Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Pingviinimatkojen profiili - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Kohteeton

Pingviinimatkojen profiili

2.12.2012

Destination Unknown blogin Satu ja Laiskiainen riippukeinussa blogin Ninni heittivät meitä haasteella. Haasteen mukaan meidän tulee ensin arvata missä heidän kuvansa on otettu, heittää oma kuvahaaste peliin ja vastailla muutamiin matkustusaiheisiin kysymyksiin.

Arvaamme, että Sadun kuva on otettu yhdessä hänen “kotimaansa” huikeissa maisemissa, eli Sloveniassa. Vaikkakin heillä on uskomattoman upeita kohteita useampiakin melontaretkien varrelle mahtunut! Satu paljastakoon totuuden. Ninnin kuvan arvelemme olevan Ranskasta, mutta järven muodosta päätellen voisi kyseessä olla tietysti Italiakin. Ranska ottaa kuitenkin lumineen pidemmän korren tässä veikkauksessa.

Alla meidän kuvahaaste, jonka haluamme laittaa eteenpäin seuraaville maailmalla reissaaville blogeille: Cocoa etsimässä, Suuntana maailma ja Turret Aasiassa. Ottakaa vastaan jos ehditte ja viitsitte. Muistamme kyllä miten bloginkin ajantasalla pitäminen käy välillä reissussa työstä 😉 Muutkin saavat toki halutessaan arvailla kommenttiboxissa tai ottaa haasteen tästä mukaansa!

Vieläkin on hieman epäselvää miksi kaveri kirmaili rannalla itsekseen. Ja kaviojalka todellakin kirmasi suoraan välistämme vain muutamien senttien hajuraolla 😀 

Pelottavin lentoyhtiö millä olet lentänyt
Lentomme Balilta Sumatralle suoritettiin Lion Airin lennolla. Varsinaisesti itse lennossa ei ollut yhtään mitään pelottavaa, mutta etukäteen jos sortuu lueskelemaan netistä keskustelupalstoja, niin itsensä voi lietsota aikamoiseen pelkotilaan. Lentoja etsiessämme Milla siis lueskeli palstoja ja Juhana perään netistä tietoja (eli ilmailuviranomaisten data) joilla rauhoitettiin vaimon varmat odotukset onnettomuudesta . Turvallisesti pääsimme perille, emmekä huomanneet mitään mistä olisimme voineet yhtiötä moittia. Aidosti paljon pelottavampia matkoja tehtiin meriteitse lukuisia reissun aikana, joten jos olisi pitänyt vetoa lyödä onnettomuuden todennäköisyydestä, niin panoksemme olisivat varmuudella laitettu paattien puolelle.

Suosikki maa/kaupunki/maanosa
Tämä sai aikaan aikamoisen keskustelun… Yhteisesti suosikkikaupunki on New York, mutta Juhana vaati merkattavaksi pöytäkirjaan, että mikäli hän tekisi yksin valintaa, niin taistelisi Alice Springs tiukasti ykköspaikasta.

Maapallon syrjäisin/etäisin kolkka missä olet käynyt
Stewart Island. Millan ehdoton lemppari viime talven reissulla. Kun maailmasta löytyy jokin niin kaunis paikka, jossa mieli lepää, ihmiset ovat ystävällisiä, pingviinit asuvat naapurissa, eikä kännykkä löydä signaalia, niin täytyyhän sen olla jotakin kerrassaan upeaa

Mieluisin matkaopas kirjasarja
Mieluisin on Mondo, mutta käytetyin Lonely Planet. Mondon New Yorkin ja Rooman oppaat ovat molemmat oivallista fiilisluettavaa. Melkoisen monta Eyewitness Travelin kirjaa löytyy myöskin ja ihan vain kuvituksen vuoksi.

Matkalle yksin vai yhdessä / Omatoimimatkalle vai seuramatkalle
Pingviinimatkat tekevät aina omatoimimatkan yhdessä!

Pahin paikka mahataudin saamiseen
Olemme kaikkein karmeimmalta kohtalolta onneksi (kop-kop) säästyneet, mutta visioimme pahimmaksi jonkin pitkän ja edullisen bussietapin kuuman kosteassa maassa, missä olet taukopaikkojen vessojen varassa.

Ensimmäinen kulttuurishokki
Tähän oli yllättävän vaikeaa vastata. Kaikkialla maailmassa jaksaa kuitenkin ihmetyttää roskaiset ja öljyiset rannat, turha pakkausmateriaalien ylikäyttö ja kierrätyksen puute varakkaissa länsimaissa.


Mistä ostaisi ”kakkoskodin” tai minne muuttaisit eläkkeellä
Sen sitten aika näyttää, mutta vielä emme voi rajata vaihtoehtoa mitenkään vain yhteen tai edes kahteen osoitteeseen 🙂

Ja loppuun on vielä pakko laittaa kuvaa tasan vuoden takaisista tunnelmista täältä hankien keskeltä 🙂

Vaikka talvessa on omaa tunnelmaa, niin näissä taianomaisissa maisemissa oli helppo hymyillä 🙂 

Leppoisaa joulun odotusta ja kuulaan taas kunhan keretään työstää New York jollekin mallille… On päässyt arki viemään bloggaajat viime viikkoina mennessään 😉

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa Ninni 4.12.2012 at 22:31

    Kuva on kuin onkin otettu Ranskassa! Paikka on Annecy, josta suuntasin tieni Chamonixiin ja Mont Blancille. 🙂

  • Vastaa Suuntana Maailma 7.12.2012 at 04:56

    Kiitoksia haasteesta, tehtävä on otettu vastaan 🙂

  • Vastaa