Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kotimaan matkailua - Road trip Raumalle - Pingviinimatkat
Pallontallaajat.net
Valikko
Rauma Suomi

Kotimaan matkailua – Road trip Raumalle

22.7.2012
Navigointia mangustityyliin

Uskokaa tai älkää, mutta me onnekkaat täällä ikään kuin lomaillaan ja taas on onnistuttu vaipumaan olemisen sietämättömään keveyteen. Kesälomasta oli kaikenlaisia visioita ja ajatuksia pikkuretkistä. Piti purjehtia paljon, retkeillä ehkä Ahvenanmeren saaristoon ja peräti road trip Lofooteille käväisi mielessä. Jo kesäkuussa J ehti tekemään sentään purjehdusreissun Etelä-Norjan merillä ja Millalla on edessä syyskuussa viikonloppu Ranskan Rivieralla, joten ihan pelkkään kotielämään ei ole tyytyminen. Säät eivät ole lomalaista tänä kesänä hellineet edellisten malliin, joten pientä hyytymistä retkeilyn osalta on suunnitelmista huolimatta esiintynyt.

Vaikka säät eivät olekaan suosineet, niin vastapainoksi on sitten tavattu ystäviä. Ulkomaille karanneet rakkaat ystävät ovat piristäneet heinäkuuta kotimaan vierailuillaan ja onkin ollut hauska viettää aikaa heidän kanssa vaihteeksi täällä tutuilla nurkilla, sekä tarjota vuorostaan heille yösijaa. Yövieraina olemme kuitenkin itse olleet tänä kesänä kertaalleen Raumalla. Siellä asuvat ystävämme antoivat meille kunniatehtävän ja pyysivät meitä pienen kesäkuussa syntyneen poikansa kummeiksi. Vaatetus siis kasseihin ja auton nokka kohti Länsi-Suomea!

Kun mukaan tarvitaan juhlavampaa vaatetta, niin ei ihan pieni kassi riitä rouvalle koskaan. Mitä tapahtui pakkaustaidoille? 

Autontankkauksesta ei selvitä ilman Magnumia sitten missään maailman kolkassa

Raumalle ajetaan maan alla!

Perillä vaihtui auto veneeseen ja päälle kiskottiin haalarit. Majakkabongaajat tsekkaavat tietysti ensimmäiseksi…

Kylmäpihlajan majakan!

Kylmäpihlajalla voi yöpyä edullisimmillaan hintaan 125€ / yö ja majakan ravintola tarjoilee kuulopuheiden perusteella erinomaista ruokaa. Vierailumme aikaan olisi majakan seinämää päässyt laskemaan 20€ korvausta vastaan köydellä alas. 

Mikäli käytössä ei ole omaa venekuljetusta, niin perille pääsee myös yhteysaluksella

Toisena päivänä keskityimme pieneen ja suloiseen kummipoikaamme. 

Rauman vanhaa kaupunkia

Sympaattisia pihoja pääsee ihastelemaan enemmänkin Pitsiviikkojen aikaan, jolloin monilla järjestetään mm. pihakirppiksiä.

Kummipoikamme äiti on taiteilija, jonka työhuoneen vieraskirjaan J olisi piirtänyt vaikka mitä

Vanhakaupunki on melko suuri verrattuna meille tutumpaan Tammisaareen. Kauniina kesäpäivänä kelpaa vaellella mukulakivikaduilla ja ihastella puutaloja kaikissa karammelliväreissä.

Juorupeilin avulla rouvat pystyivät juoruskelemaan ohikulkijoista kahvikupposen ääressä sen suuremmin ikkunaan nousematta..

Nähtävää ja puuhaa olisi ollut useammallekin päivälle, mutta koska tulemme täällä varmasti vierailemaan tulevaisuudessa enemmänkin, niin säästimme ihmeteltävää seuraavaankin kertaan. Milla ainakin meinaa seuraavalla reissulla pyörähtää sisustusliikkeissä ja kirppiksillä, joita kaupungissa tuntuu piisaavan moneen makuun. Nyt se on kuitenkin todistettu, että olonsa voi tuntea ihan yhtä turistiksi kotimaassakin!  Riittää että patsastelet torin laidalla kamera kaulassa, niin varmaan on se, että paikalliset töllistelevät ihan siinä missä pienessä Uuden-Seelannin kylässäkin!

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa Hepsu 22.7.2012 at 21:10

    Kyllä kotimaassakin kivoja reissuja saa tehtyä! Ja kivoja kuvia myös, täällä on siitä hyvä osoitus 🙂 Mutta kyllä se syksyn Riviera silti siellä takaraivossa kummittelee… 😉

    • Vastaa Pingviinimatkalaiset 23.7.2012 at 22:12

      Varsinkin kuin säät eivät varsinaisesti ole lomalla olleet ihan kuin Rivieralla, niin kyllähän se jo vähän polttelee 😀 Kuvakehuista kiittäen, Milla

    Vastaa