista. Sitten taas on jonkun uuden paikan vuoro. 
Tähän maisemaan sitä ei varmasti kyllästy koskaan!
Nyt kun Central Park on nähty ruskankin väreissä, niin voimme taas suunnitella matkaan muinakin vuodenaikoina.
Ystävät
Meillä on onni omata ystäviä monelta mantereella ja vielä suurempi onni on saada heiltä kutsu kyläilemään. Ystävien kanssa olemme päässeet tutustumaan aina vähän erilaiseen paikalliseen elämään ja kokemaan paljon asioita, joita ei itse olisi perus turistina osannut ajatellakaan. Vaikka sitä kuinka toivoisi, että rakkaat olisivat aina lähellä, niin emme myöskään vaihtaisi pois hetkiä viime syksynä Johannan kauniissa Arlingtonin kodissa, joulun aikaa Anitran luona Sydneyssä tai niitä lukuisia illallisia L&T:n kodissa Saksan maaseudulla vuosien mittaan. Kiitos ja kumarrus teille kaikille ystäville, jotka olette meidät niin avosylin koteihinne kutsuneet 


Loma 
Onhan sen vaan vielä loppuun myönnettävä, että loma ei ole ihan tuntunut niin lomalta, jos on kotinurkissa pyöritty. Todellinen irtautuminen vaatii maiseman vaihtoa (oli määränpää sitten kotimaassa tai ulkomailla) ja lähinnä lomalla se on mahdollista.

Ja vielä loppuun se ainokainen seikka, joka välistä pistää katsomaan kotielämää ja arkea silmiin.

Työt ja loman puute
Onni on työpaikka mikä joustaa, kuten meillä molemmilla on. Jousto on mahdollistanut mm. viime syksyisen Amerikan reissun ja sille annetaan todella paljon arvoa. Välistä niitä töitä on kuitenkin huhkittava, eikä elämä voi olla pelkkää lomaa. Toinen meistä kun vielä työskentelee Freelancerina, niin on vuodessa aikoja jolloin ei yksinkertaisesti kannata olla poissa Suomesta. Joten niin kauan kun työhön ei sisälly reissaamista, niin täytyy niitä suunnitella jokseenkin töiden mukaan.

Haastehan kuuluisi laittaa eteenpäin, mutta koska näihin kysymyksiin tuntuu lähes kaikki seuraamamme blogit jo vastanneen, niin jätetään tämä tähän vapaasti mukaan otettavaksi. Sen sijaan haastamme teidät kaikki siellä kertomaan mikä teille on se paikka päällä maan, minne aina haluatte palata uudelleen ja uudelleen? Ja minne taas ei ole tarvetta palata enää koskaan? Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kommentteja ja postauksia aiheesta! 
Onneksi se loma taas pian koittaa 🙂 

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Satu VW 25.5.2013 at 21:17

  Allekirjoitan kyllä nämä kaikki, muiden vastauksia lukiessa tulee aina sellainen “ai niin, tuokin olisi pitänyt itsekin lisätä” fiilis… Ihanaa loman odotusta teille, ja oli tosi mukava nähdä viime viikolla!!

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 29.5.2013 at 22:34

   Tuo on niin totta! Tässä haasteessahan ei onneksi rajoitettu vastausten määrää, mutta tuskin kukaan jaksaisi lukea 50. kohdan listaa kaikista pienimmistäkin sysistä lähetä reissuun 😀
   Oli todella mukavaa nähdä ja toivottavasti näemme taas pian uudestaan 🙂 -Milla

 • Vastaa Tickler 26.5.2013 at 19:15

  Hyviä pointteja!

  Tuli tuossa vähän “puskista” lähtö Sambiaan viikoksi elokuussa… Oisko kokemuksia?

  • Vastaa Pingviinimatkalaiset 29.5.2013 at 22:39

   Sambia on kyllä täysin tuntematon maaperä meille molemmille. Valitettavasti ei siis ole jakaa kokemuksia vielä tässä vaiheessa, mutta jäämme innolla odottamaan reissukokemustasi 🙂

 • Vastaa Anonymous 4.6.2013 at 00:48

  Mulla ei ole mitään ikävää Varsovaan. Todella ruma kaupunki! Italiaan palaan aina uudelleen, sekä Lontooseen. =)

 • Vastaa Liisa 6.6.2013 at 08:09

  Welcome to Miami…. 😉

 • Vastaa